Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Basilisk

• Please log in to reply
50 replies to this topic

#46 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 posts

Posted 31 March 2011 - 15:19

Spoiler:
.

Δε θυμαμαι αν εχω ξανασχολιασει εδώ.

Καταρχας παιρνω αφορμη απο το σεντονι που σε δυο γραμμες λεει οτι στο πρωτο επεισοδιο δεν αρεσε η υποθεση και ειχε υπερδυναμεις.

Well αργοτερα φαινεται και η υποθεση και οι χαρακτηρες, αλλα και πολυ περισσοτερες υπερδυναμεις, και ανιμεησιον. Αλλα αυτονοητο νομιζω.

Το θεμα ειναι οτι οσες κακες κριτικες ειδα (και καλα κανουν και υπαρχουν) ειναι απο ανθρωπους που περιμεναν να δουν κατι αλλο.

Οποτε ας κανω εδω τον κοπο να ενημερωσω για δυο πραγματα.

Ας μην αναλωθουμε αν ειναι αριστουργημα η οχι. Η ουσια ειναι οτι ειναι διαφορετικο. Εχει υπερδυναμεις και σαμουραι/νιντζα. Και εδω τελειωνουν οι ομοιοτητες με αλλα του ειδους.
ΔΕΝ ειναι αχαχουχα. Ειναι τραγικοι ηρωες. χανουν περισσοτερα απο οσα κερδιζουν. ΔΕΝ εχουν τον αψοφηστο. Εχουν το "τι εχουν τα ερμα και ψοφανε".

Δεν ειναι τσαμπουκα μαχες δλδ "ελα να δουμε ποιος εχει το καλυτερο ζουτσουμπρουτσου". Ειναι πιο πιστες στο κλιμα της εποχης, που αν μπορεις να ξεγελασεις κοροιδεψεις τον αντιπαλο σου, το κανεις χωρις δευτερη σκεψη, και μονο το αποτελεσμα μετραει. Πολλες μαχες τελειωνουν σε ενα δευτερολεπτο.
(όπως π.χ. οταν τα ματακια του τζενοσουκε γινονται οπως στ αβαταρ μου:burningbe3::lovulovu:)
Σε ενα αλλο σημειο που εχει κρατησει το ρεαλισμο της εποχης, ειναι οτι οι πολεμιστες δεν ειναι υπερτατοι σαμουραι που κανουν οτι θελουν. Αντιθετα δεν ειναι τιποτα περισσοτερο απο τα αναλωσιμα υλικα των "μεγαλων" της εποχης. Και αυτο φαινεται ξεκαθαρα, και καθοριζει και ολα τα παραπανω.

Εχει μια απο τις καλυτερες "σκηνοθεσιες" που έχω δει, σε βαζει τελεια μεσα στο κλιμα χρησιμοποιωντας ηχους χρωματα κτλ. Εχει απλη αλλα ωραια (κατα τη γνωμη μου) υποθεση, που ειναι περισσοτερο στα κλισε των ταινιων της εποχης παρα στων ανιμε.

Δεν λεω τα παραπανω για να πεισω κανενα οτι ειναι το απιστευτο αριστουργημα, ασχετως αν ειναι απο τα αγαπημενα μου, Απλώς ρε παιδια για να ξερετε τι πα να δειτε. Στον κοσμο που βασιλευει το OP και το ναρουτο, αυτο το ανιμε ή το αγαπας, ή το μισεις. :canthelp:

stasou%2520mygdala.jpg

#47 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 31 March 2011 - 19:09

Spoiler:

Αφού μου μάζεψες το δικό μου σεντόνι, ας μαζέψω κι εγώ το δικό σου.:P

Tι σχέση έχουν οι οπαδοί του op στην ιστορία;:nosey: Το naruto το ανέφερα εγώ πριν μόνο και μόνο λόγω ninja. Γιατί πας να το γενικεύσεις; Σαν να λες δηλαδή ότι είναι αδικημένο το basilisk και ότι το βλέπουν μόνο οι ψαγμένοι ή κάτι τέτοιο; Οπότε δεν λες ότι είναι αριστούργημα, αλλά τελικά το λες;:nosey:
Εγώ απλά είπα ότι ένα στοιχείο όπως οι υπερδυνάμεις που δεν έχω πρόβλημα να το δω σε κάποια anime με ενοχλούν σε σημείο απέχθειας σε αλλα που είναι υποτίθεται για μεγαλους και δεν δικαιολογείται η ύπαρξη τους. (Ας πούμε στο speed grapher που μου είχε αρέσει πολύ, δεν με ενόχλησαν γιατί δικαιολογείται όλο αυτό.)
Ας αφήσω το naruto κι ας πιάσω το kenshin τότε. Κι εκεί είχε μερικά σημεία που ξέφευγε σ' αυτό που λέω αλλά μπόρεσα και το είδα ευχάριστα γιατί ήταν αλλου στυλ σε όλα του. Καταρχάς δεν τα βγαλε φατσα φόρα τα κουλά από την αρχή και επίσης ήταν και shounen οποτε το δικαιολογώ. Αλλά η υπόθεση και οι χαρακτήρες μου άρεσαν πολύ από την αρχή κι αυτό με κράτησε.
Πληροφοριακά πάντως εγώ, το 99% αυτών που βλέπω δεν ξέρω καν για τι πρόκειται. Και το basilisk είναι σ' αυτό το 99%. Δεν είχα ιδέα για τι επρόκειτο. Γι αυτό κι έκανα την περιγραφή του τι είδα στο 1ο επεισόδιο. Την απογοήτευση την ένιωσα μετα τα πρώτα 10 λεπτά και μου την δημιούργησε καθαρα το ίδιο το anime, που αυτό το ίδιο με προϊδέασε ότι θα δω κάτι σοβαρό.

@Στους υπόλοιπους. Το anime αυτό, με τι έχει να κάνει, είναι φως φανάρι. Η υπόθεση, μου είναι απλά αδιάφορη. Το ζεύγος το λαιμό του να κόψει, το ποιος θα διαδεχτεί, το αν θα σφαχτούν όλοι τελικά.... Ολο αυτό απλά δεν με ενδιαφέρει. Ίσως αν το πιάναν αλλιώς, κανα δυο επεισόδια να γνώριζα κάποιους χαρακτήρες, να δενόμουν κάπως με το "δράμα" τους. Αλλά είναι κι αυτό. Δεν μπορώ να καταλάβω το δράμα τους. Το όλο concept δεν είναι απλά για μένα...

Τώρα αν κάποιοι βγάλατε το συμπέρασμα ότι επειδή δεν μου άρεσε εμένα ότι λέω ότι δεν είναι καλό, λάθος συμπέρασμα βγάλατε. Δεν το θεωρώ κακό σαν anime γιατί ένα anime έχει κι άλλα εκτός απο υπόθεση(ασχετο αν για μένα είναι αυτό που με τραβαει πιο πολύ). Το είπα εξάλλου και πριν αυτό. Και επειδή αναφέρθηκε εδώ και στις προηγούμενες σελίδες, δεν είναι love or hate. Είναι like or dislike or ignore. Κι εγώ νομίζω ότι ανήκω στο τρίτο γκρουπ.:wis:

Posted Image

Posted Image

#48 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 posts

Posted 31 March 2011 - 20:33

Ooook... yeah...

Δεν ξερω απο που προεκυψε η πρωτη παραγραφος και που τα λεω αυτά, αλλά ας πουμε οτι δεν ημουν αρκετά σαφης και παμ παρακατ.

Παρατηρησα απο οσους το βλεπαν, ειτε νομιζαν οτι ειναι εποχης και ξενερωναν με τις υπερδυναμεις, ειτε περιμεναν υπερδυναμεις και υψηλο προσδοκιμο ζωης (που θεωρω οτι το τυπικο κοινο shounen ειναι ενα τεραστιο περος του φορουμ - εξου και τα παραδειγματα) οποτε ξενερωσαν με τις μικρες διαρκειες μαχων και με το ψοφing που πηγαινε συννεφο.

Και γενικοτερα με βαση τι περιμενε να δει ο καθενας, και τι ειδε διαμορφωσε μια αποψη. Συνηθισμένο.
Και καλα εκαναν! Ο καθεις και το γουστο του. ουτε το basilisk ειναι ψαγμενο ουτε το ... fairy tail. Απλώς διαφορετικά.

