Ε, ναι, αλλά χωρίς επαφή με κάποιον που να ξέρει δεν είμαι σίγουρη σε τι επίπεδο βρίσκομαι. Ξέρω κλίσεις ρημάτων, πώς να χειρίζομαι τα dn και dv επίθετα, πώς να χρησιμοποιώ ρήματα σαν ουσιαστικά, πώς να συνδέω ρήματα ή επίθετα για να παράγω κάτι αντίστοιχο με τις δικές μας κύριες και δευτερεύουσες προτάσεις (αν και νομίζω ότι ίσως να χρειάζομαι λίγο εξάσκηση εδώ, γιατί δεν μπορώ να΄ξέρω αν κάνω κανένα λαθάκι) και μερικές βασικές στάνταρ φράσεις ("παει να πει...", "επιτρέπεται..." κλπ). Επίσης τα βασικά από συγκρίσεις, αναφορικό λόγο, προθέσεις, συνδετικά μόρια... Τα διάφορα αριθμητικά τα έχω κοιτάξει καναδυό φορές, αλλά όλο τα ξεχνάω. Θυμάμαι μόνο τα βασικά (για ανθρώπους, χρόνο, κλπ). Αν και υποθέτω ότι αυτά, μαζί και με το λεξιλόγιο στο οποίο μάλλον επίσης υστερώ, είναι θέμα του να στρωθώ κάποια στιγμή κάτω και να τα διαβάσω. Κυρίως φοβάμαι ότι μπορεί να χρησιμοποιώ κάτι που να νομίζω ότι το έχω καταλάβει λάθος, ή να μην γνωρίζω τις εξαιρέσεις κλπ σε μερικά. Ή μπορεί και να έχω υπερεκτιμήσει τις ικανότητές μου και να είμαι εντελώς εκτός...

:wis:

:wis:
Απλά, επειδή λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων μπορεί να μην βρίσκομαι μετά τον επόμενο χρόνο στην Αθήνα, αν τελικά πάω στη Λέσχη δεν θα ήθελα να χάσω τη μοναδική μου χρονιά κάνοντας πάλι τα αλφάβητα. Αλλά πάλι, αν προχωράνε τα μαθήματα πολύ κι από γραμματική και λεξιλόγιο, λέτε να το χρειάζομαι έτσι κι αλλιώς;
Βασικά, τώρα που τα γράφω αυτά, ξέρετε τι σκέφτηκα; Αν μπορούσατε να μου πείτε ποια βιβλία χρησιμοποιείτε την πρώτη χρονιά κι από πού τα αγοράζετε, θα μπορούσα να πάρω κι εγώ ένα ή δύο και να τους΄ρίξω καμιά ματιά. Αν μη τι άλλο, θα μπορώ να τα χρησιμοποιήσω για να διαβάσω και μόνη μου μέχρι του χρόνου το φθινόπωρο!
Ευχαριστώ πάντως Erisabetsu για το ενδιαφέρονν!