Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Area No Kishi

Sports Shounen Comedy Drama Winter 2012

  • Please log in to reply
66 replies to this topic

#1 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 16 September 2011 - 09:35

The Knight In The Area
7 Ιανουαρίου 2012

AnK2.png


Μην έχοντας αρκετή εμπιστοσύνη στον εαυτό του ο Aizawa Kakeru αποφασίζει να παρατήσει το ποδόσφαιρο και να γίνει ο μάνατζερ της ομάδας του αδερφού του, ο οποίος είναι ήδη αναγνωρισμένος ποδοσφαιριστής. Παρά τις διαμαρτυρίες του αδελφού του, που βλέπει ότι έχει αρκετές πιθανότητες να εξελιχθεί με βάση τις ικανότητες του, αλλά και της παιδικής του φίλης Nana - η οποία αγαπά και ασχολείται με το ποδόσφαιρο και η ίδια και δεν σταματά να του θυμίζει την παιδική τους υπόσχεση που είχαν δώσει οι τρεις τους να φορέσουν τα χρώματα της εθνικής τους ομάδας - ο Kakeru συνεχίζει να είναι δισταχτικός.

Μετά από ένα τραγικό δυστύχημα όμως ο Kakeru τελικά αποφασίζει ν' αλλάξει σελίδα. Φεύγει από την παλιά, γνώριμή του ομάδα και μπαίνει στο λύκειο της Enoshima ψάχνοντας ένα συγκεκριμένο άτομο. Εκεί όμως τα προβλήματα δεν σταματάνε αφού το άτομο που ψάχνει έχει κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και αρνείται να τον ακούσει ενώ ο ίδιος μπαίνει χωρίς να το ξέρει σε ένα από τα δύο club του λυκείου και μάλιστα στο μη επίσημο. Οι δύο ομάδες του σχολείου, λόγω τις διαφορετικής φιλοσοφίας τους, κάθε χρόνο ανταγωνίζονται για το ποια θα την εκπροσωπήσει...

Το manga μετράει ήδη 27 volumes την Ιαπωνία (μόνο τα 10 είναι διαθέσιμα από scanlations) και εμφανίζεται συχνά μέσα στα top-selling manga της Ιαπωνίας. Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα λεπτομέριες για το anime adaptation (studio, επεισόδια, seiyuu, πρεμιέρα) αλλά προσωπικά ελπίζω σε ένα καλό αποτέλεσμα.


Studio: Shin-Ei Animation
Σκηνοθεσία: Ogura Hirofumi

Δημιουργοί:
Story: Tadashi Agi
Art: Tsukiyama Aya

Seiyuu:
Yuko Sanpei as Kakeru Aizawa
Jun Fukuyama as Suguru Aizawa
Shizuka Itou as Nana Mishima

Genres: Sports, Shonen, Comedy, School


Edited by Kai, 16 September 2013 - 08:54.

ySss0UF.jpg


#2 Kamen Tantei Zura

Kamen Tantei Zura

    Ore-sama

  • Members
  • 836 posts

Posted 16 September 2011 - 15:04

Πλάκα κάνεις; Ανακοίνωση για το Area no Kishi; Hurray! Επιτέλους ανακοινώθηκε anime γι' αυτήν την σειρά. Αν και την είχα αφήσει και δεν θα έπρεπε να μιλάω (αν και το έκανα και σε όλες τις σειρές αυτό) χαίρομαι που θα γίνει σειρά. Ελπίζω να κάνει τουλάχιστον 26άρι και να μην μας εμφανίσουν μια σειρά με 13 επεισόδια μόνο.

#3 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2,042 posts

Posted 16 September 2011 - 17:41

Επιτέλους ένα σοβαρό (έτσι φαίνται τουλάχιστον) αθλητικό anime.
To σενάριο θυμίζει αρκετά Adachi. Δε με χαλάει αυτό. Αλλά ο mangaka ρε σεις έβγαζε το GetBackers, που είναι από τα χειρότερα generic shounen shit που υπάρχουν. Ίσως ρίξω μια ματιά στο manga κάποια στιγμή γιατί με ανησυχεί το παραπάνω.

#4 Kamen Tantei Zura

Kamen Tantei Zura

    Ore-sama

  • Members
  • 836 posts

Posted 17 September 2011 - 10:55

Το αν είναι από τα χειρότερα το GetBackers το κρίνει ο καθένας διαφορετικά. Κάθε άτομο έχει διαφορετικά γούστα. Και αυτό shounen είναι. Εξάλλου ο mangaka δεν έχει γράψει μόνο το Get Backers, έχει και άλλα manga. Μην τον κρίνουμε μόνο από αυτό, έτσι;
Όσο για το σοβαρό, δεν ξέρω πώς το εννοείς. Δεν είναι Giant Killing πχ. Είναι shounen στο φουλ, απλά το πλοτ βαδίζει καλύτερα(έχει και τα κλισέ του μεν) και ο πρωταγωνιστής δεν γίνεται από την μέρα στην άλλη φοβερός ποδοσφαιριστής.

#5 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2,042 posts

Posted 17 September 2011 - 13:41

Ε, δεν είναι σαν το Ro-Kyu-Bu ξέρω γω, ασχολείται με ποδόσφαιρο, αυτό εννοούσα. Δε με πειράζουν τα κλισέ σε αυτό το είδος.
Δεν έχω διαβάσει άλλα manga του και δεν τον έκρινα από αυτό, απλά ανησύχησα επειδή το GetBackers το θεωρώ πολύ κακό. Εννοείται ότι θα το δω το Kishi πριν βγάλω συμπεράσματα.

#6 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 17 September 2011 - 13:54

Το manga γενικότερα πάντως, φέρνει αρκετά σε Aoki Densetsu Shoot! αλλά έχει πολύ slice-of-life μέσα και γενικά για να κάνει lvl-up ο χαρακτήρας σου βγάζει λίγο την ψυχή. Παρόλα αυτά, έχει μέσα και κάποια στοιχεία shonen, ή μάλλον ένα συγκεκριμένο στοιχείου που είναι spoiler και δεν λέει ν' αναφερθεί, που ίσως κάποιος το βρει εκνευριστικό (ίσως).

Όσο για το GetBackers (αν και οκ, γυρίσαμε λίγο το thread στο πόσο καλός είναι ο mangaka και ο συνεχίζω), το έγραψε σαν Yuya Aoki μαζί με τα άλλα δύο super shonen του Psycho Busters και Edge of The World που είναι και τα δύο shonenιές τύπου
Πέφτει ξύλο -σώζουμε τον κόσμο- Τέλος και δεν είναι για ολονών τα γούστα. Δεν έχουν και πολύ σχέση με το στυλ του Area No Kishi. Παρόλα αυτά έχει και αρκετές άλλες αναγνωρισμένες και πιο σοβαρές δουλειές κάτω από άλλα ψευδώνυμα.

ySss0UF.jpg


#7 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 18 September 2011 - 10:14

Ποτέ δε μου άρεσε η ιδέα των sports anime, μέχρι που κάθισα και είδα μερικά. Κάπως έτσι νιώθω για το συγκεκριμένο. Με ξενίζει αλλά θέλω να το τσεκάρω μιας και δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο atm. Πάντως συμφωνώ με το φόβο του Warchief για το συγγραφέα. Get Backers, Remote και Psychometrer Eiji που είναι του ίδιου δε μου άρεσαν και ήταν προχειροδουλειές. Ο μόνος λόγος που με κάνει να έχω ελπίδες είναι το ότι είχε αναμειχθεί στο Kindaichi Files το οποίο, τουλάχιστον στην αρχή, ήταν ενδιαφέρον, καλοφτιαγμένο και σχετικά έξυπνο.

Είναι ωραίο που έχει αρκετό υλικό να το στηρίζει, και αρκετό fanbase (απ' ότι καταλαβαίνω) ώστε να υπάρχει η πιθανότητα γεμάτης σεζόν.

Will keep an eye on this one.
Kudos για το thread!

Posted Image


#8 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 16 November 2011 - 11:19

Σήμερα ανακοινώθηκαν μερικές ακόμα λεπτομέρειες. Εκτός του ότι πλέον ξέρουμε ακριβή ημερομηνία (7 Ιανουαρίου), ανακοινώθηκαν και οι seiyuu για το τρίο των παιδικών φίλων.

Το studio και έχει στην πλάτη του το Doraemon και το Shin-chan. Προσωπικά δεν έχω καμιά επαφή με παραγωγές του, οπότε δεν ξέρω τι να περιμένω.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Την Nana την χαλάσανε πάντως λίγο στο σχέδιο.

ySss0UF.jpg


#9 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 07 January 2012 - 02:14

Spoiler: 1

Edited by Kai, 07 January 2012 - 02:27.

ySss0UF.jpg


#10 Kamen Tantei Zura

Kamen Tantei Zura

    Ore-sama

  • Members
  • 836 posts

Posted 07 January 2012 - 02:20

Spoiler:


#11 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2,042 posts

Posted 07 January 2012 - 02:42

To original Κindaichi πάντως είναι διαφορετικού mangaka. Κρίνοντας από το GetBackers και τώρα από το πρώτο επεισόδιο του Kishi, δεν νομίζω ότι ο Tadashi Agi ή όπως αλλιώς λέγεται θα μπορούσε ποτέ να το βγάλει. Αυτό λαμβάνοντας υπόψη το ελάχιστο που έχω δει από το anime του Kindaichi.
Δεν αποκλείω από την άλλη το ενδεχόμενο τα GB και Kishi να είναι όπως είναι εντελώς υπολογισμένα ώστε να χτυπήσουν συγκεκριμένο κοινό.

Για το επεισόδιο:
Πιο by the book δεν γίνεται. Λίγο Touch, λίγο Cross Game, λίγο όλα τα αθλητικά κλισέ του σύμπαντος με κακό animation.
To αποτέλεσμα αρκετά διασκεδαστικό για αρχή. Μια γενικότερη αφέλεια (δεν ξέρω κατά πόσο είναι αυθόρμητη) διέπει τα πάντα, το οποίο προς το παρόν το κρατάω για θετικό.
H συνέχεια της υπόθεσης από την περιγραφή μ'αρέσει. Δεν περιμένω από αυτήν την σειρά να με συγκινήσει ποτέ, αλλά αν συνεχίσει με συμπαθητικούς χαρακτήρες όπως τα φιλαράκια του Kakeru και ωραίους αγώνες θα είναι μια χάρα. Από το Kuroko την άνοιξη περιμένω περισσότερα πάντως.

Aυτό που λέτε πάνω είναι όταν κοιτούσε ο Kakeru του Suguru και την Nana να μιλάνε από κάτω;
Πλάκα είχε επίσης η σκηνή που η Nana μπαίνει στην τάξη με χαμόγελο ενώ όλοι έχουν σφαχτεί γι'αυτήν. Μα για αθώα παν να μας την περάσουν;!

Άσχετο, λέτε να χτυπήσει καμιά διακοσάρα επεισόδια η σειρά;

Edited by Warchief, 07 January 2012 - 02:47.


#12 Hanzo

Hanzo

    Relief Pitcher

  • Members
  • 943 posts

Posted 07 January 2012 - 03:28

Τα ειπατε για το πρωτο οκ

Τοσο απλο που μαρεσε σαν αυτα τα τοσο στερεοτυπικα και on rails jrpg που τα διασκεδαζεις και περισσοτερο λογω παραγοντα χαλαρωσης.Ξερουμε ηδη οτι το παει για τη μεγαλη ανατροπη απ το επομενο ας πουμε

Ολα τα κλισε του κοσμου μετα εκει,childhood friend transfer student,ο...pervert και καλα που πριν 20 χρονια ισως ηταν αστειος και κατι υπερβολικα σοβαρες δραματικες φατσες που δεν γινεται να τις παρεις στα σοβαρα.Moυ αρεσαν ολα αυτα?Μα ναι ηταν σαν να βλεπεις κατι του 1998 ας πουμε και του τα συγχωρεις επειδη νταξ ξερω γω.

Και το animation εχει τα προβληματα του,πραγμα...θετικο γιατι μπορει να το πανε για 50αρα και βαλε ε?!

Για τους χαρακτηρες δεν εχω κατι να πω αλλα παρατηρησα οτι στο opening τους ονομαζει ολους εκτος απ τον ψηλεα bozu με τα κλειστα ματια.Να το θυμαστε αυτο

Edited by Hanzo, 07 January 2012 - 03:42.

Posted Image


This is the sig I have prepared for myself and if you don't like it don't be rude about it.

#13 Napster

Napster

    \ [T] /

  • Members
  • 1,105 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 07 January 2012 - 04:10

Καλό ήταν, μου άρεσε το πρώτο επεισόδιο.
Nana! :nbleed::lovulovu:

Μέτριο animation, ούτε εμένα η φωνή της Seven δεν μου άρεσε, μέτριο έως κακό το τραγούδι στο opening [ending δεν έχει?] και έχει συμπαθητικούς χαρακτήρες ιδιαίτερα ο Yuusuke.
Επίσης αυτό το πράγμα που δεν μπορεί (και καλά) να χρησιμοιοποιήσει το αριστερό πόδι το είδαμε και στο ADS. Στοίχημα ότι θα έχει Roberto Carlos-esque power shot. Άσε που εδώ το χρησιμοποιεί.
Spoiler:


#14 Kamen Tantei Zura

Kamen Tantei Zura

    Ore-sama

  • Members
  • 836 posts

Posted 07 January 2012 - 10:55

Aυτό που λέτε πάνω είναι όταν κοιτούσε ο Kakeru του Suguru και την Nana να μιλάνε από κάτω;


Όταν η Nana, η Seven γιατί δεν μου κολλάει να την αποκαλώ Nana, μίλησε στον Suguru ήταν απλά μια απλή σκηνή. Δεν είχε δραματικό βλέμμα ο Kakeru, και δεν τους θαύμαζε κάτω στην αυλή ενώ εκείνοι ήταν μπροστά στο παράθυρο. Ούτε τους έβλεπε να χαίρονται.
Η σκηνή έγινε ακριβώς αφού οι συμμαθητές του τού ζητούσαν λογαριασμό για την Seven και από πού την ξέρει κτλ. Ο Kakeru αποκρίθηκε ότι η Seven ήθελε τον Suguru όταν ήταν μικρά και εκείνοι απογοητευμένοι τα παράτησαν λέγοντας ότι δεν μπορούν να συγκριθούν μαζί του. Εκείνη την ώρα έρχεται η Seven ακριβώς μπροστά του, του δίνει το application form. Κάνει ένα flashback, και απλά ο Kakeru μετά φεύγει. Δεν κάθεται να τους κοιτάξει τόση ώρα.
Τώρα αν το δείξει αργότερα κάτι τέτοιο, συγγνώμη.

http://www.mangafox.com/manga/area_no_kishi/v01/c001/43.html
http://www.mangafox.com/manga/area_no_kishi/v01/c001/45.html

Απλά το σχολίασα, γιατί δεν θα μου αρέσει στην συνέχεια αν βάλουν περισσότερο romance και μπλα μπλα.

Ελπίζω να έχει αρκετά επεισόδια πάντως.

#15 Frenzy89

Frenzy89

    Moumantai

  • Members
  • 100 posts

Posted 07 January 2012 - 12:13

Έχουν ειπωθεί τα περισσότερα, αρκετά κλισέ και το animation με ξίνισε σε αρκετά σημεία. Κάτι για την αρχή του επεισοδίου, U-15 Japan/South American Cup; Δε νομίζω πως υπάρχει κάτι τέτοιο. Δεν θέλω να σταθώ σ' αυτό αλλά στο Japan VS Brazil, για το οποίο σκέφτηκα αμάν με αυτή την Βραζιλία. Το έψαξα λίγο το πράγμα και στο U-15 South America το 2005 πήρε τον τίτλο η Βραζιλία και στο U-17 FIFA World Cup το 1997, 1999 και 2003 πάλι η Βραζιλία. Το manga κυκλοφόρησε το 2006, δεν ξέρω αν έγινε research πάνω στο θέμα αλλά όπως και να 'χει το τι έχει κάποια βάση σε real life events είναι θετικό. Football geek mode off :P. Ευχάριστο φαίνεται για αρχή, η συνέχεια θα δείξει. Eλπίζω να δούμε καλά ματσάκια στην πορεία του και να μην επικεντρωθεί σε άλλα πράγματα.

Edited by Frenzy89, 07 January 2012 - 12:25.




Also tagged with one or more of these keywords: Sports, Shounen, Comedy, Drama, Winter 2012