Είπα λοιπον, να κανω τον κοπο να γραψω 10 γραμμες, όπου 4 σημεια που θεωρω καθοριστικα να ξερει καποιος πριν το ξεκινησει, και που εκει συνηθως γινεται ολη η παρεξηγηση, όταν γίνεται, τα εγραψα στο προηγουμενο ποστ.
Το λεω κιολας στο κλεισιμο, "να ξερετε τι πα να δειτε". και το like/dislike, εγω τουλαχιστον οποτε το λεω αναφερομαι στην πλειοψηφια, οπως εμενα μου φαινεται, στο κεφαλι κανενος δεν ειμαι. Για να λεμε και τα αυτονοητα.
Το ποστ σου το διαλεξα γιατι ηταν το τελευταιο και μεγαλυτερο απο οσα ειδα στις τελευταιες σελιδες και ανηκαν σε μια απο τις δυο κατηγοριες, κατα τη γνωμη μου. Αν οχι, λαθος μου. Οτι ειπα παντως πηγαινε σαν σουμα, προς ολους και ολα, και οχι προς καποιον προσωπικα.

Δυο σημεια μονο.

Εγώ απλά είπα ότι ένα στοιχείο όπως οι υπερδυνάμεις που δεν έχω πρόβλημα να το δω σε κάποια anime με ενοχλούν σε σημείο απέχθειας σε αλλα που είναι υποτίθεται για μεγαλους και δεν δικαιολογείται η ύπαρξη τους.

Το οποιο το καταλαβες από ενα επεισοδιο; ?!?

Αλλα τελοσπαντων ναι, καθ' όλη τη διαρκεια της σειρας. στους περισσοτερους δε δικαιολογειται, και στους υπολοιπους μαλλον δεν θεωρειται "ικανοποιητικο για ενηλικους" ως εξηγηση.

Αlso

Μου βγάζει μια αποστροφή και δεν νομίζω να μπορέσω να με πείσω να το συνεχίσω παρακάτω...

Και επειδή αναφέρθηκε εδώ και στις προηγούμενες σελίδες, δεν είναι love or hate. Είναι like or dislike or ignore. Κι εγώ νομίζω ότι ανήκω στο τρίτο γκρουπ.:wis:

:kakashithumbup:

stasou%2520mygdala.jpg

#49 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 31 March 2011 - 23:40

Αυτό εννοούσες όταν αναφέρθηκες σε shounen fans; Δεν είχε πάει καν το μυαλό μου ότι μπορεί να μην άρεσε σε αυτούς που τους αρέσουν κυρίως τα shounen. Ίσα ίσα που θεωρουσα πολύ λογικό να τους άρεσε μιας που πολλές φορές γκρινιάζουν για την έλλειψη βίας και τον απέθαντο σ' αυτά. Μήπως κι αυτοί είχαν άλλους λόγους να μην τους άρεσε;
Μπορεί σε κάποιους να φανηκαν μικρές οι μάχες αλλά εδώ κάποιοι γκρινιάζουν για του fairy tail και θέλουν σαν του bleach. Αυτοί όμως δεν θα έλεγαν ότι δεν τους άρεσε όπως το εννοούν οι υπόλοιποι και τελοσπάντων επιχειρήματα τύπου "δεν μου άρεσε γιατί είχε μικρές μάχες", δεν μπορώ να τα λάβω σοβαρά εκτός αν μιλάμε για μικρούς που είναι εκτός target group.

Δυο σημεια μονο.
Το οποιο το καταλαβες από ενα επεισοδιο; ?!?

Well yeah...:nosey: Και από την απάντηση σου φαίνεται ότι είχα δίκιο. (Μήπως έχω μαντικές ικανότητες;:P) Πως να δικαιολογηθουν ninja, με τέτοιες δυναμεις το 1600; Κάθε απάντηση που περνάει απο το μυαλό μου είναι χειρότερη από την άλλη. Αλλά ομολογώ ότι δεν περίμενα να κάνανε καν προσπάθεια δικαιολόγησης τους.

Τεσπα το εξαντλήσαμε νομίζω.:hot: Πάω να δω saint seiya που δεν μου χτυπάει καμιά ευαίσθητη χορδή (πέρα της μυθολογίας αλλά πιστεύω θα τ' αντέξω) τουλάχιστον, αν και μάλλον θα πεθάνω από βαρεμάρα μέχρι το τέλος...

