Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Monster Hunter


  • Please log in to reply
143 replies to this topic

#1 BoredForLife

BoredForLife

    Monster Hunter

  • Members
  • 503 posts
  • LocationPokke Village

Posted 01 September 2011 - 10:47

Posted Image

Ειπα να φτιαξω ενα θρεντ για το franchise των MonHun παιχνιδιων για να κανουμε συζητησεις κτλπ :himitsu:

(Ας κάνουμε μια μικρή παρουσίαση....)

To Monster Hunter είναι ένα fantasy action role-playing game.
Story :
Σε έναν κόσμο οπου άνθρωποι και τέρατα συνυπάρχουν , υπάρχουν κυνηγοι που πολεμάνε τα τέρατα ωστε να σταματήσουν την απειλή τους. Εσείς λοιπόν παίρνετε τον ρόλο ενός κυνηγού που μεταφέρεται σε ένα χωριό για να αντικαταστήσει τον γερασμένο κυνηγό του χωριού αυτου και στην διαδρομή για το σψριό σας επιτήθεται ένα uberpowered τέρας και εσείς πέφτετε αναίσθητος. Ο συνταξιούχος κυνηγός σας σώζει και σας πάει στο χωριό οπου αρχίζετε τα καθήκοντά σας ώς MONSTER HUNTER! Αυτό είναι το όλο story των παιχνιδιών. Βέβαια υπάρχουν και άλλα πρόσθετα όπως οι Wyvernians (απόγονοι τον δράκων και καλα) που έχουν μυτερά αυτιά και οπλές για πόδια και θα τους συναντήσετε σε κάθε παιχνίδι.

Τι θα κληθείς να κάνεις στο Monster hunter? Να κυνηγήσεις τέρατα. Για πάντα. Μεχρι να βαρεθείς και να το αφήσεις. Και μετά να το ξαναπιάσεις και να αρχίσεις πάλι να κυνηγάς. Όμως αφού είναι fantasy setting δεν θα κυνηγάς με καραμπίνα και παγίδες για αρκούδες. Ποιά είναι τα όπλα και ο εξοπλισμός σου?
Όπλα :
-Sword and shield (ότι λέει το όνομα , μπορεί να μπλοκάρει)
-Dual swords (Διπλά σπαθιά , γρήγορα , χτυπάς αλλά και σε χτυπάν πολύ)
-Great sword (Μεγάλο σπαθί , μεγαλύτερο και απο τον χαρακτήρα τον ίδιο)
-Longsword (συνήθως κατάνα , μακριά σπαθιά , πολύ τα λένε overpowered)
-Hammer (Μεγάλο σφυρι)
-Switch axe (ένα τσεκούρι που γίνεται και σπαθί. No really that's all :P
-Lance (λόγχη , και αυτό λίγο overpowered , έχει και ασπίδα )
-Gunlance(λόγχη με την οποία μπορείς να πυροβολείς κιόλας. Τρία σε ένα. Τέσσερα βασικά έχει και ένα μεγάλο κανόνι :<)
-Bowgun(Light και Heavy. Οκ ίσως υπάρχουν και καραμπίνες στο παιχνίδι....)
-Bow(Τόξο , μπορείς να κάνεις και melee με τα βέλη....)
-Hunting horn(....μάλιστα....ναι....λοιπόν , είναι ένα είδος...εμμ....μεγάλο φλάουτο που μπορείς να παίζεις τραγούδια για να δίνεις διάφορα stats σε σένα και στους συμπαίκτες. Επίσης μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως hammer)
Κάθε όπλο μπορεί να πάρει και ένα element (φωτιά , ηλεκτρισμός , πάγος , νερό και άλλα)

Για εξοπλισμό θα έχετε μια τεράστια ποικιλία απο Healing potions , μέχρι κρέας για να φάτε και να πάρετε stamina και παγίδες ηλεκτιρσμού ή στυλ ομάδας πύραυλου :<

Τέρατα :
Υπάρχει μεγάλη ποικηλία τεράτων.
Τρεις γενιές μέχρι τώρα και περιμένουμε την τέταρτη. Πολλά τέρατα μικρά , μεγάλα , μεγάλα με διαφορετικά χρώματα και επιθέσεις , δράκοι , γορίλες , δινόσαυροι , κωτόπουλοειδή , έντομα , αγριογούρουνα , τάρανδοι , leviathans , καρχαρίες , ΟΛΑ ΕΔΩ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ!

