Οκ, επειδή είμαι πολύ troll και λίγο ψώνιο, με αφορμή αυτήν την συζήτηση, έψαξα και βρήκα έναν τρόπο να αποδείξω μαθηματικά, ότι αν υπάρχει Θεός, με την έννοια του δημιουργού του σύμπαντος, είναι αδύνατον να προσδιοριστεί μαθηματικά, άρα και να αποδειχτεί η ύπαρξή του.
Επειδή δεν είμαι πολύ καλός στο άθλημα, αν κάποιος ξέρει καλύτερα, ας μου το πει ότι λέω πατάτες

To Σύμπαν έχει τρεις διαστάσεις και μία τέταρτη, τον χρόνο.
Κάθε αντικείμενο ή γεγονός στον χωροχρόνο έχει μία ταυτότητα η οποία καθορίζεται από τις ιδιότητες του. Κάθε αντικείμενο μπορεί να περιγράψει τις ιδιότητές του με την παρακάτω εξίσωση:
(s^2)=L
1^2-(c^2)Δt
1^2=L
2-(c^2)Δt
2^2 (1)
όπου c η ταχύτητα του φωτός, και L^2 = Δx^2 + Δy^2 + Δz^2, με τις διαστάσεις να προκύπτουν έχοντας πάρει "αυθαίρετα" ένα σημέιο αναφοράς και εφαρμόζοντας το πυθαγόρειο θεώρημα σε τρισδιάστατο περιβάλλον. H εξίσωση αυτή το μόνο που κάνει είναι να υπολογίζει το χρονικό διάστημα μεταξύ δύο συμβάντων. Tο χρονικό διάστημα
εξαρτάται από τις διαστάσεις ενός αντικείμενος και τον χρόνο που έχει περάσει από την χρονική στιγμή t=0 που έχουμε θέσει ως σημείο αναφοράς..
Υποθέτουμε τώρα την ύπαρξη μια ολότητας που "τρίγκαρε" το μπιγκ μπανγκ, ξεκινώντας τον χωροχρόνο, με απόλυτο t=0 την στιγμή ακριβώς της έκρηξης (επειδή ο χρόνος προσεγγίζει τα γεγονότα προσεγγιστικά και όχι απόλυτα, μπορούμε να πούμε ότι απόλυτο t=0 είναι το πρώτο picosecond μετά το Μπιγκ Μπανγκ.
Η ολότητα αυτή, λοιπόν:
a) προϋπήρχε (προϋπάρχει; ) πριν από το απόλυτο t=0, δηλαδή σε αρνητικό χρόνο. Ο χρόνος δεν μπορεί να είναι ποτέ αρνητικός. Ο χρόνος, συνεπώς, είναι μαθηματικά απροσδιόριστος (2)
b) από την στιγμή που προυπήρχε πριν από την δημιουργία του χώρου, οι διαστάσεις της οντότητας αυτής είναι απροσδιόριστες (3)
Από τα (2) και (3) η (1) καταληγει απροσδιοριστία. Άρα η ολότητα αυτή, υποθέτοντας ότι υπάρχει, δεν μπορεί να προσδιοριστεί, συνεπώς ούτε να εξήγηθεί μαθηματικά.
Εάν υπάρχει δηλαδή, είναι εκτός της λογικής αυτού του σύμπαντος, του "κόσμου", γιατί τα μαθηματικά εξηγούν το σύνολο των φαινομένων του σύμπαντος. Άρα η ολότητα αυτή ανήκει στο σύνολο του μαθηματικού χάους και πιθανώς μόνο το υποσύνολο του συμπαντικού χάους (χάος δηλαδή με πιθανη μελλοντική απόδειξη μη χάους).
Αγνωστικισμός ftw