Δεν πάει μόνο με το ποσοστό πάει και με τον χρόνο. Αν μέσα σε 100 20λεπτα δεν έχουν τεθεί οι απαραίτητες βάσεις για την ιστορία αυτό είναι στοιχείο δεν νομίζεις? Και υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα σε μια σειρά τα οποία φαίνονται εξαρχής και έχουν να κάνουν με την νοοτροπία του δημιουργού. Αυτό δεν αλλάζει στην πορεία της σειράς και μπορεί όντως κάποιος να έχει διαφορετικό γούστο.
Όχι δεν το θεωρώ στοιχείο αυτό με το χρόνο. Θα το θεωρούσα, αν τελείωνε αμέσως μετά από το σημείο αυτό. Ας πούμε ότι μια σειρά σε πρήζει στο μεγαλύτερο μέρος της και στο τέλος σου αποκαλύπτει πράγματα. Στο one piece δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Η ιστορία χτίζεται, οι χαρακτήρες δεν είναι σταθεροί γνωρίζεις διαρκώς κι άλλους. Δεν είναι δηλαδή Bleach που αφού τελείωσαν τα πρώτα 50 επεισόδια ο δημιουργός άρχισε να ψάχνει τι να κάνει για να συνεχίσει την ιστορία. Είμαι σίγουρη ότι όλο αυτό ήταν σχεδιασμένο στο one piece.
Hints δίνονται πολύ νωρίτερα για την σοβαρότητα της σειράς(εντάξει σε σχέση με shounen μιλάω), η ιστορία δεν είναι τυχαία όπως μπορεί να νομίσει κάποιος αρχικά. Μ' αυτή την λογική, βάσεις δίνονται από αρκετά νωρίς, απλά δεν το ξέρεις αν δεν πας παρακάτω.
Όπως είπα πριν, αν δεν έχει κάποιος το χρόνο να την δει καλύτερα να μην την δει καθόλου από το να του σχηματιστεί λάθος εντύπωση. (Μέχρι το 30 χασμιουριόμουν εγώ και δεν την παράτησα επειδή είναι αρχή μου αυτό. Επίσης βαριέμαι και τις μάχες, αλλά αυτό το παθαίνω γενικά σε τέτοιου είδους anime, έχει μάλλον σχέση με την ηλικία και το φύλο οπότε δεν το λαμβάνω υπόψιν. Τι να πείτε δηλαδή τότε για το saiyuki που είναι αρκετά μεγάλη σειρά, είναι τίνγκα στα κλισέ και η υπόθεση δεν προχωράει
καθόλου. Και είναι και shoujo υποτίθεται. Εκεί χασμουριόμουν στο 90% της σειράς. )Και να σου πω την αλήθεια, ούτε εγώ θα την άρχιζα σήμερα, όπως και άλλες σειρές των 100+ επεισοδίων που είναι και ongoing. Τις ξεκίνησα όταν δεν είχα ιδέα τι παίζει με τα anime και δεν φανταζόμουν ότι μπορεί να συνεχίζονται σειρές χρόνια. Εκτός του Gintama, που λόγω της αυτοτελής μορφής της κάθε ιστορίας δεν με πειράζει, το εύχομαι κιόλας, να τα 1000άσει.

Δεν το είπα εξαρχής, αλλά μιας και "τσιμπήσατε", here goes:
Στην πραγματικότητα, έχω δει τα πρώτα 100-κάτι επεισόδια One Piece, και μιας και τη στιγμη που γράφονται αυτές οι γραμμές, το One Piece φτάνει αισίως στο επεισόδιο 405, έχω δει περίπου 1 στα 4 επεισόδια. Συνεπώς πιστεύω ότι έχω το δικαίωμα να εκφέρω γνώμη, ακόμα και σύμφωνα με τα δικά σας standards, ε;
Ε λοιπόν, η γνώμη μου είναι ότι το One Piece είναι ένα φριχτά ηθικοπλαστικό, αργό, βαρετό και επαναλαμβανόμενο anime. Αν ήταν καμιά 26άρα σειρά, θα έλεγα ότι είναι απλά μέτριο. Αλλά ακριβώς το γεγονός ότι έχει τόσα πολλά επεισόδια (και θα βγουν κι άλλα τόσα... απλά σκεφτείτε πόσες άλλες σειρές θα είχατε δει στη θέση του), σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχει προσηλυτίσει και καταστρέψει αμέτρητους οπαδούς, το κάνει για μένα ένα από τα χειρότερα anime που έχουν βγει ποτέ. Τα ίδια ακριβώς αισθήματα τρέφω και για Naruto, Bleach, Dragonball κτλ. Μόνο μία λέξη αρκεί να πω για όλα αυτά τα endless shounen: ΚΑΡΚΙΝΟΣ.
