Spoiler:.
Δε θυμαμαι αν εχω ξανασχολιασει εδώ.
Καταρχας παιρνω αφορμη απο το σεντονι που σε δυο γραμμες λεει οτι στο πρωτο επεισοδιο δεν αρεσε η υποθεση και ειχε υπερδυναμεις.
Well αργοτερα φαινεται και η υποθεση και οι χαρακτηρες, αλλα και πολυ περισσοτερες υπερδυναμεις, και ανιμεησιον. Αλλα αυτονοητο νομιζω.
Το θεμα ειναι οτι οσες κακες κριτικες ειδα (και καλα κανουν και υπαρχουν) ειναι απο ανθρωπους που περιμεναν να δουν κατι αλλο.
Οποτε ας κανω εδω τον κοπο να ενημερωσω για δυο πραγματα.
Ας μην αναλωθουμε αν ειναι αριστουργημα η οχι. Η ουσια ειναι οτι ειναι διαφορετικο. Εχει υπερδυναμεις και σαμουραι/νιντζα. Και εδω τελειωνουν οι ομοιοτητες με αλλα του ειδους.
ΔΕΝ ειναι αχαχουχα. Ειναι τραγικοι ηρωες. χανουν περισσοτερα απο οσα κερδιζουν. ΔΕΝ εχουν τον αψοφηστο. Εχουν το "τι εχουν τα ερμα και ψοφανε".
Δεν ειναι τσαμπουκα μαχες δλδ "ελα να δουμε ποιος εχει το καλυτερο ζουτσουμπρουτσου". Ειναι πιο πιστες στο κλιμα της εποχης, που αν μπορεις να ξεγελασεις κοροιδεψεις τον αντιπαλο σου, το κανεις χωρις δευτερη σκεψη, και μονο το αποτελεσμα μετραει. Πολλες μαχες τελειωνουν σε ενα δευτερολεπτο.
(όπως π.χ. οταν τα ματακια του τζενοσουκε γινονται οπως στ αβαταρ μου
Σε ενα αλλο σημειο που εχει κρατησει το ρεαλισμο της εποχης, ειναι οτι οι πολεμιστες δεν ειναι υπερτατοι σαμουραι που κανουν οτι θελουν. Αντιθετα δεν ειναι τιποτα περισσοτερο απο τα αναλωσιμα υλικα των "μεγαλων" της εποχης. Και αυτο φαινεται ξεκαθαρα, και καθοριζει και ολα τα παραπανω.
Εχει μια απο τις καλυτερες "σκηνοθεσιες" που έχω δει, σε βαζει τελεια μεσα στο κλιμα χρησιμοποιωντας ηχους χρωματα κτλ. Εχει απλη αλλα ωραια (κατα τη γνωμη μου) υποθεση, που ειναι περισσοτερο στα κλισε των ταινιων της εποχης παρα στων ανιμε.
Δεν λεω τα παραπανω για να πεισω κανενα οτι ειναι το απιστευτο αριστουργημα, ασχετως αν ειναι απο τα αγαπημενα μου, Απλώς ρε παιδια για να ξερετε τι πα να δειτε. Στον κοσμο που βασιλευει το OP και το ναρουτο, αυτο το ανιμε ή το αγαπας, ή το μισεις.