Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Το μικρό δαχτυλάκι στην Ιαπωνία (yubikiri)


  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#16 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

    名前のない怪物

  • Review Team
  • 2,153 posts

Posted 30 January 2012 - 12:19

Εξαιρετικό thread! Ευχαριστούμε πολύ δεσποινίδα για την ωραία αυτή πράξη σου.

Και τα ασήμαντα έχουν χώρο στη ζωή, έτσι; Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Μου θυμίζουν για πολλοστή φορά γιατί αγαπώ αυτή τη χώρα. Τις πληροφορίες για την παλιά εποχή της βρήκα τόσο απίστευτα ενδιαφέρουσες. Και δε θέλω να παρεξηγηθώ, δεν εννοώ τάσεις για κόψιμο δακτύλων. :P Πολλές φορές η μαγεία βρίσκεται και στο πιο μικρό πράγμα, στη πιο μικρή χειρονομία, όποια κι αν είναι αυτή.

Επίσης, συμφωνώ και επαυξάνω με τους προλαλήσαντες. Θέλω να δω τον κινέζικο μύθος για την κόκκινη κλωστή πάραυτα! Το κοινό το ζητάει :P



84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.


#17 QueenofHearts

QueenofHearts

    Royalty

  • Members
  • 577 posts

Posted 30 January 2012 - 20:09

Darling!!! ποια μαγική συναστρία έκανε τις μοίρες μας να συναντηθούν πάλι εδώ! Ω, είμαι σίγουρη πως κάποια μαγική κορδέλα έχει δέσει και τις δικές μας μοίρες!! Δεν υπάρχει emoticon αρκετά sparkly για να περιγράψω τη χαρά μου!

Πέραν της χαράς που σε βλέπω, το στοιχείο 5 δεν το ήξερα! Και τι ωραία που το περιγράφεις! Με προκαλείς να πάρω μια απ τις ομπρέλες μου και να το δοκιμάσω!!:angelr:

#18 himawarinosekai

himawarinosekai

    koko wa doko? O_o

  • Members
  • 411 posts

Posted 02 February 2012 - 20:14

Χαίρομαι πολύ που σας αρέσουν αυτές οι πτυχές της ασιατικής κουλτούρας. Έκανα edit το πρώτο μου ποστ και παραθέτω εκεί τον κινέζικο μύθο για την κόκκινη κλωστή. Ελπίζω να σας αρέσει. :blingeye2:


(βασίλισσά μου τα σέβη μου -αν και ελπίζω να σας τα υποβάλω σύντομα και δια ζώσης)

Edited by himawarinosekai, 02 February 2012 - 20:58.


#19 QueenofHearts

QueenofHearts

    Royalty

  • Members
  • 577 posts

Posted 03 February 2012 - 12:28

Εντάξει αυτήν την ασιατική ανωμαλία δεν την καταλαβαίνω σε καμία των περιπτώσεων. Το ότι με πάντρεψαν με ένα σάψαλο, άντε να το δεχτώ γιατί ήταν άλλες οι εποχές, αλλά να μου πει και το εν λόγο σάψαλο πως έτσι επειδή του'ρθε φταίει που σημαδεύτηκα και θα 'μεγάλωνε η αγάπη μας' σε σημείο να γίνουμε η Βουγιουκλάκη κι ο Παπαμιχαήλ των μύθων της Ασίας;;; Ε ΠΟΤΕ! Το πρώτο τραπέζι θα άρπαζα να του το σπάσω στο κεφάλι να δει τι ωραία που σημαδεύει ο 'έρωτας', κι αυτό θα ήταν απλά το ζέσταμα! Α στο καλό! Με σύγχυσαν!

OFF.WITH.HIS.HEAD.
:burningbe3:

#20 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 03 February 2012 - 14:18

^Exactly my thoughts!

Μέχρι την τελευταία σειρά το πήγαινε καλά ο μύθος αλλά στο τέλος με κούφανε...Περίμενα και εγώ καμιά δραματική εξέλιξη αλλά αυτό το " Ξέρεις μωρέ, προσπάθησα να σε σκοτώσω όταν ήσουν τριών επειδή ήσουν άσχημο παιδάκι και δεν ήθελα να σε παντρευτώ και ανταυτού σου άφησα σγμάδι για όλη σου τη ζωή ~Δεν πειράζει αγάπη μου, τώρα σε αγαπάω περισσότερο" με έστειλε αδιάβαστη.

Εντωμεταξύ σκεφτόμουν χθες ότι ο σκηνοθέτης του Dolls, Takeshi Kitano, είναι ο κατεξοχήν σκηνοθέτης yakuza ταινιών...Και όλα συνδέονται με το μικρό δαχτυλάκι, αν το καλοσκεφτείς...

xbJ3b2w.jpeg


#21 himawarinosekai

himawarinosekai

    koko wa doko? O_o

  • Members
  • 411 posts

Posted 03 February 2012 - 19:08

Αν θέλατε φεμινιστικό παραμύθι να μου λέγατε να σας γράψω για τη Μουλάν χεχε... :hot:
Εδώ μιλάμε για μια κλωστή που κάνει τους λόφους να φαίνονται βουνά. Όπως ήταν η μοίρα του εκείνου να ερωτευτεί ένα βρώμικο τρίχρονο μωρό, έτσι ήταν η μοίρα της εκείνης να ερωτευτεί τον παρολίγον δολοφόνο της. Στην πραγματικότητα πρόκειται για θλιβερή ιστορία που καταρρίπτει την έννοια της ελευθερίας βούλησης: Δε μπα να χτυπιέσαι, θα πάρεις αυτόν που σου λέει η Μοίρα και θα τον βλέπεις και τέλειο. Εξ ου και ο έρωτας είναι τυφλός.:unlucky:

#22 QueenofHearts

QueenofHearts

    Royalty

  • Members
  • 577 posts

Posted 04 February 2012 - 02:33

Γι'αυτό είναι και αγαπημένο θέμα σε τόσα anime και ταινίες και μύθους κλπ άλλωστε. Αυτή η έννοια του αναπόφευκτου τους ενθουσιάζει σαν κομμάτι της ιστορίας, ειδικά όταν αυτό σε οδηγεί σε καταδικασμένες αγάπες, αδιέξοδα και σε όλες τις δυστυχίες του κόσμου. Θα περάσεις (στην καλύτερη) από αναμμένα κάρβουνα και στην χειρότερη θα πεθάνεις μαρτυρικά και δεν θα προσπαθήσεις να ξεφύγεις ακόμα κι αν μπορείς γιατί πρέπει να ακολουθήσεις αυτό το πεπρωμένο.

Μιας και είπαμε για Κιτάνο, ας θυμηθούμε το κόκκινο σχοινί που έδενε τους 2 εραστές στο Dolls.

Όμορφο κατα κάποιο τρόπο, αλλά μόνο σε ταινίες!!