Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 5 votes

Ιαπωνικά

• Please log in to reply
1812 replies to this topic

Poll: Μιλάτε ιαπωνικά; (741 member(s) have cast votes)

Μιλάτε ιαπωνικά;

1. Ναι μιλάω (119 votes [16.06%] - View)

Percentage of vote: 16.06%

2. Όχι,αλλά σκοπεύω να μάθω (520 votes [70.18%] - View)

Percentage of vote: 70.18%

3. Όχι και ούτε σκοπεύω να μάθω (102 votes [13.77%] - View)

Percentage of vote: 13.77%

Vote Guests cannot vote

#526 Matsu

Matsu

Certified Dorama Queen

• Members
  • 754 posts

Posted 11 December 2007 - 17:00

Βy the way..
Τα μαθήματα είναι σε τάξεις ή ιδιαίτερα?
Τιμές τι παίζουν συνήθως?

Σε παρακαλω..πριν φυγει κανενος το τσερβελο...κανε τον κοπο και διαβασε το τοπικ απο την αρχη..μεσα θα βρεις πληροφοριες γι αυτο που ρωτας, απο οσα ατομα κανουν ιαπωνικα και ειναι μελη του φορουμ...
Posted Image

Dorama Queen-Bitch Mode On Atm

#527 Kallia

Kallia

漢字を勉強しなが

• Members
  • 85 posts

Posted 19 December 2007 - 21:19

Ρε παιδιά, ελπίζω να μη με βαρέσει κανένας αν ρωτάω κάτι που έχει ήδη ειπωθεί, αλλά δεν άντεξα να διαβάσω πάνω από 6 σελίδες... είναι λίγο μακρύ το thread. Σκέφτομαι την επόμενη χρονιά να κάνω και κανονικά μαθήματα ιαπωνικών στη Λέσχη του Πανεπιστημίου στο κέντρο (έμαθα ότι μπορείς να γραφτείς κι ας μην είσαι φοιτητής), αλλά δεν θέλω να ξεκινήσω από την αρχή. Από hiragana και katakana είμαι άψογη, προφορικά ξέρω αρκετό λεξιλόγιο και γραμματική για να συνεννοούμαι απλά (ή να καταλαβαίνω απλούς διαλόγους σε anime χωρίς υπότιτλους :P ), στα kanji μόνο πάσχω, ξέρω καμιά πενηνταριά μονάχα κι αυτά πολύ βασικά. Μήπως μπορεί καποιο απ'τα παιδιά της Λέσχης να μου πει αν μπορώ να γραφτώ σε πιο προχωρημένο έτος και κατά τη γνώμη σας ποιο θα έπρεπε να είναι αυτό; Ή έστω, τι ώρες κάνετε μάθημα μήπως ρίξω καμιά βόλτα κανένα απόγευμα να ρωτήσω και μόνη μου; Thanks! Και καλά αποτελέσματα σε όσους έδιναν!
Japanese fiction books, here I come! :burningbe3:

#528 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 20 December 2007 - 00:38

θες να πεις οτι ξέριες απο γραμματική;

#529 Kallia

Kallia

漢字を勉強しなが

• Members
  • 85 posts

Posted 20 December 2007 - 01:38

Ε, ναι, αλλά χωρίς επαφή με κάποιον που να ξέρει δεν είμαι σίγουρη σε τι επίπεδο βρίσκομαι. Ξέρω κλίσεις ρημάτων, πώς να χειρίζομαι τα dn και dv επίθετα, πώς να χρησιμοποιώ ρήματα σαν ουσιαστικά, πώς να συνδέω ρήματα ή επίθετα για να παράγω κάτι αντίστοιχο με τις δικές μας κύριες και δευτερεύουσες προτάσεις (αν και νομίζω ότι ίσως να χρειάζομαι λίγο εξάσκηση εδώ, γιατί δεν μπορώ να΄ξέρω αν κάνω κανένα λαθάκι) και μερικές βασικές στάνταρ φράσεις ("παει να πει...", "επιτρέπεται..." κλπ). Επίσης τα βασικά από συγκρίσεις, αναφορικό λόγο, προθέσεις, συνδετικά μόρια... Τα διάφορα αριθμητικά τα έχω κοιτάξει καναδυό φορές, αλλά όλο τα ξεχνάω. Θυμάμαι μόνο τα βασικά (για ανθρώπους, χρόνο, κλπ). Αν και υποθέτω ότι αυτά, μαζί και με το λεξιλόγιο στο οποίο μάλλον επίσης υστερώ, είναι θέμα του να στρωθώ κάποια στιγμή κάτω και να τα διαβάσω. Κυρίως φοβάμαι ότι μπορεί να χρησιμοποιώ κάτι που να νομίζω ότι το έχω καταλάβει λάθος, ή να μην γνωρίζω τις εξαιρέσεις κλπ σε μερικά. Ή μπορεί και να έχω υπερεκτιμήσει τις ικανότητές μου και να είμαι εντελώς εκτός... :)
:wis::wis::wis::wis::wis:

Απλά, επειδή λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων μπορεί να μην βρίσκομαι μετά τον επόμενο χρόνο στην Αθήνα, αν τελικά πάω στη Λέσχη δεν θα ήθελα να χάσω τη μοναδική μου χρονιά κάνοντας πάλι τα αλφάβητα. Αλλά πάλι, αν προχωράνε τα μαθήματα πολύ κι από γραμματική και λεξιλόγιο, λέτε να το χρειάζομαι έτσι κι αλλιώς;

Βασικά, τώρα που τα γράφω αυτά, ξέρετε τι σκέφτηκα; Αν μπορούσατε να μου πείτε ποια βιβλία χρησιμοποιείτε την πρώτη χρονιά κι από πού τα αγοράζετε, θα μπορούσα να πάρω κι εγώ ένα ή δύο και να τους΄ρίξω καμιά ματιά. Αν μη τι άλλο, θα μπορώ να τα χρησιμοποιήσω για να διαβάσω και μόνη μου μέχρι του χρόνου το φθινόπωρο!

Ευχαριστώ πάντως Erisabetsu για το ενδιαφέρονν!
Japanese fiction books, here I come! :burningbe3:

#530 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 20 December 2007 - 02:05

νομίζω τα ιδιαίτερα είναι η καλύτερη λύση για σένα.
αν και κοστίζουν περισσότερο.
Μάτσου μπορεις να βοηθήσεις;

#531 Matsu

Matsu

Certified Dorama Queen

• Members
  • 754 posts

Posted 20 December 2007 - 02:09

Εμας τα βιβλια ειναι φωτοτυπιες απο τα βιβλια που διδασκονται στην Ιαπωνια στους αλλοδαπους φοιτητες στο πρωτο ετος που κανουν την γλωσσα, πριν ξεκινησουν κανονικα σπουδες...οποτε θα ειναι λιγο δυσκολο να τα βρεις..αλλα αν θες, το ψαχνω..δεν ειναι δυσκολο να παω στην καθηγητρια και να της ζητησω να μου φερει ενα αντιτυπο και να στο δωσω! απο την αλλη, δεν νομιζω να χρειαστει να κανεις τα παντα απο το πρωτο ετος...ισως υπαρχει τροπος να συνεννοηθεις και να δωσεις στην αρχη της χρονιας εξετασεις, να δουν το επιπεδο σου, και να σε βαλουν στο καταλληλο τμημα..πιστευω πως απο αυτα που διαβασα, καλο θα ηταν να μπεις στο δευτερο ετος, μιας και αυτα κανουμε, ισως και λιγο παραπερα, αλλα αφου τα ξερεις, καλο θα ηταν να τα κανεις και με καθηγητη,ωστε τυχον αποριες σου να λυθουν και να πας ανετα παρακατω!
Posted Image

Dorama Queen-Bitch Mode On Atm

#532 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 14 January 2008 - 00:32

Kallia αν θέλεις πες μου να σου στείλω σε pm το τηλέφωνο μιας καθηγήτριας Ιαπωνικών που έκανε μάθημα σε έναν φίλο μου

Posted Image

#533 DeathGuard

DeathGuard

Πολύ 日本語 ρε παιδί μου...

• Members
  • 207 posts

Posted 22 January 2008 - 23:18

Τα ιδιαίτερα τα σπάνε αλλά κόστιζουν απείρως περισσότερο από το διδασκαλείο, έχουν βέβαια και πολύ γρηγορότερο ρυθμό εκμάθησης(ιδίαιτερα κάνω).
Intelligence is nothing without wisdom...

#534 Godfather_gr

Godfather_gr

Marihito-san

• Members
  • 3 posts

Posted 27 January 2008 - 14:05

Γεια σας παιδία. Λοιπόν όσον αφορά το διδασκαλείο. Το έχω ψάξει το θέμα. Αυτή την στιγμή πάω σε φροντιστήριο με αλλά δυο παιδία στην αίθουσα και είναι σαν ιδίαιτερο. Το προτιμώ από το ιδιαίτερο για τον απλούστατο λόγω ότι μαθαίνω από τα λάθη των άλλων όπως και εκείνοι από εμένα.
Τώρα του χρόνου τον Σεπτέμβριο που θα αρχίσουν οι εγγραφές στο διδασκαλείο θα πάω για τους πολύ απλούς μα και σημαντικότατους λόγους 1ον. Είναι 380 ευρώ τον χρόνο! 2ον το τμήμα το πολύ να έχει 15 άτομα! 3ον μετά από 4 χρόνια που είναι η συνολική διάρκεια των μαθημάτων παίρνεις χαρτί Πανεπιστημίου! Τώρα εκεί που ρωτάει κάποιος για το αν μπορεί να πάει σε μεγαλύτερη κατηγορία, εννοείτε… αλλά είναι κάποιες εξετάσεις που πρέπει να δώσει. Τουλάχιστον στα Αγγλικά έτσι είναι. Εμένα ας πούμε δεν με πειράζει να την ξανακάνω την χρόνια γιατί πολύ απλά θα τα μάθω καλύτερα!
Προσοχή τα 380ευρω είναι για αυτούς που δεν είναι ήδη φοιτητές! Στους φοιτητές είναι 300 ευρώ τον χρόνο. Επίσης παίζει και έκπτωση για κάποιον που θα κάνει πάνω από μία γλώσσα!

Παρακαλώ αν υπάρχει ενδιαφέρων για νέους να οργανωθούμε και να πάμε γιατί αν δεν μαζευτούν 10 και πάνω άτομα παίζει ιαπωνικά να μην υπάρξει τμήμα. Έχω βρει ήδη δύο άτομα. Στείλτε pm

#535 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 27 January 2008 - 14:08

στην θέση σου θα ανησυχούσα μη δεν βρω θέση και όχι αν θα μαζευτούν τα άτομα αφου ούτως η άλλος το τμήμα συμπληρώνει πολύ γρήγορα.
πάντως είστε τυχεροί που έχετε αυτό το διδασκαλείο εκει κάτω.

#536 Godfather_gr

Godfather_gr

Marihito-san

• Members
  • 3 posts

Posted 27 January 2008 - 14:14

εδώ έχουν λυσάξει με τα κίνεζικα... μου το είπαν στην γραμματεία οταν έκανα ερωτήσεις. είναι τρελοί αυτοί οι ρωμαίοι:despair: γιατί όπως είδες οι περισσότεροι εδώ κάνουμε ιδιαίτερα!!!
"No matter if the enemy has thousands of men, there is fulfillment in simply standing them off and being determined to cut them all down, starting from one end. You will finish the greater part of it."

----Hagakure:The Way of The Samurai----

#537 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 27 January 2008 - 14:22

όλοι περιμένουν το κινέζικο κύμα όπως κάποτε όλοι εδω πάνω μάθαιναν ρωσσικα
στη γειτονιά μου έχει δύο σχολές με κινέζικα να φανταστεις και η μια ειναι του δήμου.

#538 DeathGuard

DeathGuard

Πολύ 日本語 ρε παιδί μου...

• Members
  • 207 posts

Posted 27 January 2008 - 16:03

off topic:Δεν θέλω να θίξω κανέναν αλλά το θεωρώ μεγάλη αποτυχία να μαθαίνεις μια γλωσσά με την λογική του σε Χ χρόνια πο κινέζοι ή δεν ξέρω ποιός άλλος θα είναι υπερδύναμη.Πρώτον διότι την μαθαίνεις σχεδόν σαν αγγαρεία και δεύτερον γιατί δεν ξέρεις πότε τι θα γίνει,αν τελικά όντως γίνουν υπερδύναμη κάτσε και μάθε τότε.Τέλος off topic
God μην ανησυχείς στο διδασκαλείο γεμίζουν αμέσως τα τμήματα απλά οι μισοί φεύγουν μετά τους πρώτους 2 -3 μήνες και μένουν 5 άτομα ξέρω γω.
Intelligence is nothing without wisdom...

#539 Godfather_gr

Godfather_gr

Marihito-san

• Members
  • 3 posts

Posted 27 January 2008 - 18:29

πωπω μου έφτιαξες το κέφι αδερφέ... εγώ είμαι παρόμοιας λογικής με αυτούς που μαθένουν κινέζικά, αλλά 10 χρόνια μπροστά. γιατί οι ιάπωνες θα δείς άνοιγμα που θα κάνουν σε λίγο καιρό, βλέπεις ήδη από τώρα οτι όλες τις μεγάλες εμπορίκες εταίριες συνεργάζοντε με Ιαπωνία και ένας ακόμα λόγος που θέλω να μάθω είναι γιατί ήμουν παίχτης εδώ στο baseball και το λατρεύω και για όσους δεν γνωρίζουν η Ιαπωνία έχει κλάσεις ανώτερο baseball απο τους :erk: μισήτους αμερικάνους!!!
"No matter if the enemy has thousands of men, there is fulfillment in simply standing them off and being determined to cut them all down, starting from one end. You will finish the greater part of it."

----Hagakure:The Way of The Samurai----

#540 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2,574 posts

Posted 28 January 2008 - 00:55

Πάντως στο διδασκαλείο εμείς στην αρχή είμαστε καμιά 30αρια άτομα και τώρα έχουμε μείνει 20 περίπου.Ίσως έτυχε βέβαια.Του χρόνου μπορεί να έχει λιγότερους.Πάντως ότι αρκετοί τα παρατάνε μετά από λίγο ισχύει.

Posted Image