Μπορεί και όχι αλλά τι σημασία έχει .Άμα όντως είναι και δεν τον πιστέψω εγώ θα χάσω στην τελική. Αλλά επειδή άγαπάω το "supernatural" όσο και αν δεν το πιστεύω κάτι μου λέει ότι και εγώ θα τον πιστέψω εύκολα άμα κάνει κάτι περίεργο.Σοβαρά, θα τον πίστευες;
Αν ήσουν ο Bruce Almighty και σου έκανε όλα αυτά τα κόλπα, θα πίστευες ότι όντως μιλάς με τον Θεό κι όχι ότι χρειάζεσαι επειγόντως εγκλεισμό σε ψυχιατρείο;
Damn, τελικά δεν έχω ελπίδες να γίνω θεϊστής, όπως ήλπιζα.
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Πίστη VS Απόδειξη
Posted 30 January 2012 - 20:29
Posted 30 January 2012 - 20:31

Υ.Γ Ελπίζω να έχετε καταλάβει ότι η αυτή η συζήτηση δεν οδηγεί πουθενά xD
Posted 30 January 2012 - 20:31
Φαντάζεσαι να εμφανιστεί ένα Alien με υπερφυσικές ικανότητες και να το θεοποιήσουμε??? Σε φάση predator!Αυτό μου θυμίζει μια σειρά από εκπληκτικά επεισόδια του star trek next gen! Με λίγα λόγια... Το αστείο είναι πως ούτε καν τα θαύματα του υποτιθέμενου Χρηστού θα πρέπει να είναι αρκετά, γιατί πολύ απλά ένα πλάσμα μπορεί να είναι τόσο ανώτερο από τους ανθρώπους που να παίζει μαζί τους και να λέει πως είναι ο θεός.
Τραγικό!!!
Posted 30 January 2012 - 20:35
Μιλάμε πάντα για έναν θεό-δημιουργό του σύμπαντος στο οποίο ζούμε, σωστά;
Χωρίς Παλέρμο,
δεν έχει υπογραφή.
Posted 30 January 2012 - 20:39
Δεν πιστεύω να διάβασες ποτέ πιο πάνω αυτό που λες. Mην λες πράγματα που δεν διάβασεςΤι σε κάνει να απορρίπτεις την πιθανότητα να σε δημιούργησε "ένα Alien με υπερφυσικές ικανότητες" και να έρθει αργότερα να μαζέψει τη σοδειά;
Μιλάμε πάντα για έναν θεό-δημιουργό του σύμπαντος στο οποίο ζούμε, σωστά;

Posted 30 January 2012 - 20:44
Το παιδί μίλησε για αποδείξεις της ύπαρξης του θεού. Τα συναισθήματα σίγουρα υπάρχουν αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να ισχυριστείς ότι υπάρχει ο θεός επειδή τον νιώθω.Φαντάζομαι να καταλαβαίνεις ότι αυτό είναι το πιο κουφό επιχείρημα που έχω ακούσει. Και οι τρελοί νιώθουν πνεύματα if you know what i mean
.
Δηλαδή είμαι ο μόνος που πιστεύει γι αυτό το λόγο, και έπειτα για τις διδασκαλίες της θρησκείας μου?Δε ξέρω αλλά τελευταία φορά που με εξέτασαν με βρήκαν οκ, και ούτε πνεύματα βλέπω, ούτε κύκλους.(yeah, that's what I mean)

Bασικά ποιος είπε οτι ο ισχυρισμός μου ήταν επιχείρημα?
Πριν δεν είπα οτι δεν πρόκειται ποτέ να προσπαθήσω να πείσω κάποιον για την ύπαρξη του Θεού με βάση αυτά που αισθάνομαι και πιστεύω?
Posted 30 January 2012 - 20:49
Δεν είπα ότι το να πιστεύεις επειδή το νιώθεις είναι κακό ρε συΔηλαδή είμαι ο μόνος που πιστεύει γι αυτό το λόγο, και έπειτα για τις διδασκαλίες της θρησκείας μου?Δε ξέρω αλλά τελευταία φορά που με εξέτασαν με βρήκαν οκ, και ούτε πνεύματα βλέπω, ούτε κύκλους.(yeah, that's what I mean)
Bασικά ποιος είπε οτι ο ισχυρισμός μου ήταν επιχείρημα?
Πριν δεν είπα οτι δεν πρόκειται ποτέ να προσπαθήσω να πείσω κάποιον για την ύπαρξη του Θεού με βάση αυτά που αισθάνομαι και πιστεύω?

