Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * * 1 Ψήφοι

Most Overrated Anime

#υποτιμημενο

• Please log in to reply
608 replies to this topic

#331 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3.279 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 23 Σεπτέμβριος 2009 - 22:40

Όταν είχε βγει το Ντράγκονμπολ, όχι μόνο δεν είχε ανταγωνισμό αλλά και παραμένει μέχρι σήμερα ανάμεσα στα ανιμέ μεγάλης διάρκειας που δεν χαλάσανε κάθετα μετά από ένα σημείο. Αν και μετά τον Νάμεκ κάνει κοιλιά, αυτή η κοιλιά παραμένει μικρούλα σε σχέση με τα περισσότερα σύγχρονα σούνεν που υποτίθεται ότι μαθαίνανε από αυτό. Και γενικότερα, εδώ μιλάει το συναίσθημα στους περισσότερους παρά η λογική.

να πω την καθαρή μου αλήθεια, στα μέσα του 90 όταν άρχισε να γίνεται γνωστή στην Ελλάδα δεν είχα ιδέα ότι υπήρχε. Ωσπου κατέβηκα Αθήνα να δω τα ξαδέρφια μου και βλέπω να έχουν ήδη σχηματίσει fan club, να βλέπουν με θρησκευτική ευλάβεια κάθε επεισόδιο και να τα εχουν σε βιντεο. Εγώ εντελώς ανίδεος. Βρε μπας και είναι κανένα κουλτουριάρικο;

Το περίεργο είναι πως είχα δει επεισόδια της Sailor Moon. Μάλλον θα έφταιγε η ώρα μετάδοσης μιας και δεν έβλεπα όλες τις ώρες καρτούν.

Μετά βλέπω ένα επεισόδιο Dragon Ball Z στον ΑΝΤ1 να δω τι στο καλό είναι και μόλις είδα τα σχέδια μου'ρθε να ξεράσω.

Τότε κατάλαβα ότι αυτή η σειρά είναι καλή μόνο για όσους ασχολούνται με πολεμικές τέχνες.

Ειχα συνηθισει και εγω στις σειρές τις ΕΡΤ. Σειρες σαν αυτην δε θα μεταδίδονταν ποτέ εκεί. Ασε που οι άδειες των καναλιών τότε κρέμονταν από μια κλωστή (και ακόμα κρέμονται) και θέλαν να προσελκυσουν όση περισσότερη τηλεθέαση με ότι φθηνότερο γίνεται. Οχι οτι και τα κρατικά δεν κάναν το ίδιο, αλλά το κάναν μονο στις σειρες και στις ταινιες. Οχι στα κινουμενα σχεδια

#332 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1.786 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Σεπτέμβριος 2009 - 23:26

Τι μου λες τώρα, εδώ στο κουτσοχώρι μου μαζεύονταν όλα τα παιδάκια της γειτονιάς να δούνε μαζί την πρώτη σεζόν Power Rangers στον ΑΝΤ1 και μετά μιμούνταν τις μάχες. Εγώ προτιμούσα την Sailor Moon αλλά ακόμα τότε κώλωνα να το παραδεχτώ κι έτσι έπαιζα κι εγώ να περνάει η ώρα. Ναι, ήμουν ήδη μαντράχαλος αλλά μόνο αυτούς είχα που βλέπανε κινούμενα σχέδια.

Παίζαμε και D&D και όλοι τους είχανε απομιμήσεις από διάφορες σειρές. Τρελό γέλιο. Πως να μην εκτιμάς μετά συναισθηματικά τέτοιες χαζομαρούλες αν μεγάλωσες με αυτές;

#333 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4.499 Δημοσιεύσεις:
  • LocationArah

Καταχωρήθηκε 24 Σεπτέμβριος 2009 - 00:03

Τι μου λες τώρα, εδώ στο κουτσοχώρι μου μαζεύονταν όλα τα παιδάκια της γειτονιάς να δούνε μαζί την πρώτη σεζόν Power Rangers στον ΑΝΤ1 και μετά μιμούνταν τις μάχες. Εγώ προτιμούσα την Sailor Moon αλλά ακόμα τότε κώλωνα να το παραδεχτώ κι έτσι έπαιζα κι εγώ να περνάει η ώρα. Ναι, ήμουν ήδη μαντράχαλος αλλά μόνο αυτούς είχα που βλέπανε κινούμενα σχέδια.

