τι ακριβώς παίχτηκε με το ασάουτσι; 
Το ξίφος των shinigami (zanpakuto sth, ποτέ δε το έμαθα...) είναι στην ουσία μέρος του εαυτού τους, της ίδιας τους της ψυχής. Τη πρώτη φορά που ο Ichigo βρήκε τον Zangetsu δε μπορούσε να ακούσει το όνομά του, όχι επειδή είχε κουφαθεί, αλλά επειδή δεν είχε ανακαλύψει τις προθέσεις του. Γι'αυτό και ο Zaraki δε το άκουγε πριν και το άκουσε μόνο τώρα: κάποιος πρέπει να είναι ειλικρινής με τον εαυτό του και να τον έχει αποδεχτεί πλήρως ("να, αυτός/ή είμαι") για να πάρει το σπαθί του και να το χρησιμοποιήσει πλήρως (ShiKai, Ban Kai). Γι'αυτό και πολλοί shinigami μισούν το Ban Kai/ShiKai τους (στο Fake Karakura arc μας είχαν πρήξει τα συκώτια με αυτό): τους έλεγε πράγματα για τον εαυτό τους που δεν τους άρεσαν τόσο (για τη Soi Fon ότι είναι φασαριόζα και χοντροκομμένη, για τον Shuhei ότι του αρέσει να "θερίζει", κλπ).
Στη προκειμένη περίπτωση, ο Ichigo ήταν ταραγμένος και in denial για την ίδια του τη φύση, λόγω των "my son", "you know nothing about your mother" από τον Bach. Βάλε και το γεγονός ότι η μητέρα του ήταν ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα για τον Ichigo λόγω της πεποίθησής του ότι εκείνος έφταιγε που σκοτώθηκε and you get the picture. Πώς να πάρει σπαθί, κάτι που υποτίθεται αντικατοπτρίζει τον εαυτό του και τη ψυχή του, ενώ δεν είχε αποδεχτεί τον εαυτό του, ούτε καν ήξερε ΤΙ ακριβώς ήταν; In other words, είχε υπαρξιακές ανησυχίες πριν.

Με το που εξήγησε την ιστορία ο Isshin, ο Ichigo το αποδέχτηκε (cue the "thank you" page from Ichigo two chapters ago) και τσουπ να το σπαθί. Κάνει και παραλληλισμό με το "A King and his Horse" που είχε πει ο Shirosaki (μου λείπει αυτό το παιδί!) πολλάαααααα chapters πριν.
If you know yourself, you'll know your sword, μιας και το σπαθί είναι ο εαυτός σου, μπλα, μπλα...
Σουρεάλ, ιδιαίτερα αν αναλογιστείς τι έχει γραφτεί εδώ μέσα για αυτό το manga παλιότερα. Ακόμα θυμάμαι τις εποχές που αυτό το thread ήταν τόπος spamming και flaming και είμασταν μόνο 2,3 άτομα αυτοί που συζητούσαμε για την πραγματική πλοκή της σειράς και όχι για το πόσο τρόλ είναι ο Kubo. (Και φυσικά δεν αναφέρομαι στα παιδιά που συζητάνε τώρα όπου τα περισσότερα από αυτά δεν ηταν καν μέλη εδώ όταν συνέβαινε το παραπάνω πράγμα) Γενικά έχω καιρό να ακούσω κακό πράγμα για την σειρά και με χαροποιεί ιδιαίτερα.
Ρόδα είναι και γυρίζει.

Επίσης είμαστε στο chapter 115 Μ.Α . Πόσο άλλο θα αντέξω; 
... μου πήρε λίγο χρόνο να το πιάσω. Well played, μπυρίτσα.