Δεν είναι χόμπι όλων των ανθρώπων να συμμετέχουν σε έναν κύκλο κτηνωδίας και να "τρολλάρουν" κατηγορώντας άλλους για τεμπελιά ή παίρνοντας εκδίκηση από ανόητους μπέμπηδες του διαδικτύου. Για την ακρίβεια θα έλεγα ότι είναι χόμπι μόνο λίγων ανόητων μπέμπηδων και οποιαδήποτε άλλη εικασία γίνεται κακοπροαίρετα.
Τα σχόλια αυτά εμφανίζονται στην αγγλική έκδοση της Viz. Αν εμφανίζονται στο ιαπωνικό Shounen Jump δεν το γνωρίζω και στοιχηματίζω ότι δεν το γνωρίζεις ούτε εσύ. Για την ακρίβεια, δεν έχει καμία σημασία το που εμφανίζονται τα σχόλια και δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για τον τρόπο που δουλεύουν οι editors του Shounen Jump, όπως δεν έχω κι εγώ (οπότε δε γράφω σαν να έχω). Το επίχειρημα ποιο είναι; Ότι τον αφήνουν να τα γράφει μόνο επειδή δεν είναι αλήθεια λες και υπάρχει τρόπος να ελέγξει κάποιος εκτός του περιβάλλοντός του αν είναι όντως αλήθεια, οπότε το αν είναι αλήθεια ή όχι δεν παίζει κανέναν ουσιαστικό ρόλο; Γιατί γίνεται αυτό; Γενικά υπάρχει εδώ τίποτα εκτός από μπέρδεμα και προσπάθεια δικαιολόγησης αδικαιολόγητων συμπεριφορών;
Ένα άλλο θέμα για το οποίο δεν έχεις την παραμικρή ιδέα είναι η κατάσταση της υγείας αυτού του ανθρώπου, οπότε μάλλον θα ήταν φρόνιμο να μη γράφεις γι αυτό, ειδικά αν αυτό που γράφεις συνεχίζει την απαράδεκτη συμπεριφορά ανόητων μπέμπηδων επειδή ένας άνθρωπος δεν τους τάισε το εβδομαδίαιο manga τους για ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ λόγο λες και υπέγραψαν συμβόλαιο (και από ό,τι φαίνεται ο λόγος ήταν ιατρικός, όπως είχαν υποθέσει όλοι που γνώριζαν το ιστορικό του από το YYH και δεν ήταν ανόητοι μπέμπηδες).
Βέβαια υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να μην έχει πρόβλημα με την πλάτη του και να μας τρολλάρει και να παίζει Dragon Quest ο τεμπέλης οπότε καλά κάναμε και τον βρίζαμε τόσα χρόνια... βολεύει μια χαρά.
Τουλάχιστον η αυτού του είδους προσπάθεια αποποίησης των ευθυνών και συνέχισης της "αθώας" καβλάντας δείχνει περισσότερο δειλό ανθρωπάκι παρά αδίστακτο κτήνος. Δεν ξέρω όμως ποιο από τα δύο είναι χειρότερο.