Παίζαμε και D&D και όλοι τους είχανε απομιμήσεις από διάφορες σειρές. Τρελό γέλιο. Πως να μην εκτιμάς μετά συναισθηματικά τέτοιες χαζομαρούλες αν μεγάλωσες με αυτές;

http://en.wikipedia.org/wiki/Off_Topic

qzMHWHd.png

#334 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 24 Σεπτέμβριος 2009 - 00:45

Όταν είχε βγει το Ντράγκονμπολ, όχι μόνο δεν είχε ανταγωνισμό [...]

Hokuto No Ken. Your argument is invalid.

[...] αλλά και παραμένει μέχρι σήμερα ανάμεσα στα ανιμέ μεγάλης διάρκειας που δεν χαλάσανε κάθετα μετά από ένα σημείο. Αν και μετά τον Νάμεκ κάνει κοιλιά, αυτή η κοιλιά παραμένει μικρούλα σε σχέση με τα περισσότερα σύγχρονα σούνεν που υποτίθεται ότι μαθαίνανε από αυτό. [...]

*πεθαίνει από τα γέλια... και ανασταίνεται ως άλλος Goku*

To γεγονός ότι το Dragonball Kai κατεβάζει τον αριθμό των επεισοδίων από 291 σε 100 (σχεδόν το ένα τρίτο) σου λέει κάτι; Γιατί οποιοσδήποτε φυσιολογικός άνθρωπος συμπεραίνει ότι το παλιό DBZ ήταν πήχτρα στα fillers.

[...] Και γενικότερα, εδώ μιλάει το συναίσθημα στους περισσότερους παρά η λογική.

[...] Πως να μην εκτιμάς μετά συναισθηματικά τέτοιες χαζομαρούλες αν μεγάλωσες με αυτές;

Μπράβο αγορίνα μου, ρίξε τώρα και μια ματιά στον τίτλο του thread. Λέγεται "Most Overrated Anime". Anime, δηλαδή, που θεωρούνται καλύτερα απ' ότι είναι γιατί μπαίνουν συναισθηματικοί λόγοι στη μέση και θολώνουν τη λογική. Δεν υπερασπίζεσαι την υποτιθέμενη αξία του DB με το να μας λες ότι ήταν το αγαπημένο σου κινούμενο σχέδιο όταν ήσουν μπόμπιρας. Ψάξε το λίγο.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#335 Seirios

Seirios

Έκτακτος νεαρός...

• Members
  • 776 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Σεπτέμβριος 2009 - 00:55

Θα το πω, και ας φαω κραξιμο.

Tengen toppa gurren lagan....

Ναι, καλο ηταν, ναι φαση ειχε ο Kamina, αλλα δεν ειδα τι ειναι τοσο τελειο σε αυτο το anime Που κανει τους παντες να παραμιλανε για αυτο.Ειδικα στο τελος με ξενερωσε ασχημα.

moreover code geass (αν και μου αρεσε παρα πολυ η 1η season) ,gundam 00 and off course the 3 shounen....

Μολις έχασες έναν φιλο και απέκτησες ένα τρολλ....:yellowcard:
Δημοσιευμένη  εικόνα
Spoiler:

#336 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1.786 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Σεπτέμβριος 2009 - 01:04

Hokuto No Ken. Your argument is invalid.*πεθαίνει από τα γέλια... και ανασταίνεται ως άλλος Goku*

To γεγονός ότι το Dragonball Kai κατεβάζει τον αριθμό των επεισοδίων από 291 σε 100 (σχεδόν το ένα τρίτο) σου λέει κάτι; Γιατί οποιοσδήποτε φυσιολογικός άνθρωπος συμπεραίνει ότι το παλιό DBZ ήταν πήχτρα στα fillers.

