Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Πίστη VS Απόδειξη

• Κλειδωμένο Θέμα Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο
283 replies to this topic

#241 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4.147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 21:43

Ε τώρα τα παραλές...Λίγο χιουμοράκι δεν έβλαψε ποτέ κανέναν :emptyonexg1:

xbJ3b2w.jpeg

#242 QueenofHearts

QueenofHearts

Royalty

• Members
  • 577 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 22:01

Ναι βρε παιδί μου, πολύ υπερβολή! Why so serious? Λυπάμαι αν σε δυσαρέστησε τόσο ένα χιουμοριστικό post αλλά κι εσύ τράβηξες τις συνέπειές του απ'τα μαλλιά! Συνεχίστε ως έχει!

#243 t-t-chopper

t-t-chopper

Anime Newbie

• Members
  • 67 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 22:04

Το ότι η μετάγγιση αίματος είναι η καλύτερη ιατρική μέθοδος για να αντιμετωπιστούν κάποιες καταστάσεις είναι τεράστιος μύθος. Υπάρχουν πάρα πολλοί γιατροί στο εξωτερικό κυρίως που αυτή τη στιγμή υποστηρίζουν ότι οι μεταγγίσεις είναι απλά ένα κατάλοιπό του παρελθόντος και ότι με τον καιρό η αναίμακτη ιατρική θα γίνει η δεδομένη μέθοδος. η μετάγγιση αίματος απλά βολεύει περισσότερο γιατί δίνει τη δινατότητα στο γιατρό να είναι λιγότερο προσεκτικός κατά την διάρκεια της εγχείρησης. Ψάξτο αυτό που σου λέω. Κι εγώ ίδια άποψη με εσένα είχα στο θέμα και μετά το έψαξα.

η κοινη λογικη για παρα πολλες καταστασεις λεει το αντιθετο παντως. λογικα να το σκεφτεις...

Πίστευε και μη, ερεύνα

Που μας κάνει να καταλήξουμε στο γεγονός ότι το είδος των trolls υπήρχε και κατά τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες :P

αυτη τη φραση δεν ειναι εξακριβωμενο οτι την εχει πει χριστιανος

Και γιατί σε αυτό το σημείο θα μιλήσουν αρκετά άτομα για τον Πάτερ Παίσιο, για τα θαύματα του, εγώ θα σας πω το εξής: Τα έχετε δει ποτέ απο κοντά αυτά τα "θαύματα" ή απλά μιλάτε επειδή κάποιος το έχει γράψει σε ένα βιβλίο ή σας το είπε η γιαγιά σας ότι και καλά το είδε?

εχω μιλησει απο κοντα σε ενα απο αυτα τα ατομα

Για μένα το μεγαλύτερο έγκλημα της θρησκείας είναι το να έρχεται ενάντια στη σκέψη. Το να έρχεται μια Εκκλησία και να σου λέει "Μη σκέφτεσαι, εδώ είμαστε και σου έχουμε όλες τις λύσεις" ή "Εγώ έχω δίκιο κι εσύ άδικο γιατί με εμένα συμφωνεί η Αγία Γραφή"

Η ορθοδοξη εκκλησια δυσκολα παντως

Η απόδειξη δεν καταρρίπτει την πίστη όπως καμία απόδειξη δεν έχει καταρρίψει μέχρι στιγμής απόλυτα κάποια άλλη θεωρία.

Οι επιστημονικές αποδείξεις δεν είναι αδιάσειστες και όμως αποτελούν αποδείξεις.

μερικα απο τα ευστοχα,λογικα και ηρεμα σχολια σου

#244 Black Kaiser

Black Kaiser

You are part of my plan

• Members
  • 1.291 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 22:07

^Θα ήταν ωραία όλα αυτά αν οι θρησκείες δεν χώριζαν τους λαούς. Αν δεν είχαν γίνει ποτέ άσχημα πράγματα στον κόσμο υπό την επιρροή των εκκλησιών που τις εκφράζουν κλπ, και αν π.χ. Τώρα οι μουσουλμάνοι γενικά και αόριστα δεν παρουσιαζόντουσαν ως οι φυσικοί εχθροί των Χριστιανών Αμερικάνων - και το αντίθετο.

Όμως όσο χωρίζουν τον κόσμο εγώ λέω πως καλό θα ήταν να πάνε στο διάολο, με το συμπάθιο. Μπας και ποτέ καταλάβουμε πως στο κέντρο όλων πρέπει να είναι ο άνθρωπος και η αγάπη, και όχι το κέρδος και το μίσος. Επίσης, μην ακούσω πως αγάπη κλπ διδάσκει ο καλός Χριστούλης, γιατί μόνο αν κάποιος βλέπει επιλεκτικά ορισμένα πράγματα διαλέγοντας μόνο αυτά που του αρέσουν μπορεί να πιστεύει κάτι τέτοιο.

Ναι, μια χαρά ακούγονται όλα όσα έγραψες. Αλλά μην εσύ είσαι και εσύ σε αυτούς που βλέπει επιλεκτικά κάποια πράγματα. Όλα όσα χωρίζουν τον κόσμο να πάνε στο διάολο. Τα λεφτά χωρίζουν τους ανθρώπους? Να πάνε στο διάολο. Οι πολιτικές πεποιθήσεις? Να πάνε στο διάολο. Η επιστήμη? Να πάει και αυτή στο διάολο. Δυστυχώς, δεν λειτουργεί έτσι ο κόσμος. Τα πάντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για καλό και για κακό. Κάθε πράγμα έχει δύο όψεις. Το ίδιο και ο άνθρωπος. Ουσιαστικά, καμία θρησκεία δεν έφταιξε ποτέ σε τίποτα. Για τον χωρισμό των ανθρώπων φταίνε μόνο οι άνθρωποι.

Κάτι άλλο. Να σε ρωτήσω, πως ξέρεις εσύ τι δίδαξε ο "καλός Χριστούλης;" Μπορείς να επεκταθείς λιγάκι στην τελευταία πρόταση σου?

#245 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

Confused Earl

• Members
  • 844 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 22:18

αυτη τη φραση δεν ειναι εξακριβωμενο οτι την εχει πει χριστιανος

Η φράση αυτή ειναι μέσα στην Βίβλο. Απλώς για πολύ καιρό (για πάντα, βασικά) η εκκλησία την παρερμήνευε σαν "πίστευε και μη ερεύνα". Ήταν ένα από πολλά μέσα που είχε για να παραμυθιάζει τον κόσμο.

#246 Zeroloke

Zeroloke

Manwe

• Members
  • 182 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 22:25

Μεγαλη ερωτηση! Πολλες απαντησεις! Ολες διαφορετικες μεταξυ τους! Η γνωμη μου ειναι οτι δε θα παρουμε και ποτε απαντηση για αυτο. Ο θεος ο οποιοσδηποτε θεος υπαρχει αλλα οχι σαν κατι υλικο η πνευματικο καπου στον εξωκοσμο! Υπαρχει στις καρδιες των ανθρωπων που εχουν αναγκη να πιστευουν σε κατι ανωτερο πιο δυνατο απο αυτους! Δεν ανηκω σε αυτη την κατηγορια ανθρωπων...προτιμω να πιστευω πως ειμαστε εμεις αυτοι που φτιαχνουν τον κοσμο και αυτοι που δεχονται τις συνεπειες των πραξεων τους. Δεν πιστευω πως η προσευχη θα μας σωσει απο κατι αναποφευκτο η κατι τετοιο! Αλλα η αληθεια ειναι πως ολοι καποτε καπου οταν ειχαμε βρεθει σε μια μεγαλη δυσκολια ειπαμε αχ θεε μου! Για αυτο πιστευω πως ο θεος υπαρχει μονο και μονο στις καρδιες των ανθρωπων.

#247 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 22:28

Τhe Heart....

δεν μπορεσα να κρατηθώ XD

#248 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

Confused Earl

• Members
  • 844 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 22:37

THE HEART!

Posted Image

ούτε εγώ μπόρεσα να κρατηθώ :P

#249 Zeroloke

Zeroloke

Manwe

• Members
  • 182 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 22:37

Τhe Heart....

δεν μπορεσα να κρατηθώ XD

γιατι νομιζεις πως οση συζητηση και να γινει απο οποιοδηποτε θα παρεις απαντηση για το αν υπαρχει θεος? δεν νομιζω τακη :yellowcard: εεε iri!!! :P

#250 Black Kaiser

Black Kaiser

You are part of my plan

• Members
  • 1.291 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 22:40

Προφανώς αυτή η συζήτηση δεν γίνεται για να αποδείξουμε αν υπάρχει θεός. Αλλά είναι χρήσιμη για να ακούσουν οι μεν και οι δε διαφορετικές απόψεις. Αυτό από μόνο του είναι καλός λόγος για να συζητάς.

#251 FrenzyApe

FrenzyApe

Unofficial Moderator

• Members
  • 197 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 22:41

Μιλάνε για θαύματα!! Για μένα είναι η μεγαλύτερη απάτη.... Τι αγάλματα που δακρύζουνε, τι αίμα να τρέχει από τα μάτια του Χριστού, τι να εμφανίζεται το πρόσωπο του Χριστού στον καφέ, στο νερό, στα πατάκια, στο σαλάμι κ.ο.κ. ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ΘΑΥΜΑΑΑΑΑΑ!! Φωνάζουνε όλοι....

Και γιατί σε αυτό το σημείο θα μιλήσουν αρκετά άτομα για τον Πάτερ Παίσιο, για τα θαύματα του, εγώ θα σας πω το εξής: Τα έχετε δει ποτέ απο κοντά αυτά τα "θαύματα" ή απλά μιλάτε επειδή κάποιος το έχει γράψει σε ένα βιβλίο ή σας το είπε η γιαγιά σας ότι και καλά το είδε?

εχις δει ποτε εσυ απο κοντα ηλεκτρονια η απλως μιλας γι αυτα επειδη απλως εχεις διαβασει γι αυτα, η σου ειπε καποιος οτι υπαρχουν;

#252 Zeroloke

Zeroloke

Manwe

• Members
  • 182 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 22:42

Προφανώς αυτή η συζήτηση δεν γίνεται για να αποδείξουμε αν υπάρχει θεός. Αλλά είναι χρήσιμη για να ακούσουν οι μεν και οι δε διαφορετικές απόψεις. Αυτό από μόνο του είναι καλός λόγος για να συζητάς.

Δεν πιστευω πως οι αποψεις δεν εχουν μεγαλη σημασια σε τετοια θεματα. η πιστευεις η δεν πιστευεις τοσο απλα ειναι τα πραγματα αλλα λιγη κουβεντουλα να γινετε δε χαλασε πολυ κανενα :riiight:

#253 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

Confused Earl

• Members
  • 844 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 22:43

εχις δει ποτε εσυ απο κοντα ηλεκτρονια η απλως μιλας γι αυτα επειδη απλως εχεις διαβασει γι αυτα, η σου ειπε καποιος οτι υπαρχουν;

Τα ηλεκτρόνια όμως έχουν αποδειχτεί θεωρητικά και πρακτικά. Ο μεγάλος μαδαφάκας που τα έφτιαξε όχι.

#254 Tenshi

Tenshi

Murciélago

• Members
  • 1.256 Δημοσιεύσεις:
  • LocationEl Salonica

Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 22:45

Φυσικά και έχω δει. Το ότι έχουν ανακαλυφθεί και αποδειχθεί ότι υπάρχουν, δε σου λέει κάτι αυτό?
Πιστεύω πως πας να συγκρίνεις 2 εντελώς διαφορετικά πράγματα. DONT!

Tiger-stock-blog-header.jpg

#255 FrenzyApe

FrenzyApe

Unofficial Moderator

• Members
  • 197 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 22:46

απλως λεω οτι το επιχειρημα δεν στεκει