Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Έφτασε λοιπόν η μεγάλη στιγμή... (τυμπανοκρουσίες)
Κυρίες, κύριοι και λοιπά απόκοσμα πλάσματα, καλωσήρθατε στο πρώτο Short Story Contest! Με την ευγενική χορηγία του anime//gr, σπιτιού των πιο θεόκουλων διαγωνισμών στην αντιπέρα όχθη του Κηφισού και την υποστήριξη των Twilight Saga Productions, εδώ, ζωντανά από το Stone City Halls του δυτικού Λ.Α., οι ερχόμενες εβδομάδες προβλέπονται καυτές! Είμαι ο οικοδεσπότης σας, Osama Bin Laden, αναγεννημένος αποκλειστικά για τον ιερό αυτό σκοπό. Πολλοί θα κοπιάσουν, θα χύσουν αίμα και δάκρυα, θα γραψούν για στιγμές επικές, ρομαντικές, συνταρακτικές, ανατριχιαστικές και ανυπέρβλητες, αλλά στο τέλος μόνο ένας θα είναι άξιος να φέρει τον τίτλο του next top writer!
Αλλά πριν αρχίσουμε, ας ρίξουμε μια ματιά στους κανόνες του διαγωνισμού:
Spoiler:
α)Δομή ενός γύρου
Kάθε "γύρος" διαρκεί δυο εβδομάδες (και κάτι ψιλά). Το πρώτο θέμα είναι "free", δηλαδή, γράφει ο καθένας ιστορία με ότι θεματολογία θέλει. Από την ανακοίνωση έναρξης του γύρου, μέχρι την συμφωνημένη ώρα (σε μια περίοδο δυο εβδομάδων συνήθως) είναι η περίοδος των "εγγραφών", δηλαδή όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει, καταθέτει την ιστορία του με ένα πόστ. Την συμφωνημένη ώρα, οι "εγγραφές" κλειδώνουν. Ύστερα ακολουθούν οι μέρες της ψηφοφορίας. Ανάλογα με τους βαθμούς που παίρνει ο καθένας βγαίνει ο πρώτος, ο δεύτερος κ.ο.κ. Αφού ο νικητής επιλέξει το θέμα του επόμενου γύρου, ανακοινώνεται ο επόμενος γύρος με το επόμενο deadline κ.ο.κ.
Δεν υπάρχει "κλείδωμα" συμμετοχών. Από την στιγμή που είναι ένας διαγωνισμός που απαιτεί δημιουργικότητα, δεν μπορούμε να "αναγκάσουμε" κανέναν να συμμετάσχει με ένα θέμα που μπορεί να μην τον εμπνέει. Η "συμμετοχή" είναι απλώς το ποστ με το link της ιστορίας σας. Εάν δεν ανεβάσετε link απλώς δεν παίρνετε μέρος. Δεν υπάρχουν κυρώσεις επειδή δεν συμμετείχατε κάποια εβδομάδα ή επειδή κάνατε κάποιο διάλλειμα και επιστρέψατε δριμύτεροι.
β) Σχετικά με τις ιστορίες
1) Οι ιστορίες πρέπει να είναι γραμμένες στα ελληνικά. Ούτε στα greeklish, ούτε στα αγγλικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ατονικό σύστημα, αν υπάρχει εκεί το πρόβλημα.
2) Οι ιστορίες πρέπει να είναι αυτοτελείς και ανεξάρτητες, δηλαδή να μην είναι αποσπάσματα από κάποια μεγαλύτερη δουλειά. Τα fanfics επιτρέπονται αρκεί να δίνουν επαρκείς πληροφορίες για τους χαρακτήρες, τις αλληλεπιδράσεις και τα γεγονότα τα οποία εμπεριέχουν ή στα οποία αναφέρονται (μην χρειάζεται να τρέχουμε στο αντίστοιχο wiki της κάθε σειράς για να καταλάβουμε τι γίνεται).
3) Οι ιστορίες πρέπει να μην έχουν δημοσιευθεί ποτέ πουθενά αλλού. Όμως, εάν μια ιστορία ήταν δημοσιευμένη σε κάποιο μη εγγραφό μέσο (π.χ. site) το οποίο καταργήθηκε, τότε μπορεί να πάρει μέρος. Καλό είναι να μην γίνει κανόνας αυτή η εξαίρεση.
