Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * - 4 votes

Tutorial: How to read manga LIKE A BOSS


  • Please log in to reply
26 replies to this topic

#1 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 28 January 2012 - 07:00

aka "the stop using Mangafox, Mangareader etc thread"


Μετά λύπης έχω διαπιστώσει ότι η κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στον κόσμο του scanlation με το πως διαβάζει ο καθένας τα manga του είναι ολίγον τι... τραγική. Οι περισσότεροι τα διαβάζουν σε online readers resized σε βαθμό κακουργήματος, άλλοι τα κατεβάζουν τα αποσυμπιέζουν και διαβάζουν τις σελίδες με... το Windows Picture Viewer, και ποιος ξέρει τι άλλο. Είναι καιρός όμως να αλλάξει αυτό — στο βαθμό που περνάει από το χέρι μου φυσικά. Άλλωστε, η κατάσταση που επικρατεί είναι αυτή που είναι κυρίως λόγω τεράστιας έλλειψης ενημέρωσης γύρω από το θέμα, και ο στόχος αυτού του thread είναι ακριβώς αυτός: να προσφέρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και τα εργαλεία σε όλους όσους, για οποιοδήποτε λόγο, δεν έτυχε να μάθουν μέχρι τώρα τον βέλτιστο τρόπο να διαβάζουν scanlations.

Το πως ορίζει βέβαια ο καθένας το βέλτιστο στην προκειμένη περίπτωση ενδέχεται να διαφέρει από άτομο σε άτομο. Προσωπικά, με τον όρο "βέλτιστο" δεν εννοώ τον πιο εύκολο ή τον πιο γρήγορο τρόπο. Εννοώ όμως τον τρόπο με τον οποίο θα μπορείτε να απολαύσετε τα scanlations στη μέγιστη δυνατή ποιότητα, όπως ακριβώς θέλησαν οι scanlators να τα διαβάσετε, και τελοσπάντων like proper and upstanding members of society. XD

Πάμε λοιπόν να δούμε τα βήματα ένα-ένα... :thatsit:

I. Be the first to know

Posted Image


Κάθε φορά που βγαίνει ένα νέο κεφάλαιο, ο κάθε αναγνώστης το μαθαίνει σε διαφορετική χρονική στιγμή, ανάλογα με το site στο οποίο βασίζεται για την ενημέρωσή του. Οι περισσότεροι ελέγχουν το Mangafox, άλλοι ελέγχουν το Manga Traders, κάποιοι ελέγχουν το MyAnimeList... ίσως μερικοί από εσάς να αναρωτιέστε ποιο απ' όλα αυτά τα sites έχει τις πιο γρήγορες ενημερώσεις. Η απάντηση είναι μία και ξεκάθαρη: Manga-Updates. Και ο λόγος που δίνω με τόση σιγουριά αυτή την απάντηση είναι γιατί το συγκεκριμένο website το χρησιμοποιούν ως βάση δεδομένων οι ίδιοι οι scanlators για να κρατάνε λογαριασμό με το τι έχει μεταφραστεί... το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι το πρώτο site που ενημερώνουν όλοι οι scanlators, αμέσως μετά το δικό τους, είναι το M-U.

Δεν μπορώ να το τονίσω αρκετά: Φτιάξτε ένα account στο Manga-Updates, και χτίστε εκεί όλη τη reading list σας. Υπάρχουν αμέτρητες σειρές που αργούν πολύ να ανέβουν (ή δεν ανεβαίνουν ποτέ) σε online readers ή στο Manga Traders, είτε διότι είναι adult hentai/yaoi/yuri οπότε απαγορεύονται από τους κανόνες τους, ή απλούστατα λόγω έλλειψης επαρκούς ενδιαφέροντος (κάτι που ισχύει για πολλά seinen manga). Υπάρχουν σειρές που αφαιρούνται από τα παραπάνω sites λόγω νομικών πιέσεων (τα γνωστά σε όλους μας C&D). Ακόμα και το MyAnimeList δεν προσφέρει updates για τα πάντα (για κάποιο λόγο έχουν επιλέξει να μη δέχονται κορεατικά webcomics στη βάση δεδομένων τους). Το Manga-Updates είναι το μόνο website που θα σας προσφέρει ενημέρωση για κάθε σειρά, και θα το κάνει και με διαφορά χρόνου απ' όλα τα υπόλοιπα sites (not to mention, είναι και η καλύτερη βάση δεδομένων για να ανακαλύπτετε νέα manga που σας ενδιαφέρουν).

