Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Ran to Haiiro no Sekai | Ran and the Ashen World

Irie Aki Comedy Fantasy Seinen Slice of Life Supernatural Age Transformation

  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 15 May 2012 - 22:10

Ran to Haiiro no Sekai

乱と灰色の世界


Posted Image

Author & Artist: Irie Aki
Genres: Comedy, Fantasy, Seinen, Slice of Life, Supernatural
Y ear : 2008
Status: Ongoing






Οι Kotonoha εδώ και αρκετό καιρό μεταφράζουν ένα πολύ ενδιαφέρον και γλυκό manga της Irie Aki το οποίο ξεκίνησε να εκδίδεται το 2008 από το περιοδικό Fellows! της Enterbrain. Είναι ongoing στην Ιαπωνία με 3 τόμους να έχουν βγει και μέχρι στιγμής να έχουν μεταφραστεί τα 9 πρώτα chapters.


Posted ImagePosted Image


Λίγα λόγια για την Υπόθεση


Πόσες φορές έχει ο καθένας μας ευχηθεί να είχε μαγικές δυνάμεις πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα ζούσε μια ήρεμη και απροβλημάτιστη ζωή; Στην περίπτωση της οικογένειας Uruma και των 4 μαγικών μελών της βλέπουμε πώς αυτό είναι από δύσκολο έως ακατόρθωτο. Γιατί πώς είναι δυνατόν να ζήσεις μία φυσιολογική ζωή όταν κάθε άλλο παρά φυσιολογικός είσαι; Από την μία η μητέρα της οικογένειας κρατάει τον κόσμο ασφαλή από υπερφυσικές απειλές, από την άλλη ο πατέρας προσπαθεί απεγνωσμένα να συντηρήσει το σπίτι. Και τα παιδιά όμως έχουν και αυτά τις δικές τους ιδιαιτερότητες με πρώτη και καλύτερη την μικρή Ran την οποία απελπισμένα προσπαθεί να ελέγξει ο μεγάλος της αδερφός. Η κλασσική περίπτωση του κοριτσιού που βιάζεται πάαααρα πολύ να μεγαλώσει (και το πετυχαίνει) η μικρή Ran μπλέκει σε νέες περιπέτειες κάνει καινούριους φίλους και στην πορεία καίει καρδιές μικρών και μεγάλων ως γνήσια τσαχπίνα μάγισσα.


Posted Image


Δύσκολοι καιροί για μαγικά κορίτσια και αγόρια λοιπόν κάτι το οποίο αποδεικνύεται περίτρανα σε αυτήν την γλυκιά κωμωδία. Μέσα από την επιδέξια πένα της mangaka ολόκληρος ο κόσμος μέσα από τα αθώα μάτια ενός παιδιού με υπερβολικά πολλή δύναμη ζωντανεύει. Ομολογουμένως η μικρή ηρωίδα στις περισσότερες περιπτώσεις αντιμετωπίζει πολύ δυσκολότερες καταστάσεις από ότι ενδεχομένως μπορεί να χειριστεί και το γεγονός ότι η εμφάνισή της της περισσότερες φορές ξεγελά τον περίγυρό της δεν βοηθάει καθόλου. Μέσα από αυτό το χάσμα ανάμεσα σε εξωτερική και νοητική ηλικία και τις παρεξηγήσεις που δημιουργούνται από αυτό, έχουμε κωμικές (και ενίοτε ελαφρώς disturbing καταστάσεις). Η λεπτή ισορροπία όμως ανάμεσα στην "τραγική" ειρωνία και το creepiness ποτέ δεν χάνεται κατά την γνώμη μου πράγμα το οποίο οφείλεται στο πού επιλέγει να δώσει έμφαση η σειρά και στο ότι προς Θεού δεν επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και τα παρουσιάσει ως ο-kay. Αντίθετα εμπαίζει και κανιβαλίζει όσο δεν πάει τo "I swear she was 18 your honour" theme.

Posted Image Posted Image


Με συμπαθέστατους χαρακτήρες, κωμικοτραγικές καταστάσεις και ονειρεμένο art λοιπόν πιστεύω ότι η σειρά κατορθώνει να αιχμαλωτίσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη και να περάσει το γλυκό και ζεστό συναίσθημα πασπαλισμένο με πολλές πολλές δόσεις νεραιδόσκονης.


Posted Image Posted Image


Μπορείτε να το βρείτε

Download| Online reading


Spoiler: + bonus videos

Posted Image



#2 Keito

Keito

    Tamako Markeito

  • Members
  • 1,194 posts
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Posted 16 May 2012 - 13:31

Δείχνει πανέμορφο. Σίγουρα θα του ρίξω μια ματιά :blingeye2: .

#3 Keito

Keito

    Tamako Markeito

  • Members
  • 1,194 posts
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Posted 03 January 2013 - 21:17

Γιατί δεν έχει άλλες απαντήσεις αυτό το manga?? D:
Τελικά το έφτασα up to date, και το λάτρεψα. Πολύ όμορφο και ζαχαρένιο σε σχέδιο, αλλά και σε υπόθεση αρκετά ενδιαφέρον. Άντε να μεταφραστουν και άλλα chapterrrsss :if:

Α και τον Outarou τον λατρεύω.

Edited by Keito, 03 January 2013 - 21:19.


#4 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 04 January 2013 - 00:19

Κανονικα επρεπε να λεγεται "Ο κοσμος της Ραν της Αχαιρευτης"

αρκετα ωραιο σχεδιο που σου μενει με θετικο τροπο.

γιατι κατι αναλογο ειναι και το Discommunication αλλα το σχεδιο εκει σου μενει με αρνητικο τροπο......

#5 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 04 January 2013 - 00:32

Γιατί αχαϊρευτο ρε petran το κοριτσάκι; Μία γλύκα είναι . xD

#6 Vagelio

Vagelio

    Derp

  • Review Team
  • 1,231 posts

Posted 04 January 2013 - 01:16

Ευχάριστη σειρά που σε πολλές από τι οικογενειακές στιγμές της μου θύμισε την Σαμπρίνα την μαγισσούλα σε πιο ώριμη έκδοση. Το cast είναι μεγάλο οπότε δεν παίζει να μείνει κανείς χωρίς favorite(s) και σε κάθε κεφάλαιο επικεντρώνεται σε δυο ή τρία πρόσωπα και παράλληλα δίνει έδαφος για να αναπτύξει την πλοκή. Ανυπομονώ για το spotlight της δασκάλας και την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Sango-jin-Ryouko.
Αν υπάρχει κάτι που με χαλάει λίγο είναι το ότι η μικρή όσο είναι μεγάλη τους πείθει όλους. Θα ήθελα να ψιλιαστεί κανένας τίποτα από την συμπεριφορά της *glares at Οutarou*.

Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.


#7 ice_hime

ice_hime

    and the livin's (not) easy

  • Moderators
  • 1,396 posts

Posted 17 February 2013 - 14:08

Ευτυχώς το έπιασε άλλο group να το μεταφράζει γιατί είχα χάσει κάθε ελπίδα από τους kotonoha. 3 chapters σε μια μέρα τι άλλο να ζητήσει κανείς :if:
Hibi is so cute :x3: :x3: :x3:

#8 Tea-chan

Tea-chan

    Don't Lose Your Way

  • Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 22 February 2013 - 12:12

Έχω διαβάσει τα πρώτα 10 chapter και συμπαθώ όλον τον κόσμο εκεί μέσα, ιδιαίτερα τον Jin και τη δασκάλα της Ran. Μοναδική εξαίρεση η ίδια η Ran, την οποία θέλω κάποιος να της κάνει τον αποτέτοιο μαύρο κάποια στιγμή. Της χρειάζεται. Και για όνομα, να την κάνουν να αντιμετωπίσει συνέπειες, τόσο κακομαθημένο δεν έχω ματαδεί (εκτός από τους ίδιους τους μαθητές μου). Ευτυχώς δεν είναι συνεχώς στο manga, κι έτσι δε το κάνω drop (έτοιμη ήμουν στην αρχή όταν την έβλεπα να ουρλιάζει).

Λατρεύω το σχέδιο όσο δε πάει. Α, και κάποτε, κάπως, οι mangaka αυτού και του Otoyomegatari έκαναν μερικές εικονίτσες/something-something μαζί.

Spoiler:


Και, συνεχίζω.

Posted Image


#9 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 23 February 2013 - 00:09

Η Ran δεν ειναι κακομαθημενη παντως. Δεν είναι καν εγωίστρια. Εϊναι ένα παιδάκι δημοτικού το οποίο όπως όλα τα παιδάκια έχει το μυαλό του πάνω από το κεφάλι του και έχει και υπερφυσικές δυνάμεις οπότε η οποιαδήποτε γκάφα της μεγενθύνεται. Και ειδικά σαν παιδάκι και θα φωνάξει και θα κάνει ζημιές και δεν θα σκεφτεί τις συνέπειες των πράξεών του.

Εφτασα up to date και ως επί το πλείστον εξακολουθεί να είναι ωραία σειρά χωρίς όμως να σημαίνει ότι δεν έχει και τα μελανά της σημεία.

Spoiler: up to 16


#10 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 23 February 2013 - 14:25

καλα εσυ δεν ελεγες πως σου σπαει τα νευρα να εισαι με μικρα παιδια; απορω πως τη συμπαθησες τη Ran.

παλι καλα που δεν σε ειχε μαθητρια η TC, θα δεινοπαθουσες.....

#11 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 23 February 2013 - 14:32

To είπες και μόνος σου. Να είμαι. As in physically present. Με ζωγραφιστά ή έστω από απόσταση δεν έχω πρόβλημα (πλέον). Έχω συμπαθήσει και την Rin από το Usagi Drop εξάλλου. :hihi2:

Anw σοβαρά τώρα από όλα τα πιτσιρίκια που έχουμε συναντήσει σε anime και manga απορώ πώς θεωρείται η Ran problem child και κακομαθημένο γι αυτό ανοίγω την συζήτηση.

#12 Tea-chan

Tea-chan

    Don't Lose Your Way

  • Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 24 February 2013 - 22:55

παλι καλα που δεν σε ειχε μαθητρια η TC, θα δεινοπαθουσες.....


Εγώ θα δεινοπαθούσα, όχι αυτή...

Και όταν ακριβώς ένα 10χρονο έχει τέτοιες δυνάμεις όπως είπες Iri, του φερόμαστε ανάλογα. Η Ran δεν είναι ένα φυσιολογικό 10χρονο (in the abilities), ποτέ δεν ήταν κι αν θέλει να είναι, πρέπει να πάει σε ένα περιβάλλον που θα μπορεί να αντέξει τις δυνάμεις της. Ας πάει σε καμιά μαγική διάσταση όπου οι συνέπειες θα είναι ανάλογες των πράξεων κι ας κάνει ότι αγαπάει. Αν και κατηγορώ την οικογένειά της, που απλά διορθώνει τα καμώματά της, χωρίς ούτε μια τιμωρία (μα ας της πάρει κάποιος αυτά τα παπούτσια!). Μόνο ο έρμος ο Jin προσπαθεί να της επιβληθεί, αλλά μπα...

Γενικά, όταν είναι στο επίκεντρο του manga, τρίζω τα δόντια μου.

Whatever, though, ότι είχα να πω το είπα γι'αυτόν τον χαρακτήρα και τις απόψεις μου για τα 10χρονα, το είπα.

Spoiler:

Posted Image


#13 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 25 February 2013 - 01:25

Δεδομενου οτι η Ran ειναι πρωταγωνιστικός χαρακτηρας του manga το θεματακι με τον Outarou δεν θα το χαρακτηριζα subplot, more like major plot point. To εχω πει από την αρχη οτι είναι λεπτο θεμα που χρηζει λεπτης αντιμετωπισης αλλα παρόλαυτα δεν μπορώ να το πω αχρειαστο.

Spoiler:


Απο εκει και περα και τα παπουτσια της εχουν παρει απειρες φορές και η δασκαλα και ο Jin της κανουν τη ζωη δυσκολη και εχει βιώσει πολλες φορες τις συνεπειες των πραξεών της. Χωρις να θελω να πω οτι ζει στην parenting model οικογενεια, καποιες φορες αυτα που τις λενε εχουν μεγαλυτερο αντικτυπο από οτι θα ειχαν αν υποθετικα την εκαναν τόπι στο ξυλο.

#14 ice_hime

ice_hime

    and the livin's (not) easy

  • Moderators
  • 1,396 posts

Posted 03 September 2013 - 22:02

Spoiler: chapter 24-28

 

 



#15 Keito

Keito

    Tamako Markeito

  • Members
  • 1,194 posts
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Posted 17 September 2013 - 22:08

Συμφωνώ και εγώ πως ο Hibi είναι αξιολάτρευτος και απίστευτα συμπαθητικός!

 

Spoiler:




Also tagged with one or more of these keywords: Irie Aki, Comedy, Fantasy, Seinen, Slice of Life, Supernatural, Age Transformation