Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 5 votes

Ιαπωνικά

• Please log in to reply
1812 replies to this topic

Poll: Μιλάτε ιαπωνικά; (741 member(s) have cast votes)

Μιλάτε ιαπωνικά;

1. Ναι μιλάω (119 votes [16.06%] - View)

Percentage of vote: 16.06%

2. Όχι,αλλά σκοπεύω να μάθω (520 votes [70.18%] - View)

Percentage of vote: 70.18%

3. Όχι και ούτε σκοπεύω να μάθω (102 votes [13.77%] - View)

Percentage of vote: 13.77%

Vote Guests cannot vote

#406 Matsu

Matsu

Certified Dorama Queen

• Members
  • 754 posts

Posted 21 September 2007 - 01:05

Παιδακια που ενδιαφερεστε φετος να γραφτειτε Ιαπωνικα στο Διδασκαλειο ξενων Γλωσσων του Καποδριστριακου Πανεπιστημιου Αθηνων...
Οι εγγραφες για φετος θα λαβουν χωρα στην Ιπποκρατους 7, στον δευτερο οροφο, στις 1 και 2 Οκτωβριου. Αυτο σημαινει, οτι την προηγουμενη μερα της εγγραφης πρεπει να πατε εκει, και να δηλωσετε τμημα. Οι τιμες φετος πηραν μια ανοδο, και για τους φοιτητες του Πανεπιστημιου Αθηνων ειναι 300 ευρω το ετος, για τους φοιτητες αλλων σχολων (δημοσια παντα) ειναι 330 ευρω, ενω για τους ΜΗ φοιτητες ειναι 380 ευρω. Τα "πρωτακια" πρεπει να εχουν μαζι τους την ημερα της εγγραφης, το φοιτητικο πασο, εαν αυτο υπαρχει, αν μολις περασατε σε καποια σχολη, χρειαζεται το μηχανογραφικο σας, την ταυτοτητα σας, δυο φωτογραφιες και το καταθετηριο που θα σας δωθει απο την τραπεζα και δυο φωτοτυπιες αυτου. Τι σημαινει αυτο. Την προηγουμενη εργασιμη μερα, θα σκασετε στο διδασκαλειο στις 12 το μεσημερι, για να παρετε σειρα προτεραιοτητας. Θα μπει καποια στιγμη ο γραμματεας, και θα του πειτε σε ποιο τμημα θελετε να ειστε, και θα σας δωσει την αναλογη αιτηση εγγραφης. Την ΕΠΟΜΕΝΗ μερα πουρνο πουρνο, πρεπει να πατε με τα λεφτα στην Εμπορικη τραπεζα, και να τα καταθεσετε στο λογαριασμο που θα σας δωθει απο την γραμματεια. Την αποδειξη που θα σας δωσουν, την βγαζετε δυο φωτοτυπιες, και με ολα τα παραπανω, πατε παλι στο διδασκαλειο κατευθειαν στη γραμματεια, και γραφεστε...Τα μαθηματα ξεκινουν στις 15 Οκτωβρη. Αντε, καλη χρονια!
Posted Image

Dorama Queen-Bitch Mode On Atm

#407 jaken23

jaken23

邪剣23

• Members
  • 125 posts

Posted 21 September 2007 - 02:10

H ίδια διαδικασία(τις ίδιες μέρες) ισχύει και για τα Kινέζικα απ' ότι βλέπω...谢谢你 για την συνοπτική εξήγηση Matsu, η ανακοίνωση εγγραφών του Διδασκαλείου είναι teh suxxorz!

#408 denisuki~

denisuki~

Stronger than Darth Vapor

• Members
  • 281 posts

Posted 21 September 2007 - 04:46

Γίνεται καθόλου δουλειά στο διδασκαλείο; Όχι πως ενδιαφέρομαι, απλά από περιέργεια.
"Those who say video games are bad for health are the same ones who say rock is satan's music"
- Shigeru Miyamoto

#409 jaken23

jaken23

邪剣23

• Members
  • 125 posts

Posted 21 September 2007 - 05:12

Γίνεται καθόλου δουλειά στο διδασκαλείο;

O κύριος λόγος που σκοπεύω ν' αρχίσω κινέζικα στο διδασκαλείο είναι ότι οι ρυθμοί τους πρέπει να' ναι πολύ αργοί*. Λογικά το ίδιο θα ισχύει για όλες τις γλώσσες που προσφέρουν, αν τα τμήματα αποτελούνται από 15-30 άτομα. Αναρωτιέμαι αν διδάσκει ακόμα η Ozawa-sensei στο Διδ/λείο.