Και ανάθεμα αν ξέρανε τότε παλιά τι είναι το Χόκουτο ή τι πάει να πει φίλλερ. Σε σχέση με τους Power Ragers που είχανε για μέτρο σύγκρισης τότε στην τηλεόραση, το Ντράγκομπολ νόμιζες ότι δεν έχει νεκρό χρόνο. Εύκολο να τα λες όλα αυτά σήμερα αλλά τότε δεν είχαμε ιδέα. Και δεν είναι οφ τόπικ που τους ανέφερα γιατί τέτοια κάναμε τότε επι εποχής Ντράγκομπολ στον ΑΝΤ1. Αυτά ξέραμε, αυτά κάναμε. Και δε με τρελαίνει πια η σειρά απλά λέω γιατί άρεζε (κι αρέσει σε κάποιους και σήμερα) τόσο πολύ.

#337 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Σεπτέμβριος 2009 - 02:50

^ Ναι μόνο που δεν μιλάμε για το τι ξέρανε τότε στην τηλεόραση, μιλάμε για αυτό που ξέρουμε εμείς τώρα. Που τώρα ξέρουμε και για το Hokuto no Ken και για τα fillers και για όλα τα υπόλοιπα. Οπότε αν την συγκρίνεις με τα σημερινά shonen δεν νομίζω ότι η διαφορά ανάμεσά τους είναι τόση όση θες να την παρουσιάσεις. Μην σου πω ότι πηγαίνει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Επιπλέον ένα δημιούργημα το οποίο φέρει το όνομα Dragonball GT γιατί πολύ βολικά ξεχνάς να το αναφέρεις?

Eπίσης την εποχή του Dragonball στην τηλεόραση έπαιζαν πάρα πολλά αξιόλογα cartoon και anime. Όπως για παράδειγμα Tekkaman Blade, Sailormoon, Robotech, Samurai X, Slayers , Umi No Triton, Robin Hood no Daibouken και πολλά πολλά άλλα. Λίγο να έχεις δει από τα προαναφερθέντα και μια χαρά τον καταλαβαίνεις τον νεκρό χρόνο και τα κενά του Dragonball.

#338 Phantom Duck

Phantom Duck

Platyrhynchos Kineticus

• Retired Staff
  • 5.461 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Σεπτέμβριος 2009 - 03:27

Πως να μην εκτιμάς μετά συναισθηματικά τέτοιες χαζομαρούλες αν μεγάλωσες με αυτές;

παραμένει μέχρι σήμερα ανάμεσα στα ανιμέ μεγάλης διάρκειας που δεν χαλάσανε κάθετα μετά από ένα σημείο. Αν και μετά τον Νάμεκ κάνει κοιλιά, αυτή η κοιλιά παραμένει μικρούλα σε σχέση με τα περισσότερα σύγχρονα σούνεν που υποτίθεται ότι μαθαίνανε από αυτό

Είπε ο άνθρωπος που μας είχε βγάλει την πίστη στο DBZ thread. Ώρες ώρες απορώ αν έχεις διχασμένη προσωπικότητα ή απλά θέλεις να είσαι στο επίκεντρο της προσοχής διαφωνόντας με όλους.

Τέλος πάντων, πληροφοριακά το Dragonball είχε ανταγωνισμό στο είδος του, τόσο το Fist Of The North Star όσο και το Saint Seiya. Και το Dragonball Z ουκ ολίγες φορές κονταροχτυπιόταν με το Yu Yu Hakusho στις τηλεθεάσεις.

E5VV38U.jpg

#339 Kurisu

Kurisu

ⓢⓤⓟⓔⓡ(⌒_⌒)ⓚή

• Members
  • 100 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Σεπτέμβριος 2009 - 12:32

Όντως...σε σχέση με το ναρούτο....δεν ειχε τπτ πραγματικα...οθτε ανατροπες...αλλα πάνω από όλα ...φτέει αυτός ο παράξενος..ο πως τον είπαμε...δουμάς..δούμας..κάτι τέτοιο...ο αλέξης μωρε ξέρεις...ότι ******* του ρχετε την γράφει...σασουκε και πάλι σάσουκε...

Δηλαδη θεωρεις πως η ρηχυτητα του χαρακτηρα μου με περιοριζει στα shounen;; Για πες μας εσυ δηλαδη, ως πραγματικος εκτιμητης της τεχνης, στο βιβλιο του ο Δουμας μας μιλαει για ενα κομη φτιαγμενο απο διαμαντι που καβαλαει το υπεργιγαντιαιο mecha του και ζητα εκδικιση....ahhh a true work of art.