II. Grab it while it's hot

Το Manga-Updates δεν σας ενημερώνει απλά για τα νέα releases, σας δείχνει και το δρόμο προς την πηγή. Τα πάντα είναι 3 clicks μακριά.

Posted Image


1. Από τη Reading list επιλέγετε το manga που θέλετε να κατεβάσετε. Προσέξτε τις κόκκινες παρενθέσεις δίπλα από τους τίτλους - δηλώνουν ότι υπάρχουν μεταφρασμένα κεφάλαια που δεν έχετε διαβάσει ακόμα, και μέχρι ποιο αριθμό κεφαλαίου φτάνουν. Παύουν να εμφανίζονται όταν σημειώνετε στο status από δίπλα ότι έχετε διαβάσει μέχρι και το πιο πρόσφατο κεφάλαιο.

Posted Image


2. Από τη σελίδα του manga, πηγαίνετε στο latest releases, και κάνετε click στο όνομα του group...

Posted Image


3. Από τη σελίδα του group, μπορείτε να κατευθυνθείτε είτε προς το IRC channel τους, είτε προς το website/forum τους (οτιδήποτε από αυτά υπάρχει). Από κει και πέρα, αν το αρχείο που ψάχνετε διανέμεται μόνο μέσω IRC και δεν έχετε εμπειρία από κατέβασμα μέσω IRC, σας παραπέμπω στον εξαιρετικό οδηγό των Hajime_Saito, yami & d.neko-angel. Αν διανέμεται μέσω του website τους, είμαι σίγουρος ότι δεν θα χρειαστείτε περεταίρω βοήθεια. :mafia:

III. Read it like a boss

Έχουν γραφτεί πάμπολλα προγράμματα για ανάγνωση manga/comics, και η παρουσίαση όλων τους ξεφεύγει από τους σκοπούς αυτού του thread. Παρ' όλα αυτά, επειδή το ξέρω πολύ καλά ότι μερικές φορές οι μικρές διαφορές κάνουν... όλη τη διαφορά ανάμεσα στο "μ' αρέσει αυτό το πρόγραμμα" και στο "χέσ' το, γυρνάω στο Mangafox", θα σας παρουσιάσω τρία από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει, ελπίζοντας ότι κάποιο από αυτά θα ταιριάζει γάντι στον καθένα σας.

Επίσης, ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη για το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα προγράμματα είναι όλα για Windows. Δεν έχει τύχει να ασχοληθώ με comic readers σε άλλα λειτουργικά συστήματα μέχρι τώρα. Επιφυλάσσομαι για edit με comic readers για MacOS/Linux στο μέλλον.

a. MangaMeeya

Ίσως το πιο αγαπημένο μου απ' όλα τα προγράμματα. Ήταν μόλις το δεύτερο που δοκίμασα, με πρώτο το CDisplay (το οποίο αρνούμαι κατηγορηματικά να παρουσιάσω because it sucks >_>), και κόλλησα με τη μία. Παρακάτω βλέπετε μερικά screenshots με χαρακτηριστικά settings. Το menu εμφανίζενται πατώντας και κρατώντας το αριστερό click. Με απλό αριστερό/δεξί click πηγαίνετε μια σελίδα μπροστά/πίσω αντίστοιχα. Scroll κάνετε κανονικά με τη ροδέλα αν η σελίδα δε χωράει όλη στην οθόνη σας. Αν κάπου δεν μπορείτε να διακρίνετε μια λεπτομέρια, μπορείτε με click της ροδέλας να (απ)ενεργοποιήσετε τον μεγενθυντικό φακό.

