Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * - 5 Ψήφοι

Ιαπωνικά

• Please log in to reply
1812 replies to this topic

Δημοσκόπηση: Μιλάτε ιαπωνικά; (741 Μέλος (η) που έχουν ψηφίσει)

Μιλάτε ιαπωνικά;

1. Ναι μιλάω (119 ψήφοι [16.06%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 16.06%

2. Όχι,αλλά σκοπεύω να μάθω (520 ψήφοι [70.18%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 70.18%

3. Όχι και ούτε σκοπεύω να μάθω (102 ψήφοι [13.77%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 13.77%

Ψήφισε Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν

#466 Quajafrie

Quajafrie

I dance modestly.

• Members
  • 523 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Οκτώβριος 2007 - 19:34

Λοιπόν, ξεκινάω από σήμερα να σκίζομαι, δεν πρόκειται να μην περάσω, for failure is not an option.

Η γραμματική είναι (σχετικά) εύκολη και με την πρώτη δοκιμή μπορούσα να πιάσω αρκετά παραπάνω από τα μισά, το μεγάλο θέμα είναι τα kanji και γενικότερα το λεξιλόγιο, που επειδή ήμουν λιγάκι τουρίστας τον τελευταίο χρόνο και δεν διάβαζα καθόλου, έχω ξεχάσει τα πάντα (όχι πως ήξερα ποτέ πολλά). Αλλά ok.

#467 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Οκτώβριος 2007 - 19:45

Tα Kanji δεν είναι το προβλημά μου και απλά θέλω λίγο διάβασμα στην γραμματική. Είναι 1-2 πράγματα εκεί που πρέπει να καρφωθούν καλά στο μυαλό μου. Το πρόβλημά μου είναι στο Listening...

#468 denisuki~

denisuki~

Stronger than Darth Vapor

• Members
  • 281 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Οκτώβριος 2007 - 21:35

Τώρα τα τελευταία 10 χρόνια δυσκολεύει συνεχώς το listening για όλους εκτός από αυτούς που βλέπουν anime για τους οποίους γίνεται πιο γνώριμο.

Τα kanji του 4kyuu+3kyuu είναι όντως πολύ λίγα.
"Those who say video games are bad for health are the same ones who say rock is satan's music"
- Shigeru Miyamoto

#469 Quajafrie

Quajafrie

I dance modestly.

• Members
  • 523 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Οκτώβριος 2007 - 21:44

Όλα σχετικά είναι. :P

#470 denisuki~

denisuki~

Stronger than Darth Vapor

• Members
  • 281 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Οκτώβριος 2007 - 21:50

Ε εντάξει 100-200 kanji σε σύγκριση με τα 1000 του 2kyuu (τα οποία έχω τελειώσει σαν ύλη) είναι πολύ πολύ λίγα, αλλά πρέπει να κάνω μερικά παραπάνω που παίζουν μερικές φορές -προσοχή μην την πατήσετε εκεί γιατί ισχύει και στα προηγούμενα, π.χ. το 機 αν και δεν του φαίνεται (κάντε το λίγο zoom για να το δείτε) πέφτει στο 3kyuu αν και δεν είναι στην ύλη... Επίσης το 次 και καμμιά 50αριά ακόμα, αλλά δεν είναι σημαντικό κομμάτι του τεστ, απλά πέφτουν.

Από την άλλη στη γραμματική είμαι αρκετά πίσω στο 2kyuu, δεν έχω κάνει ούτε τη μισή, γιαυτό και θα δώσω 3kyuu φέτω και 2kyuu μάλλον του χρόνου (μάλλον γιατί αν το κωλοβαρέσω δε θα προλάβω, ή τουλάχιστον η καθηγήτριά μου δε θα με αφήσει να δώσω γιατί θέλει να τελειώσουμε 2 βιβλία :Ρ - αν κ εγώ μάλλον θα τη γράψω αν γίνει έτσι XD)
"Those who say video games are bad for health are the same ones who say rock is satan's music"
- Shigeru Miyamoto

#471 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2.574 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Οκτώβριος 2007 - 00:56

Σήμερα άρχισα Ιαπωνικά.Πρέπει να έχει περάσει αρκετός καιρός(ίσως και χρόνια) από τότε που όχι απλώς δε βαρέθηκα στο μάθημα αλλά όταν τελείωσε ήθελα και άλλο.Βασικά και διάλειμμα να μη κάναμε δε θα με πείραζε.3 ώρες και πέρασαν τόσο γρήγορα:wooi2:

Δημοσιευμένη  εικόνα

#472 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4.640 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Οκτώβριος 2007 - 08:35

εμείς κάνουμε 2 ώρες, η ύλη ειναι για 3 και κάνουμε και διάλειμμα που το μισώ.

