Εγω εχω Sony VAIO και ειναι μια κλαση παραπανω απο τα υπολοιπα. Αλλα γενικα ειναι πολυ ακριβα τα ρημαδια.
Γενικα για πιο οικονομικα λαπτοπ εγω ειμαι υπερ Fujitsu και Τoshiba. Ειναι καλης ποιοτητας και νομιζω γενικα εχουν καλη εγγυηση.
Τωρα απο κει και περα οσον αφορα τα τεχνικα χαρακτηριστικα. Αναλογα τι απαιτησεις εχεις, παιρνεις και το αναλογο μαραφετι. Σκληρο/επεξεργαστή/μνημη κτλ.
Μια ακομα συμβουλη που μπορω να δωσω ειναι το service/εγγυηση. Για παραδειγμα η VAIO στελνει τα λαπτοπ Γερμανια. Μονο εκει εχει service.
Δηλαδη θελω να πω, καλο ειναι να εχεις 2-3 χρονια εγγυηση και αν ειναι δυνατον να το σερβις να ειναι στην Ελλαδα.
Αν δε κανω λαθως η Τoshiba καποτε ελεγε οτι σε περιπτωση βλαβης σου δινει καινουριο. Check it out.
Με αυτο το σκεπτικο, δηλαδη το καλο σερβις, δες τι παιζει και με τα TURBO X του πλαισιου. Αυτοι εχουν πολυ καλο σερβις και εγγυηση. Δεν ξερω ομως γενικα αν ειναι καλα λαπτοπ. Αν καποιος απο το φορουμ εχει μπορει να μας πει.
p.s. Friendly cost-free advice. Oταν με το καλο παρεις λαπτοπ, μη το εχεις στη πριζα μαζι με τη μπαταρια. Γιατι θα καει η μπαταρια. Μπορεις να βγαζεις τη μπαταρια όταν θα εισαι σπιτι.
Για τα VAIO το παρατηρησα οτι ειναι καπως τσιμπημενα, και ναι, ειναι λιγο out of range :/
ευχαριστω παρα πολυ για τη βοηθεια ^^
Μου φαινεται προς Fujitsu θα παω τελικα, δεν εχω βρει κακη κουβεντα για τα laptop της so far, και τα βλεπω γενικως recommended.
So far, ειμαι μεταξυ αυτων των 2:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.906446
http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Toshiba-Satellite-L505-138-PSLS9E-00U00VGE.htm
Θα κανω και το πατροπαραδοτο "πηγαινω στο καταστημα και το συζηταω με τον υπαλληλο", τωρα ομως εχω καποια βαση να κινηθω και να μην παω στα κουτουρου

thank you very much for helping me out

να δουλευει μονο με την πριζα δηλαδη?

*takes note*
@koproskylo:
ως προσφορα φαινεται πολυ καλη, αλλα δυστυχως μου τα χαλαει στον σκληρο :/
ειναι το μονο πραγμα στο οποιο ειμαι απολυτα σιγουρη για το τι θελω, και δυστυχως να παρω εξωτερικο extra ειναι out of the question, γιατι ειχα αγορασει δευτερο εξωτερικο πριν 2-3 μηνες.

i appreciate your input tho, εχω αρχισει και τα ζαχαρωνω πολυ τα Fujitsu.