Posted ImagePosted ImagePosted Image

(click στις εικόνες για full μέγεθος)


Θετικά:
+ Πανάλαφρος και ταχύτατος reader.
+ Ίσως ο πιο βολικός απ' όλους στον έλεγχο.
+ Ικανότητα για multiple tabs μέσα στο ίδιο παράθυρο.

Αρνητικά:
- Διαβάζει μόνο zip/rar αρχεία (δεν μπορεί πχ να διαβάσει αρχεία 7z).
- Ορισμένες φορές (ευτυχώς σπάνια) δεν θα καταφέρει να διαβάσει κάποιες μεμονωμένες badly compressed σελίδες.

Τον κατεβάζετε από εδώ.

b. HoneyView

Ένας slick and stylish reader που έχει κερδίσει πολλούς οπαδούς τα τελευταία χρόνια. Προσωπικά τον κρατάω για να διαβάζω 7z αρχεία. Το menu του εμφανίζεται με ένα click στο εικονίδιο πάνω αριστερά, ή μ' ένα δεξί click μέσα στο παράθυρο. Παραθέτω 2 screenshots με προτεινόμενα settings. Σελίδα αλλάζει με απλό scroll down/up, το οποίο μερικές φορές είναι λίγο απότομο και θέλει συνήθεια.





Posted ImagePosted Image

(click στις εικόνες για full μέγεθος)


Θετικά:
+ Αρκετά ελαφρύς
+ Διαβάζει κάθε format.

Αρνητικά:
- Όχι το ίδιο βολικός στον έλεγχο.
- Δεν έχει τη δυνατότητα για multiple tabs στο ίδιο παράθυρο.

Τον κατεβάζετε από εδώ.

c. ComicRack

Ο συγκεκριμένος reader έχει μικρό αλλά φανατικό κοινό, μιας και απευθύνεται στους πιο απαιτητικούς και... καμένους με το άθλημα. XD Δίνει πληθώρα δυνατοτήτων, όπως πχ χτίσιμο αναλυτικής βάσης δεδομένων πάνω στην ηλεκτρονική σας συλλογή manga. Μπορείτε να δηλώσετε για κάθε φάκελο manga που έχετε ποιος είναι ο author/artist, σε ποια genres/categories ανήκει, πότε εκδόθηκε κτλ κτλ... ό,τι χωράει ο νους σας. Αφού τα κάνετε όλα αυτά, μπορείτε εύκολα να ψάξετε για κάθε τι στη συλλογή σας που ικανοποιεί τα search criteria που του δίνετε. Όπως καταλαβαίνετε, αυτά αφορούν μόνο τους πιο σκληροπηρυνικούς, οπότε δεν θα μπω σε λεπτομέριες. Αν είστε αρκετά καμένοι για να κάνετε κάτι τέτοιο, πιθανότατα δεν θα χρειαστείτε τη βοήθειά μου anyway. :hihi2:

Κάνει και εφφεδιές με σκιές άμα λάχει. Πατήστε F9 αν θέλετε να τις (απ)ενεργοποιήσετε.





Posted ImagePosted Image

(click στις εικόνες για full μέγεθος)


Θετικά:
+ Διαβάζει κάθε format.
+ Ικανότητα για multiple tabs μέσα στο ίδιο παράθυρο.
+ Αν έχετε την άπειρη όρεξη να χτίσετε δικιά σας βάση δεδομένων πάνω στην ηλεκτρονική σας συλλογή με comics, αποτελεί μονόδρομο.

Αρνητικά:
- Όχι το ίδιο βολικός στον έλεγχο.
- Πολύ βαρύς γι' αυτό που είναι σχεδιασμένος να κάνει.

Τον κατεβάζετε από εδώ.

