Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Short Story Contest


  • This topic is locked This topic is locked
31 replies to this topic

#1 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

    Confused Earl

  • Members
  • 844 posts

Posted 18 April 2012 - 14:49

Για να είμαι ειλικρινής, δεν πιστεύω ότι θα μαζευτούν αρκετοί ενδιαφερόμενοι, αλλά όπως και να έχει την ρίχνω την ιδέα. Θα ενδιέφερε κανένα να διοργανώναμε μέσω του φόρουμ ένα εβδομαδιαίο ή δισεβδομαδιαίο Short Story Contest;


Έχω διοργανώσει στο παρελθόν παρόμοιους διαγωνισμούς σε άλλα φόρουμ και μπορώ να δώσω λεπτομέρειες σχετικά με την οργάνωση, τον τρόπο ψηφοφορίας/βαθμολογίας κλπ κλπ, αλλά πριν μπω σε λεπτομέρειες, θέλω να δω αν ενδιαφέρεται κανείς, μην γράφω τζάμπα :kakaka:

Edit: Κανόνες υπάρχουν δυο πόστ πιο κάτω.

#2 ZeD

ZeD

    完ぺき.にほかなら

  • Members
  • 257 posts

Posted 18 April 2012 - 15:20

Γιαααα παιξε μπάλα....
Bruutaro Faitto! // MyAnimeList // tweet!

Flowers in darkness—
We can embrace their fragrance
even without light
-Hideshi's last haiku

Spoiler:


#3 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

    Confused Earl

  • Members
  • 844 posts

Posted 18 April 2012 - 15:59

Γιαααα παιξε μπάλα....



Μάλιστα.....

Ας πούμε ότι κάθε "γύρος" διαρκεί μια εβδομάδα. Το πρώτο θέμα είναι "free", δηλαδή, γράφει ο καθένας ιστορία με ότι θεματολογία θέλει. Από την Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή είναι η περίοδος των "εγγραφών", δηλαδή όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει, καταθέτει την ιστορία του με ένα πόστ. Παρασκευή βράδυ, (ή την συμφωνημένη ώρα), οι "εγγραφές" κλειδώνουν. Σάββατο και Κυριακή είναι οι μέρες της ψηφοφορίας. Ανάλογα με τους βαθμούς που παίρνει ο καθένας (θα το εξηγήσω πιο κάτω) βγαίνει ο πρώτος, ο δεύτερος κ.ο.κ.

Γενικά:
α) Σχετικά με τις ιστορίες
1) Οι ιστορίες πρέπει να είναι αυτοτελείς και ανεξάρτητες, δηλαδή να μην είναι αποσπάσματα από κάποια μεγαλύτερη δουλειά.

2) Δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν κατά πολύ το όριο που θα θέσουμε (συνήθως το θέταμε στις 400-450 λέξεις αλλά αυτό προκύπτει μετά από συμφωνία, πριν την αρχή του διαγωνισμού).

3) Οι παραπάνω κανόνες τροποποιούνται, εάν το απαιτεί ΚΑΙ το διευκρινίζει το ενεργό θέμα.

β) Σχετικά με τις βαθμολογίες
1) Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει απαραίτητα να ψηφίζουν, αλλιώς οι πόντοι που θα μαζέψουν δεν μετράνε, ακόμα και πρώτοι να έχουν βγει.

2) Κάθε ψηφοφόρος, μοιράζει 5, 3 και 2 πόντους στους διαγωνιζόμενους της προτίμησής του. Δεν μπορεί να δώσει πόντους στο ίδιο άτομο, δηλαδή εγώ μπορώ να δώσω 5 πόντους στην τιτίκα, 3 στον μπάμπη και 2 στο θέμη,αλλά δεν μπορώ να δώσω 10 στην τιτίκα.

3) Κάθε ψηφοφόρος μπορεί όμως να μην δώσει σε τρία άτομα πόντους, δηλαδή μπορώ να δώσω 5 στην τιτίκα και 3 στον μπάμπη και να μην δώσω στον θέμη τίποτα ή να δώσω 5 στην τιτίκα και στους άλλους τίποτα (αλλά δεν μπορώ να δώσω 3 στην τιτίκα και 2 στον μπάμπη και να μην δώσω 5 πουθενά)

4) Οι ψηφοφόροι δεν είναι απαραίτητο να είναι και υποψήφιοι, δηλαδή μπορούν να ψηφίσουν και άτομα που δεν έχουν πάρει μέρος στον διαγωνισμό.

5) Καλό είναι οι ψηφοφόροι να δίνουν και μια σύντομη εξήγηση γιατί ψήφισαν αυτούς που ψήφισαν.

6) Οι υποψήφιοι δεν μπορούν να ψηφίσουν τον εαυτό τους

7) Ο πρώτος κάθε εβδομάδας έχει το δικαίωμα να διαλέξει το θέμα της επόμενης εβδομάδας (το "ενεργό" θέμα). Όλοι όσοι θα συμμετάχουν την επόμενη εβδομάδα πρέπει να ακολουθήσουν το ενεργό θέμα (για το οποίο προφανώς the sky is the limit, όσον αφορά την επιλογή του).

8 ) Το θέμα παρότι μπορεί να διευκρινίζει το μέγεθος των ιστοριών, αυτό το μέγεθος δεν μπορεί να ξεπερνάει το ανώτατο όριο που θα θέσουμε. Δηλαδή αν θέσουμε σαν όριο τις 400 λέξεις, ένα θέμα μπορεί να περιορίζει τα κείμενα σε 200, αλλά δεν μπορεί να επιβάλλει παραπάνω από 400 λέξεις.

γ) Τις συμμετοχές/ιστορίες δεν τις ανεβάζουμε στο site, ούτε καν μέσα σε spoiler. Χρησιμοποιούμε το http://www.text-upload.com/ και ποστάρουμε το link στο ποστ της συμμετοχής μας. Απλώς όταν κάνετε upload, θυμηθείτε να θέσετε το duration σε 31+ μέρες, ώστε να μην χάσετε το γραπτό σας. Επίσης πάντα μα πάντα να κρατάτε ένα backup στον σκληρό σας δίσκο.

Υπάρχουν σίγουρα και κάποιοι άλλοι κανόνες που δεν θυμάμαι αυτήν την στιγμή, αλλά μέσες άκρες αυτοί είναι.

#4 Kunoichi.meriinawa

Kunoichi.meriinawa

    Gangnam style! #whoneedsswag

  • Members
  • 143 posts
  • LocationStars

Posted 18 April 2012 - 16:09

Καλή ιδέα! :) Καλύτερα δισεβδόμαδο για να μαζεύεται και κόσμος αν θες τη γνώμη μου... Σκεύτεσαι οι ιστορίες να είναι off topic ή anime-related στο θέμα?? (νομίζω και αυτό καθορίζει το πόσοι θα ενδιαφερθούν ;) )
Άκυρο το πόσταρα ταυτόχρονα με τους κανονισμούς :P
Posted Image

#5 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

    Confused Earl

  • Members
  • 844 posts

Posted 18 April 2012 - 16:21

Καλή ιδέα! :) Καλύτερα δισεβδόμαδο για να μαζεύεται και κόσμος αν θες τη γνώμη μου... Σκεύτεσαι οι ιστορίες να είναι off topic ή anime-related στο θέμα?? (νομίζω και αυτό καθορίζει το πόσοι θα ενδιαφερθούν ;) )


Είναι στην κρίση του καθενός να αποφασίσει τι θα κάνει. Εάν θέλει να φτιάξει κάτι anime related, δεν υπάρχει λόγος να μην το κάνει, αρκεί να δίνει επαρκείς πληροφορίες μέσα στο κείμενό του για το τι γίνετε, να μην χρειάζετε δηλαδή να μαντεύουμε ποιος είναι ποιος και τι κάνει και γιατί το κάνει κλπ, να δίνει δηλαδή αρκετές πληροφορίες ώστε να μην εμπίπτει το κείμενο του στην κατηγορία α-1. Δηλαδή, αν έχουμε σαν ενεργό θέμα το "μονομαχία" ή κάτι παρόμοιο και κάποιος θελήσει να κάνει Blackbeard vs Aizen (ή έστω Luffy vs Blackbeard), να έχει στο μυαλό του ότι θα πρέπει δώσει αρκετές πληροφορίες ώστε να μην χρειάζεται να μαντεύουν αυτοι που δεν βλέπουν τις σειρές στις οποίες εμφανίζονται (ούτε βέβαια και να το παρακάνει), ποιος είναι ποιος και γιατί πολεμάνε. Από την άλλη δεν βλέπω τον λόγο κάποιος που δεν θέλει (ή δεν ξέρει πολύ από anime) να περιοριστεί στο να κάνει κάτι anime related.

Μεγάλο ρόλο παίζει το ενεργό θέμα συνήθως. Μπορεί ένα θέμα να "προωθεί " anime related καταστάσεις, μπορεί κάποιο άλλο όχι.

P.S. εκτός αν δεν κατάλαβα καλά την ερώτησή σου.

edit: Επίσης ναι συμφωνώ και εγώ με το δισεβδομαδιαίο, έφερα την εβδομάδα σαν παράδειγμα ώστε να εξηγήσω τον κύκλο του διαγωνισμού.

#6 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 18 April 2012 - 16:28

μεσα, αρκει να μην εχει σχεση με visual novels γιατι εκει σηκωνω τα χερια ψηλα.

#7 OdyMonaxos

OdyMonaxos

    It's nothing personal

  • Members
  • 623 posts

Posted 18 April 2012 - 16:31

Μέσα μάλλον, με την ένσταση : no fanfiction. Μόνο πρωτότυπα.

#8 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

    Confused Earl

  • Members
  • 844 posts

Posted 18 April 2012 - 16:53

μεσα, αρκει να μην εχει σχεση με visual novels γιατι εκει σηκωνω τα χερια ψηλα.


Visual Novels? Ίσως είμαι πολύ παραδοσιακός, αλλά εγώ για κείμενα έλεγα :P

Μέσα μάλλον, με την ένσταση : no fanfiction. Μόνο πρωτότυπα.


Κοίτα, όπως δεν είναι σωστό να περιορίσεις κάποιον μόνο σε anime related πλοκές, με την ίδια λογική δεν είναι σωστό να περιορίσεις κάποιον μόνο σε off-topic πλοκές. Αν κάποιος θέλει να κάνει fanfic, ας το κάνει, αρκεί να μην είναι ξεκρέμαστο και χρειαζόμαστε οι υπόλοιποι το αντίστοιχo wiki της σειράς ώστε να καταλάβουμε τι γίνεται. Ούτε εμένα μου αρέσουν τα fanfic και προτιμώ τα πρωτότυπα, αλλά στην τελική, αν δεν μας αρέσουν, δεν είναι απαραίτητο να τα ψηφίζουμε (αλλά σίγουρα όχι να τα απαγορεύσουμε). Αν μπορούν να σταθούν σαν stand alone πλοκές τότε so be it...

#9 Black Kaiser

Black Kaiser

    You are part of my plan

  • Members
  • 1,289 posts

Posted 18 April 2012 - 16:56

Και εγώ μέσα είμαι. Και εγώ θα προτιμούσα μόνο πρωτότυπα αλλά αν είναι αυτό να μας στερήσει από την συμμετοχή ας το πάρει το ποτάμι.

#10 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 18 April 2012 - 17:07

osama, u mad XD but, ενδιαφέρον φαίνεται, καλη η ιδέα, ισός να πάρω κιεγώ μερος, αν και δε τα πάω και τόσο καλα με τα σενάρια XD
フカフカ

#11 P.Z.W.Y.S

P.Z.W.Y.S

    Οne Hell of an Otaku!

  • Members
  • 208 posts

Posted 18 April 2012 - 17:11

Βάλε και μένα μεσα. Παίζει να χει ενδιαφέρον
Here is my anime list so far..

And .... here is my manga list so far

Also i'm proud to say that i'm the founder and editor of this blog!


And yes i stole this style from you mirana_neko! I have no regrets....

#12 OdyMonaxos

OdyMonaxos

    It's nothing personal

  • Members
  • 623 posts

Posted 18 April 2012 - 17:26

Για το φανφικ φοβάμαι πως θ' αλλοιώσει όλο το νόημα. Παίρνεις έτοιμο υλικό, πετάς 2 κλισαδούρες και τελείωσες. Και μετά επελαύνει η ορδή των φαν και προσκυνά. Έτσι ούτε κάτι καλό βγαίνει ούτε μπαίνει σε ιδιαίτερο κόπο ο συγγραφέας.

Να κάνουμε μια ψηφοφορία πόσοι το θέλουν και πόσοι όχι;

#13 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

    Confused Earl

  • Members
  • 844 posts

Posted 18 April 2012 - 17:33

Για το φανφικ φοβάμαι πως θ' αλλοιώσει όλο το νόημα. Παίρνεις έτοιμο υλικό, πετάς 2 κλισαδούρες και τελείωσες. Και μετά επελαύνει η ορδή των φαν και προσκυνά. Έτσι ούτε κάτι καλό βγαίνει ούτε μπαίνει σε ιδιαίτερο κόπο ο συγγραφέας.

Να κάνουμε μια ψηφοφορία πόσοι το θέλουν και πόσοι όχι;


Δεν θεωρώ ότι είναι τόσο μεγάλο θέμα τα φανφικ. Οι περισσότεροι έχουν τον "εγωισμό" να κάνουν πρωτότυπες ιστορίες. Μην φαντάζεσαι δηλαδή ότι θα ξεπετάγονται φάνφικ σαν λογοτεχνικά αγριόχορτα από παντού, προσπαθώντας να πνίξουν τους originales...

Πιστεύω ότι αν δεν το αναφέρατε, δεν θα προέκυπτε καν τέτοιο θέμα. Αλλά ότι θέλετε. Αν η πλειοψηφία θέλει να απαγορευτούν τα φανφικ, ας γίνει το θέλημά της.

#14 OdyMonaxos

OdyMonaxos

    It's nothing personal

  • Members
  • 623 posts

Posted 18 April 2012 - 17:50

Or we can do it in rounds. Μια βδομάδα πρωτότυπο, μια φανφικ. Ή δύο παράλληλοι διαγωνισμοί. Ή να το αφήνουμε τελείως στα χέρια του νικητή.

Ας μαζέψουμε κόσμο κι ας το πάμε όπως να 'ναι για 2 3 γύρους και βλέπουμε;

#15 D.Dragon

D.Dragon

    kaido worldomination loll

  • Members
  • 3,599 posts

Posted 18 April 2012 - 21:15

Ενδιαφέρομαι...
Posted Image