Μεχρι και η Μαριμαρ ηταν πιο πιστη προσαρμογη, ενω τα στρουμφακια εχουν καλυτερο character development

Οταν αποφασισα να δω το Gankutsuou δεν εψαχνα για το επομενο shounen, ομως τελικα βρηκα ενα ανιμε με περισσοτερα mecha και λοιπα υπερφυσικα στοιχεια απο το Evangelion. Creators totally missed the point

Η αρχική ιστορία ήταν μια ιστορία εκδίκησης... όπως του Σάσουκε. Κάνε σύγκριση και πες μας τι δεν σου άρεσε.

Και για να απαντησω και στους δυο σας, σε καμια περιπτωση δεν θεωρω τα shounen απο τα καλυτερα ανιμε και σιγουρα δεν ειναι απ' τα αγαπημενα μου. Μαλιστα απο τα μεγαλα εχω δει μονο το Naruto και λιγο απο το One Piece οταν το δειχνε σαν Ντρέυκ το ALTER, τα Dragonball το βρισκω πιο μονοτονο απο το Mushishi και το Bleach ανιαρο και αφελες. Τα shounen αξιζουν μονο για τη δραση, ετσι για να ανεβασεις λιγο την αδρεναλινη, ενω αν δεν τα γνωριζεις το μονο θεμα συζητησης στο οποιο μπορεις να συμμετεχεις στα meeting ειναι: "Ο καιρος σημερα".

Οσο για την συγκριση roriconfan, εχω την εντυπωση πως το ιδιο σκεφτονταν οταν εφτιαχναν το Gankutsuou και το καναν οπως το καναν τελοσπαντων.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kurisu: 24 Σεπτέμβριος 2009 - 13:56

Spoiler: ~The Door~

#340 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3.279 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 24 Σεπτέμβριος 2009 - 14:40

Οσο για την συγκριση roriconfan, εχω την εντυπωση πως το ιδιο σκεφτονταν οταν εφτιαχναν το Gankutsuou και το καναν οπως το καναν τελοσπαντων.

υπαρχουν και χειροτερα. Ο σκηνοθετης της ταινιας Troy, σύγκρινε τους χαρακτηρες στο επος του Ομηρου με το Batman και το Superman....

Θα μου πεις, στην αρχαιοτητα αντι για κομικς ειχαν τους μυθους, τους θρυλους κλπ και μερικοι μπορει να πιστευαν πως υπαρχουν στα αληθεια οι θεοι και οι ηρωες και εχουν αυτες τις δυναμεις, μονο που τοτε δεν ειχαμε ουτε καπιταλισμο, ούτε μαζικοποιηση.

Τωρα πιο ευκολο ειναι να μαθεις πως ο Σουπερμαν ειναι ευαισθητος στον κρυπτωνιτη παρα το τι ειναι η αχιλλειος πτερνα....

#341 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2.153 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Σεπτέμβριος 2009 - 15:09

Όταν είχε βγει το Ντράγκονμπολ, όχι μόνο δεν είχε ανταγωνισμό αλλά και παραμένει μέχρι σήμερα ανάμεσα στα ανιμέ μεγάλης διάρκειας που δεν χαλάσανε κάθετα μετά από ένα σημείο. Αν και μετά τον Νάμεκ κάνει κοιλιά, αυτή η κοιλιά παραμένει μικρούλα σε σχέση με τα περισσότερα σύγχρονα σούνεν που υποτίθεται ότι μαθαίνανε από αυτό. Και γενικότερα, εδώ μιλάει το συναίσθημα στους περισσότερους παρά η λογική.

Όχι ότι διαφωνώ κάθετα αλλά ... όπως ποιά;

Αυτό είναι το πιο υπερβολικά επικό ανιμέ με super robots που υπάρχει. Και η πλοκή του πάει σφαίρα και έχει και χιούμορ. Μια χαρά είναι για το είδος του. Απλά δεν θα σου αρέσει η κατηγορία μάλλον... Ή άφησες να σε επηρρεάσει πολύ το hype της σειράς οπότε καλά να πάθεις που του δίνεις σημασία. Το hype μόνο για να σου χαλάει την διασκέδαση υπάρχει.