#473 Matsu

Matsu

Certified Dorama Queen

• Members
  • 754 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Οκτώβριος 2007 - 12:31

Σήμερα άρχισα Ιαπωνικά.Πρέπει να έχει περάσει αρκετός καιρός(ίσως και χρόνια) από τότε που όχι απλώς δε βαρέθηκα στο μάθημα αλλά όταν τελείωσε ήθελα και άλλο.Βασικά και διάλειμμα να μη κάναμε δε θα με πείραζε.3 ώρες και πέρασαν τόσο γρήγορα:wooi2:

Χεχε!Σαν εμενα εισαι! Προσεξε μονο μην καταληξεις και σαν εμενα...το πιο μισητο ατομο στην ταξη, σηκωνω το κεφαλι μου και δεν ξερω απο που θα μου ερθει στο τσερβελο κανενα βιβλιο..ημουν η μονη που υποστηριζα και μεγαλοφωνα τα διαγωνισματα..ασχετα αν δεν καναμε ουτε ενα ολη τη χρονια..χεχε..φετος το πρωτο μας μαθημα ηταν τη δευτερα, καναμε επαναληψουλα για να δει η καθηγητρια που εχουμε μεινει..ζωγραφιζα το θρανιο μου, το κεφαλι κατω,και απλα σε καθε ερωτηση, οταν δεν απαντουσε κανεις, ακουγοταν η φωνη μου με την απαντηση...η διπλανη μου μου λεει καποια στιγμη "ρε μαλακα, με ποναει αυτο που κανεις..δεν το καταλαβαινεις?Πετας την απαντηση ετσι..ουτε σηκωνεις το κεφαλι σου, ουτε σταματας να ζωγραφιζεις, αβιαστα, ακουραστα,ουτε καν σκεφτεσαι...με ποναει.."...Βεβαια σε σχεση με περσυ, μαζευτηκα φετος, γιατι ανακαλυψα οτι στην ταξη, μετα απο συμπτιξη τμηματων, υπαρχουν κι αλλα σπασικλακια εκτος απο μενα...:hahaha:
Δημοσιευμένη  εικόνα

Dorama Queen-Bitch Mode On Atm

#474 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4.640 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Οκτώβριος 2007 - 14:26

Χεχε!Σαν εμενα εισαι! Προσεξε μονο μην καταληξεις και σαν εμενα...το πιο μισητο ατομο στην ταξη, σηκωνω το κεφαλι μου και δεν ξερω απο που θα μου ερθει στο τσερβελο κανενα βιβλιο..ημουν η μονη που υποστηριζα και μεγαλοφωνα τα διαγωνισματα..ασχετα αν δεν καναμε ουτε ενα ολη τη χρονια..χεχε..φετος το πρωτο μας μαθημα ηταν τη δευτερα, καναμε επαναληψουλα για να δει η καθηγητρια που εχουμε μεινει..ζωγραφιζα το θρανιο μου, το κεφαλι κατω,και απλα σε καθε ερωτηση, οταν δεν απαντουσε κανεις, ακουγοταν η φωνη μου με την απαντηση...η διπλανη μου μου λεει καποια στιγμη "ρε μαλακα, με ποναει αυτο που κανεις..δεν το καταλαβαινεις?Πετας την απαντηση ετσι..ουτε σηκωνεις το κεφαλι σου, ουτε σταματας να ζωγραφιζεις, αβιαστα, ακουραστα,ουτε καν σκεφτεσαι...με ποναει.."...Βεβαια σε σχεση με περσυ, μαζευτηκα φετος, γιατι ανακαλυψα οτι στην ταξη, μετα απο συμπτιξη τμηματων, υπαρχουν κι αλλα σπασικλακια εκτος απο μενα...:hahaha:

εμείς έχουμε τον Λευτέρη που τα ξέρει όλα με αποτέλεσμα να του κλείνουμε το στόμα... η πλάκα είναι οτιι ο τυπάκος γουστάρει και μας λεει.. "κάποιος πρέπει να είναι το φυτό της τάξης!"

