Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 1 votes

Most Overrated Anime

#υποτιμημενο

• Please log in to reply
608 replies to this topic

#346 Melkor

Melkor

逸楽生活

• Members
  • 2,051 posts

Posted 24 September 2009 - 22:08

ακριβως.
εδω δεν ειναι το μερος που λεμε ποιο ανιμου δεν μας αρεσε.
εδω λεμε ποιο νομιζουμε οτι ειναι κατωτερο απο οσο ειναι γενικως αποδεκτο.

1345977285497_zps066ae44a.jpg

#347 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 24 September 2009 - 23:21

Το code geass R2 για παραδειγμα δεν αξιζει να εχει 9 στην anidb, περισσοτερο απο Gundam 0079-zeta με τα Plotholes που εχει, οπως και το naruto Που οι περισσοτεροι των fans του νομιζουν οτι διαβαζουν το υπερ-romance με το τελειο charachter development και τα κοινονικοπολιτικα μυνηματα :P

Kαταρχάς το code geass είναι καταταγμένο ως seinen οπότε η σύγκριση με τα shonen με βάση το είδος είναι κάπως άκυρη.

Kατά δεύτερο, αυτοί οι οποίοι υπερεκτιμούν το naruto το one piece και γενικότερα τα shonen αυτού του στυλ, είναι αυτοί οι οποίοι πορώνονται με το ξύλο, τα φρούτα και τις τεχνικές και θεωρούν ότι ο πρωταρχικός ρόλος ύπαρξης ενός shonen είναι αυτά, αγνοώντας ότι στην ουσία shonen είναι ηλικιακός προσδιορισμός και όχι προσδιορισμός ως προς το είδος. Αλλιώς λέγονται και fanboys.

Όσοι ξέρουν να διακρίνουν το πότε μια κατά τ άλλα action σειρά έχει κάποια θετικά πράγματα να πει συνήθως έχουν δει καλύτερα δείγματα από character development και κοινωνικοπολιτικά μυνήματα οπότε βάζουν τις εν λόγω σειρές σαν σύνολο ακριβώς στην θέση που τους αξίζει. ^w^

#348 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1,385 posts

Posted 25 September 2009 - 01:46

Το code geass R2 για παραδειγμα δεν αξιζει να εχει 9 στην anidb, περισσοτερο απο Gundam 0079-zeta με τα Plotholes που εχει

Το οποίο 0079 δεν έχει καθόλου plotholes...
Spoiler:

M' αρέσουν πολύ τα Gundam αλλά έχουν και αυτά τις "τρυπούλες" τους σεναριακά.

Επίσης μία action σειρά δεν μπορεί να θεωρηθεί κορυφαία μόνο και μόνο για το action και την πόρωση του να τη βλέπεις? Το να σε καθηλώνει και να σε κρατάει κολλημένο στην καρέκλα δεν είναι προτέρημα(πχ death note)?

#349 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 25 September 2009 - 09:50

... μία action σειρά δεν μπορεί να θεωρηθεί κορυφαία μόνο και μόνο για το action και την πόρωση του να τη βλέπεις?

Όχι. Βέβαια έχει γίνει άπειρες φορές αυτή η συζήτηση και δεν βγάζει πουθενά. Γιατί όπως εγώ λέω όχι, δεν θεωρώ κορυφαίο κάτι που απλά με πόρωσε, υπάρχουν άλλοι που κρίνουν αν κάτι είναι καλό μόνο με το κατά πόσο τους πορώσει. Γι' αυτό τα τρία γνωστά shounen είναι πιο γνωστά και βαθμολογημένα κατά πολύ περισσότερο απ' ότι αξίζουν, γι' αυτό το code geass χτυπάει 9άρια και 10άρια. Και μην νομίζετε, με το code geass μια χαρά πόρωση έφαγα όταν το είδα: "All hail Lelouch ήμουν στο τέλος":wooi2:, αλλά ήξερα ότι αυτό που βλέπω είναι γεμάτο τρύπες και fanservice. "Ήξερα" όχι από πριν, δεν με προϊδέασε κανείς και δεν ήμουν προκατειλημμένη δηλαδή. Δεν αρκεί το συναίσθημα για να παραβλέψω τα υπόλοιπα και να θεωρήσω αριστούργημα μια τέτοια σειρά. Δηλαδή αν δω κάποια σειρά που είναι άψογη σε όλα και με ενθουσιάσει, πόσο θα πρέπει να την βαθμολογήσω;:nosey: Δεν είναι άδικο να βαθμολογηθεί το ίδιο με το Code geass ή οποιοδήποτε code geass;

Καλό θα είναι όμως πριν αρχίσουμε να παίρνουμε σβάρνα τα poll και να δίνουμε ratings στα διάφορα site, να έχουμε δει πολλαααά. Το Bleach ήταν στην ουσία η πρώτη μου σειρά, και αν εκείνη την στιγμή την βαθμολογούσα θα της έδινα 9άρι δαγκωτό. Δεν το έκανα όμως, γιατί θεώρησα ότι πρέπει να δω κι άλλα ώστε να είμαι πιο σωστή στην εκτίμηση μου και να μην χτυπάω το κεφάλι μου μετά από λίγο καιρό.

Και μην νομίζετε ότι τα έβαλα με τις συγκεκριμένες σειρές, μια χαρά είναι, γι αυτό που είναι. Υπάρχουν πολλά άλλα παραδείγματα. Τυχαία τις ανέφερα και γιατί αναφέρθηκαν παραπάνω.

Τώρα για το Gankutsuou που αναφέρθηκε παραπάνω, overrated δεν θα το έλεγα γιατί δεν είναι πια και τόσο δημοφιλές, ούτε βαθμολογείται συνήθως και τόσο ψηλά. Θα συμφωνήσω ότι έχει κάποια μείον στο σενάριο και σε κάποιες συμπεριφορές χαρακτήρων, αλλά αν και (να το ξεκαθαρίσω) "αριστούργημα" δεν το θεωρώ, μου άρεσε το όλο concept και την θεωρώ αξιόλογη σειρά. Ευτυχώς πέρα από κάποια ταινία που είχα δει μικρή, δεν είχα κάποια επαφή με το βιβλίο του Δουμά, γιατί διαφορετικά δεν θα είχα την ίδια άποψη.

Όπως είπα παραπάνω, άκρη δεν θα βγάλουμε με αυτή την συζήτηση.

Posted Image

Posted Image

#350 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 25 September 2009 - 14:26

Το οποίο 0079 δεν έχει καθόλου plotholes...

Spoiler:

M' αρέσουν πολύ τα Gundam αλλά έχουν και αυτά τις "τρυπούλες" τους σεναριακά.

Επίσης μία action σειρά δεν μπορεί να θεωρηθεί κορυφαία μόνο και μόνο για το action και την πόρωση του να τη βλέπεις? Το να σε καθηλώνει και να σε κρατάει κολλημένο στην καρέκλα δεν είναι προτέρημα(πχ death note)?

Δεν ειπα οτι το 0079 ειναι το τελειο anime, εχει και αυτο καποια ελατωματα και Plotholes, αλλα απο το code geass εχει πιο σφιχτο σεναριο, ειδικα τα 2 που ανεφερες μου φαινοντε μικρα κενα.

Τωρα για το αν μια σειρα θεωρητε κορυφαια με δεικτη την πορωση που προσφερει, διαφωνω.Προσωπικα εχω 2 top 10, ενα για τα αγαπημενα μου, και ενα για τα καλυτερα που εχω δει.Για να βαλω το 9αρι σε μια σειρα πρεπει περα απο την πορωση και το ποσο κολλημενο με κρατησε στη καρεκλα να εχει και ενιαιο σεναριο, καλο charachter development.
Συγκεκριμενα στο code geass ειδα ολλη τη 1η season σερι, και οταν εκανα catch up (στο τελευταιο επισοδιο) ειχα πεθανει μια βδομαδα απο την αγωνια για να δω τι θα γινει, αλλα δε φτανει αυτο για να του δωσω το 10αρι.Ειδικα αφοτου το τελιωσα και ειδα και αλλες σειρες μου εγιναν πιο εμφανεις οι ελειψεις του, για αυτο λεω οτι το 9αρι-10αρι του παει καπως πολυ.

qzMHWHd.png

#351 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1,385 posts

Posted 25 September 2009 - 14:41

Βασικά όταν εννοώ πόρωση εννοώ αυτό το ενδιαφέρον που σου δημιουργεί μια σειρά για να δεις και το επόμενο επεισόδιο. Και ναι υπάρχουν σειρές που είναι κορυφαίες σε όλους τους τομείς αλλά βλέπεις ένα επεισόδιο και μπαφιάζεις. Για μένα αν μία σειρά είναι κορυφαία σε αυτό που υπόσχεται να σου προσφέρει(στο σκοπό της δηλαδή) πχ action, σενάριο, χαρακτήρες κλπ είναι πολύ καλή. Το τι θεωρεί ο καθένας σημαντικότερο από αυτά τα τρία για παράδειγμα είναι υποκειμενικό. Για παράδειγμα το Canaan, αν το δεις περιμένοντας ρεαλιστικές καταστάσεις θα απογοητευτείς, αν θες να δεις υπεβολικές σκηνές δράσης θα καραγουστάρεις[βέβαια το πόσο θα σ' αρέσει εξαρτάται και από το πόσες υπερβολές(δλδ plotholes) μπορείς να δεχτείς]. Το Code Geass για όσους μπόρεσαν να παραβλέψουν τα plotholes του ήταν μία συναρπαστική διαδρομή που παρόλαυτα απογοήτευσε γιατί η δεύτερη season ήταν τίγκα στο fanservice κάθε είδους και κατώτερη από την αρχική γιατί τα plotholes ήταν πολύ περισσότερα.

Tέσπα διαφωνώ, γιατί την ικανότητα μιας σειράς να σου κρατάει το ενδιαφέρον και να προσφέρει αγνή διασκέδαση την θεωρώ αρετή της, αλλά η συζήτηση δε βγάζει πουθενά, γιατί το τι διασκεδάζει τον κάθε άνθρωπο είναι είναι διαφορετικό.
Άλλος βαριέται τις μάχες άλλος καραγουστάρει μ' αυτές. Σ' άλλον αρέσουν τα slice of life σε άλλον προκαλούν νύστα κλπ κλπ.

#352 nancy_neko

nancy_neko

Anime Fan

• Members
  • 233 posts

Posted 29 September 2009 - 12:21

one piece,bleach...και don't try to kill me,ειναι my point of view :P
[SIGPIC]Battousai_Blood_version copy.jpg[/SIGPIC]

#353 elitr

elitr

Starting...

• Members
  • 13 posts

Posted 13 February 2010 - 19:12

Entaku no Kishi Monogatari: Moero Arthur (του 79, που δεν τη βρίσκω κι είναι το πρώτο άνιμε που είδα ποτέ από βιντεοκασέτες)
pet shop of horrors (έπρεπε να συνεχίσει... γιατί;; )
Mushi shi (άψογη σειρά που δυστυχώς διάφοροι φίλοι μου την παράτησαν στη μέση)
Juuousei (οκ, δεν είναι αριστούργημα, αλλά μέχρι τη μέση η σειρά είναι πολύ καλή, άσχετα αν τα 3-4 τελευταία επισόδια θα πρεπε να ναι τουλάχιστον τα διπλάσια για να ολοκληρωθεί σωστά...)

πολύ καλό τόπικ, μου κεντρίσατε το ενδιαφέρον για διάφορα άνιμε που είτε είναι ξεχασμένα, είτε δεν ήξερα αν άξιζαν τον κόπο

#354 papp0us

papp0us

Clean-Up Batter

• Members
  • 515 posts

Posted 13 February 2010 - 20:26

My turn....Κατα την γνωμη μου πολυ υποτιμημενο ανιμε ειναι το needless αν κ νεο ανιμε >.> δεν εχει πολυ τηλεθεαση,παροτι στο ανιμε αυτο υπαρχουν καλα γραφικα κ πολυ γελλιο!!
Αντε να δω πως θα σας πεισω να παμε μαζι το ανιμε αυτο μπροστα <3:tensai:

+1 αντε να μαζευτούμε να μαζέψουμε υπογραφές μπας και δούμε season 2 με οτι θεμα να'ναι.. priest να'χει και οτι να'ναι!

Angroid.gr Android à la Ελληνικά

#355 Darthnicolas

Darthnicolas

Raidou Kuzunoha the 1st

• Members
  • 972 posts

Posted 13 February 2010 - 20:59

Περιμένω αρκετό κράξιμο αλλά να βάλουμε στη λίστα και το Katekyou Hitman Reborn?Άρχισα τη σειρά περιμένοντας κάτι μέτριο,και με καθήλωσε τόσο που σε ένα μικρό χρονικό διάστημα τελείωσα και το 2ο arc(υπ'όψην,η σειρά είναι shounen και το 2ο arc τελείωνε στα 70 κάπου επεισόδια...)

Κάτι μου λέει πως θα φτάσω στα 160 που έχουν βγει σε χρόνο dt :burningbe3:

#356 Vagelio

Vagelio

Derp

• Review Team
  • 1,231 posts

Posted 14 February 2010 - 13:42

My turn....Κατα την γνωμη μου πολυ υποτιμημενο ανιμε ειναι το needless αν κ νεο ανιμε >.> δεν εχει πολυ τηλεθεαση,παροτι στο ανιμε αυτο υπαρχουν καλα γραφικα κ πολυ γελλιο!!
Αντε να δω πως θα σας πεισω να παμε μαζι το ανιμε αυτο μπροστα <3:tensai:

Καθαρα προσωπικη μου αποψη:
Ειναι υποτιμημενο γιατι υπαρχουν μερικα ecchoφοβικα fangirls (σαν και του λογου μου) που ενω βλεπουν τι θεογκομενος ειναι ο Adam το βγαζουν κατευθειαν απο το watchlist τους διαβαζοντας τα πρωτα review που αναφερουν οτι ειναι τιγκα στο ecchi :puke:

Επισης αρκετα υποτιμημενο θεωρω και το hitman reborn και το gintama καθως και διαφορα αλλα anime που εχουν το slow start στοιχειο.

Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.

#357 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5,518 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 14 February 2010 - 17:31

Και τρία αρκετά υποτιμημένα όπως και σχετικά πρόσφατα κομματάκια από μένα...:wooi2:

Twin Spica (και ειδικά το manga του)
Mujin Wakusei Survive
Figure 17: Tsubasa & Hikaru

Και τα 3 εν μέρει την πάτησαν λόγω fansubbing προβλημάτων. Είναι κρίμα though, νομίζω πως θα άρεσαν σε αρκετό κόσμο...

Edited by Dante80, 14 February 2010 - 17:48.

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.

#358 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 01 March 2010 - 20:13

υποτιμημενο....σχετικο ειναι αυτο. Πχ ολοι στην Ιαπωνια ξερουν τη σειρα Gegege no Kitaro, ενω εκτος ειναι τελειως αγνωστη. Μου φαινεται στις λατινοφωνες χωρες μεταγλωττιστηκε.

Η σειρα Count of Monte Christo, ενω ειχε διθυραμβικα σχολια, φαληρισε στην Ιαπωνια.

Ουτε μιλαμε για τις σειρες που ηταν δημοφιλεις αλλα λογω ελλειψης φροντιδας δεν επαναπροβληθηκαν ή δεν κυκλοφόρησαν σε DVD. Δυστηχως ομως ετσι πολλες λιγοτερο γνωστες ξεχαστηκαν τελειως

Για να ειμαι πιο δικαιος, θα πω εναν τιτλο που προβληθηκε σε πολλες χωρες αλλά παντού δεν τα πήγε καλά (Ιαπωνιας συμπεριλαμβανομενης) και ξεχάστηκε ή γνώρισε ως επι το πλείστον χλιαρή υποδοχή:

Makiba no Shoujo Katori

http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=443

Ευτυχησα να τη δω στα Ιταλικά και στα Ιαπωνικά από DVD με τη μουσική του Sibelius. Από τις λιγότερο δημοφιλείς σειρες του World Masterpiece Theater. Και αυτο γιατι εχει εναν αργο ρυθμο που αν εισαι συνηθισμενος στην πλειοψηφια των anime και καρτουν, θα σου σπασει τα νευρα. Θελει υπομονη και καταλαβαινω γιατι με την οικονομικη κριση των σταθμων, θα δισταζαν να ξαναπροβαλλουν τετοια σειρα

Και τρία αρκετά υποτιμημένα όπως και σχετικά πρόσφατα κομματάκια από μένα...:wooi2:

Twin Spica (και ειδικά το manga του)
Mujin Wakusei SurviveFigure 17: Tsubasa & Hikaru

Και τα 3 εν μέρει την πάτησαν λόγω fansubbing προβλημάτων. Είναι κρίμα though, νομίζω πως θα άρεσαν σε αρκετό κόσμο...

ειχα ενδιαφερθει παλια για το manga της Twin Spica, αλλα τοτε δεν ειχε ασχοληθει κανεις. Τωρα βλεπω τα πρωτα 6 tankouban μεταφραστηκαν, δηλ. αυτα που καλυπτουν την ιστορια του anime. Παντως ακομα να τελειωσει και ειναι αισιως στο 17ο tankoubon. Ισως τα διαβασω το καλοκαιρι.

Για το Planet Survival εχω ακουσει καλα σχολια αλλά τι να το κανεις αν εχεις διαβασει Lord of the Flies.....

Για το Figure 17, αξιζει και αυτο μια θεαση, αλλα βάλθηκαν να μας μπερδέψουν. τη μια ειναι slice of life, την αλλη action.

#359 legeon

legeon

Anime Freak

• Members
  • 267 posts

Posted 14 March 2010 - 00:52

μιλώντας για υποτιμημένα άνιμε εντελώς τυχαίως έπεσα πάνω στο Big O.το έχει δει κανείς?
αν και διάβασα πως στην Ιαπωνία δεν τα πήγε και τόσο καλά,το στόρι δεν μου φαίνεται και τόσο χάλια αλλά ούτε και το σχέδιο(αν και έμοιαζε πιο πολύ σε Αμερικάνικο καρτούν)

#360 Shaolin egg

Shaolin egg

take the egg and shave it

• Members
  • 20 posts

Posted 14 March 2010 - 01:08

Το gto. Επειδή είναι λίγο pervert; Έχει πολύ νόημα μέσα και μια χαρά τέλος είχε όσο και να διαφωνούν οι περισσότεροι.