Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 5 votes

Ιαπωνικά

• Please log in to reply
1812 replies to this topic

Poll: Μιλάτε ιαπωνικά; (741 member(s) have cast votes)

Μιλάτε ιαπωνικά;

1. Ναι μιλάω (119 votes [16.06%] - View)

Percentage of vote: 16.06%

2. Όχι,αλλά σκοπεύω να μάθω (520 votes [70.18%] - View)

Percentage of vote: 70.18%

3. Όχι και ούτε σκοπεύω να μάθω (102 votes [13.77%] - View)

Percentage of vote: 13.77%

Vote Guests cannot vote

#481 Steiner_Zidane

Steiner_Zidane

Anime Freak

• Members
  • 319 posts

Posted 25 October 2007 - 14:22

Είμαι στο ίδιο τμήμα με τον Jiraiya κι έχω να πω κι εγώ ότι έμεινα ενθουσιασμένος από το πρώτο μάθημα! Η δε Αγγελική είναι πάρα πολύ καλή και τη συμπάθησα τρομερά. Η πλάκα είναι ότι με εξαίρεση το πρόσωπο έχει το σώμα και τα μαλλιά κλασικής Γιαπωνέζας! :P
Πάω τώρα να διαβάσω τα πρώτα Hiragana που κάναμε, γιατί με δυσκολεύουν απίστευτα... Από άποψη πρακτικότητας και ταχύτητας, ελληνικοί & λατινικοί χαρακτήρες FTW. :P
Posted Image

#482 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 posts

Posted 25 October 2007 - 14:37

μπα όταν συνιθίσεις τα hiragana δεν θα θες καν να δείς ιαπωνικά γραμμένα με romanji. Εδώ με τα λίγα kanji Που έχω κάνει και ότνα διαβάζω καμμιά λέξη σε hiragana της οποίας το kanji γνωρίζω κάπου με ξενίζει, και θέλω να βλέπω τα kanji.

#483 Karenai Hana

Karenai Hana

Fighting Dreamer...

• Members
  • 62 posts

Posted 25 October 2007 - 14:39

Ε, μιλάω κάτι λίγα, βασικά ότι μαθαίνω μόνη μου από anime και κάποια site στο Internet. Θα ήθελα πολύ να πήγαινα κι εγώ κάπου για να τα μάθω σωστά (και πιο γρήγορα!) αλλά εδώ που μένω...
Do you think that I smile because everything's alright?

Posted Image

#484 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 25 October 2007 - 14:47

μπα όταν συνιθίσεις τα hiragana δεν θα θες καν να δείς ιαπωνικά γραμμένα με romanji. Εδώ με τα λίγα kanji Που έχω κάνει και ότνα διαβάζω καμμιά λέξη σε hiragana της οποίας το kanji γνωρίζω κάπου με ξενίζει, και θέλω να βλέπω τα kanji.

True. Άλλο να διαβάζεις 「さくら」 και άλλο να διαβάζεις 「桜」. :wis:
Spoiler:

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#485 Steiner_Zidane

Steiner_Zidane

Anime Freak

• Members
  • 319 posts

Posted 25 October 2007 - 21:39

Όταν μιλάω για ελληνικούς/λατινικούς χαρακτήρες ότι είναι πιο πρακτικοί, δεν εννοώ ότι προτιμώ να βλέπω τα ιαπωνικά γραμμένα σε αυτούς, αλλά γενικώς ότι τώρα ως αρχάριος θεωρώ ότι τα δικά μας αλφάβητα είναι πολύ πιο πρακτικά. Προσοχή: όχι ανώτερα ή καλύτερα (δεν μπορείς να συγκρίνεις τέτοια πράγματα), μιλάω μόνο για το πόσο πρακτικά είναι.