Τα quest :
Θα μπορείτε λοιπόν να πάρετε quest , είτε αυτά σας βάζουν να μαζέψετε πράγματα απο το περιβάλλον των περιοχών του παιχνιδιού είτε να σκοτώσετε έναν πέντε μέτρα δράκο . Με τα quest αυτά θα μαζέυετε materials και φυσικά MONEYAH! Τα quest είναι κλιμακόμενα. Θα ξεκινήσετε απο ελάφια , δινοσαυράκια , βουβάλάκια και σε κάποιο σημείο , με πολύ υπομονή θα φτάσετε στον πέντε μέτρα δράκο που λέγαμε... Στην αρχή θα πέρνετε τα quest απο τον αρχηγό του χωριού οπου θα έχουν μια σχετική ευκολία (φυσικά η δυσκολία κλιμακώνεται και αυτη...) και στην συνέχεια θα μπορείτε να πάρετε quests απο την συντεχνεία (guild) οπου θα είναι αρκετά πιο δύσκολα αλλά θα μπορείτε να παίρνετε και άλλους Hunters μαζί σας σε quests.

Και μιας και το πιάσαμε το θέμα : τα παιχνίδια έχουν multiplayer. Και βασικά αυτό είναι το πιο διασκεδαστικο στοιχείο. Μπορείτε να κάνετε μια ομάδα με άλλους τρεις φίλους και να πάτε σε αποστολές μαζι.
Αλλά αυτό μόνο στα quest του guild. Στα υπόλοιπα θα έχετε μαζί σας μία γάτα. Ναι ,γάτα. Ή ένα μικρό ανθρωποειδές. Αλλά ναι θα έχετε γάτα. Πολλές γάτες βασικά καθώς θα έχετε και άλλες για να σας μαγιρεύουν etc etc αλλά ναι το παιχνίδι έχει πολλές γάτες και είναι όλες τέλειες.

Τέλος τα βασικά παιχνίδα αυτήν την στιγμή :
-Monster Hunter Freedom Unite : Είναι στο psp , έχει τα περισσότερα τέρατα , τα περισσότερα quests , όπλα κτλπ κτλπ. Γενικά πολύ καλό αλλά χρειάζεσαι ps3 και μια ειδική διαδικασία για να παίξεις Online.
-Monster Hunter Portable 3rd : Στο PSP και στο ps3 , έχει βγεί μόνο στην ιαπωνία αλλά μπορεί κάποιος να το κάνει import ή *γκούχου*Να το κατεβάσει σε CFW στο psp και να βάλει και ένα υπέροχο αγγλικό patch
-Monster Hunter 3/Tri : Στο Wii. Αρκετά καλή έκδοση. Δεν έχει τόσο μεγάλο περιεχόμενο όσο το freedom unite αλλά έχεις αρκετό. Μπορείς να κολυμπήσεις για πρώτη φορά και να κυνηγήσεις διάφορα τέρατα underwater. Το πιο διαδεδομένο Monster hunter στο δυτικό κοινο.
-Monster Hunter 3G : Μεταφορά του Tri στο 3DS.Έχει βγει μόνο στην ιαπωνία. Για πρώτη φορά βάζουν target lock στο παιχνίδι.
-Monster Hunter Frontier : Πονεμένη ιστορία.... MMO για PC και XBOX360 μόνο για ιαπωνία και γύρο περιοχές αν και μπορούσε κάποιος να παίξει στους taiwan servers(χωρίς αγγλική μετάφραση) . Τώρα κλείνουν τους taiwan servers , άρα και να ήθελε κάποιος να πληρώσει για να παίξει.... Δεν έχει...
-Υπάρχει και ένα μικρό παιχνιδάκι για iphone , monster hunter dynamic hunting , δεν έχει τίποτα κοινό με όλα τα άλλα παιχνίδια απλές αποστολές (No multiplayer)
Αυτά...

Edited by BoredForLife, 20 June 2012 - 07:09.

v4kFmx.png


#2 Hellraider

Hellraider

    Anime Elite

  • Members
  • 1,348 posts
  • LocationΑθήνα

Posted 01 September 2011 - 11:15

Είχα σκεφτεί πιο παλιά να φτιάξω αλλά δεν περίμενα να απαντήσει κανένας και γι'αυτό δεν το έκανα.

Freedom Unite και Tri Hunter here.

Το μόνο κακό που έχω με το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ότι δεν βρίσκω καλή παρέα.Από τα πέντε άτομα που ξεκινήσαμε να παίζουμε οι τρεις το βρήκαν πολύ δύσκολο για να το συνεχίσουν με αποτέλεσμα να μείνουμε μόνο δύο.

Όχι τίποτα άλλο, θέλω να ασχοληθώ λίγο με S&S αλλά στα δύο άτομα δεν έχει νόημα.Να είμαστε 4 ή έστω 3 κάτι γίνεται...

#3 BoredForLife

BoredForLife

    Monster Hunter

  • Members
  • 503 posts
  • LocationPokke Village

Posted 01 September 2011 - 11:37

εγω εχω το θεμα του οτι δεν μπορω να συνδεθω καν με το psp xP
και πραγματικα , atm , λιγη βοηθεια με το khezu δεν θα με χαλαγε >.<

v4kFmx.png


#4 Hellraider

Hellraider

    Anime Elite

  • Members
  • 1,348 posts
  • LocationΑθήνα

Posted 01 September 2011 - 12:30

Ώπα έχεις κολλήσει στο Khezu;Α noobaki μου είσαι δηλαδή. :P

Με fire duals δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.Απλώς κάθε φορά που τον βαράς μην σε νοιάζει να τελειώσεις το combo απλώς να φύγεις πριν κάνει την ασπίδα ηλεκτρισμού τι είναι αυτό που κάνει.Παίξτο συντηρητικά δεν χρειάζεται να βιάζεσαι.Πολύ σημαντικό όμως να μην κάνουν bounce τα duals που έχεις.

Πόπο νοσταλγία.Και εγώ είχα κολλήσει την πρώτη φορά που έπρεπε να φάω Khezu!

#5 BoredForLife

BoredForLife

    Monster Hunter

  • Members
  • 503 posts
  • LocationPokke Village

Posted 01 September 2011 - 12:37

Ποια πρωτη φορα?? xD ενα μηνα εχω που το παλευω!!!! Aπλα εχω ice element blades.... Τωρα εφτιαξα ενα Long sword μπας και τα παω καλυτερα....

v4kFmx.png


#6 Hellraider

Hellraider

    Anime Elite

  • Members
  • 1,348 posts
  • LocationΑθήνα

Posted 01 September 2011 - 12:45

Ε μα αν πηγαίνεις με λάθος όπλα δεν σου φταίει κανείς.Duals και fire.Αλλιώς long sword και fire αλλά δεν είναι και η καλύτερη επιλογή.

Γενικά στο game με ένα όπλο δεν κάνεις δουλειά.Πρέπει να έχεις από κάθε element κάτι (για να μην πω από 3-4 διαφορετικά όπλα τουλάχιστον κιόλας).

#7 BoredForLife

BoredForLife

    Monster Hunter

  • Members
  • 503 posts
  • LocationPokke Village

Posted 01 September 2011 - 16:54

Ε μα αν πηγαίνεις με λάθος όπλα δεν σου φταίει κανείς.Duals και fire.Αλλιώς long sword και fire αλλά δεν είναι και η καλύτερη επιλογή.

Γενικά στο game με ένα όπλο δεν κάνεις δουλειά.Πρέπει να έχεις από κάθε element κάτι (για να μην πω από 3-4 διαφορετικά όπλα τουλάχιστον κιόλας).


Παραλιγο να τον σκοτώσω πριν λιγο....Τον ειχα χαραξει τρελα σε πλατη και μουρη αλλα με προλαβε και ψοφησα >.<

Θα τον ειχα νικησει αμα δεν μου τελίωναν οι καλες σφαιρες...

v4kFmx.png


#8 Terraplant

Terraplant

    Anime Newbie

  • Members
  • 54 posts
  • LocationΜεταξύ Θεσσαλονίκης και Equestria.

Posted 03 September 2011 - 17:52

MH3 playah εδώ πέρα. Παλιότερα έπαιζα με Switch Axe,αλλά το γύρισα στο Lance. Έχω δοκιμάσει και λίγο Hammer,αν φτιάξω καλό set θα το δοκιμάσω.

#9 Hajime_Saito

Hajime_Saito

    ドS

  • Moderators
  • 2,136 posts

Posted 03 September 2011 - 18:07

Well hello there! Hope I'm not bothering or something?

Posted Image

LfNX0dh.png


#10 Vagelio

Vagelio

    Derp

  • Review Team
  • 1,231 posts

Posted 03 September 2011 - 19:55

Θέλώ να το αρχίσω στον ps2 emu αλλά δεν έχω ιδέα από τα games της σειράς (και είναι κάμποσα). Ποιο κατά την γνώμη σας είναι το καλύτερο από άποψη gameplay?

Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.


#11 Hajime_Saito

Hajime_Saito

    ドS

  • Moderators
  • 2,136 posts

Posted 03 September 2011 - 20:01

Θέλώ να το αρχίσω στον ps2 emu αλλά δεν έχω ιδέα από τα games της σειράς (και είναι κάμποσα). Ποιο κατά την γνώμη σας είναι το καλύτερο από άποψη gameplay?


Για PS2, κατέβασε την fan-translated έκδοση του Monster Hunter 2 (Dos)

LfNX0dh.png


#12 Terraplant

Terraplant

    Anime Newbie

  • Members
  • 54 posts
  • LocationΜεταξύ Θεσσαλονίκης και Equestria.

Posted 03 September 2011 - 21:20

Well hello there! Hope I'm not bothering or something?

Posted Image


Φυσικά και όχι! Περίμενε λίγο να βάλω το Agna+ Armor και να πάρω το Lance μου.

#13 Vagelio

Vagelio

    Derp

  • Review Team
  • 1,231 posts

Posted 04 September 2011 - 22:40

Aκολουθούν n00b questions:
Spoiler:

Πολλά tutorials από το MonHun 2 είναι στα Ιαπωνικά και δεν καταλαβαίνω γρι Τ^Τ.

Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.


#14 Hellraider

Hellraider

    Anime Elite

  • Members
  • 1,348 posts
  • LocationΑθήνα

Posted 05 September 2011 - 00:04

Aκολουθούν n00b questions:

Spoiler:

Πολλά tutorials από το MonHun 2 είναι στα Ιαπωνικά και δεν καταλαβαίνω γρι Τ^Τ.


1)Στην starting area εκτός από το κουτί που παίρνεις τα supplies υπάρχει άλλο ένα.Πάτα κύκλο πάνω του και τα στέλνει.
2)Στο κουτί που υπάρχει στο σπίτι σου κάνεις τα equip/unequip και όλα τα σχετικά.
3)Αφού έχεις πάει σε quest το διαλέγεις όπως βάζεις και Potions.Ξέρεις να βάζεις potions έτσι; :P

PSP δεν έχεις ε;

#15 Seraphimon-T.K.

Seraphimon-T.K.

    Ο Δεκαπτέρυγος

  • Members
  • 1,409 posts

Posted 12 September 2011 - 20:19

Εγώ είμαι PSP MonHun player! Παίζοντας την latest εκδοση με fan translation είδα τελικά γιατί οι ιάπωνες κόλλησαν τόσο. Το παιχνίδι ειναι τέλειο σε co-op και αρκετά challenging. Το μόνο αρνητικό που βρίσκω είναι οτι υπάρχουν μόνο gathering quests και hunting. Θα ήθελα λίγη ποικιλία :Ρ

Σε μία αποστολή που είχε να μαζέψω κατι μανιτάρια και μέλι, πήγαινα χαρούμενος στην πρώτη περιοχή που ήξερα οτι είχε και μέλι και μανιτάρια, και βλεπω την Μπλε Αρκούδα (Aoshira) και λεω "ε σιγα, την έχω"...την σκοτώνω και αμέσως μόλις μαζεψα ότι ήθελα μου βγάζει ενα warning σήμα...Και τα υπόλοιπα στα ιαπωνικά! Πανικοβλήθηκα λιγο αλλα συνέχισα να μαζεύω υλικά διάφορα ώσπου μπαίνει ξαφνικά μία μουσική και τρόμαξα γιατί ειχα τα ακουστικά κιολας :Ρ Και δικαίως τρόμαξα γιατι εμφανίστηκε o Jinouga...Είπα να δοκιμάσω την τύχη μου παρέα μαζί με τα γατόνια που είχα μαζί μου, αλλα είδα οτι δεν μπορουσα να του κάνω damage, οπότε τον αφησα να φάει τα γατιά και το έβαλα στα πόδια XD

Edited by Seraphimon-T.K., 12 September 2011 - 20:26.

Posted Image

ΧΙΝΑΤΑ, και τι δεν θα έδινα να σκύψεις να πιάσεις τη ΚΑΝΑΤΑ....:: LiveJournal ::. = DeviantArt = \o/MADAOmon FanSubs :3 \o/
Spoiler: Υφυπουργός Γαστρονομιας και Επίσημος Κρατικός Μπαρτέντερ