*επειδή με ξέρω, αν αρχίσω ιδιαίτερα 4hrs/μήνα θα καταλήξω να μελετάω σαν τρελός, ενώ σ' ένα πολυμελές τμήμα θα υποχρεωθώ να ακολουθώ πιο ανθρώπινους ρυθμούς. Αλλά δεν πιστεύω ότι θα μάθω κινέζικα από το Διδ/λείο, σίγουρα όχι όταν το λεξιλόγιο που διδάσκουν δεν ξεπερνά τις 1500(?!) λέξεις σε 3 χρόνια...Μήπως να το ξανασκεφτώ? :terror2:

#410 Matsu

Matsu

Certified Dorama Queen

• Members
  • 754 posts

Posted 21 September 2007 - 09:21

Γίνεται καθόλου δουλειά στο διδασκαλείο; Όχι πως ενδιαφέρομαι, απλά από περιέργεια.

Στο διδασκαλειο γινεται δουλεια αρκετα καλη για τα λεφτα που δινεις, και ειναι σε αρκετα ανθρωπινους ρυθμους οπως προαναφερθη..τωρα απο κει και επειτα ειναι και στο χερι του καθενος ,για το κατα ποσο θα ασχοληθει πιστευω..Η Ozawa Masako ακομα κανει μαθηματα, συγκεκριμενα ειναι η καθηγητρια μου..ΘΕΑ...:congrats:...τωρα αν θες κατι παραπανω, τοτε ψαξε και παραπανω, και σκασε και παραπανω λεφτα..το θεμα ειναι οτι υπαρχουν και φροντιστηρια, οπως ο Σιουντρης, που σκας 200 ευρω το μηνα, και η δουλεια δεν ειναι καλυτερη απ'οτι το διδασκαλειο.Οπως και να εχει, το διδασκαλειο ειναι μια καλη αρχη, και απο κει και επειτα, ο καθενας ασχολειται οσο πιστευει οτι θα του κανει καλο..
Posted Image

Dorama Queen-Bitch Mode On Atm

#411 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 21 September 2007 - 11:54

Τι ειναι αυτό το διδασκαλείο; μπορώ να έχω κάποιο λινκ γι αυτό? θέλω να δω αν υπάρχει και σε εμάς κάτι παρόμοιο

#412 jaken23

jaken23

邪剣23

• Members
  • 125 posts

Posted 21 September 2007 - 12:21

Τι ειναι αυτό το διδασκαλείο; μπορώ να έχω κάποιο λινκ γι αυτό? θέλω να δω αν υπάρχει και σε εμάς κάτι παρόμοιο

ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ [Πανεπιστήμιο Αθηνών] - University of Athens

Μάλλον θα πάω στη HAU για κινέζικα...>_>

#413 denisuki~

denisuki~

• Members
  • 281 posts

Posted 21 September 2007 - 15:45

Στο διδασκαλειο γινεται δουλεια αρκετα καλη για τα λεφτα που δινεις, και ειναι σε αρκετα ανθρωπινους ρυθμους οπως προαναφερθη..τωρα απο κει και επειτα ειναι και στο χερι του καθενος ,για το κατα ποσο θα ασχοληθει πιστευω..Η Ozawa Masako ακομα κανει μαθηματα, συγκεκριμενα ειναι η καθηγητρια μου..ΘΕΑ...:congrats:...τωρα αν θες κατι παραπανω, τοτε ψαξε και παραπανω, και σκασε και παραπανω λεφτα..το θεμα ειναι οτι υπαρχουν και φροντιστηρια, οπως ο Σιουντρης, που σκας 200 ευρω το μηνα, και η δουλεια δεν ειναι καλυτερη απ'οτι το διδασκαλειο.Οπως και να εχει, το διδασκαλειο ειναι μια καλη αρχη, και απο κει και επειτα, ο καθενας ασχολειται οσο πιστευει οτι θα του κανει καλο..