Παράρτημα

a. Ρε φίλε, εγώ δεν διαβάζω καθόλου ongoing σειρές, μόνο completed. Μου χρειάζεται στ' αλήθεια το Manga-Updates;

Αν δεν διαβάζετε ongoing σειρές, σίγουρα το M-U δεν θα σας είναι το ίδιο απαραίτητο. Παραμένει όμως εξαιρετικά χρήσιμο, εφόσον αποτελεί τη νούμερο 1 βάση δεδομένων για ασιατικά comics (ακόμα και το MyAnimeList ωχριά μπροστά του). Άλλωστε έχει search functions που θα σας επιτρέψουν να κάνετε αναζήτηση μόνο για πλήρως μεταφρασμένες σειρές. (Γενικά, το search function του M-U κάνει παπάδες, αν μάθετε να το χειρίζεστε.)


Posted Image

Αν το manga που ψάχνετε μεταφράστηκε παλιά και το scanlation group έχει πλέον εξαφανιστεί από το Internet, οι καλύτερες πηγές για να το βρείτε είναι, με σειρά πιθανότητας επιτυχίας, BakaBT, Manga Traders, Google search "[όνομα σειράς] -read".

Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε και το #lurk, αλλά... αχ. :if:

b. Και γιατί δηλαδή να μην τα διαβάζω στο Mangafox/Mangareader/Mangahere/Mangahut/Mangamekapses;

Θα μπορούσα να αρκεστώ στο θέμα της ποιότητας εικόνας και μόνο... αλλά υπάρχει κι ένας άλλος, σοβαρότερος λόγος.

Διαβάζοντας από το Mangafox, ή από άλλα sites παρόμοια με το Mangafox, βοηθάτε ορισμένους απατεώνες να αισχροκερδούν. Έχουν γίνει ανεξάρτητες έρευνες για τους ιδιοκτήτες του Mangafox, και προκύπτει ότι βγάζουν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια ετησίως με μηδενική εργασία, εκμεταλλευόμενοι πειρατικό υλικό. Αν το να μεταφράζεις και να βγάζεις στο Internet copyrighted υλικό χωρίς την άδεια του δημιουργού/εκδότη αποτελεί... γκρίζα νομική ζώνη, το να στήνεις ένα ολόκληρο κερδοσκοπικό site που εκμεταλλεύεται το φαινόμενο του scanlation για να βγάλει χοντρό χρήμα με μηδέν δουλειά, είναι σίγουρα στην κατάμαυρη περιοχή της παρανομίας και του οικονομικού εγκλήματος. Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι δεν μπορεί κανείς να τους "αγγίξει" νομικά, διότι εδρεύουν στην Κίνα (και ως γνωστόν, η Κίνα και το διεθνές δίκαιο έχουν μια σουρεάλ σχέση), οπότε αν κάποια μέρα οι εκδότες σε Αμερική και Ιαπωνία μπουχτήσουν με την αισχροκέρδια των Mangafox etc και βάλουν στόχο να τη σταματήσουν, δεν θα στοχεύσουν το ίδιο το Mangafox, αλλά όλους τους μικρούς και νομικά αδύναμους scanlators που, δίχως τη δική τους θέληση, τροφοδοτούν το Mangafox καθημερινά με νέο υλικό.

Αν δεν σας πείθουν αυτά που λέω, ή αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα επί του θέματος, μπορείτε να διαβάσετε τα παρακάτω άρθρα:

Mangafox takedown « FoOlRulez
MangaFox opens illegal shop? « FoOlRulez
Readers say scanlators are greedy « FoOlRulez
Baka-Updates Manga - Viewing Topic - A Tale of Two Manga Readers

Αν για τον οποιοδήποτε λόγο δεν μπορείτε να διαβάσετε manga με άλλο τρόπο, παρά μόνο online, προτιμήστε τους online readers των ίδιων των scanlation groups (για όσα έχουν έναν στο website τους), ή το Batoto. Readers φτιαγμένοι από scanlators, για scanlators, με τα όποια έσοδα απλά να βοηθάνε τα server costs ή την αγορά raws.

c. Υπάρχει κάποιος εύκολος και γρήγορος τρόπος για να μεταφέρω τη reading list μου από το Mangafox/MAL/Manga Traders/etc στο Manga-Updates;

Δυστυχώς όχι, γι' αυτό όσο πιο γρήγορα κάνετε τη μετάβαση, τόσο λιγότερο επώδυνη θα είναι. Μην την πατήσετε σαν κι εμένα, που πρώτα έφτασε η λίστα μου τους 450+ τίτλους και μετά πήρα την απόφαση να τους μεταφέρω. :nanana:

d. Που είναι το κακό με το να αποσυμπιέζω τα manga μου; Δεν μ' αρέσουν τα zip/rar/7z.