μάλλον και εσύ έτσι φυτό πρέπει να εισαι.
ΚΟΡΑΚΙ

#475 Matsu

Matsu

Certified Dorama Queen

• Members
  • 754 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Οκτώβριος 2007 - 01:10

Μαρη Tomodachi με εδωσες κανονικοτατα! Και σκαει σημερα η Αγγελικη sensei, και μου λεει Matsu-san douzo yonde kudasai!Και με γειωσε κανονικοτατα...και εμεινα :terror2:...και μεχρι το τελος του μαθηματος με ελεγε μονιμως Matsu san, και αρχισανε ολοι και με ρωτουσανε "γιατι σε λεει Matsu?" ταν ταν ταν....(οταν το ειπε εντωμεταξυ την πρωτη φορα και την κοιταω εντρομη, μου λεει τσαχπινικα, "πρεπει να τα πουμε καποια στιγμη εμεις οι δυο..." :hahaha:)...
Δημοσιευμένη  εικόνα

#476 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Οκτώβριος 2007 - 08:20

εμείς έχουμε τον Λευτέρη που τα ξέρει όλα με αποτέλεσμα να του κλείνουμε το στόμα... η πλάκα είναι οτιι ο τυπάκος γουστάρει και μας λεει.. "κάποιος πρέπει να είναι το φυτό της τάξης!"

μάλλον και εσύ έτσι φυτό πρέπει να εισαι.
ΚΟΡΑΚΙ

Γινεται κανα απογευμα να περασω απο το μαθημα για να δω τι παιζει?

Ετσι, σαν απλος ενδιαφερομενος.. Επιτρεπεται?
Δημοσιευμένη  εικόνα

#477 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4.640 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Οκτώβριος 2007 - 09:16

δεν ξέρω θα την ρωτήσω σήμερα.
απλά επειδή το τμήμα είναι γεμάτο δεν ξέρω αν θα το επιτρέψει είναι και λίγο αυστηρη.

#478 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Οκτώβριος 2007 - 11:02

δεν ξέρω θα την ρωτήσω σήμερα.
απλά επειδή το τμήμα είναι γεμάτο δεν ξέρω αν θα το επιτρέψει είναι και λίγο αυστηρη.

απλα πες της για να παρω μια ιδεα, για να γραφτω την επομενη φορα που θια ξεκινησουν μαθηματα.

και φυσικα ενημερωσε την τι τρελο asset θα ημουν για την ταξη της! :bath:
Δημοσιευμένη  εικόνα

#479 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Οκτώβριος 2007 - 11:50

Μαρη Tomodachi με εδωσες κανονικοτατα! Και σκαει σημερα η Αγγελικη sensei, και μου λεει Matsu-san douzo yonde kudasai!Και με γειωσε κανονικοτατα...και εμεινα :terror2:...και μεχρι το τελος του μαθηματος με ελεγε μονιμως Matsu san, και αρχισανε ολοι και με ρωτουσανε "γιατι σε λεει Matsu?" ταν ταν ταν....(οταν το ειπε εντωμεταξυ την πρωτη φορα και την κοιταω εντρομη, μου λεει τσαχπινικα, "πρεπει να τα πουμε καποια στιγμη εμεις οι δυο..." :hahaha:)...

Μωρέ.. σ' έδωσα στεγνά!! :congrats: Και "λάβε" και το ιστορικό από την αρχή:

-Κική, της λέω, έχεις στη 2η τάξη μια κοπελιά που είναι "έτσι..κι έτσι...κι έτσι..." (οπτική περιγραφή με λεπτομέρια-απ την Κόλαση)
-Ναι! Μου λέει. Και μια άλλη κοπελιά που κάθεται δίπλα της κι έχει ένα τεράστιο ταττού στην πλάτη...
-Αααυτές είναι!!! Είπα.