Κάνω ήδη μάθημα εδώ και 2 χρόνια και λατρεύω την καθηγήτριά μου :Ρ

Σίγουρα είναι πιο ακριβό από το διδασκαλείο αλλά κάνω μαθήματα με εξαντλητικούς ρυθμούς. :fromabove:
"Those who say video games are bad for health are the same ones who say rock is satan's music"
- Shigeru Miyamoto

#414 JigokuNeko

JigokuNeko

Anime Amateur

• Members
  • 115 posts

Posted 21 September 2007 - 17:07

προσωπικα, στα 3 χρονια που εκανα εκει (ολα με την Masako-sensei και εγω) ποτε δεν με χαλασε το διδασκαλειο και οι αργοι του ρυθμοι. για εργαζομενο κοριτσι που ειμαι μου φαινοταν πολυ βολικο, μιας που δεν εχω πλεον ουτε το χρονο αλλα ουτε το ξεκουραστο μυαλο να μαθαινω τα kanji με το κιλο. οταν μετα ηθελα παραπανω υλικο το ζηταγα και τωρα διαβαζω μονη μου με λιγα ιδιαιτερα απο την Masako-sensei.
διδασκαλειο is good, considering it is δημοσιο. :congrats:

#415 jaken23

jaken23

邪剣23

• Members
  • 125 posts

Posted 22 September 2007 - 01:22

Tην Ozawa-sensei έχω να τη δω πολύ καιρό...μου είχε κάνει ιδιαίτερα για το ikkyuu το Νοέμβριο του 2005, για ένα μήνα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά που δουλεύαμε ένα κείμενο(στην κατανόηση κειμένου) που ούτε η ίδια καταλάβαινε τι ήθελε να πει.:sigh2:

edit: Nα ένα software πιο κατάλληλο για όσους έχουν περάσει ή δίνουν 4kyuu: ‚±‚Ζ‚Ξ‚Ζ‚*‚»‚Ϊ

#416 JigokuNeko

JigokuNeko

Anime Amateur

• Members
  • 115 posts

Posted 22 September 2007 - 08:41

厳しすぎるですねえ。
μπορει να ηταν το κειμενο τετοιο...
γιατι, εγω που μια φορα διαβαζα μια π@π@ρ@ για εξετασεις στην κοινωνιολογια (στα ελληνικα παρακαλω) νομιζεις καταλαβα το νοημα του ποιητη?
προκαλω οποιον θελει να διαβασει τη μπαρουφα αυτη και να μου πει τι λεει. :sleepy:

#417 denisuki~

denisuki~

• Members
  • 281 posts

Posted 23 September 2007 - 04:18

厳しすぎるですねえ。
μπορει να ηταν το κειμενο τετοιο...
γιατι, εγω που μια φορα διαβαζα μια π@π@ρ@ για εξετασεις στην κοινωνιολογια (στα ελληνικα παρακαλω) νομιζεις καταλαβα το νοημα του ποιητη?
προκαλω οποιον θελει να διαβασει τη μπαρουφα αυτη και να μου πει τι λεει. :sleepy:

Ντάξει δε βάζουν και κείμενα δοκιμιακού επιπέδου ελληνικού λυκείου στο 1kyuu.

:wooi2:
- Shigeru Miyamoto

#418 JigokuNeko

JigokuNeko

Anime Amateur

• Members
  • 115 posts

Posted 23 September 2007 - 07:51

Ντάξει δε βάζουν και κείμενα δοκιμιακού επιπέδου ελληνικού λυκείου στο 1kyuu.

:wooi2:

ποιος μιλησε για λυκειο? :wis: εξετασεις μαθηματος επιλογης (ουου, τρομερη επιλογη το συγκεκριμενο, χιχι...) στην παλαιποτε σχολη μου, οικονομικης κατευθηνσης.

+απλως μπορει το κειμενο να μην ηταν απο διαγωνισμο, μπορει να ειχε βρει κανα ξεκουδουνο απο καμμια εφημεριδα η γυναικα.

#419 denisuki~

denisuki~

• Members
  • 281 posts

Posted 25 September 2007 - 04:54

+απλως μπορει το κειμενο να μην ηταν απο διαγωνισμο, μπορει να ειχε βρει κανα ξεκουδουνο απο καμμια εφημεριδα η γυναικα.

Δεν το σκέφτηκα έτσι, δίκιο έχεις.

Μόνο ένας μπορεί να αποκαλύψει την καυτή αλήθεια Ο.Ο
- Shigeru Miyamoto

#420 jaken23

jaken23

邪剣23

• Members
  • 125 posts

Posted 25 September 2007 - 07:26

Tο κείμενο ήταν από textbook για ikkyuu. Απλά ήταν κάπως ασαφές σε ένα σημείο...τα πραγματικά προβλήματα στα κείμενα του ikkyuu είναι στις ερωτήσεις που είναι πανηλίθιες και μπορεί 2 άτομα που έχουν καταλάβει το κείμενο κανονικά, να διαλέξουν διαφορετικές απαντήσεις εξαιτίας μιας απειροελάχιστης διαφοράς στο wording της κάθε απάντησης.