Εκτός του ότι θα καταλαμβάνουν ελαφρώς περισσότερο χώρο... Για λόγους disk performance, είναι πολύ, πολύ προτιμώτερο να έχετε ένα μεγαλούτσικο αρχείο στο δίσκο, παρά μερικές δεκάδες/εκατοντάδες μικρά. Κάθε νέο αρχείο απαιτεί τη δική του καταχώρηση στο Master File Table του δίσκου σας. Αν θεωρήσουμε ότι το κάθε manga chapter έχει κατά μέσο όρο 20 σελίδες, το να αποσυμπιέσετε όλη σας τη manga βιβλιοθήκη αυτομάτως σημαίνει ότι η επίπτωση που έχει η manga βιβλιοθήκη σας στο MFT αυτομάτως 20πλασιάζεται, κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε κατακερματισμό του MFT, πολύ χαμηλές ταχύτητες εύρεσης/ανάγνωσης, και γενικότερη καταπόνηση του δίσκου.

~ end ~

:Blissfull:

Spoiler: Talking to myself, no need to bother


2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#2 phm

phm

    Anime Ghost

  • Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 28 January 2012 - 07:44

Κι εγώ τελευταία κάθομαι και περιμένω από το mangatraders :P Πολύ καλό guide αν και προσωπικά εμένα πιο πολύ με τράβηξε την προσοχή το banner στο τέλος.

Thank you Hajime Saito :wooi2:
phmava.php

#3 plotolp

plotolp

    Anime Freak

  • Members
  • 364 posts
  • LocationAthens

Posted 28 January 2012 - 10:36

Χρήσιμες πληροφορίες και ωραία παρουσίαση! Good job Kenny :riiight:
Now i can also read manga like a BOSS!:hero:
(ώστε κρύβονται λαμόγια πίσω από το Manga Fox.:shock:)

#4 jiohnis

jiohnis

    watashi wa ....

  • Members
  • 639 posts

Posted 28 January 2012 - 11:43

Well , I read manga like a real boss on iPad :P !!!
Πέρα από την πλάκα έχεις απόλυτο δίκιο για το Mangafox και τους λοιπούς online readers , πρέπει να το σταματήσουμε !
Με την σειρά μου να προτείνω το Batoto.com για όσους θέλουν online reader , το οποίο όχι μόνο προσφέρει την καλύτερη ποιότητα εικόνας για online reader , αλλά υποστηρίζει τους scanlators οι οποίοι οικιοθελώς του δίνουν τις σειρές τους .
Για το mangaupdates επίσης ισχύει ότι είναι όντως το καλύτερο με διαφορά . Θα ρίξω και μια ματιά στα προγράμματα που ανέφερες !
Nice thread !!!

we_wont_forget_by_manga_wolf-d4hh3hj.png

Set by Mangawolf
My Animelist | My Mangalist

 


#5 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 28 January 2012 - 12:47

Πέρα από το ΣΟΚ που έσπασες ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το φράγμα των 7000 posts ~ζούμε κοσμοϊστορικές στιγμές λέμε~ δεν μπορείς να φανταστείς πόσο ένας τέτοιος οδηγός βοηθάει άτομα σαν εμένα που ταλαιπωρούνται χρόοοονια με online readers και δεν μπορούν να απολαύσουν με την ησυχία τους τα yaoimanga τους. Πες το βαρεμάρα αλλά ποτέ δεν έκατσα να ασχοληθώ. Περιττό να πω ότι τα έχω ακούσει επανειλημένως από τον κύριο Kenny για τον τρόπο που διαβάζω manga :if:

Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν και ορκίζομαι ότι θα προσπαθήσω να απεξαρτηθώ από το mangafox :nanana:

xbJ3b2w.jpeg


#6 Maya-chan

Maya-chan

    Anime Master

  • Moderators
  • 1,667 posts

Posted 28 January 2012 - 13:00

Ρε, kudos λεμε!!

