Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Πίστη VS Απόδειξη

• Κλειδωμένο Θέμα Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο
283 replies to this topic

#256 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1.807 Δημοσιεύσεις:
  • LocationOn the boundary of life and death

Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 22:54

Φυσικά και έχω δει. Το ότι έχουν ανακαλυφθεί και αποδειχθεί ότι υπάρχουν, δε σου λέει κάτι αυτό?
Πιστεύω πως πας να συγκρίνεις 2 εντελώς διαφορετικά πράγματα. DONT!

Επίσης θα μπορούσες να πεις ότι εσύ τα έχεις δει. Και πως κανείς δεν μπορεί αυτό να το διαψεύσει για εσένα. Επίσης μπορείς να πεις ότι νιώθεις την παρουσία των ηλεκτρονίων γύρο σου και σε κάνουν να αισθάνεσαι τόσο ζεστά και όμορφα μέσα σου που δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτά.

Μετά δεν θα μπορεί να σου πει τίποτα ο άλλος :canthelp:
phmava.php

#257 Yojimbo

Yojimbo

Yokai enthusiast

• Members
  • 151 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 22:56

Ουσιαστικά, καμία θρησκεία δεν έφταιξε ποτέ σε τίποτα. Για τον χωρισμό των ανθρώπων φταίνε μόνο οι άνθρωποι.

Κάτι άλλο. Να σε ρωτήσω, πως ξέρεις εσύ τι δίδαξε ο "καλός Χριστούλης;" Μπορείς να επεκταθείς λιγάκι στην τελευταία πρόταση σου?

Καλά εσύ το πας αλλού, σε φάση... Ήσουν εκεί;; που ξέρεις πως είπε αυτά και όχι κάποιοι κακοί άνθρωποι αλλάξανε αυτά που ήθελε να πει στην ανθρωπότητα;; Αρνούμαι να μπω σ'αυτή την λογική αν εκεί το πας.

Όπως και να'χει, έχω κάτσει και έχω διαβάσει την παλαιά διαθήκη η οποία μεταξύ άλλων είναι το πιο μισογυνιστικό βιβλίο που έχω διαβάσει ποτέ μου, όποιος το έχει διαβάσει χωρίς παρωπίδες μπορεί πολύ χαλαρά να δει αυτό το γεγονός. Μπορεί να πεις "μα, αυτά δεν τα είπε ο Ιησούς Χριστός", εν μέρη θα έχεις δίκιο, βέβαια είναι μέρος της ίδιας θρησκείας, και είναι πασίγνωστο & καθόλου τυχαίο πως η θρησκεία αυτή λειτουργεί με μισογυνιστικούς κανόνες. Είναι ένα βιβλίο που έχει γραφτεί πριν από 2000+ χρόνια, δεν θα μπορούσε να είναι και πάρα πολύ καλύτερο.

Επίσης, θα μπορούσα να γράψω για τα χρήματα και την πολιτική και πως σε μια κοινωνία που θα έχει ως κέντρο τον άνθρωπο αυτά θα είναι πολύ διαφορετικά, τόσο διαφορετικά που μπορεί και να μην υπάρχουν καν. Αλλά δεν έχει νόημα, και θα έβγαινα εκτός θέματος. :P

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Yojimbo: 30 Ιανουάριος 2012 - 23:05

#258 OdyMonaxos

OdyMonaxos

It's nothing personal

• Members
  • 623 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 22:57

Το ότι γράφουμε στο φόρουμ και το ότι όταν χτενίζομαι σηκώνονται οι τρίχες μου είναι αρκετές αποδείξεις. Καλά είμαστε.

Ο μαδαφάκας που λέει και ο God, δεν ξέρω αν υπάρχει κι αν τα σχεδίασε.

Πάντως όπως είναι, την δουλειά τους την κάνουν καλά και με το παραπάνω.

#259 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

Confused Earl

• Members
  • 844 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 23:00

Πάντως όπως είναι, την δουλειά τους την κάνουν καλά και με το παραπάνω.

Εκτός αν κάνουν τρέλες με την βοήθεια καμιάς μπόμπας. ΜΕΓΑΛΗΣ. ΜΠΟΜΠΑΣ.

ΜΠΟΥΜ!