4) Οι ιστορίες δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν κατά πολύ το όριο των 500 λέξεων. Αυτό το όριο είναι ενδεικτικό. Δεν θα "κοπεί" κάποιος αν το ξεπεράσει, δεν διοργανώνουμε τις εξετάσεις του Palso εδώ, απλώς υπάρχει σαν ορισμός του πόσο μπορεί να φτάσει ένα "short" story. Γενικά αν δεν την έχει δει κάποιος Τolkien δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει πρόβλημα, οπότε μην σας αγχώνει αυτός ο κανόνας. Εννοείται (αλλά το αναφέρω), ότι οι ιστορίες μπορούν να είναι και μικρότερες των 500. Γενικά μην πολυσκέφτεστε τον συγκεκριμένο κανόνα. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τροποποιηθεί ή και να καταργηθεί.
5) Οι παραπάνω κανόνες τροποποιούνται, εάν το απαιτεί ΚΑΙ το διευκρινίζει το ενεργό θέμα.
6) Αφού ποστάρετε το link της ιστορίας σας στο ποστ της συμμετοχής σας, δεν έχετε πλέον το δικαίωμα να την τροποποιήσετε. Πάντα διπλοτσεκάρετε τα κείμενά σας πριν τα ποστάρετε.
γ) Σχετικά με τις βαθμολογίες
1) Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει απαραίτητα να ψηφίζουν, αλλιώς οι πόντοι που θα μαζέψουν δεν μετράνε, ακόμα και πρώτοι να έχουν βγει.
2) Κάθε ψηφοφόρος, μοιράζει 5, 3 και 2 πόντους στους διαγωνιζόμενους της προτίμησής του. Δεν μπορεί να δώσει όλους τους πόντους στο ίδιο άτομο, δηλαδή εγώ μπορώ να δώσω 5 πόντους στην τιτίκα, 3 στον μπάμπη και 2 στο θέμη, αλλά δεν μπορώ να δώσω 10 στην τιτίκα, ούτε μπορώ να δώσω 8 στην τιτίκα και 2 στον μπάμπη.
3) Κάθε ψηφοφόρος μπορεί όμως να μην δώσει σε τρία άτομα πόντους, δηλαδή μπορώ να δώσω 5 στην τιτίκα και 3 στον μπάμπη και να μην δώσω στον θέμη τίποτα ή να δώσω 5 στην τιτίκα και στους άλλους τίποτα (αλλά δεν μπορώ να δώσω 3 στην τιτίκα και 2 στον μπάμπη και να μην δώσω 5 πουθενά)
Επιπλέον επεξήγηση
Spoiler:
Εάν θες να ψηφίσεις ένα άτομο γράφεις ένα όνομα, εάν θέλεις να ψηφίσεις δύο γραφείς δύο ονόματα δίνοντας 5 στον πρωτο και 3 στον δεύτερο. Δεν μπορείς να ψηφίσεις δύο και να δώσεις 3 στον πρώτο και 2 στον δεύτερο μόνο και μόνο επειδή ψήφισες δύο, δηλαδή για κάθε άτομο που αφαιρείς, αφαιρούνται οι πόντοι που δίνεις από κάτω προς τα πάνω.
4) Οι ψηφοφόροι δεν είναι απαραίτητο να είναι και υποψήφιοι, δηλαδή μπορούν να ψηφίσουν και άτομα που δεν έχουν πάρει μέρος στον διαγωνισμό.
5) Καλό είναι οι ψηφοφόροι να δίνουν και μια σύντομη εξήγηση γιατί ψήφισαν αυτούς που ψήφισαν.
6) Οι υποψήφιοι δεν μπορούν να ψηφίσουν τον εαυτό τους.
7) Ο πρώτος κάθε γύρου έχει το δικαίωμα να διαλέξει το θέμα του επόμενου γύρου (το "ενεργό" θέμα). Όλοι όσοι θα συμμετάσχουν τον επόμενο γύρο πρέπει να ακολουθήσουν το ενεργό θέμα (για το οποίο προφανώς the sky is the limit όσον αφορά την επιλογή του).
8 ) Το θέμα παρότι μπορεί να διευκρινίζει το μέγεθος των ιστοριών, αυτό το μέγεθος δεν μπορεί να ξεπερνάει το ανώτατο όριο των 500 λέξεων (το οποίο υπενθυμίζω ότι είναι ενδεικτικό και ότι δεν χρειάζεται να του δίνετε και πολύ σημασία). Παραδείγματος χάριν, ένα θέμα μπορεί να περιορίζει τα κείμενα σε 200 λέξεις, αλλά δεν μπορεί να επιβάλλει παραπάνω από 500 λέξεις.
Σχετικά με το ανέβασμα των ιστοριών:
Το ποστ της συμμετοχής σας θα πρέπει απαραίτητα να περιλαμβάνει το κείμενό σας σαν attachment με την μορφή .rtf (Rich Text Document) που θα αποτελεί πλέον και την συμμετοχή σας και προαιρετικά ένα link από το ανεβασμένο κείμενό σας στο http://www.scribd.com/ . Το link του scribd παρότι προαιρετικό θα βοηθήσει πολύ στην καλύτερη ανάγνωση των κειμένων οπότε όσο γίνεται ανεχτείτε το και μην το αγνοήσετε.
Το όνομα του αρχείου σας θα πρέπει να έχει απαραιτήτως την εξής μορφής: R#-username, όπου # ο αριθμός του εκάστοτε γύρου και όπου username το username σας.
Τέλος, έχετε στο μυαλό σας ότι αυτός είναι (και πρέπει να είναι) ένας αργός διαγωνισμός. Ειδικά την περίοδο των "εγγραφών", θα υπάρχουν λίγα ποστς κάθε εβδομάδα. Μην σας αποθαρρύνει αυτό το γεγονός, αν δεν βλέπεται δηλαδή απαντήσεις επί απαντήσεων. Δεν σημαίνει τίποτα αυτό. Αν ακυρωθεί για οποιονδήποτε λόγω κάποιος γύρος, θα υπάρξει ανακοίνωση.
ΑΡΧΕΙΟ
Εδώ επίσης θα συνάπτονται και οι συμμετοχές περασμένων γύρων (μέχρι να μην χωράει άλλα attachments, τουλάχιστον...)
"Γράψτε κάτι που να είναι εμπνευσμένο, βασισμένο ή να αποτελεί παραλλαγή ή παρωδία ενός μύθου/θρύλου/παραμυθιού/λαϊκή δοξασία. Γενικά δείτε το θέμα ελεύθερα και βασιστείτε απλά και μόνο σε χαρακτήρες ή μυθολογικά τέρατα,πρόσωπα,χαρακτήρες παραμυθιών κλπ. Ναι, η Κοκκινοσκουφίτσα μπορεί να φοράει ζαρτιέρες, ο βασιλιάς Αρθούρος να λέγεται Αρθούρια και να παίρνει μέρος στη μάχη για το Holy Grail ή να μιλάτε για κυνηγούς βρικολάκων κλπ κλπ. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι βέβαια να αναφέρετε που το βασίσατε με έναν τίτλο, κάποιο σύνδεσμο ή μια παράθεση στο post που θα κάνετε για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας."
Οι εγγραφές κλειδώνουν την Τρίτη 27 Νοεμβρίου στις 23:59
Για όποια απορία σχετικά με το θέμα, ποστάρετέ την εδώ και θα απαντηθεί.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Osama Bin Laden: 28 Νοέμβριος 2012 - 03:00
Τελείωσα την δική μου συμμετοχή και πήγα να τσεκάρω το text-upload. Δεν υπάρχει κάποιο άλλο site όπου να μπορούμε να κάνουμε upload την ιστορία μας; Κάποιο που να μην τρώει τα κενά των παραγράφων και να υποστηρίζει italics; Εγώ τα χρησιμοποιώ αβέρτα ειδικά για τις σκέψεις των χαρακτηρων. Ή να έχουμε την επιλογή κάνουμε upload το ίδιο το αρχείο word/pdf; Πες με ιδιότροπο αλλά μου την δίνει στα νεύρα το κείμενο δίχως παραγράφους.
Τελείωσα την δική μου συμμετοχή και πήγα να τσεκάρω το text-upload. Δεν υπάρχει κάποιο άλλο site όπου να μπορούμε να κάνουμε upload την ιστορία μας; Κάποιο που να μην τρώει τα κενά των παραγράφων και να υποστηρίζει italics; Εγώ τα χρησιμοποιώ αβέρτα ειδικά για τις σκέψεις των χαρακτηρων. Ή να έχουμε την επιλογή κάνουμε upload το ίδιο το αρχείο word/pdf; Πες με ιδιότροπο αλλά μου την δίνει στα νεύρα το κείμενο δίχως παραγράφους.
Δώσε μου λίγη ώρα και θα σου βρω την λύση. Πολύ καλή παρατήρηση.
Νομίζω ότι όλα είναι εντάξει τώρα. Στο συγκεκριμένο ανεβάζεις το αρχείο κατευθείαν, αντί να χρειάζεται να κάνεις copy/paste το κείμενο. Έκανα επίσης update το πρώτο ποστ με κάποιες επιπλέον πληροφορίες για το zoho.
