Πάω τώρα να διαβάσω τα πρώτα Hiragana που κάναμε, γιατί με δυσκολεύουν απίστευτα... Από άποψη πρακτικότητας και ταχύτητας, ελληνικοί & λατινικοί χαρακτήρες FTW.

Καταχωρήθηκε 25 Οκτώβριος 2007 - 14:22
Καταχωρήθηκε 25 Οκτώβριος 2007 - 14:39
Καταχωρήθηκε 25 Οκτώβριος 2007 - 14:47
True. Άλλο να διαβάζεις 「さくら」 και άλλο να διαβάζεις 「桜」.μπα όταν συνιθίσεις τα hiragana δεν θα θες καν να δείς ιαπωνικά γραμμένα με romanji. Εδώ με τα λίγα kanji Που έχω κάνει και ότνα διαβάζω καμμιά λέξη σε hiragana της οποίας το kanji γνωρίζω κάπου με ξενίζει, και θέλω να βλέπω τα kanji.
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Καταχωρήθηκε 25 Οκτώβριος 2007 - 21:39
Όταν μιλάω για ελληνικούς/λατινικούς χαρακτήρες ότι είναι πιο πρακτικοί, δεν εννοώ ότι προτιμώ να βλέπω τα ιαπωνικά γραμμένα σε αυτούς, αλλά γενικώς ότι τώρα ως αρχάριος θεωρώ ότι τα δικά μας αλφάβητα είναι πολύ πιο πρακτικά. Προσοχή: όχι ανώτερα ή καλύτερα (δεν μπορείς να συγκρίνεις τέτοια πράγματα), μιλάω μόνο για το πόσο πρακτικά είναι.μπα όταν συνιθίσεις τα hiragana δεν θα θες καν να δείς ιαπωνικά γραμμένα με romanji. Εδώ με τα λίγα kanji Που έχω κάνει και ότνα διαβάζω καμμιά λέξη σε hiragana της οποίας το kanji γνωρίζω κάπου με ξενίζει, και θέλω να βλέπω τα kanji.
Καταχωρήθηκε 25 Οκτώβριος 2007 - 23:28
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Καταχωρήθηκε 26 Οκτώβριος 2007 - 09:42
True. Άλλο να διαβάζεις 「さくら」 και άλλο να διαβάζεις 「桜」.
Spoiler:
Καταχωρήθηκε 24 Νοέμβριος 2007 - 16:44
Δε μου αρέσουν τα romaji, άσε που οι Ιάπωνες δεν ξέρουν να τα χρησιμοποιούν και πολύ καλά και υπάρχουν 10 διαφορετικοί τρόποι για την κάθε λέξη με romaji, π.χ. empitsu ή enpitsu, wa ή ha, ο ή wo, e ή he; ETC...
Spoiler:
Καταχωρήθηκε 24 Νοέμβριος 2007 - 22:04
basika iparxei enas tropos na grapseis romaji. oloi oi alloi einai la8os. p.x.: to wo einai otan xreisimopoieitai to を (to morio)eno to o otan exeis お to. to wa einai わ otan einai gramma se lexi (opos わたし=watashi) eno to ha otan einai morio proferetai "wa" kai grafetai は. to idio kai me to e (iparxei to え kai to へ pou einai morio kateu8insis) . lexeis opos empitsu einai grammenes la8os ka8os den iparxei "m" sta iaponika. to enpitsu einai to sosto...elpizo na se kalipsa...
Καταχωρήθηκε 25 Νοέμβριος 2007 - 01:43
Βασικα το ん χρησιμοποιειται ειτε για n ειτε για m, δεδομενου οτι στα Ιαπωνικα δεν υπαρχει ουσιαστικη διαφορα σε αυτα τα δυο γραμματα οταν ειναι μονα τους...οποτε ειτε enpitsu, ειτε empitsu ειναι ενα και το αυτο...εκτος αν εννοεις για τη δακτυλογραφηση, που το ん το εμφανιζει μονο με το n...κοινως, εκει που θελω να καταληξω, ειναι οτι αυτο το γραμμα ειναι ειτε m ειτε n αναλογα με το τι γραμμα ακολουθει μετα, και πως ειναι πιο ευηχο να ακουγεται...lexeis opos empitsu einai grammenes la8os ka8os den iparxei "m" sta iaponika. to enpitsu einai to sosto...elpizo na se kalipsa...
Dorama Queen-Bitch Mode On Atm
Καταχωρήθηκε 25 Νοέμβριος 2007 - 11:26
Βασικα το ん χρησιμοποιειται ειτε για n ειτε για m, δεδομενου οτι στα Ιαπωνικα δεν υπαρχει ουσιαστικη διαφορα σε αυτα τα δυο γραμματα οταν ειναι μονα τους...οποτε ειτε enpitsu, ειτε empitsu ειναι ενα και το αυτο...εκτος αν εννοεις για τη δακτυλογραφηση, που το ん το εμφανιζει μονο με το n...κοινως, εκει που θελω να καταληξω, ειναι οτι αυτο το γραμμα ειναι ειτε m ειτε n αναλογα με το τι γραμμα ακολουθει μετα, και πως ειναι πιο ευηχο να ακουγεται...
Καταχωρήθηκε 25 Νοέμβριος 2007 - 11:50
άκυρο, αλλά denisuki είδα έχεις δώσει το 3... μπράβο ρε θηρίο. ....
Καταχωρήθηκε 25 Νοέμβριος 2007 - 17:21
Dorama Queen-Bitch Mode On Atm
Καταχωρήθηκε 25 Νοέμβριος 2007 - 17:42