Από τη στιγμή που δεν ξέρω καν αν υπάρχει θεός ή όχι, μου είναι αδύνατο να ξέρω αν, και πόσους έχει σκοτώσει... αλλά εγώ θα σου δώσω μια διαφορετική απάντηση.
Η πίστη, και δη φανατική, σε κάθε είδους θεούς, έχει προκαλέσει ανά τους αιώνες περισσότερους πολέμους και περισσότερους θανάτους από κάθε άλλη αιτία ή αφορμή. Η δε επιστήμη δεν μπορεί να κατηγορηθεί για θανάτους, διότι δεν αποτελεί τίποτα άλλο παρά το εργαλείο. Αν ένας θρησκοπολιτικός ηγέτης αρχίσει και ρίχνει ατομικές βόμβες σε αλλόδοξους γείτονες, τί θα φταίει; Η πίστη σε θεούς, ή η τεχνολογία;
Αντιθέτως, κανείς δεν σκοτώνει κανέναν επειδή δεν πιστεύει σε χειροπιαστές αποδείξεις. Απλά τον αποκαλείς ηλίθιο και συνεχίζεις τη ζωή σου.
Δε μπορεί να κατηγορηθεί η επιστήμη, αλλά μπορεί να κατηγορηθεί η θρησκεία?
Τι έχει κάνει η θρησκεία απο μόνη της?
Ή μήπως θα κατηγορήσουμε τώρα το Θεό ή την ιδέα του θεού για τις σφαγές που έκαναν οι άνθρωποι μεταξύ τους για χρήμα, εξουσία, δύναμη, δόξα κ.ο.κ και χρησιμοποιούσαν τη θρησκεία ως αφορμή για να μαστουρώνουν τον κόσμο για να τους ακολουθούν δίχως σκέψη?
Αυτό τι σημαίνει, πως δεν υπάρχει Θεός, επειδή οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το όνομά τους για να ικανοποιήσουν τις δικές τους ανάγκες?
Ή μήπως φταίει η θρησκεία που οι άνθρωποι είναι κατ' εξοχήν ζώα και ακολουθούν ότι τους πασάρουν ξεφτιλίζοντας τη διαφορετικότητα του ανθρώπου απο τα υπόλοιπα όντα?
@Ζennith το να πιστεύεις στο Θεό επειδή το διάβασες κάπου ή να το αφήσεις να σε πείσει για την ύπαρξη του το θεωρώ ανοησία.
Η πίστη στο Θεό πηγάζει πρώτα απο τα ανθρωπινα συναισθήματα, και αυτό είναι ίδιο σε κάθε πολιτισμό.
Οι γραφές που αναφέρεις εχουν γραφτεί απο ανθρώπους για να διδάξουν όσα θεωρούν πως ο Θεός θα ενέγκρινε ή για τους λόγους που αναφέρεις.
Οι ορθοδοξια ισχυρίζεται πως η διαθήκη είναι η πατροπαράδωτη διδασκαλία του Θεού αλλά και εκεί υπάρχουν πολλά αμφιλεγόμενα πράγματα που συχνά πάνε κόντρα το ένα στο άλλο οπότε ακόμα και αυτά δε τα θεωρώ απολύτως αξιόπιστα.