Εδώ είναι η δική μου συμμετοχή, λοιπόν. Μια μικρή ιστορία που περιγράφει την ανάκριση ενός δολοφόνου από έναν επιθεωρητή, από την πλευρά του τελευταίου. Be gentle
Βλέποντας το κείμενο του Kaizer και μετά από αρκετή σκέψη και συζήτηση, αποφάσισα να καταργήσω τον κανόνα του ορίου των λέξεων.... Ναι είναι ενοχλητικό, το καταλαβαίνω και ότι και να μου πείτε θα έχετε δίκιο και δεν μπορώ να δικαιολογηθώ.
P.S. με μέτρο το μέγεθος των κειμένων όμως έτσι;
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Osama Bin Laden: 24 Απρίλιος 2012 - 15:17
Βλέποντας το κείμενο του Kaizer και μετά από αρκετή σκέψη και συζήτηση, αποφάσισα να καταργήσω τον κανόνα του ορίου των λέξεων.... Ναι είναι ενοχλητικό, το καταλαβαίνω και ότι και να μου πείτε θα έχετε δίκιο και δεν μπορώ να δικαιολογηθώ.
P.S. με μέτρο το μέγεθος των κειμένων όμως έτσι;
Like,like,like!Ετοιμάζω ιστορία τις τελευταίες μέρες,ελπίζω ότι θα προλάβω να την περάσω στον υπολογιστή πριν το όριο.
Μην το πάρετε πως το λέω επειδή η αφεντιά μου είναι αυτή που ξεπέρασε το όριο κατα πολύ, πιστεύω όμως πως είναι καλύτερα έτσι. Είναι πολύ πιο ευέλικτος ο διαγωνισμός, βοηθά να κάνουμε καλύτερα κείμενα imo και δεν χρειάζεται και συγκεκριμένο όριο για να καταλάβουμε αν μια ιστορία είναι short story ή όχι.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Black Kaiser: 24 Απρίλιος 2012 - 21:20
Πέρα απ' αυτό, με λίγη ενασχόληση και μεράκι είναι πολύ δύσκολο να ζουλήξει κανείς μια ιστοριούλα σε 500 λέξεις. Έτσι κι αλλιώς ο λογοτεχνικός όρος αυτός πάει σε κείμενα που έχουν όριο τις 8 με 10000.
Σπεσιαλίστα, άραξε,10 μέρες έχουμε. Τρόμαξα στην αρχή, δεν έχω γράψει ούτε μια αράδα και ήδη τέλειωσε κι άλλος;
Λέω να πάρω κι εγώ μέρος. Δε θα κάνω κάτι σαν ιστορία ακριβώς αλλά-...θα δέιτε, θα δείτε. Κι εφόσον το όριο των 500 λέξεων έφυγε νομίζω θα το καταφέρω καλύτερα.
Ενδιαφέρον. Έχω κι όλας γράψει την ιστοριούλα μου, αλλά θα μου πάρει μερικές μέρες μέχρι να την επεξεργαστώ και να δουλέψω σε αυτήν όσα έμαθα τους τελευταίους μήνες για composition, pacing, ρυθμούς, ισορροπίες κτλ. Θέλω επιτέλους να δω αν μπορώ να εφαρμόσω στην πράξη όλα αυτά που μελετάω εδώ και μήνες, και αυτή θαρρώ είναι ιδανική αφορμή.
849 λέξεις είναι το πρώτο draft, και είμαι περίεργος να δω αν θα βγει λιγότερες ή περισσότερες μετά την επεξεργασία...
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kain: 25 Απρίλιος 2012 - 00:43
ΟΥΦ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ!!! Αφιέρωσα μόνο μερικές ώρες απο το σημερινό βράδυ γιατί next days χρόνος 0, οπότε μπορεί να πάσχει ίσως απο δομή, λεξιλόγιο, να έχει ξεφύγει κάνα λάθος μπλα μπλα μπλα, αλλά τώρα δεν με παίρνει να την ξανακοιτάξω αναλυτικά...Είναι λίγο μεγάλη βέβαια :S (~1900 λέξεις, Osama's gonna kick my ass) αλλά πραγματικά δεν μπορούσα να κόψω κάτι...Ok here it is :
Κάτω από το γκρίζο του ουρανού(ίσως το αλλάξω το title οταν και αν βρω κάτι καλύτερο..)