Το φαντάστηκα, αλλά τσίμπησα συνειδητά.

Μάλλον δεν το έχω ξεκαθαρίσει. Κι εγώ το One piece δεν το θεωρώ ότι είναι κανένα αριστούργημα σε σχέση με τι κυκλοφορεί εκεί έξω. Μέτριο θα το έλεγα αν και ανώτερο από το Naruto και το Bleach. Βαθμολογία πάνω από 7,5 δεν θα του έδινα για την ώρα. Πως θα μπορούσε άλλωστε να είναι τόσο καλό με τόσα επεισόδια. Η μόνη σειρά με πολλά επεισόδια(απ όσες έχω δει) που θα έδινα 9άρι είναι το Gintama και πάλι εκεί δεν είναι όλα τα επεισόδια κορυφαία.
Το ηθικοπλαστικό και το αργό του One piece εμένα μου αρέσει. Δεν είναι πάντως στυλάκι Bleach "Εγώ θα σε σώσω γιατί είσαι φίλος μου." ή είσαι "κακός" αλλά αφού σε έδειρα με αναγνώρισες και γίναμε φίλοι ή "Γιατί να είσαι κακός αφού μπορείς να είσαι καλός;". Το αργό δε, με την έννοια των παύσεων που έχει μέσα στο κάθε επεισόδιο, όσον αφορά την σκηνοθεσία δηλαδή, μου αρέσει. Γενικά ότι αργεί να εξελιχθεί η υπόθεση, θα συμφωνήσω, και σ' αυτό φταίνε οι παρατεταμένες shounen μάχες και διάφορα αστεία που σκοπό έχουν να μην φτάσει το manga και να διατηρούν ζωντανό το ενδιαφέρον των μικρότερων ηλικιών. Προσπαθούν με αυτά τα τεχνάσματα δηλαδή να κάνουν πιο παιδικό το One piece ενώ σε άλλες σειρές κάνουν το ανάποδο: Προσπαθούν να τις σοβαρέψουν.
Εν κατακλείδι, ο καθένας φυσικά και μπορεί να εκφέρει γνώμη για μια σειρά κατα την διάρκεια της, αλλά δεν θα είναι ολοκληρωμένη και δίκαια αν δεν την έχει τελειώσει. Δηλαδή σκεφτείτε να δείτε ένα μέρος μιας σειράς να την θάψετε και μετά από καιρό για κάποιο λόγο να την συνεχίσετε και να αναθεωρήσετε:" Τελικά δεν ήταν κακή." Πως θα νιώσετε τότε; Εγώ έτσι το βλέπω, όχι για τους άλλους αλλά για μένα. Θέλω να είμαι δίκαια οπότε πριν πω κάτι οριστικό την βλέπω όλη. Θα πρέπει να έχω δει κάτι που με προσβάλλει σαν άτομο για να την παρατήσω νωρίτερα.
aboumonkey, συμφωνώ. Δεν πιστεύω ότι κάνουν κακό αυτές οι σειρές. Ίσα ίσα που βοηθούν στην διάδοση των anime. Μπορεί να ξεκινήσει από κει κάποιος μικρότερος, αλλά κάποια στιγμή θα δει και κάτι πιο ποιοτικό. Το μόνο λάθος για μένα, είναι ότι ενθουσιάζονται με τέτοιου είδους σειρές και ανεβαίνουν τα ratings τους δίνοντας μια ψευδή εικόνα για την ποιότητα τους. Overrated δηλαδή, το οποίο είναι άδικο για κάποιες άλλες σειρές. Θα έπρεπε πριν ψηφίσει κάποιος να έχει δει αρκετά πράγματα και όχι να πετάει τα 10άρια αβέρτα.
Συμφωνώ και με τα υπόλοιπα που λες. Τα ecchi/harem και για μένα είναι ανούσια. Κάποια shoujo harem που είδα, είχαν παντελή έλλειψη υπόθεσης και ανάπτυξης χαρακτήρων. Εξαίρεση το ouran που μου άρεσε πολύ γιατί δεν ακολουθεί τον κανόνα. Ecchi τα αποφεύγω γιατί με εκνευρίζουνε. Αν μου βρείτε κανένα ecchi για γυναίκες να μου πείτε, γιατί είμαι περίεργη να δω αν θα μ' αρέσουν.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Nighteyes: 19 Ιούνιος 2009 - 10:08