Posted Image

Posted Image

#50 Itachi Akatsuki

Itachi Akatsuki

Anime Master

• Members
  • 1,740 posts

Posted 25 May 2012 - 18:06

Γιατι ολες οι αποψεις για Basilisk ειναι διχασμενες?Δεν εχω ακουσει ποτε μεση αποψη.Η πολυ καλο η μουφα

Edited by Itachi Akatsuki, 26 May 2012 - 09:49.

mushishi_signature_by_rhearatite-d4jj2om

#51 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 25 May 2012 - 18:35

Γιατι ολες οι αποψεις για Basilisk ειναι διχασμενες?Δεν εχωακουσει ποτε μεση αποψη.Η πολυ καλο η μουφα

Καλά το λένε love or hate τότε.
Παρόλα αυτά εμένα μέτριο προς καλούτσικο μου είχε φανεί, και απορώ πως δεν είχα ποστάρει εδώ...

Πάει καιρός που το είδα...αλλά let's try..

Η αλήθεια είναι πως ο μόνος τρόπος να το απολαύσεις είναι να δεχτείς κάποια πράγματα όπως έχουν και πως θα δεις anime με υπερδυνάμεις ότι κι αν μπορεί να σημαίνει αυτό.
Επίσης αν είσαι φαν του λίγου splatter, η σειρά είναι καλή σε αυτόν τον τομέα.

Ομοιότητες στο concept με battle royale υπάρχουν επίσης να το έχετε υπόψην σας. Προσωπικά ας πούμε το battle royale το είχα λατρέψει. (manga and 1st movie)
Αν και καταλαβαίνω ότι σε πολλούς μπορεί να μην κάνει καν κλικ.

Θα προσπαθήσω να είμαι συνοπτικός στα + / - :

Θετικά: (για μένα anyway)

1. Animation, αλλά περισσότερο character design και voice acting. (πραγματικά απ' τα καλύτερα για το είδος, για σειρά anywayz)
2. Splatter/Action/Violence
3. Σκηνοθεσία/Ατμόσφαιρα και γενικότερα pace ικανοποιητικότατο
4. Διάθεση προς το dark μιας και οι χαρακτήρες δεν είναι ακριβώς υπερήρωες, και εύκολα ψοφάνε, και τους κάνουν άλλοι manipulate, πράγμα που τουλάχιστον του δίνει έναν αέρα ρεαλισμού, μέσα στο χάος του υπερφυσικού.

Αρνητικά:

1. Η αρχή του anime, δεν το κολακεύει. Παίρνει κάποια eps για να πάρει μπρος
2. Το ότι πρέπει να δεχτείς κάποια πράγματα ως δεδομένα για να το απολαύσεις για αυτό που είναι
3. Το τέλος δεν με ξετρέλανε ακριβώς. Νομίζω το live action ήταν πολύ καλύτερο σε αυτό τον τομέα. Η ταινία λεγόταν Shinobi και ήταν καλή υπερπαραγωγή/μεταφορά, δεδομένου του original υλικού.
4. Κάποιοι χαρακτήρες δεν αναπτύχθηκαν όσο χρειαζόταν ή όσο θα ήθελα.

Πάντως ήταν ευχάριστο watch πάραυτα, που δεν γινόταν ιδιαίτερα βαρετό σε κανένα σημείο κυρίως λόγω σκηνοθεσίας.
Μόλις συνήθιζες το concept και το στυλ της σειράς, μπορούσες μια χαρά να το ευχαριστηθείς.

Το σενάριο όπως έχει ξαναειπωθεί δεν είναι κάτι το φοβερό, αλλα η εκτέλεση, η παρουσίαση, το έσωζε.
Είναι το λεγόμενο style over substance, you either like it or you don't.

Δεν έχω δει άλλα μεγάλα shounen που αναφέρθηκαν για να κάνω σύγκριση, οπότε μου φάνηκε αρκετά μοναδικό στο είδος του, έστω κι αν τελικά ήταν ένα μέτριο αλλά ευχάριστο anime.

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με Leon, απλά δεν το θεωρώ κάνα super anime, είναι καλό για να περάσει η ώρα όμως, σε όσους αρέσει το στυλ αυτό.

Αυτά από μένα.

Edited by Radagast, 25 May 2012 - 18:43.

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler: