Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Πίστη VS Απόδειξη

• Κλειδωμένο Θέμα Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο
283 replies to this topic

#226 zennith666

zennith666

Oh boy,more trouble...

• Members
  • 1.226 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAthena

Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 20:29

Σοβαρά, θα τον πίστευες;
Αν ήσουν ο Bruce Almighty και σου έκανε όλα αυτά τα κόλπα, θα πίστευες ότι όντως μιλάς με τον Θεό κι όχι ότι χρειάζεσαι επειγόντως εγκλεισμό σε ψυχιατρείο;
Damn, τελικά δεν έχω ελπίδες να γίνω θεϊστής, όπως ήλπιζα.

Μπορεί και όχι αλλά τι σημασία έχει .Άμα όντως είναι και δεν τον πιστέψω εγώ θα χάσω στην τελική. Αλλά επειδή άγαπάω το "supernatural" όσο και αν δεν το πιστεύω κάτι μου λέει ότι και εγώ θα τον πιστέψω εύκολα άμα κάνει κάτι περίεργο.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#227 Slayer_13

Slayer_13

Όμορφο αγόρι

• Members
  • 215 Δημοσιεύσεις:
  • LocationSuncity

Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 20:31

Σας βλέπω τόσην ώρα που παιδεύεστε και η ταπεινή άποψη μου είναι ότι, εφόσον ο άνθρωπος δεν έχει ανακαλύψει πως ξεκίνησε η ζωή και στηρίζεται μόνο σε απλές θεωρίες η ύπαρξη του Θεού είναι αναγκαία. Από την άλλη τώρα, η ανακάλυψη αυτή θέλει ή πάρα πολλά χρόνια για να πραγματοποιηθεί ή δεν πρόκειται να ανακαλυφθεί ποτέ. Πιστεύω λοιπόν, ότι η απάντηση σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα στο αν υπάρχει θεός βρίσκεται κάπου ανάμεσα στο υπάρχει και δεν υπάρχει διότι ούτε να αποδείξει κάποιος μπορεί ότι υπάρχει ούτε όχι. ;)

Υ.Γ Ελπίζω να έχετε καταλάβει ότι η αυτή η συζήτηση δεν οδηγεί πουθενά xD

#228 zennith666

zennith666

Oh boy,more trouble...

• Members
  • 1.226 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAthena

Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 20:31

Αυτό μου θυμίζει μια σειρά από εκπληκτικά επεισόδια του star trek next gen! Με λίγα λόγια... Το αστείο είναι πως ούτε καν τα θαύματα του υποτιθέμενου Χρηστού θα πρέπει να είναι αρκετά, γιατί πολύ απλά ένα πλάσμα μπορεί να είναι τόσο ανώτερο από τους ανθρώπους που να παίζει μαζί τους και να λέει πως είναι ο θεός.

Φαντάζεσαι να εμφανιστεί ένα Alien με υπερφυσικές ικανότητες και να το θεοποιήσουμε??? Σε φάση predator!
Τραγικό!!!

Δημοσιευμένη  εικόνα

#229 Babba

Babba

AWMN member!

• Members
  • 548 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 20:35

Τι σε κάνει να απορρίπτεις την πιθανότητα να σε δημιούργησε "ένα Alien με υπερφυσικές ικανότητες" και να έρθει αργότερα να μαζέψει τη σοδειά;
Μιλάμε πάντα για έναν θεό-δημιουργό του σύμπαντος στο οποίο ζούμε, σωστά;

Χωρίς Παλέρμο,

δεν έχει υπογραφή.

#230 zennith666

zennith666

Oh boy,more trouble...

• Members
  • 1.226 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAthena

Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 20:39

Τι σε κάνει να απορρίπτεις την πιθανότητα να σε δημιούργησε "ένα Alien με υπερφυσικές ικανότητες" και να έρθει αργότερα να μαζέψει τη σοδειά;
Μιλάμε πάντα για έναν θεό-δημιουργό του σύμπαντος στο οποίο ζούμε, σωστά;

Δεν πιστεύω να διάβασες ποτέ πιο πάνω αυτό που λες. Mην λες πράγματα που δεν διάβασες :).Απλά είπα ότι θα είναι τραγικό ο θεός που όλοι πιστεύουν(κάποτε πίστευα και εγώ) να είναι Alien.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#231 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 Δημοσιεύσεις:
  • LocationRealm of perdition

Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 20:44

Το παιδί μίλησε για αποδείξεις της ύπαρξης του θεού. Τα συναισθήματα σίγουρα υπάρχουν αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να ισχυριστείς ότι υπάρχει ο θεός επειδή τον νιώθω.Φαντάζομαι να καταλαβαίνεις ότι αυτό είναι το πιο κουφό επιχείρημα που έχω ακούσει. Και οι τρελοί νιώθουν πνεύματα if you know what i mean :).

Δηλαδή είμαι ο μόνος που πιστεύει γι αυτό το λόγο, και έπειτα για τις διδασκαλίες της θρησκείας μου?Δε ξέρω αλλά τελευταία φορά που με εξέτασαν με βρήκαν οκ, και ούτε πνεύματα βλέπω, ούτε κύκλους.(yeah, that's what I mean):P

Bασικά ποιος είπε οτι ο ισχυρισμός μου ήταν επιχείρημα?
Πριν δεν είπα οτι δεν πρόκειται ποτέ να προσπαθήσω να πείσω κάποιον για την ύπαρξη του Θεού με βάση αυτά που αισθάνομαι και πιστεύω?

O6rrvsU.jpg

#232 zennith666

zennith666

Oh boy,more trouble...

• Members
  • 1.226 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAthena

Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 20:49

Δηλαδή είμαι ο μόνος που πιστεύει γι αυτό το λόγο, και έπειτα για τις διδασκαλίες της θρησκείας μου?Δε ξέρω αλλά τελευταία φορά που με εξέτασαν με βρήκαν οκ, και ούτε πνεύματα βλέπω, ούτε κύκλους.(yeah, that's what I mean):P

Bασικά ποιος είπε οτι ο ισχυρισμός μου ήταν επιχείρημα?
Πριν δεν είπα οτι δεν πρόκειται ποτέ να προσπαθήσω να πείσω κάποιον για την ύπαρξη του Θεού με βάση αυτά που αισθάνομαι και πιστεύω?

Δεν είπα ότι το να πιστεύεις επειδή το νιώθεις είναι κακό ρε συ :). Και η γιαγιά μου Π.Χ. για τον ίδιο λόγο πιστεύει, επειδή το θέλει.Απλά λέω ότι το να το νιώθεις δεν είναι απόδειξη ( μιας και μιλάγαμε για αποδείξεις you know!! )

Δημοσιευμένη  εικόνα

#233 Babba

Babba

AWMN member!

• Members
  • 548 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 20:57

Εν κατακλείδι, θεωρώ ότι η ύπαρξη ή μη του θεού είναι θέμα πίστης.
Μακάριοι οι πιστεύοντες κάθε εκδοχής (θεϊστές κάθε είδους και άθεοι), ακόμα πιο μακάριοι όσοι δηλώνουν γνωρίζοντες, μακάριοι κι όσοι αδιαφορούν για το όλο ζήτημα, μακάριοι κι όσοι δυσπιστούν σε οτιδήποτε.
Συλλυπητήρια σε όσους αφιερώσουν ολόκληρη τη ζωή τους αναζητώντας την απάντηση, δίχως να τη βρουν.

Χωρίς Παλέρμο,

δεν έχει υπογραφή.

#234 Yojimbo

Yojimbo

Yokai enthusiast

• Members
  • 151 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 21:12

^Θα ήταν ωραία όλα αυτά αν οι θρησκείες δεν χώριζαν τους λαούς. Αν δεν είχαν γίνει ποτέ άσχημα πράγματα στον κόσμο υπό την επιρροή των εκκλησιών που τις εκφράζουν κλπ, και αν π.χ. Τώρα οι μουσουλμάνοι γενικά και αόριστα δεν παρουσιαζόντουσαν ως οι φυσικοί εχθροί των Χριστιανών Αμερικάνων - και το αντίθετο.

Όμως όσο χωρίζουν τον κόσμο εγώ λέω πως καλό θα ήταν να πάνε στο διάολο, με το συμπάθιο. Μπας και ποτέ καταλάβουμε πως στο κέντρο όλων πρέπει να είναι ο άνθρωπος και η αγάπη, και όχι το κέρδος και το μίσος. Επίσης, μην ακούσω πως αγάπη κλπ διδάσκει ο καλός Χριστούλης, γιατί μόνο αν κάποιος βλέπει επιλεκτικά ορισμένα πράγματα διαλέγοντας μόνο αυτά που του αρέσουν μπορεί να πιστεύει κάτι τέτοιο.

#235 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4.147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 21:15

^Βρήκα κάτι να συμφωνήσω απόλυτα.

Μπορούμε να συζητάμε για χρόνια για την πίστη, το Θεό και τη θρησκεία στα πλαίσια της φιλοσοφίας και της επιστήμης αλλά όλα καταλήγουν σε αυτό.

xbJ3b2w.jpeg

#236 klasobaniera

klasobaniera

.........................

• Members
  • 156 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 21:21

ακυρη ερωτηση ξερουμε αν το βατικανο εχει αφορισει τον john lenon?

#237 QueenofHearts

QueenofHearts

Royalty

• Members
  • 577 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 21:25

Μετά από request της Anelis, ήρθα να αποκαλύψω κι εγώ τα απόκρυφά μου.

Θεός υπάρχει για εμάς τις γυναίκες ειδικά και ιδού η απόδειξη
Spoiler:

Σας χαιρετώ μετά από αυτήν την παρεμβολή και ελπίζω να παραμείνουν πολιτισμένα τα πράγματα. Η θρησκεία προκαλεί εντάσεις ενώ δεν υπάρχει λόγος! Give peace a chance!
:riiight:

#238 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 21:31

ΜΕ ΑΠΟΛΛΩΝΙΖΕΙΣ ΚΑΚΟΥΡΓΑ ΓΥΝΑΙΚΑ!!
/offtopic

Δημοσιευμένη  εικόνα

#239 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 Δημοσιεύσεις:
  • LocationRealm of perdition

Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 21:38

Δεν είπα ότι το να πιστεύεις επειδή το νιώθεις είναι κακό ρε συ :). Και η γιαγιά μου Π.Χ. για τον ίδιο λόγο πιστεύει, επειδή το θέλει.Απλά λέω ότι το να το νιώθεις δεν είναι απόδειξη ( μιας και μιλάγαμε για αποδείξεις you know!! )

Πριν είπα πως η απόδειξη δεν έχει καμία θέση στην πίστη της θρησκείας και θεωρώ τον τίτλο και το όλο θέμα ακυρο.
Νομίζω πως ήταν πιο ενδιαφέρουσα η συζήτηση πριν αλλάξει ο τίτλος, και παρόλο που άλλαξε για να μην καταλήξει σαν κάποιο άλλο θρεντ οι αντιπαραθέσεις δεν έγιναν λιγότερες...

ακυρη ερωτηση ξερουμε αν το βατικανο εχει αφορισει τον john lenon?

Lemmon είπαμε, μάθε να μιλάς σωστά παλικάρι μου.

O6rrvsU.jpg

#240 Ace C. Speededitos

Ace C. Speededitos

Anime Amateur

• Members
  • 114 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2012 - 21:39

Μετά από request της Anelis, ήρθα να αποκαλύψω κι εγώ τα απόκρυφά μου.

Θεός υπάρχει για εμάς τις γυναίκες ειδικά και ιδού η απόδειξη

Spoiler:

Σας χαιρετώ μετά από αυτήν την παρεμβολή και ελπίζω να παραμείνουν πολιτισμένα τα πράγματα. Η θρησκεία προκαλεί εντάσεις ενώ δεν υπάρχει λόγος! Give peace a chance!
:riiight:

Τώρα δουλευόμαστε; Η θρησκεία χωρίζει τους ανθρώπους, ή κάτι άνθρωποι που πετάνε όποια κοτσάνα θέλουν ασχέτως αν κάποιοι συζητούν σοβαρά και μετά σου λένε "give peace a chance"...

Όταν μερικοί και μερικές μάθουν πού αρχίζει η ελευθερία του λόγου τους και πού τελειώνει και πώς να παρεμβαίνουν σε συζητήσεις που εύκολα εκτροχιάζονται με κάτι δημοσιεύσεις του παραπάνω τύπου, τότε δεν θα τσακωνόνται οι άνθρωποι. Όσο κάποιοι υποτιμούν τη νοημοσύνη άλλων και το εκφράζουν έτσι, μην το ελπίζετε ούτε κατά διάνοια...