Posted 30 January 2012 - 20:57
Μακάριοι οι πιστεύοντες κάθε εκδοχής (θεϊστές κάθε είδους και άθεοι), ακόμα πιο μακάριοι όσοι δηλώνουν γνωρίζοντες, μακάριοι κι όσοι αδιαφορούν για το όλο ζήτημα, μακάριοι κι όσοι δυσπιστούν σε οτιδήποτε.
Συλλυπητήρια σε όσους αφιερώσουν ολόκληρη τη ζωή τους αναζητώντας την απάντηση, δίχως να τη βρουν.
Χωρίς Παλέρμο,
δεν έχει υπογραφή.
Posted 30 January 2012 - 21:12
Όμως όσο χωρίζουν τον κόσμο εγώ λέω πως καλό θα ήταν να πάνε στο διάολο, με το συμπάθιο. Μπας και ποτέ καταλάβουμε πως στο κέντρο όλων πρέπει να είναι ο άνθρωπος και η αγάπη, και όχι το κέρδος και το μίσος. Επίσης, μην ακούσω πως αγάπη κλπ διδάσκει ο καλός Χριστούλης, γιατί μόνο αν κάποιος βλέπει επιλεκτικά ορισμένα πράγματα διαλέγοντας μόνο αυτά που του αρέσουν μπορεί να πιστεύει κάτι τέτοιο.
Posted 30 January 2012 - 21:15
Μπορούμε να συζητάμε για χρόνια για την πίστη, το Θεό και τη θρησκεία στα πλαίσια της φιλοσοφίας και της επιστήμης αλλά όλα καταλήγουν σε αυτό.
Posted 30 January 2012 - 21:21
Posted 30 January 2012 - 21:25
Θεός υπάρχει για εμάς τις γυναίκες ειδικά και ιδού η απόδειξη
Σας χαιρετώ μετά από αυτήν την παρεμβολή και ελπίζω να παραμείνουν πολιτισμένα τα πράγματα. Η θρησκεία προκαλεί εντάσεις ενώ δεν υπάρχει λόγος! Give peace a chance!

Posted 30 January 2012 - 21:31
/offtopic
Posted 30 January 2012 - 21:38
Δεν είπα ότι το να πιστεύεις επειδή το νιώθεις είναι κακό ρε συ
. Και η γιαγιά μου Π.Χ. για τον ίδιο λόγο πιστεύει, επειδή το θέλει.Απλά λέω ότι το να το νιώθεις δεν είναι απόδειξη ( μιας και μιλάγαμε για αποδείξεις you know!! )
Πριν είπα πως η απόδειξη δεν έχει καμία θέση στην πίστη της θρησκείας και θεωρώ τον τίτλο και το όλο θέμα ακυρο.
Νομίζω πως ήταν πιο ενδιαφέρουσα η συζήτηση πριν αλλάξει ο τίτλος, και παρόλο που άλλαξε για να μην καταλήξει σαν κάποιο άλλο θρεντ οι αντιπαραθέσεις δεν έγιναν λιγότερες...
Lemmon είπαμε, μάθε να μιλάς σωστά παλικάρι μου.ακυρη ερωτηση ξερουμε αν το βατικανο εχει αφορισει τον john lenon?
Posted 30 January 2012 - 21:39
Μετά από request της Anelis, ήρθα να αποκαλύψω κι εγώ τα απόκρυφά μου.
Θεός υπάρχει για εμάς τις γυναίκες ειδικά και ιδού η απόδειξηSpoiler:
Σας χαιρετώ μετά από αυτήν την παρεμβολή και ελπίζω να παραμείνουν πολιτισμένα τα πράγματα. Η θρησκεία προκαλεί εντάσεις ενώ δεν υπάρχει λόγος! Give peace a chance!
Τώρα δουλευόμαστε; Η θρησκεία χωρίζει τους ανθρώπους, ή κάτι άνθρωποι που πετάνε όποια κοτσάνα θέλουν ασχέτως αν κάποιοι συζητούν σοβαρά και μετά σου λένε "give peace a chance"...
Όταν μερικοί και μερικές μάθουν πού αρχίζει η ελευθερία του λόγου τους και πού τελειώνει και πώς να παρεμβαίνουν σε συζητήσεις που εύκολα εκτροχιάζονται με κάτι δημοσιεύσεις του παραπάνω τύπου, τότε δεν θα τσακωνόνται οι άνθρωποι. Όσο κάποιοι υποτιμούν τη νοημοσύνη άλλων και το εκφράζουν έτσι, μην το ελπίζετε ούτε κατά διάνοια...