#260 FrenzyApe

FrenzyApe

Unofficial Moderator

• Members
  • 197 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 23:06

εγω δεν ειχα σκοπο να δειξω αν υπαρχουν η οχι τα ηλεκτρονια, το οτι δεν αντιλαμβανεσαι κατι με τις αισθησεις σου δεν σημαινει απαραιτητα οτι δεν υπαρχει ομως.

#261 Black Kaiser

Black Kaiser

You are part of my plan

• Members
  • 1.291 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 23:11

Άσχετο αλλά σε μια θέση, οι εισαγωγές, οι αναπτύξεις, η σειρά των προτάσεων ακόμα και η ωρθωγραφοια μπορούν να ενισχύσουν λιγάκι αυτό που θες να πεις. Δεν είναι μόνο το τι λες αλλά και η εντύπωση που δίνεις (:P) Ωστόσο, η ουσία είναι τα επιχειρήματα σου.

Δεν θέλω να το πάω εκεί που νομίζεις. Θέλω να σου πω πως -όπως ανέφερες-, πρόκειται για βιβλία τουλάχιστον 2000 ετών το οποίο διαδόθηκε από γενία σε γενιά και αναπόφευκτα το περιεχόμενο του αλλοιώθηκε από τους ανθρώπους είτε καταλάθος είτε επιτηδευμένα. θέλω να σου πω πως ακόμα και εκεί παίζει ρόλο ο παράγοντας "άνθρωπος" και πως κανείς μας δεν ξέρει επακριβώς το πραγματικό του περιεχόμενο. Πολλά πράγματα που γράφτηκαν εκεί πέρα φυσικά και είναι συμβολικά και πολλά άλλα σίγουρα όχι "θεόπνευστα". Για αυτό όταν διαβάζεις ένα βίβλιο έχεις υπόψην σου τόσο το παραπάνω παράγοντα όσο και το χρονικό πλαίσιο στο οποίο αναφέρεται. Αυτό ισχύει με την Βίβλο και την Αγιά Γραφή. Τα πάντα πρέπει να τα φιλτράρεις προτού διαβάζεις.

Για παράδειγμα υπάρχουν πόσοι λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να υποστηρίξει ότι η αρχαία Αθήνα μόνο δημοκρατικό πολίτευμα δεν είχε (σκλάβοι, γυναίκες, κλπ). Αν όμως λάβεις υπόψην το χρονικό πλαίσιο, μια χαρά Δημοκρατία είχανε.

Επίσης, θα μπορούσα να γράψω για τα χρήματα και την πολιτική και πως σε μια κοινωνία που θα έχει ως κέντρο τον άνθρωπο αυτά θα είναι πολύ διαφορετικά, τόσο διαφορετικά που μπορεί και να μην υπάρχουν καν. Αλλά δεν έχει νόημα, και θα έβγαινα εκτός θέματος. :P

Ναι, μα αναφέρεσαι εναντίον της "θρησκείας" με επιχειρήματα που αρμόζουν σε σχεδόν οτιδήποτε κάνει ο άνθρωπος. Για αυτό αναγκάστηκα και εγώ να ακροβατήσω και εγώ σε off-topic καταστάσεις και να σου αναφέρω και άλλα πράγματα για να σου πω πως δεν φταίει το μέσον αλλά ο χρήστης.

#262 Yojimbo

Yojimbo

Yokai enthusiast

• Members
  • 151 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 23:16

^Το πρόβλεψα πως ουσιαστικά θα πεις πως δεν ήμουν εκεί οπότε δεν ξέρω, και μπορεί να αλλοιώθηκε το περιεχόμενο των βιβλίων αυτών κλπ. Βέβαια με βάση αυτά τα βιβλία πιστεύουν οι άνθρωποι σ'αυτή την θρησκεία, και μπορεί να τους συμφέρει να νομίζουν πως σ'αυτά τα βιβλία κάποια πράγματα έχουν αλλοιωθεί με τον χρόνο. Όμως λυπάμαι πολύ, αλλά αρνούμαι να μπω σε αυτή την λογική.

Edit: Δεν έχω να προσθέσω κάτι.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Yojimbo: 31 Ιανουάριος 2012 - 03:01

#263 acid black cherry

acid black cherry

Mahjong Master

• Members
  • 938 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 23:18

αν ειναι να συνεχιστει αυτη η συζητηση μεινετε εντος θεματος
και προσπαθηστε να προσφερετε ειτε με επιχειρηματα
ειτε με υποκειμενικες αποψεις αλλα χωρις να προσωπικες αντιπαραθεσεις
ακομα και αν διαφωνειτε η θεωρειτε πως ειναι εκτος θεματος
και με διαθεση για φιλικη κουβεντα γιατι αλλιως θα το κλειδωσω
και δεν εχω σκοπο να το κανω αλλα βοηθηστε και εσεις

i aku the shape-shifting master of darkness...
xhH5lXP.jpg

#264 Black Kaiser

Black Kaiser

You are part of my plan

• Members
  • 1.291 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 23:21

^Το πρόβλεψα πως ουσιαστικά θα πεις πως δεν ήμουν εκεί, και γι'αυτό μπορεί να αλιωθηκε το περιεχόμενο των βιβλίων αυτών κλπ, βέβαια με βάση αυτά τα βιβλία πιστεύουν οι άνθρωποι σ'αυτή την θρησκεία, μπορεί να τους συμφέρει να νομίζουν πως κάποια πράγματα έχουν αλιωθεί με τον χρόνο όμως λυπάμαι πολύ αρνούμαι να μπω σε αυτή την λογική.

Όχι, επιμένω πως έπεσες έξω στην ουσία και μου το επιβεβαιώνεις και τώρα.

#265 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1.875 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Ιανουάριος 2012 - 03:16

wow πολλα ειπατε ...ισως ξεπερασθηκε και το ρεκορ μου ...
το θεμα ειναι οτι οσο και αν το σκαβεις ολα καταληγουν στην πιστη... δλδ πιθανοτητες κτλ και αναλογα ο καθενας διαλεγει αυτο που νομιζει-πιστευει πως ισχυει. τελος.
η πιστη εχει να κανει με την θρησκεια γιατι αν αυτη αποδεικνυετο ολοι θα ''πιστευανε'', και αν εκανε καποιος το αντιθετο θα λεγοταν απλα τρελος...
αρα η πιστη ... ειναι θεμα επιλογης μας.

edit

με θελγουν καποιες ρωτησεις που χρηζουν απαντησεων...μονο που δεν εχω χρονο να απαντησω.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από laraska: 31 Ιανουάριος 2012 - 03:21

Δημοσιευμένη  εικόνα
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#266 D.Dragon

D.Dragon

kaido worldomination loll

• Members
  • 3.599 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Ιανουάριος 2012 - 06:43

Θεός ? I dont give a fuck...
Πιστεύω μόνο στον Goda...
Δημοσιευμένη  εικόνα

#267 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Ιανουάριος 2012 - 15:43

Εγω στον magical gohda chef XD

sc5bab.jpg

#268 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

Confused Earl

• Members
  • 844 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Φεβρουάριος 2012 - 12:06

Οκ, επειδή είμαι πολύ troll και λίγο ψώνιο, με αφορμή αυτήν την συζήτηση, έψαξα και βρήκα έναν τρόπο να αποδείξω μαθηματικά, ότι αν υπάρχει Θεός, με την έννοια του δημιουργού του σύμπαντος, είναι αδύνατον να προσδιοριστεί μαθηματικά, άρα και να αποδειχτεί η ύπαρξή του.

Επειδή δεν είμαι πολύ καλός στο άθλημα, αν κάποιος ξέρει καλύτερα, ας μου το πει ότι λέω πατάτες :P

To Σύμπαν έχει τρεις διαστάσεις και μία τέταρτη, τον χρόνο.

Κάθε αντικείμενο ή γεγονός στον χωροχρόνο έχει μία ταυτότητα η οποία καθορίζεται από τις ιδιότητες του. Κάθε αντικείμενο μπορεί να περιγράψει τις ιδιότητές του με την παρακάτω εξίσωση:

(s^2)=L1^2-(c^2)Δt1^2=L2-(c^2)Δt2^2 (1)

όπου c η ταχύτητα του φωτός, και L^2 = Δx^2 + Δy^2 + Δz^2, με τις διαστάσεις να προκύπτουν έχοντας πάρει "αυθαίρετα" ένα σημέιο αναφοράς και εφαρμόζοντας το πυθαγόρειο θεώρημα σε τρισδιάστατο περιβάλλον. H εξίσωση αυτή το μόνο που κάνει είναι να υπολογίζει το χρονικό διάστημα μεταξύ δύο συμβάντων. Tο χρονικό διάστημα εξαρτάται από τις διαστάσεις ενός αντικείμενος και τον χρόνο που έχει περάσει από την χρονική στιγμή t=0 που έχουμε θέσει ως σημείο αναφοράς..

Υποθέτουμε τώρα την ύπαρξη μια ολότητας που "τρίγκαρε" το μπιγκ μπανγκ, ξεκινώντας τον χωροχρόνο, με απόλυτο t=0 την στιγμή ακριβώς της έκρηξης (επειδή ο χρόνος προσεγγίζει τα γεγονότα προσεγγιστικά και όχι απόλυτα, μπορούμε να πούμε ότι απόλυτο t=0 είναι το πρώτο picosecond μετά το Μπιγκ Μπανγκ.

Η ολότητα αυτή, λοιπόν:

a) προϋπήρχε (προϋπάρχει; ) πριν από το απόλυτο t=0, δηλαδή σε αρνητικό χρόνο. Ο χρόνος δεν μπορεί να είναι ποτέ αρνητικός. Ο χρόνος, συνεπώς, είναι μαθηματικά απροσδιόριστος (2)

b) από την στιγμή που προυπήρχε πριν από την δημιουργία του χώρου, οι διαστάσεις της οντότητας αυτής είναι απροσδιόριστες (3)

Από τα (2) και (3) η (1) καταληγει απροσδιοριστία. Άρα η ολότητα αυτή, υποθέτοντας ότι υπάρχει, δεν μπορεί να προσδιοριστεί, συνεπώς ούτε να εξήγηθεί μαθηματικά.

Εάν υπάρχει δηλαδή, είναι εκτός της λογικής αυτού του σύμπαντος, του "κόσμου", γιατί τα μαθηματικά εξηγούν το σύνολο των φαινομένων του σύμπαντος. Άρα η ολότητα αυτή ανήκει στο σύνολο του μαθηματικού χάους και πιθανώς μόνο το υποσύνολο του συμπαντικού χάους (χάος δηλαδή με πιθανη μελλοντική απόδειξη μη χάους).

Αγνωστικισμός ftw :P

#269 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 02 Φεβρουάριος 2012 - 12:45

Αντί να μπλέξεις όλα αυτά τα μαθηματικά (τα οποία περιέχουν και ορισμένες αυθαίρεσίες), θα μπορούσες πολύ απλά να πεις ότι, εφόσον δεν υπήρχε χρόνος πριν το big bang, ΑΝ το σύμπαν μας το δημιούργησε κάποιος θεός, τότε αυτός ο θεός υφίσταται εκτός του δικού μας συμπαντος, σε ένα άλλο σύμπαν τελείως απρόσιτο από το δικό μας, ένα σύμπαν το οποίο διέπεται από κανόνες τελείως διαφορετικούς από αυτούς του δικού μας. Το δε δικό μας σύμπαν μπορεί απλά να είναι ένα "πείραμα σε μια γυάλα" του εν λόγω θεού (ποιητική αδεία το τελευταίο, μη δω κανέναν να νομίζει πως πιστεύω ότι το σύμπαν μας είναι κυριολεκτικά κλεισμένο σε μια γυάλα).

Ναι, δεν έχω καμία απολύτως ένδειξη ότι το υποθετικό υπερ-σύμπαν για το οποίο μιλάω όντως υπάρχει, αλλά κανείς δεν μπορεί να αποδείξει ότι δεν υπάρχει either. Είναι κι αυτό ένα ενδεχόμενο. Καλώς ήλθατε στον κόσμο της αμφιβολίας.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#270 ZeD

ZeD

完ぺき.にほかなら

• Members
  • 257 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Φεβρουάριος 2012 - 12:50

1. Φοίβο λες μ****ίες και το ξέρεις αυτό παλιοτρολλά
2. Θέλετε να παραθέσω κ εγώ την άποψή μου σε αυτό το θέμα? απλά να ξέρετε ότι θα το βαρύνω αρκετά. Πείτε μ για να ξέρω
Bruutaro Faitto! // MyAnimeList // tweet!

Flowers in darkness—
We can embrace their fragrance
even without light
-Hideshi's last haiku

Spoiler: