Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * - 5 Ψήφοι

Ιαπωνικά

• Please log in to reply
1812 replies to this topic

Δημοσκόπηση: Μιλάτε ιαπωνικά; (741 Μέλος (η) που έχουν ψηφίσει)

Μιλάτε ιαπωνικά;

1. Ναι μιλάω (119 ψήφοι [16.06%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 16.06%

2. Όχι,αλλά σκοπεύω να μάθω (520 ψήφοι [70.18%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 70.18%

3. Όχι και ούτε σκοπεύω να μάθω (102 ψήφοι [13.77%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 13.77%

Ψήφισε Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν

#736 xANTONISx

xANTONISx

Περπάτησα πάρα πολύ ...

• Members
  • 202 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Ιούνιος 2008 - 10:48

Μπράβο ρε sensei, έγραψες....περιμένω διακαώς επόμενο μάθημα με ανάλυση της ιερής διαδικασίας του μεσογειακού ΚΑΜΑΚΙΟΥ στα Ελληνικά (καίγομαι)...:greece: :kakashithumbup:

;O
Καρδιοκατακτητής detected ^^ :P
Πιστεύω πως δίπαλ σε κάθε λέξη χρειάζεται και η προφορά της στα Ελληνικά μ γιατί αλλιώς είναι να ξέρεις τουλάχιστον την αλφάβητο μιας γλώσσας και αλλιως να είσαι αδαείς στο έπακρον......

Δημοσιευμένη  εικόνα

Έχουμε και Identi.ca
ΗΙΜΥΜ S3EP5

#737 usagi 19

usagi 19

Didi-chan

• Members
  • 168 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Ιούνιος 2008 - 10:59

Εγώ ήταν να ξεκινήσω τον άλλο μήνα αλλά τελικά δε κάνουν θερινά....:emptyonexg1:(άσχετο τι έλεγε το site του Διδασκαλείου που είχαν να ανανεώσυν από την ποχή της λάσπης!)

Και έτσι από Σεπτέμβρη τώρα ...πιφ.....και ήμουν ενθουσιασμένη...
οι τοίχοι δεν έχουν μόνο αυτία , έχουν και φωνή...

Δημοσιευμένη  εικόνα

#738 zweistein

zweistein

¢razÿ supεR Sнøø†εR

• Members
  • 528 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Ιούνιος 2008 - 21:59

τον Σεπτέμβρη πέρνω prof κ πάω για japanese κοντά στην ακαδημία! έχει τμήμα για φοιτητούδια! yays

#739 nancy_neko

nancy_neko

Anime Fan

• Members
  • 233 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Ιούνιος 2008 - 14:56

μπορει καποιος να μου πει αν ξερει τι σημαινει ibushi ku yuru??

[SIGPIC]Battousai_Blood_version copy.jpg[/SIGPIC]

#740 Hajime_Saito

Hajime_Saito

ドS

• Moderators
  • 2.137 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Ιούνιος 2008 - 21:15

μπορει καποιος να μου πει αν ξερει τι σημαινει ibushi ku yuru??

Fumigation/Υποκαπνισμός

LfNX0dh.png

#741 nancy_neko

nancy_neko

Anime Fan

• Members
  • 233 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Ιούνιος 2008 - 09:21

1000 thnx!!!ειναι ενα τραγουδι των naitomea που λεγετε ετσι,και μου ειχε κολλησει!!:P
[SIGPIC]Battousai_Blood_version copy.jpg[/SIGPIC]

#742 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4.640 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Ιούνιος 2008 - 09:26

χθες μίλησα πρώτη φορα ιαπωνικά με μη έλληνα :) εντάξει είπα κάνα δυο προτάσεις με την κορεάτισσα που γνώρισα :) αλλα εντάξει είχα ένα αίσθημα of accomplishment.

#743 Zabimaru

Zabimaru

ワン ピース!!

• Members
  • 860 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Ιούλιος 2008 - 12:39

παντως εγω λεω να αρχισω απο Σεπτεμβρη μαλλον στις ξυνη

#744 Matu-san

Matu-san

aoi

• Members
  • 939 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Ιούλιος 2008 - 13:37

Πρέπει να είναι πολύ της μόδας η γλώσσα..
Πήγα πριν από λίγο καιρό στον Ελευθερουδάκη να αγοράσω το βιβλίο εκμάθησης που είχα σταμπάρει, και έκπληκτος ανακάλυψα πως όλα τα αντίτυπα είχαν πουληθεί!
Η πλάκα είναι πως και ο πωλητής ήθελε το συγκεκριμένο βιβλίο για αυτόν προσωπικά!
Τι στο yaoi συμβαίνει?