Βαριόμουν τόσο πολύ να ψάχνω για updates/σελίδες μεταφραστών/links που σταμάτησα εντελώς να διαβάζω ongoing σειρές. Τώρα μπορώ να οργανωθώ και επί τη ευκαιρία να παρατήσω το Comical.

P.S.: Congrats για τα 7000 post. Με το καλό και στο εκατομμύριο. :P

15fkk04.jpg


#7 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 28 January 2012 - 13:37

-new thread
-thread starter Kenny
-*tear*
:if:

Επιτέλους μετά από δεν ξέρω κ εγώ πόσο καιρό ποστάρεις σαν κανονικός άνθρωπος. Πάω να το πω στη μάνα μου να χαρεί κ εκείνη. (wtf? )

Ωραίος ο οδηγός, έκανες πολύ καλά που τα συμμάζεψες επιτέλους όλα σε ένα θρεντ. Τα περισσότερα από αυτά σε είχα δει να τα αναφέρεις που και που και χαίρομαι που επιτέλους έχουμε ένα άρτιο tutorial!

Posted Image


#8 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 28 January 2012 - 13:37

thanks kenny :D interesting thread ^^ αυτα που λες ισχυουν >.<
ισος να μπω κιεγω στο m.U επιτελους που τοοοσο καιρο το λεω αλλα δεν εχω κανει τη κινηση xD

congratz και για τα 7000post :nosey:
フカフカ

#9 ice_hime

ice_hime

    and the livin's (not) easy

  • Moderators
  • 1,396 posts

Posted 28 January 2012 - 14:24

7000th post... the curse is broken :hahaha::hahaha:
Πολύ ωραίο tutorial και εγώ πάντα από το manga updates ενημερώνομαι γιατί δεν αντέχω τους online readers τους χρησιμοποιώ μόνο όταν οι scanalators δεν σε αφήνουν να κατεβάσεις αν δεν κάνεις register και αναγκαστικά είτε περιμένω mangatraders είτε βλέπω στον online reader που έχει ο καθε scanalator.προσωπικά χρησιμοποιώ το cdisplay (δεν μπήκα ποτέ στην διαδικασία να δω τι άλλο υπάρχει και αν είναι καλύτερο) θα κατεβάσω και τους άλλους reader μηπως και δω διαφορα.

#10 Battlemage

Battlemage

    Anime Freak

  • Members
  • 376 posts

Posted 28 January 2012 - 18:04

Καταπληκτικό tutorial!

Mangatraders απο τότε που το ανακάλυψα με βοήθησε πάρα πολύ καθώς δεν το άντεχα καθόλου το online reading. Απο πρόγραμμα χρησιμοποιούσα το CDisplay αλλά διαπίστωσα οτι δεν άνοιγε ζιπαρισμένα αρχεία μέσα σε ζιπαρισμένα αρχεία οπότε δοκίμασα το MangaMeeya και λύθηκε το πρόβλημα. Είναι λίγο δύσκολο βέβαια να ξεσυνηθήσω το CDisplay αλλά θα το προσπαθήσω(μιας και όντως το MangaMeeya έχει περισσότερες επιλογές και μου άρεσε το two-pages display που έχεις στα screenshoots που δεν το ήξερα καν οτι έχει τέτοια δυνατότητα).

Manga-Updates καλά που ενημέρωσες οτι δεν μπορείς να κάνει import την reading list. Παω να φτιάξω προφίλ τώρα που έχω σχετικά λίγα στην λίστα.
Posted Image

#11 LuluChan92

LuluChan92

    Lulu the Berserker

  • Members
  • 519 posts

Posted 28 January 2012 - 18:17

Έχω-δεν-έχω κανένα μήνα που συμμαζεύτηκα με το MAL, ο μόνος λόγος που δεν ασχολούμαι με τον M-U είναι... κάτσε δεν έχω κανέναν! :terror2:

Χμμμμ, μου αρέσει πολύ ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας του thread, δεν είχα ιδέα ότι υπήρχαν κάποια από αυτά τα προγράμματα...!!! Ώρα να αρχίσω να ασχολούμαι περισσότερο με τα τεχνικά του manga reading~

Thanks, Kenny, και συγχαρητήρια για τα 7000 posts!!! :riiight:

#12 zennith666

zennith666

    Oh boy,more trouble...

  • Members
  • 1,226 posts
  • LocationAthena

Posted 28 January 2012 - 19:04

Τέλειο thread.Αλλή μια κορυφαία σου δουλειά από τον μεγάλο Sensei των Manga!!!
Ευτυχώς που είσουν εκεί όταν άρχισα να διαβάζω manga και μου έδωσες τα φώτα σου.(Αλλιώς ίσως και εγώ να διάβασα κάποιο manga στο mangafox τώρα.)
To manga updates απλά το λατρεύω.Παρέχει πλήρη ενημέρωση και κάθε manga που κυκλοφορεί στο Internet και όχι μόνο,αφού έχει και manga τα οποία δεν έχουν scanlation ακόμα.Batoto απλά respect.Έχει την καλύτερη ανάλυση ανάμεσα στους online readers(επείσης μου αρέσει και ο Animea.net εμένα, γιατί έχει λιγοτερούς κανόνες και ανεβένουν και πιό "πονηρά" manga εκεί).Τώρα άμα δεν βρισκετε εκεί τα manga σας download them ή διαβάστε τα τους readers των scalators τους!!!
P.S. Congratulations for the 7000 posts!!!!!!!
Edit γιατί το ξέχασα:Είμαι από τους βλάκες που διαβάζουν με τα windows picture viewer:oo:.Τρέχω να κατεβάσω MangaMeeya :run:!

Edited by zennith666, 28 January 2012 - 19:09.

Posted Image


#13 specialistas4

specialistas4

    Tech Guru

  • Banned
  • 2,153 posts
  • LocationAthens

Posted 29 January 2012 - 00:24

Ευτυχώς πρόσφατα ενημερώθηκα για την απάτη των συγκεκριμένων sites από λινκς που μου έστειλε ο Kenny.Αν και γενικότερα κατέβαζα chapters διότι διαβάζω κυρίως σε psp και android,όταν διαβάζω σε υπολογιστή πλέον χρησιμοποιώ τους online readers μόνο για μεμονωμένα κεφάλαια,συνήθως εβδομαδιαία,που βαριέμαι να κατεβάζω.Προτιμήστε MangaMeeya,το χρησιμοποιώ καιρό και είναι το πιο βολικο στην χρήση.Να προσθέσω τα psp comic(για psp) και pocketmanga για το android.

+rep για τον οδηγό.
Posted Image

#14 Tenshi

Tenshi

    Murciélago

  • Members
  • 1,256 posts
  • LocationEl Salonica

Posted 29 January 2012 - 13:29

Αγορίνα μουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ!!!ΕΠΙΚΟΤΑΤΟΟΟΟΟΟ thread!! Προσκυνάω!!!

Και η ζωγραφιά είναι Carbon με την original photo. AHAHAHAH! Μέχρι και τα tiles είναι ΙΔΙΑ!! χαχαχα!! Πάρα πολύ ωραία! Άρε phm and Adventurer ....forever aRONe είστε.

Επιτέλους θα διαβάζω manga laika boss ^^

Πολλά kudos ;)

Tiger-stock-blog-header.jpg


#15 Megu

Megu

    Starting...

  • Members
  • 15 posts

Posted 15 March 2012 - 17:24

Προσκυνάμε Kenny! :respect:You' re a life-saver!:wooi2: Κι εγώ το CDisplay είχα, αλλά το MangaMeeya είναι μακράν καλύτερο και με πολύ περισσότερες επιλογές! Έτσι πραγματικά διαβάζεις manga like a boss! Θα το προτείνω και σε μια φίλη μου, που δεν αντέχει το online-reading με τίποτα!
Και το Manga-Updates όντως είναι θησαυρός!