Α, έχετε πρόχειρο κανένα link για εγκατάσταση των ιαπωνικών γραμματοσειρών; Όλα "???" μου τα βγάζει!
Posted Image

#486 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 25 October 2007 - 23:28

Έναρξη -> Πίνακας Ελέγχου -> Τοπικές ρυθμίσεις και ρυθμίσεις γλώσσας -> click στην καρτέλα "Γλώσσες" -> check το κουτάκι "Εγκατάσταση αρχείων για γλώσσες Ανατολικής Ασίας." -> Εφαρμογή. Θα σου ζητήσει το CD των Windows, και μετά την εγκατάσταση των αρχείων θα σου ζητήσει επανεκκίνηση. And that's it. :riiight:

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#487 denisuki~

denisuki~

Stronger than Darth Vapor

• Members
  • 281 posts

Posted 26 October 2007 - 09:42

Δε μου αρέσουν τα romaji, άσε που οι Ιάπωνες δεν ξέρουν να τα χρησιμοποιούν και πολύ καλά και υπάρχουν 10 διαφορετικοί τρόποι για την κάθε λέξη με romaji, π.χ. empitsu ή enpitsu, wa ή ha, ο ή wo, e ή he; ETC...

True. Άλλο να διαβάζεις 「さくら」 και άλλο να διαβάζεις 「桜」. :wis:

Spoiler:

Spoiler:

"Those who say video games are bad for health are the same ones who say rock is satan's music"
- Shigeru Miyamoto

#488 shinobi-13

shinobi-13

Anime Freak

• Members
  • 446 posts

Posted 24 November 2007 - 16:44

Δε μου αρέσουν τα romaji, άσε που οι Ιάπωνες δεν ξέρουν να τα χρησιμοποιούν και πολύ καλά και υπάρχουν 10 διαφορετικοί τρόποι για την κάθε λέξη με romaji, π.χ. empitsu ή enpitsu, wa ή ha, ο ή wo, e ή he; ETC...

Spoiler:

basika iparxei enas tropos na grapseis romaji. oloi oi alloi einai la8os. p.x.: to wo einai otan xreisimopoieitai to を (to morio)eno to o otan exeis お to. to wa einai わ otan einai gramma se lexi (opos わたし=watashi) eno to ha otan einai morio proferetai "wa" kai grafetai は. to idio kai me to e (iparxei to え kai to へ pou einai morio kateu8insis) . lexeis opos empitsu einai grammenes la8os ka8os den iparxei "m" sta iaponika. to enpitsu einai to sosto...elpizo na se kalipsa...
不 林 カ 山
Posted Image

#489 jaken23

jaken23

邪剣23

• Members
  • 125 posts

Posted 24 November 2007 - 22:04

basika iparxei enas tropos na grapseis romaji. oloi oi alloi einai la8os. p.x.: to wo einai otan xreisimopoieitai to を (to morio)eno to o otan exeis お to. to wa einai わ otan einai gramma se lexi (opos わたし=watashi) eno to ha otan einai morio proferetai "wa" kai grafetai は. to idio kai me to e (iparxei to え kai to へ pou einai morio kateu8insis) . lexeis opos empitsu einai grammenes la8os ka8os den iparxei "m" sta iaponika. to enpitsu einai to sosto...elpizo na se kalipsa...

Δεν είναι σωστό να γράφουμε για θέματα που δε γνωρίζουμε. Θα τα διαβάσει κανείς και θα τα πιστέψει...Το post του denisuki~ δεν είναι λάθος.

#490 Matsu

Matsu

Certified Dorama Queen

• Members
  • 754 posts

Posted 25 November 2007 - 01:43

lexeis opos empitsu einai grammenes la8os ka8os den iparxei "m" sta iaponika. to enpitsu einai to sosto...elpizo na se kalipsa...

Βασικα το ん χρησιμοποιειται ειτε για n ειτε για m, δεδομενου οτι στα Ιαπωνικα δεν υπαρχει ουσιαστικη διαφορα σε αυτα τα δυο γραμματα οταν ειναι μονα τους...οποτε ειτε enpitsu, ειτε empitsu ειναι ενα και το αυτο...εκτος αν εννοεις για τη δακτυλογραφηση, που το ん το εμφανιζει μονο με το n...κοινως, εκει που θελω να καταληξω, ειναι οτι αυτο το γραμμα ειναι ειτε m ειτε n αναλογα με το τι γραμμα ακολουθει μετα, και πως ειναι πιο ευηχο να ακουγεται...
Posted Image

Dorama Queen-Bitch Mode On Atm

#491 shinobi-13

shinobi-13

Anime Freak

• Members
  • 446 posts

Posted 25 November 2007 - 11:26

Βασικα το ん χρησιμοποιειται ειτε για n ειτε για m, δεδομενου οτι στα Ιαπωνικα δεν υπαρχει ουσιαστικη διαφορα σε αυτα τα δυο γραμματα οταν ειναι μονα τους...οποτε ειτε enpitsu, ειτε empitsu ειναι ενα και το αυτο...εκτος αν εννοεις για τη δακτυλογραφηση, που το ん το εμφανιζει μονο με το n...κοινως, εκει που θελω να καταληξω, ειναι οτι αυτο το γραμμα ειναι ειτε m ειτε n αναλογα με το τι γραμμα ακολουθει μετα, και πως ειναι πιο ευηχο να ακουγεται...

εχεισ δικιο. Δεν ειχα παρει υπ' οψη romaji για ξενοποιημενες λεξεις η katakana απλα νομιζα παιδια οτι μιλουσαμε γιοα τι λεξη "enpitsu" μολιβυ κι οχι για κατι αλλο (γιατι καποια αλλη λεξη εννοειτε) ισως εκεινο το ecchi anime (αν γραφεται ετσι) , btw πολυ γελιο αυτο το ανιμε, αλλα για το ha και το wa συνεχιζω να κραταω τη θεση μου (εκτος κι αν μιλαμε για ξενοποιημενες λεξεις η katakana) κα8ως υπαρχουν κανονες γραμματικης για τα romaji στα hiragana (και βεβαια στα kanji)οι οποιοι ασφαλως εχουν φτιαχτει βαση της καταλληλης συλλαβοποιησης. Και κανονικα ακομα και οι ξενοποιημενες λεξεις θα επρεπε να μετατρεπονται με αυτα τον τροπο καθως ειναι γραμματικα σωστο(περιττο να αναφερω οτι τα αγγλικα η Ιαπωνικα που δινουν οι Ιαπωνες στο πανεπηστημιο τα δινουν εχοντας υπ'οψη αυτους τους κανονες)(εννοω π.χ.: toilet= oxi toiret alla "toire" και ουτο καθε εξης). Αρα καταληγουμε στο οτι αυτα ειναι αργκο.

άκυρο, αλλά denisuki είδα έχεις δώσει το 3... μπράβο ρε θηρίο. Κι εγώ πέρσι έδωσα το 4 (και τα πήγα πολύ πολύ καλά χνια χνια χνια) αλλά φέτος τώρα 3 λυκείου δεν παλεύεται η κατάσταση...
Ποσοι απο σας κάνουν ιδιαίτερα και πόσοι φροντηστήριο?
(και σορρυ για το greeklish πριν)
不 林 カ 山
Posted Image

#492 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 posts

Posted 25 November 2007 - 11:50

άκυρο, αλλά denisuki είδα έχεις δώσει το 3... μπράβο ρε θηρίο. ....

Καλέ, αυτός δε θα δώσει το 3, φέτος ??

Εεελα, και πλησιάζει η 2 του Δεκέμβρη
και εχω μυριστεί καμπόσους από το φόρουμ, που θα μαστε παρεϊτσα στην αίθουσα να παλεύουμε το 3kyu,
αλλά και αρκετούς για το 4....

Ρίχτε nicknames να ξέρουμε!
Κι αμέσως μετά, έχει...καφενείο!! :riiight: meeting-απ την κόλαση!

#493 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 posts

Posted 25 November 2007 - 13:41

Εγώ δίνω το 4 (yonkyuu).

Καλή επιτυχία σε όλους εύχομαι.

#494 Matsu

Matsu

Certified Dorama Queen

• Members
  • 754 posts

Posted 25 November 2007 - 17:21

εγω ΘΑ εδινα το 4kyuu αλλα δεν θα το δωσω...
Posted Image

Dorama Queen-Bitch Mode On Atm

#495 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 25 November 2007 - 17:42

βασικά αυτό που δεν έχω καταλάβει και έχω ξεχάσει να ρωτήσω....
αυτές οι εξετάσεις μόνο στην Αθήνα δίνονται;
γιατί Matsu δεν θα το δώσεις; Είσαι από τις καλύτερες, θα το πάρεις σίγουρα.