Και το αγόρασα(όχι που θα κρατιόμουν). Έχουμε και λέμε λοιπόν.
Η συσκευή αυτή καθεαυτή είναι υπέροχη. Η καλύτερη βελτιώση για μένα είναι η οθόνη αφής που είναι μεγαλύτερη απο του psp και γενικά μεγαλύτερη νομίζω απο οποιοδήποτε άλλο handheld/κινητό. Ο δεύτερος μοχλός που έχει προστεθεί πρεπει να είναι καλός αλλά δεν μου κάνει και τόση εντύπωση γιατί προτιμώ jrpgs όπου συνήθως δεν ειναι απαραίτητος. Το rear touchpad με έχει μπερδέψει και ίσως μου πάρει λίγο καιρό να το συνηθίσω. Υποθέτω θα εξαρτηθεί και απο το πως θα το εκμεταλευτούν στα παιχνίδια. Τα πλήκτρα είναι λίγο μικρότερα απο του psp αλλά αυτό μόνο εμένα παίζει να μου φαίνεται περίεργο. Θα το συνηθίσω και αυτό. Έχουν προσθέσει και κάμερες οι οποίες δεν έχουν καμιά τρομερή ποιότητα λήψης αλλά την δουλειά τους την κάνουν για τα AR Games. Γενικά μεγάλο μέγεθος αλλα ευτυχώς ελαφρύ.
Τα περισσότερα παιχνίδια με αφήνουν αδιάφορο καθώς περιμένω persona και disgaea. Απο αυτά που δοκίμασα το uncharted έχει υπέροχα γραφικά όπως ήταν αναμενόμενο. Καλό μου φάνηκε και το dynasty warriors next. Λεπτομερέστατα γραφικά στους χαρακτήρες και στις πανοπλίες και κλασσικά οι άπειρες στρατιές που πρέπει να νικήσεις. Έχουν προστεθεί και ωραίοι μηχανισμοί που εκμεταλλεύονται το γυροσκόπιο και την οθόνη αφής. Γενικά σε όποιον αρέσουν τα dynasty warriors θα του αρέσει και αυτό. Το escape plan είναι το μόνο που αγόρασα σε αυτή την φάση μιας και είναι φθηνό και είχα έκπτωση απο την προπαραγγελία. Ωραίο και ατμοσφαιρικό αλλά θα ήθελα να μπορείς να κινήσεις τον χαρακτήρα και με τον μοχλό όχι μόνο με την οθόνη. Γενικά έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στην οθόνη αφής και τα παιχνίδια προσπαθούν να δείξουν όσο περισσότερο μπορούν τις καινούργιες δυνατότητες της κονσόλας(προσωπικά δεν θέλω πάντως να δώσουν βάρος στην οθόνη αφής. Προτιμώ τον κλασσικό χειρισμό). Μέγα αρνητικό είναι η τιμή τους. Τα περισσότερα κυμαίνονται στα 40 με 50 ευρώ. Απο playstation network είναι φθηνότερα. Λογικά θα μειωθούν πάντως γιατι και μέσω internet βλέπω αρκετά χαμηλότερες τιμές. Αξίζει επίσης να αναφερθεί εδώ οτι τα παιχνίδια που έχεις κατεβάσει απο το playstation network για το psp μπορείς να τα ξανακατεβάσεις για το vita δωρεάν! Αυτό βέβαια δεν βολεύει όσους έχουν πολλά UMDs αλλά για αρχή κάτι είναι και αυτό.
Εκτός απο παιχνίδα έχει χάρτες, δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικής και video(τι video formats δεν ξέρω καθώς δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα) και απο οτι είδα μπορείς να κατεβάσεις τις κλασσικές εφαρμογές facebook και twitter. Έχουν προστεθεί και trophies και κάποιες δικτυακές εφαρμογές(που δεν είδα καν τι κάνουν), internet browser και το welcome park που είναι ενα tutorial των δυνατοτήτων της κονσόλας. Ακόμα δεν βγήκε, έχει και το πρώτο update(έκδοση 1.61 που βάζει τους χάρτες και την δυνατότητα να τραβάει βίντεο η κάμερα). Γενικά πάντως είναι για games. Οι άλλες δυνατότητες είμαι σίγουρος οτι ικανοποιούνται απο τα σημερινά smartphones.
Απο αξεσουάρ απαραίτητη είναι η κάρτα μνήμης. Αν θέλετε μόνο για saves παιχνιδιών θα σας καλύψει η 4GB. Αν θέλετε όμως να κατεβάσετε παιχνίδια και να βάλετε αρχεία καλύτερα 16GB. Κανονικά υπάρχει και των 32GB αλλά δεν την βρήκα πουθενά(καλύτερα απο μια αποψη γιατι κάνει και 100 ευρώ). Υπάρχουν starter kits με προστασία οθόνης και θήκες αλλά δεν είναι κάτι το τρομερό. Αργότερα θα βγούν καλύτερα.
Με λίγα λόγια:
- Τέλεια οθόνη.
- Καλή τιμή(αν και αυτό είναι σχετικό. Η συσκευή αυτή καθεαυτή για τις δυνατότές της καλά είναι πιστεύω αλλά μαζί με κάρτα και παιχνίδια ανεβαίνει πολύ)
- Ποικιλία παιχνιδιών αλλά όχι κάτι το τρομερό ακόμα. Ακριβά προς το παρόν. Ευχάρηστη έκπληξη παιχνίδια σαν το Escape plan.
- Δυνατότητα να παίξεις παιχνίδια απο το psp(ΜΟΝΟ όμως όσα είχες κατεβάσει απο playstation network).
- Μνήμη δεν την γλυτώνεις γιατί απαιτείται απο τα παιχνίδια.
Προσωπικά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος γιατί ήταν αυτό ακριβώς που περίμενα. Απο εκεί και πέρα όποιος έχει υπομονή μπορεί να περιμένει να βγούν καλύτερα παιχνίδια και πιθανώς να πέσουν και οι τιμές. Άλλωστε καλή εναλλακτική είναι το psp αυτή την περίοδο που έχουν πέσει και πολύ οι τιμές των παιχνιδιών του. Μεταξύ PSVita και 3DS, καλύτερο για μένα με διαφορά το Vita. Προτιμώ καλύτερα γραφικά απο το 3d.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Battlemage: 23 Φεβρουάριος 2012 - 21:53
typo