Επιπλέων, μου είπε ότι είστε και οι 2 σε πάρα πολύ καλο επίπεδο. Κι εκτίμησε ιδιεταίρος τον ενθουσιασμό σου, Μάτσου μου. Κι έπανω σ' αυτό, μου είπε χαρακτηριστικά "μου θυμίζει εμένα, όταν ξεκινούσα...!"
Μου είπε τα καλύτερα και για το επίπεδο γενικά, όλης της τάξης σου. Σίγουρα, είναι πολύ καλύτερο από το επίπεδο που είχε στην αρχή η δική μου περισυνή τάξη, όταν μας πρωτο-αντίκρισε η Κική!

Συνέχισε να είσαι μέσα στον ενθουσιασμό γι αυτό που κάνεις!
Εγώ, σίγουρα δεν είμαι (και δεν ήμουν) η καλύτερη μαθήτρια της τάξης μου. Όμως τον ενθουσιασμό μου και το πόσο γουστάρω αυτό που κάνω, δεν τον κρυβω και δεν τον έκρυψα ποτέ.
Και αντιπαθής σιγουρα δεν είσαι! Αντιπαθής είμαι εγώ. Πράγμα που δε με νοιάζει καθόλου.

Η Κική είναι μια δασκάλα που λατρεύει αυτό που κάνει, το να διδάσκει ιαπωνικά. Και είναι ένα πράγμα που εγώ εκτιμώ όσο τίποτε άλλο! Το εκτιμώ περισσότερο κι από το μεγαλύτερο "απλώς, ταλέντο διδασκαλείας" που θα μπορούσε να έχει κάποιος.
Και αφού η τάξη σου είναι ήδη σε πολύ καλό επίπεδο, να δείτε πόσο πιο μακριά μπορεί να σας πάει! Το κυριότερο, θα σας μαθει ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ιαπωνικά και ΝΑ ΑΚΟΥΤΕ ιαπωνικά. Ση-μα-ντι-κό-τα-το! Καταλαβαίνετε γιατί.
Την επόμενη φορά, να τη φωνάξεις Yankumi! θα λιώσει!

Ρε συ jiraiya ποιά δασκάλα έχεις??

Η τάξη η δική μου (η 3η) φέτος έχει την Ozawa-sensei. Πάρα πολύ καλή!

#480 Matsu

Matsu

Certified Dorama Queen

• Members
  • 754 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Οκτώβριος 2007 - 12:17

Την Ozawa sensei την ειχαμε εμεις περσυ...πρωτο ετος...πολυ καλη, αλλα προσωπικη εκτιμηση ειναι οτι πρεπει να της δινουν πιο προχωρημενα τμηματα, γιατι τα ελληνικα τς ειναι λιγο δυσκολα...η Αγγελικη ειναι ολα τα λεφτα βασικα, και το τμημα φετος ειναι αρκετα μπροστα, γιατι δεν ειμαστε μονο οι περσυνοι που ειμασταν τα ζωα μας αργα..ειναι και απο αλλα τμηματα και ανεβαινει λιγο το challenge..και ο Jiraiya την Αγγελικη εχει..ρε συ...ειναι τοσο kawaii και καλουλα που δεν μπορω να της απευθυνομαι στον πλυθηντικο...ασε που με περναει μολις λιγους μηνες....αν ηταν μικροτερη μου, θα φουνταρα απο το παραθυρο...χαιρομαι που μας βλεπει με καλο ματι..οσο για το οτι ειμαι αντιπαθης, ειμαι στους αλλους μου συμμαθητες, που δεν τα πανε τοσο καλα, ειτε για λογους δουλειας, ειτε για λογους κουρασης κτλ...αλλα εμενα δεν με πολυενδιαφερει...αλλωστε ξερω, οτι οταν αγριεψουν τα πραγματα και σφιξουν οι κωλοι, σε μενα θα ερχονται για βοηθεια οπως περσυ....
Δημοσιευμένη  εικόνα