#745 Matsu

Matsu

Certified Dorama Queen

• Members
  • 754 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Ιούλιος 2008 - 15:36

υπαρχει και το ενδεχομενο να ειχαν παραγγηλει το πολυ 5 αντιτυπα, οποτε μη σου κανει εντυπωση οτι ειχε εξαντληθει...παντως απο τους ολυμπιακους και μετα, που οσοι θελουν να πανε εθελοντες, μαθαινουν κινεζικα τωρα για να πανε και στην κινα, αρκετοι ειναι αυτοι που το εψαξαν λιγο παραπανω και το γυρνανε στο γιαπωνεζικο...εμεις στο διδασκαλειο εχουμε ατομο που κανει και τα 2...πως δεν μπερδευεται ενας θεος ξερει...
Δημοσιευμένη  εικόνα

Dorama Queen-Bitch Mode On Atm

#746 TotalOblivion

TotalOblivion

Anime Amateur

• Members
  • 106 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Ιούλιος 2008 - 23:39

Πάντως τα κινέζικα είναι τρελά δύσκολα!!! Η Ιαπωνίδα που μας κάνει μάθημα δεν μπορεί να καταφέρει να μιλήσει σωστά....
Σε κάθε περίπτωση τα Ιαπωνικά>>>>>>>>>>>>>>>>> Κινέζικα, και είναι και σχετικά εύκολα κατά τη γνώμη μου

#747 Aizen-Sama

Aizen-Sama

Kyoka Suigetsu

• Members
  • 1 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Ιούλιος 2008 - 12:20

Ohioooooooooo!!! Nanda to? Τα κινέζικα δεν μου αρέσουν καθόλου. Τα ιαπωνικά είναι ευκολότερα και ωραιότερα.

#748 Matsu

Matsu

Certified Dorama Queen

• Members
  • 754 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Ιούλιος 2008 - 12:32

Ohioooooooooo!!! Nanda to? Τα κινέζικα δεν μου αρέσουν καθόλου. Τα ιαπωνικά είναι ευκολότερα και ωραιότερα.

Τα κινεζικα δεν ειναι τοσο ωραια σε ηχο, αλλα ειναι πιο δυσκολα. και μεταξυ μας, σαν γλωσσα πιο πληρης. Τα ιαπωνικα ειναι πιο "ευκολα" να τα προφερεις, αλλα δυσκολα εξ'ισου γιατι σε σχεση με την ελληνικη γλωσσα δεν ειναι τοσο πληρη. Το καλημερα σε romaji γραφεται Ohaiyo, και το nanda to δεν ειναι ευγενικο και στην περιπτωση του τοπικ ακρως ακυρο...
Οι ιαπωνες δεν ειναι δεδομενο οτι μπορουν να μιλησουν κινεζικα, μπορουν απλα σε μερικες περιπτωσεις να καταλαβουν λιγα πραγματα, γιατι απλα ξερουν απο τα κινεζικα γραμματα και το κινεζικο διαβασμα...αυτο δε σημαινει ομως οτι εχουν πληρη αποψη γιατι τα καντζι τα οποια χρησιμοποιουνται απο την ιαπωνικη γλωσσα πρεπει να ειναι περιπου το 1/5 απο αυτα που χρησιμοποιουνται στην κινεζικη γλωσσα, συν του οτι ολα τα καντζι στα κινεζικα διαβαζονται ή τσι, ή σιν, ή τζιν, ή τσιν κτλ κτλ...κοινως, πρεπει να ειναι καποιος πολυ μπροστα για να καταλαβει τι λενε οι κινεζοι μονο και μονο επειδη ξερει ιαπωνικα.
Δημοσιευμένη  εικόνα

Dorama Queen-Bitch Mode On Atm

#749 Franklin

Franklin

save pelekoudi

• Members
  • 291 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Ιούλιος 2008 - 17:20

Κατι σκορπιες λεξεις ξερω αλλα θα αρχισω του χρονου μιας και στην πολη μου δεν υπαρχει τετοια δυνατοτητα... :deadga6:

#750 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Ιούλιος 2008 - 18:00

Ξέρετε αν υπάρχει κάνα φροντιστήριο ιαπωνικών στο Μαρούσι ή κάπου τριγύρω? Θέλω να αρχίσω να μαθαίνω τώρα που άρχισα να ξεμπερδεύω με αγγλικά και γαλλικά αλλά δεν έχω ιδέα που να πάω. :uhh:

15fkk04.jpg