Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * - 2 votes

Wolf's Rain

winter 2003 anime review studio Bones action sci-fi adventure mystery fantasy okamura tensai

  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1 Tea-chan

Tea-chan

    Don't Lose Your Way

  • Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 25 January 2012 - 21:48

Wolf’s Rain

ウルフズレイン


Wolfs_Rain_-_01_Live-Evil_-_7068C3F6avi_

Ένα απέραντο λευκό πέπλο έχει καλύψει τον νεκρό πλανήτη. Τίποτα ζωντανό δεν ακούγεται, μόνο ο άνεμος. Ίχνη από ένα πλάσμα που έχει εξαφανιστεί τραβάνε μπροστά, πάντα μπροστά, σε μια αναζήτηση για το μοναδικό μέρος που του έχει απομείνει: τον παράδεισο.


Αλλά ο παράδεισος δεν υπάρχει, σωστά;






Σωστά…;





 

wolfsrainlogo.jpg




Μια Φορά τον Τελευταίο Καιρό…

Σε μια δυστοπία όχι και τόσο μακρινή, το ανθρώπινο είδος καταβρόχθισε τον κόσμο και τώρα αργοπεθαίνει μαζί του. Καθώς το κρύο χειροτερεύει, οι απλοί άνθρωποι κλέβουν και κλέβονται , σκοτώνουν και σκοτώνονται και σκλαβώνουν και σκλαβώνονται για να μπορέσουν να επιβιώσουν σε έναν φαινομενικά ατελείωτο χειμώνα. Υπάρχει όμως και άλλη μερίδα ανθρώπων, οι επονομαζόμενοι “Nobles”, αυτοί στην εξουσία και στις ανέσεις, οι οποίοι φαίνεται να έχουν βρει τρόπο να γλιτώσουν έναν ετοιμοθάνατο πλανήτη… αρκεί να βρουν τον πολυπόθητο παράδεισο, ένα μέρος ζωντανό και αιώνιο. Γι’αυτό χρειάζονται την Cheza, την επονομαζόμενη “Flower Maiden” η οποία θα τους οδηγήσει στον παράδεισο…

Ή, έτσι πιστεύουν αυτοί.

Ανάμεσα σε όλα αυτά, και μακριά από τους Nobles, τέσσερις χαρακτήρες εντελώς αταίριαστοι μεταξύ τους συναντώνται. O ένας τους, ο Kiba (κυνόδοντας), αποφασιστικός και γενναίος, επιμένει ότι θα πάει στον παράδεισο. Μαζί του τραβάει τον Hige (μουστάκια), έναν μάλλον χαλαρό και οπωσδήποτε καλοφαγά τύπο. Ένας τρίτος, ο Tsume (νύχι), όντας κλέφτης και αλητάκι του δρόμου, επιμένει ότι ο παράδεισος δεν υπάρχει, κι ότι ο Kiba είναι ένας ονειροπόλος. Διάφορες συγκυρίες θα τους κάνουν να ενωθούν και με τον νεότερο και πιο ζωηρό Toboe (ουρλιαχτό) στην ομάδα αργότερα, θα τραβήξουν να βρουν την Cheza. Βέβαια, δεν είναι οι μόνοι που την ψάχνουν και σύντομα, η ναρκωμένη Cheza πέφτει θύμα απαγωγής από έναν μυστηριώδη άντρα ντυμένο στα μαύρα με αλλοπρόσαλλη μάσκα…

 

WolfsRain1copy.jpg




Πίσω από Πρόσωπα και Προσωπεία

Όλα τα αποπάνω ακούγονται λιγάκι σαν σκοτεινό παραμύθι και αλληγορία, δε βρίσκετε; Μπράβο, μέσα πέσατε. Το Wolf's Rain δεν έχει τη συνηθισμένη σας ιστορία που θα τη συναντήσετε σε βιβλία, ταινίες και σειρές, πόσο μάλλον σε anime σειρά. Η ερώτηση για τον παράδεισο θα μείνει μέχρι το τέλος, η ερώτηση "Πώς θα γίνει ότι θα γίνει;" θα σας στοιχειώσει μέχρι να το δείτε να γίνεται και ίσως και να χάσετε τη μπάλα σε κάποια φάση. Μην ανησυχείτε, δεν είναι δείγμα ότι είστε χαζοί.

Ως αλληγορία, τα πάντα μπορούν ερμηνευθούν διαφορετικά για τον καθένα. Στο κάτω-κάτω, η αλληγορία είναι μια μεταφορά και ως γνωστόν, στη μεταφορά λέμε ένα πράγμα και εννοούμε κάτι άλλο. Το Wolf’s Rain θα σεβαστεί το κοινό του και δε πρόκειται να το πάρει από το χεράκι και να του πει για τί ακριβώς μιλάει. Τα συμπεράσματα δικά σας θα είναι και λίγο-πολύ θα στέκουν. Για παράδειγμα, θα παρατηρήσατε ότι οι προαναφερθέντες χαρακτήρες έχουν ονόματα που σημαίνουν όλα κάτι σχετικό με ζώο. Ε λοιπόν, οι πρωταγωνιστές μας υποτίθεται ότι είναι λύκοι, ένα ζώο το οποίο έχει εκλείψει από τον κόσμο του Wolf’s Rain. Και όμως, δε θα τους δούμε ποτέ να μεταμορφώνονται. Πολύ απλά, στη μία σκηνή είναι άνθρωποι και στην επόμενη λύκοι, αφήνοντας έτσι την ερώτηση για το πώς τους βλέπουν οι υπόλοιποι άνθρωποι μέσα στο anime, για να μη πούμε για την ίδια τους τη φύση: λύκοι με ανθρώπινη μορφή, what;!

Αυτό συνεπάγεται και κάποια μειονεκτήματα. Οι ίδιοι οι χαρακτήρες, αν και ξεχωρίζουν, πάσχουν πολύ από ανάπτυξη, ειδικά ο Kiba. Όχι ότι ως προσωπικότητες είναι παραμελημένες, και τις προσωπικές ιστορίες και το παρελθόν τους το έχουν, αλλά η ιστορία του Wolf’s Rain τους περικλείει, χωρίς να βασίζεται και πολύ επάνω τους για να συνεχίσει. Από τη μία, αυτό μπορεί να ερμηνευθεί με πολλούς τρόπους που ταιριάζουν στην αλληγορική φύση της ιστορίας, αλλά από την άλλη, οι χαρακτήρες φαντάζουν σχετικά… αποξενωμένοι από το ακροατήριο. Με δύο λόγια, o συσχετισμός δεν είναι και το ατού της σειράς. Για μερικούς αυτό δεν είναι καν ελάττωμα, ενώ για άλλους μπορεί να γίνει αιτία για drop. But hey, whatever rocks your boat.

 

WolfsRain2copy.jpg


My Little Flower

Στον τεχνικό τομέα, το Wolf’s Rain είναι χάρμα οφθαλμών. (Όχι, δεν είναι εξαιτίας των bishounen! Εντάξει, ίσως λίγο… :stubborn:) Το studio Bones εδραιωνόταν εκείνον τον καιρό και έβγαζε διαμάντια στον τομέα του animation. Αν και η ανάλυση είναι του 2003 TV, θα δείτε ότι άνετα βάζει κάτω animation του σήμερα. Τα character designs από τον Toshihiro Kawamoto είναι λεπτομερή χωρίς να έχουν και πολύ βαρύ ρεαλισμό, το budget ρέει άφθονο, οι animators φρόντισαν την εικόνα που βλέπουμε με καρδιά και φιλότιμο και φαίνεται. Γενικά, η σειρά είναι πανέμορφη.

Στο ακουστικό κομμάτι έχουμε την ανεπανάληπτη Yoko Kanno στα κέφια της κι αν δε ξέρετε για ποιάν μιλάω, ντροπή και αίσχος. Σκεφτείτε λίγο τα soundtrack των Cowboy Bebop, Vision of Escaflowne και Ghost in the Shell: Stand Alone Complex και θα καταλάβετε ότι έχουμε όχι απλά μια καλή μουσική επένδυση, αλλά μια πραγματικά αξιοθαύμαστη και τύφλα να έχουν οι υπερπαραγωγές του Hollywood. Εάν έχετε ακόμη αμφιβολίες, ψάξτε το Shiro Long Tails στο YouTube και πέστε θύματα. Θα με ευχαριστείτε.

Εκεί που ίσως να υπάρχει ένα πρόβλημα είναι το pacing. Κάθε επεισόδιο είναι αρκετά «αργό» και αν και η δράση δε θα σας λείψει, είναι ισχνή στην αρχή. Αν και ο πιο αργός ρυθμός βοηθά στη ανάπτυξη χαρακτήρων και στις σχέσεις μεταξύ τους, υπάρχει ένα παράδοξο εδώ: τέσσερα επεισόδια ακριβώς στη μέση τη σειράς τη σταματάνε εντελώς για να ξαναπούν όλη την ιστορία μέχρι εκείνο το σημείο για κάθε έναν από τους χαρακτήρες με σκηνές που έχουμε ήδη δει. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η ιστορία δεν ολοκληρώνεται στα 26 επεισόδια της σειράς. Έχουν βγει και άλλα τέσσερα επεισόδια OVA όπου εκεί φτάνουμε στο φινάλε. Δε ξέρω πώς και γιατί έγινε αυτό, your guess is as good as mine. Όποιος ξέρει, ας διαφωτίσει.
 


WolfsRain3copy.jpg


Ας βάλουμε κι εμείς εδώ την τελεία μας.

Το Wolf’s Rain προτείνεται άσχετα με τα γούστα σας. Είναι ένα φωτεινό διαμάντι που θα σας τρομάξει, θα σας συγκινήσει και θα σας ταξιδέψει.




Opening:

Youtube Video

ΔΕΙΤΕ ΤΟ.


Posted Image


#2 Pirate Luffy

Pirate Luffy

    Mein König

  • Members
  • 331 posts

Posted 25 January 2012 - 22:19

Έχω λιώσει το soundtrack, έχω δει το πρώτο επεισόδιο, έχω... έχω... και γενικά έχω. Μα πάνω απ' όλους και όλα: δεν το έχω δει. :bleh:
Χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο, όπως ακριβώς το παρόν ποστάρισμα.
Ίσως στο μέλλον...

Να σημειώσω μαζί με την άνωθεν κενότητα, που παραθέτω, ότι φαίνεται να είναι ένα από τα anime, που μπορούν να παρακολουθήσουν και οι μη μυημένοι στο είδος.
Να κλείσω υπογραμμίζοντας ότι ακούγονται κάποιες κομματάρες στη σειρά(Heaven's Not Enough, Stray), αν και αυτό τίθεται πάντα σε προσωπικές αισθητικές και καθενός γούστα.

Α, ναι! Ωραίο review!
Posted Image

#3 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 25 January 2012 - 22:30

Πολύ ωραίο review για μια πολυαγαπημένη σειρά. Πάνε χρόνια που την έχω δει και την θυμάμαι ακόμη με αγάπη. Ταξιδιάρικη μελαγχολική και πολύ πολύ αλληγορική. Παίζει πάρα πολύ με τον ανθρωπομορφισμό ένα theme που σχεδόν πάντα δίνεται με τον ίδιο τρόπο. Και όμως στο Wolf's rain καταφέρνει να φύγει πέρα από την πεπατημένη σε μία πιο πρωτότυπη αλλά και ουσιαστική προσέγγιση.

Και εγώ έιχα λίγο ένα θεματάκι με τους χαρακτήρες. Όχι όμως με αυτούς των λύκων. Οι λύκοι ήταν οκ και ας μην σε άφηναν να ταυτιστείς μαζί τους. In fact νομίζω αυτό ήταν και εσκεμμένο καθώς η σειρά φέρνει τον θεατή στην θέση των ανθρώπων που τους συντροφεύουν και όχι στη θέση των λύκων αυτή καθεαυτή. Για αυτό και οι δευτερεύοντες χαρακτήρες ήταν πάρα πολύ καλά αποδοσμένοι. Το μοναδικό μου παράπονο από την σειρά ήταν ο Darcia. Είχε τρομερή προοπτική και πήγε κυριολεκτικά στράφι με ένα άλμα λογικής που ακόμη και τώρα δεν μπορώ να εξηγήσω.

Για το animation λίγο πολύ ειπώθηκαν αυτά που ήθελα να πω. Ακόμη και σήμερα σε μια εποχή που έχουμε περάσει σε άλλα ύψη εξακολουθεί να παραμένει φρέσκο και να βγάζει μια ατμόσφαιρα που δύσκολα συναντάς σε anime.

Αναφορικά με την μουσική απλά τα λόγια δεν είναι αρκετά. Το Heaven's not enough και το Gravity είναι από τα τραγούδια εκείνα που πραγματικά μένουν μαζί σου.Η Υoko Kanno πραγματικά έχει δώσει τονκαλύτερό της εαυτό στο συγκεκριμένο. Οι δε voice actors έχουν κάνει και αυτή πραγματικά πάρα πολύ καλή δουλειά. Πχ ο voice actor του Darcia αλλά και αυτος του Kiba (Mamoru Miyano) είναι αξιοπρόσεκτοι.

#4 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 25 January 2012 - 22:53

"Heaven's not enough" Πόσο είχα κολλήσει με το τραγούδι αυτό!
Το αστείο είναι ότι ποτέ δεν είχα δει τα OVA άρα και το τέλος της σειράς, και τώρα που το ανέφερες σκάλωσα. Μάλλον θα πάει για rewatch!

Posted Image


#5 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 26 January 2012 - 00:34

η πρώτη σοβαρή σειρά anime που είδα. σοβαρή εννοώ πως ξεχώριζε από το γνωστό πλεον ανιμε σχέδιο και πήγαινε στο πιο ρεαλιστικό. Την είχα δει στο γαλλικό Mangas το 2005. Το έδειχνε κάθε Δευτέρα μεσάνυχτα. Θυμάμαι εκείνη την περίοδο δούλευα νυχτερινή βάρδια σε ένα πολυκατάστημα και γυρνούσα σπίτι με το ποδήλατο το βράδυ, έχοντας αγωνία μην χάσω κανένα επεισόδιο.

Βέβαια στο τέλος λίγο μου τα χάλασε.

Edited by Petran79, 27 January 2012 - 16:16.


#6 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

    名前のない怪物

  • Review Team
  • 2,153 posts

Posted 26 January 2012 - 01:46

Η πιο αγαπημένη σειρά σε dystopia setting και με λίγο sci-fi :P

Ναι στην αρχή είχα σκαλώσει κι έλεγα κι έλεγα, αλλά το anime προέβαλλε δίκαιες αξιώσεις από μέρους του...

Και το λέω αυτό γιατί θα συμφωνήσω με το καταπληκτικότατο review. Δείτε το αξίζει όσο δεν πάει.

Ένα κλάμα που έριξα στο συγκεκριμένο.

:nod:

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.


#7 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 26 January 2012 - 02:52

αρκετα καλη σειρα, αν και την εχω δει κατι καιρουυς τωρα :P απτα καλυτερα ανιμε που δα οταν ξεκινησα να βλεπω :D αλσο, το χα φαει το κολημα μου κειγω με διαφορα οστ απαυτη τη σειρα :hahaha:

Nice review btw ^^
フカフカ

#8 Maya-chan

Maya-chan

    Anime Master

  • Moderators
  • 1,667 posts

Posted 26 January 2012 - 11:31

Αχ, μου ξύπνησες τη νοσταλγία τώρα. Πολύ όμορφη σειρά που εύκολα σε κάνει να απορροφηθείς από την ατμόσφαιρα και από τον κόσμο της.

Όσοι δεν έχετε δει τα OVA να το κάνετε σύντομα. Το τέλος είναι η μισή σειρά και από τα καλύτερα που υπάρχουν σε anime, imo.

15fkk04.jpg


#9 Trivia Spitting Monster

Trivia Spitting Monster

    Moe Baby Jorōgumo

  • Members
  • 369 posts
  • LocationThessaloniki

Posted 26 January 2012 - 12:16

Το λατρεύω. Έτσι απλά.

Είδα το πρώτο επεισόδιο το περασμένο καλοκαίρι. Ήταν τόσο γεμάτο, εισήγαγε μονοκοπανιά τόσους χαρακτήρες, τόσες μικρές παράλληλες ιστορίες, που μπερδεύτηκα και μέχρι το τέλος δεν θυμόμουν παρά το όνομα του Kiba! Αλλά μου είχε αρέσει πάρα πολύ. Έκτοτε, έβλεπα έξι επεισόδια τη μέρα για μια βδομάδα, χωρίς να κουράζομαι, και με αμείωτο ενδιαφέρον. Δεν έλεγα να ξεκολλήσω! Το μοναδικό που άφησα και το είδα μόνο του ήταν το τέλος, μετά από επιμονή της αδερφής μου (μπήκε στην κουζίνα και με είδε βουρκωμένη μπροστά στο λάπτοπ και μου είπε να σταματήσω!). Το καλύτερο; Έξω είχε πανσέληνο. Σχεδόν ανατρίχιαζα καθώς έβλεπα τα τελευταία επεισόδια...

Αλλά τι άλλο να πω; Μια ιστορία αλληγορική, που της δίνεις όσες ερμηνείες θέλεις εσύ. Χαρακτήρες είτε τρομαχτικά καλογραμμένοι και κοντινοί (Quent, Hubb) είτε μακρινοί και μεγαλειώδεις (οι λύκοι, ή έστω οι περισσότεροι... Για δες, οι πιο "κοντινοί" στους ανθρώπους χαρακτήρες έχουν και τις πιο προσβάσιμες χαρακτηρολογίες, όπως ο Toboe). Μουσικάρα απ' την Kanno (όχι πως περίμενα τίποτε λιγότερο!), εξαιρετικό animation, τόσο για την εποχή του, όσο και γενικότερα (υπήρχε μόνο ένα σημείο που πραγματικά είπα "Ε, αυτό θα μπορούσε να γίνει καλύτερα". Ξέρετε ποιο; Εκείνη η συμπλοκή των λύκων με εκείνα τα έντομα στη σπηλιά!), πανέμορφο ως παραγωγή, καταπληκτικά character designs... Ωραίο preview. Μπράβο!

Posted Image

We must be nothing less than fabulous.

^MyAnimeList^


#10 ...xXx...

...xXx...

    – - – - – - – - ░ ▒▓▓█D

  • Members
  • 134 posts

Posted 26 January 2012 - 18:43

Αγαπημενο ανιμε που εχει την δυναμη να σε ταξιδέψει!!!!
Posted Image

#11 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 04 February 2012 - 15:51

Πολύ όμορφη σειρά και πρωτότυπη σε αρκετά σημεία. Ο μόνος λόγος που δεν θα την πρότεινα εύκολα στον καθέναν είναι ότι πάει κάπως αργά σε ορισμένα σημεία.

Οι χαρακτήρες σαν σύνολο έδεναν πολύ καλά μεταξύ τους (αν και έχω παράπονα για 2-3), το animation πολυ καλό και η μουσική επένδυση καταπληκτική. OP/ED/BGM και IN, όλα τέλεια. Θέλω να τα κατεβάσω με την πρώτη ευκαιρία.

ySss0UF.jpg


#12 mrKosteas

mrKosteas

    Starting...

  • Members
  • 1 posts

Posted 05 February 2012 - 23:01

Πολύ ωραίο review για μια πολυαγαπημένη σειρά. Πάνε χρόνια που την έχω δει και την θυμάμαι ακόμη με αγάπη. Ταξιδιάρικη μελαγχολική και πολύ πολύ αλληγορική. Παίζει πάρα πολύ με τον ανθρωπομορφισμό ένα theme που σχεδόν πάντα δίνεται με τον ίδιο τρόπο. Και όμως στο Wolf's rain καταφέρνει να φύγει πέρα από την πεπατημένη σε μία πιο πρωτότυπη αλλά και ουσιαστική προσέγγιση.

Και εγώ έιχα λίγο ένα θεματάκι με τους χαρακτήρες. Όχι όμως με αυτούς των λύκων. Οι λύκοι ήταν οκ και ας μην σε άφηναν να ταυτιστείς μαζί τους. In fact νομίζω αυτό ήταν και εσκεμμένο καθώς η σειρά φέρνει τον θεατή στην θέση των ανθρώπων που τους συντροφεύουν και όχι στη θέση των λύκων αυτή καθεαυτή. Για αυτό και οι δευτερεύοντες χαρακτήρες ήταν πάρα πολύ καλά αποδοσμένοι. Το μοναδικό μου παράπονο από την σειρά ήταν ο Darcia. Είχε τρομερή προοπτική και πήγε κυριολεκτικά στράφι με ένα άλμα λογικής που ακόμη και τώρα δεν μπορώ να εξηγήσω.

Για το animation λίγο πολύ ειπώθηκαν αυτά που ήθελα να πω. Ακόμη και σήμερα σε μια εποχή που έχουμε περάσει σε άλλα ύψη εξακολουθεί να παραμένει φρέσκο και να βγάζει μια ατμόσφαιρα που δύσκολα συναντάς σε anime.

Αναφορικά με την μουσική απλά τα λόγια δεν είναι αρκετά. Το Heaven's not enough και το Gravity είναι από τα τραγούδια εκείνα που πραγματικά μένουν μαζί σου.Η Υoko Kanno πραγματικά έχει δώσει τονκαλύτερό της εαυτό στο συγκεκριμένο. Οι δε voice actors έχουν κάνει και αυτή πραγματικά πάρα πολύ καλή δουλειά. Πχ ο voice actor του Darcia αλλά και αυτος του Kiba (Mamoru Miyano) είναι αξιοπρόσεκτοι.

Ελληνικοί υπότιτλοι υπάρχουν..;

#13 Megu

Megu

    Starting...

  • Members
  • 15 posts

Posted 05 February 2012 - 23:14

Ελληνικοί υπότιτλοι υπάρχουν..;

Στα ελληνικά το έχουν μεταφράσει οι Ancient Mariner και υπάρχει στο Anime-Awmn { Anime.Awmn } - Index στην κατηγορία Torrents ->Other Fansubs (πρέπει να είσαι γραμμένος)

#14 Seppuku

Seppuku

    Anime Amateur

  • Members
  • 85 posts

Posted 01 October 2012 - 18:59

To soundtrack είναι φανταστικό και η σειρά ακόμα πιο τέλεια... Χαίρομαι που έγινα μέλος σ' αυτή την κοινότητα για πολλούς λόγους, ένας από αυτούς είναι οτι μ' οδήγησε στο Wolf's Rain. :nod2:

Proud listener of Radio Rivendell

Posted Image


http://jewellersapprentice.wordpress.com/


#15 tasosaki

tasosaki

    Novice Otaku

  • Members
  • 33 posts
  • LocationΠάτρα

Posted 21 October 2012 - 22:58

Δύο μέρες κολλημενος στο ipod για να την δω γιατι δεν ειχα υπολογιστη! Πολυ καλη σειρα και προσεγμενη (τουλάχιστον σε συγκριση με τις λιγες (σχετικα) σειρες που εχω δει)... Φοβερη μουσικη! Αξιζει απλα!
Posted Image
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews



Also tagged with one or more of these keywords: winter 2003, anime review, studio Bones, action, sci-fi, adventure, mystery, fantasy, okamura tensai