Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 1 votes

Eureka Seven: AO

• Please log in to reply
101 replies to this topic

#31 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 08 February 2012 - 21:31

Posted Image

The setting is "Earth" in the year 2025 A.D. The story is about Ao and his friends fighting against monsters known as Secret. "Generacion Bull" is a private military company in the business of defeating Secrets, and they have assembled IFO (Intelligence Flying Object) pilots with great skills - all of which are girls since only females can pilot IFOs. Ao is the only male capable of piloting IFOs and he is the only guy in Generation Bull.

The first new character shown is a 16 year old girl from France called Flair. She's the leader of Team Pied Piper, and sees Ao as a rival. The second new character is a 15 year old girl from America called Elena. She's a geek girl and little bit of a klutz, also a member of Team Pied Piper.

Spoiler:

#32 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 08 February 2012 - 21:37

Infinite Eureka

Και πάνω που πήρα την απόφαση να το δω χώρις το αρχικό χθες.

qzMHWHd.png

#33 Trivia Spitting Monster

Trivia Spitting Monster

Moe Baby Jorōgumo

• Members
  • 369 posts
  • LocationThessaloniki

Posted 08 February 2012 - 21:53

A... Δηλαδή το πάνε σε φάση "Fam, the Silver Wing"... Κάνουμε σίκουελ, αλλά το μπολιάζουμε τόσο πολύ με fan-servicey στοιχεία, που δεν είναι πια το ορίτζιναλ... Κρίμα. (ή μήπως τέτοια undetones υπήρχαν και στο αρχικό; Δεν πιστεύω...)

Posted Image

We must be nothing less than fabulous.

^MyAnimeList^

#34 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 08 February 2012 - 21:55

Βασικά Neon Genesis Eureka. Δύο κοπέλες πιλότοι mecha, η μία με έντονη προσωπικότητα, η άλλη ήρεμη και στη μέση ο Shinji Ao :P

Τέσπα ας το δούμε πρώτα και το θάβουμε μετά...

Mad Hatter σοβαρά τώρα πάνε δες το πρώτο. Αν δεν σαρέσει θα κάτσω να δω όλες τις σειρές Gundam συνεχόμενα χωρίς νερό και ύπνο :P

xbJ3b2w.jpeg

#35 Hanzo

Hanzo

Relief Pitcher

• Members
  • 943 posts

Posted 08 February 2012 - 22:19

E! Ωραιο ειναι το Fam of the Silver Wing.Δεν υστερει σε τιποτα συγκριτικα με το παλιο και παιζει να το διασκεδαζω και περισσοτερο.Εχει και γαματη αυτιστικη mc νταξ και συμπαθητικο μικτο cast.

Eπισης αν ειχε all male cast δεν θα ελεγε κανεις τιποτα γιατι αυτοματως θα το θεωρουσαμε πιο...σοβαρο ε?Aυτο ισχυει και για το νεο Eureka αλλα και για αλλες σειρες τυπου...Mouretsu ας πουμε που αν το πληρωμα δεν ηταν κοριτσακια αλλα αγορακια -με το ιδιο γραψιμο-θα το βγαζαν και sci fi masterpiece of the millenium.

Και ξαφνικα συνειδητοποιω οτι γραφω αυτα τα πραγματα και δεν ξερω πως νοιωθω αλλα τελος παντων σωκρατικη μεθοδος και ετσι.Θα πρεπει τωρα να βρω χρονο να δω το παλιο και παιρνανε οι μερες και αγχωνομαι.
Posted Image

This is the sig I have prepared for myself and if you don't like it don't be rude about it.

#36 Trivia Spitting Monster

Trivia Spitting Monster

Moe Baby Jorōgumo

• Members
  • 369 posts
  • LocationThessaloniki

Posted 08 February 2012 - 22:54

E! Ωραιο ειναι το Fam of the Silver Wing.Δεν υστερει σε τιποτα συγκριτικα με το παλιο και παιζει να το διασκεδαζω και περισσοτερο.Εχει και γαματη αυτιστικη mc νταξ και συμπαθητικο μικτο cast.

Eπισης αν ειχε all male cast δεν θα ελεγε κανεις τιποτα γιατι αυτοματως θα το θεωρουσαμε πιο...σοβαρο ε?Aυτο ισχυει και για το νεο Eureka αλλα και για αλλες σειρες τυπου...Mouretsu ας πουμε που αν το πληρωμα δεν ηταν κοριτσακια αλλα αγορακια -με το ιδιο γραψιμο-θα το βγαζαν και sci fi masterpiece of the millenium.

Και ξαφνικα συνειδητοποιω οτι γραφω αυτα τα πραγματα και δεν ξερω πως νοιωθω αλλα τελος παντων σωκρατικη μεθοδος και ετσι.Θα πρεπει τωρα να βρω χρονο να δω το παλιο και παιρνανε οι μερες και αγχωνομαι.

Το πρώτο Last Exile απ' όσο θυμάμαι, ΔΕΝ είχε κοριτσάκια να υπνοβατούν, να πέφτουν από αερόπλοιο και να γλυτώνουν παρά τρίχα επειδή είχαν δεμένο το πόδι τους σε κληματσίδα από εσώρουχα, κι όλα αυτά στα πρώτα 30 δευτερόλεπτα... (Εδώ χωράει ένα μίνι rant για την κατάντια του Gonzo, αλλά δεν είναι της παρούσης)

Και ναι, το Moretsu ίσως να ήταν... αριστούργημα αν δεν είχε πρωταγωνίστρια πριγκίπισσα της Disney και το cast δεν έβγαζε χαριτωμένες κραυγούλες κάθε τρεις και λίγο. Δεν έχουν σημασία ούτε τα panty shots, ούτε το φύλο του πρωταγωνιστή. Σημασία έχει τι ιστορίες θέλει να πει ο δημιουργός μιας σειράς. Απλούστατα, του Morestu είναι η "Μπάρμπι Πειρατής" (κατά τη δική μου άποψη, τώρα... Αυτά απόψεις είναι!).

Τώρα αισθάνομαι αγράμματη... Όσο για να προλάβεις την παλιά σειρά, χρόνος υπάρχει, ρε συ, μην αγχώνεις και μένα!:uhh: (που πρέπει να τη βάλλω στο πρόγραμμά μου!)

Posted Image

^MyAnimeList^

#37 kon1991

kon1991

Spoiling Spammer

• Members
  • 84 posts

Posted 08 February 2012 - 22:57

Bones, I'm dissapoint.

δεν τους ειχα για χαρεμικα στοιχεια τετοιου τυπου

#38 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 08 February 2012 - 23:02

Το θέμα δεν είναι η αναλογία αγοριών και κοριτσιών. Είναι το πόσα κλισέ στοιχεία για χάρη του fanservice έχουν παρεισφρύσει στη νέα σειρά. Εμένα αυτό με ανησυχεί αλλά δεν θα φτάσω σε σημείο να αρχίσω τα μνημόσυνα πριν καν βγει το πρώτο επεισόδιο.

Το πρόβλημα για μένα είναι ότι έχω μια εξιδανικευμένη άποψη για την πρώτη σειρά μιας και ήταν από τις πρώτες που είδα και αν στην δεύτερη αλλάξουν τα φώτα θα μου μείνει μία πικρή γεύση στο στόμα...

xbJ3b2w.jpeg

#39 Trivia Spitting Monster

Trivia Spitting Monster

Moe Baby Jorōgumo

• Members
  • 369 posts
  • LocationThessaloniki

Posted 08 February 2012 - 23:19

Το θέμα δεν είναι η αναλογία αγοριών και κοριτσιών. Είναι το πόσα κλισέ στοιχεία για χάρη του fanservice έχουν παρεισφρύσει στη νέα σειρά. Εμένα αυτό με ανησυχεί αλλά δεν θα φτάσω σε σημείο να αρχίσω τα μνημόσυνα πριν καν βγει το πρώτο επεισόδιο.

Το πρόβλημα για μένα είναι ότι έχω μια εξιδανικευμένη άποψη για την πρώτη σειρά μιας και ήταν από τις πρώτες που είδα και αν στην δεύτερη αλλάξουν τα φώτα θα μου μείνει μία πικρή γεύση στο στόμα...

Καλά, ναι, ίσως προτρέχουμε λίγο αυτή τη στιγμή όλοι μας... Μήπως βιαστήκαμε να κρίνουμε την απόφασή τους;

Α, είναι δηλαδή αγαπημένη σου, ε; Διάολε, εσύ κι αν θες να μην προκύψει χάλι μαύρο! Fingers crossed!

Posted Image

^MyAnimeList^

#40 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 09 February 2012 - 00:20

ahem
ξηγιέμαι

Όχι δεν έχω πρόβλημα με το fanservice, και ξέρεις σιχιένομαι την άποψη "έχει fanservice, it is bad!", όπως και το "έχει cliches it is awfull!". Το πρόβλημα είναι ότι το δίνουν φάτσα φόρα, πράγμα με το οποίο έχω πρόβλημα.
Βασικά δεν ήταν αυτό, αυτό που με ενοχλήσε περισσότερο. Ήταν το "She's the leader of Team Pied Piper, and sees Ao as a rival.". Τι είναι αυτό? Πάτε να save the earth or whatever και θα μας τα πρήζετε με ανταγωνισμούς? Αν θέλουν να δείξουν teen angst να το κάνουν με το σωστό τρόπο, Ryvious ή gundam style πιο ήρεμα, πιο subtle.

Εδώ ακόμα δεν άρχισε η σειρά και μου βγάζει μια forced αίσθηση.
Και όχι αυτή δεν είναι σαν την asuka:madtodeath:

qzMHWHd.png

#41 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 09 February 2012 - 00:28

Αν και προσωπικά δεν θα βιαστώ να... αγκαλιάσω την τουαλέτα μου, η συγκεκριμένη λεπτομέρια μπορεί να αποδειχτεί παράγοντας που θα καταποντίσει τη σειρά, και θα 'ναι πραγματικα κρίμα κι άδικο. Ας ελπίσουμε ο σεναριογράφος να αποφύγει τα φτηνά κόλπα των εποχών.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#42 Hanzo

Hanzo

Relief Pitcher

• Members
  • 943 posts

Posted 09 February 2012 - 00:41

Τα φτηνα κολπα των εποχων γιατι καποτε νταξ,ποιοτητα μονο,αλλιως δεν το βγαζαν καν ε?
Posted Image

This is the sig I have prepared for myself and if you don't like it don't be rude about it.

#43 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 09 February 2012 - 01:05

Δεν νομίζω ότι το λέει με την έννοια του "κάποτε τα κάνανε καλύτερα μπου χου χου"

Είναι όμως παγκόσμιο φαινόμενο που δεν περιορίζεται μόνο στα anime οι φθηνές συνταγές που φέρνουν έυκολο χρήμα να υπερκεράζουν την όποια ποιότητα. Αυτό γίνεται για διάφορους λόγους, κυρίως όμως γιατί το κυνήγι του χρήματος έχει γίνει πιο άγριο τα τελευταία χρόνια και φυσικά γιατί οι εκάστοτε βιομηχανίες περνάνε κρίση.

Όλη αυτή η νοοτροπία έχει εκπαιδεύσει και τους θεατές να αντιδρούν στα αντίστοιχα ερεθίσματα. Ναι, κάποιοι θα παραπονεθούν για το fanservice αλλά οι ορδές οτάκου θα τρέξουν να αγοράσουν τις φιγούρες οπότε το κέρδος θα το βγάλουνε ακόμα και αν οι hardcore fans του eureka ή του εκάστοτε eureka μείνουν να αναπολούν τις "παλιές καλές εποχές".

Αν το εννοεί έτσι, που δεν είμαι μέσα στο κεφάλι του οπότε δεν μπορώ να ξέρω, τότε συμφωνώ για τις συνταγές των καιρών. Είμαστε η γενιά των φθηνών συγκινήσεων είτε μας αρέσει είτε όχι, είτε ισχύει για μας συγκεκριμένα είτε όχι.

xbJ3b2w.jpeg

#44 Trivia Spitting Monster

Trivia Spitting Monster

Moe Baby Jorōgumo

• Members
  • 369 posts
  • LocationThessaloniki

Posted 09 February 2012 - 01:12

Είμαστε η γενιά των φθηνών συγκινήσεων είτε μας αρέσει είτε όχι, είτε ισχύει για μας συγκεκριμένα είτε όχι.

Ουπς, μπανανόφλουδα. Δεν λέω, θα ήθελα να βλέπω περισσότερα anime σαν το Escaflawne ή το Bebop, αλλά δεν θα βάλλω το γατί μου να κλαίει με τις loli κωμωδίες. Αντίστοιχα στα 90s γυρίζονταν άλλα σκ@τά που έκανα τρελές πωλήσεις.

Η κατάσταση είναι μεταβατική. Δεν ξέρω πόσο θα διαρκέσει και τι θα προκύψει απ' αυτήν, και δεν είμαι οικονομική αναλύτρια για να μπορώ να υπολογίσω οτιδήποτε. Είμαι μόνο μια anime fan που ελπίζει.

Αλλά αυτά τα "ω κλαψ σνιφ ματαιότητα καπιταλισμός εύκολο κοινό", ε, εντάξει, είναι λίγο παρωχημένα, ας μην το παρατραβάμε.

Posted Image

^MyAnimeList^

#45 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 09 February 2012 - 01:30

Αλλά αυτά τα "ω κλαψ σνιφ ματαιότητα καπιταλισμός εύκολο κοινό", ε, εντάξει, είναι λίγο παρωχημένα, ας μην το παρατραβάμε.

I call them like I see them.

Και ίσως εδώ μιλάει περισσότερο η εμπειρία μου από δυτικές κινηματογραφικές παραγωγές και όχι τόσο πάνω στη βιομηχανία των anime αλλά μιλώντας αυστηρά οικονομικά οι παραγωγές που βγάζουν τα λεφτά τους είναι ως επί το πλείστον κλασικές χιλιοπαιγμένες συνταγές. Και ναι πιστεύω πως το κοινό εκπαιδεύεται μέσα από την εκάστοτε πολιτιστική παραγωγή όπως πιστεύω και στη συλλογική νοημοσύνη.

Αυτό δεν σημαίνει πως βάζω τους πάντες και τα πάντα στο ίδιο τσουβάλι ή ότι έχω αφορίσει εξολοκλήρου οτιδήποτε βγήκε μέσα στα τελευταία 20 χρόνια. Ίσα ίσα μάλιστα είμαι από τα άτομα που φωνάζουν όπου βρουν ότι υπάρχουν πάρα πολλές και πάρα πολύ καλές δουλειές σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία.

Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να εθελοτυφλώ μπροστά στα οικονομικά δεδομένα όταν το Michiko to Hatchin αποτυγχάνει παταγωδώς στις πωλήσεις ενώ την ίδια στιγμή το strike witches βγάζει τα κέρατα του.

Εν προκειμένω γιατί νομίζω ξέφυγα λιγάκι, οι οικονομικές απαιτήσεις των καιρών απαιτούν, όπως απαιτούσαν και οι οικονομικές απαιτήσεις του '70 ή του '80 την υποταγή σε μία νόρμα η οποία όχι πάντα αλλά συχνά προκαλεί εκπτώσεις στο αποτέλεσμα.

Δεν μπορώ από τώρα να ξέρω ποιόν δρόμο θα ακολουθήσει το eureka ao γιατί όπως είπα είμαι κατά των αφορισμών ειδικά πριν δω την καλλιτεχνική απόδοση μιας ιδέας.

xbJ3b2w.jpeg