Κοίτα για το πρώτο διαφωνώ κάθετα.Να σου πω γούστα είναι αυτά,και σε κάποιους δεν αρέσει και σε κάποιους άλλους αρέσει.Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει λάθη σαν άνιμε.Μπορεί εσύ να θεωρείς ότι έχει λιγότερα λάθη από άλλα σόνεν,ομώς εγώ διαφωνώ και έχω δει πολύ καλύτερα άνιμε από το Dragonball.

Εσένα σου αρέσει και κάποια πράγματα μπορεί να μην τα δεχθείς.Κια για να ξεκαθαρίσουμε κάτι εμένα δεν μου άρεσε το περιεχόμενο του.Γενικά όλη αυτή η ιδέα,άνιμε που απεικονίζουν το μέλλον ποτέ δεν μου άρεσαν.Και επειδή το έχω παρακολουθήσει το dbz μέτα από ένα σημείο το άφησα.Αλλά το θεωρώ υπερεκτιμημένο, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αρέσει σε όλους.

Τώρα μου λές ποιά άνιμε είναι καλύτερα από το code geass?Εγώ δεν βλέπω τέτοιου είδους άνιμε αλλά πιστεύω θα υπάρχει καλύτερο.Απλά λίγω που το είδα μου έκανε πολύ κακή εντύπωση γενικά μέσα σε όλο αυτό το άνιμε δεν είδα τίποτα που να μου αρέσει,ούτε κάν μου κέντρισε την προσοχή για να το συνεχίσω και το θεωρώ υπερεκτιμημένο(Τόσος θόρυβος για ένα τέτοιο άνιμε).

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.

#342 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3.279 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 24 Σεπτέμβριος 2009 - 16:43

Συμπερασμα: τα shonen πολλοι εμίσησαν, το Dragonball ουδείς

#343 D.Dragon

D.Dragon

kaido worldomination loll

• Members
  • 3.599 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Σεπτέμβριος 2009 - 18:09

Το DB ήταν μετριότατο....το μόνο που άξιζε ήταν το 1ο μέρος με το Quest που είχε να προσφέρει και λίγο γέλιο.. από ένα σημείο και μετά όμως η πλοκή υπήρχε μόνο για να πέφτει ξύλο. Ναι ήταν πρωτοπόρο και επηρέασε πολλούς σύγχρονους shonen mangaka αλλά όπως και να το κάνουμε είναι overrated από την στιγμή που υπάρχουν ακόμη κολλημένοι που το αποθεώνουν.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#344 °•πίΟu-πίΟu•°™

°•πίΟu-πίΟu•°™

I'm just one hell of a butler :)

• Members
  • 1.306 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Σεπτέμβριος 2009 - 21:19

Για εμένα προσωπικά αυτά τα οποία θεωρώ υπερτιμημένα είναι δύο.

2)Code Geass(Do Not Kill Me i am innocent:wet2:)
Ως αναφορά το περιεχόμενο του δεν μου άρεσε καθόλου αυτός ο συνδυασμός που έκανε.(μηχανές κατάσταση το 2010 κλπ).Τέτιου είδους άνιμε δεν μου πολύ αρέσουν αλλά νομίζω ότι υπάρχουν πολύ καλύτερα αυτού του είδους από αυτό.Και όλοι κάνουμε σαν τρελοί.Προσωπικά δεν μου άρεσε καθόλου(Χειρότερο και από το Dragon Ball).

Πραγματικα και εγω θα αναρωτηθω ποια εχεις βρει καλυτερα. Και να μη σου αρεσει το ρομποτακι στο 2010 κλπ κλπ (συμφωνοι, και για μενα αυτο ηταν το αδυναμο σημειο της σειρας) πως γινεται να βρηκες μια τετοια υποθεση τοσο χαλια ωστε να το κατατασσεις πιο κατω και απο το -για μενα- παιδικο και προβλεψιμο (για τα τωρα δεδομενα) dragonball?

Θα το πω, και ας φαω κραξιμο.

Tengen toppa gurren lagan....

moreover code geass (αν και μου αρεσε παρα πολυ η 1η season) ,gundam 00 and off course the 3 shounen....

Rin μου τοτε πραγματικα παρατα την κατηγορια Shounen. Δεν σου ξεφυγε και κανενα :P

yoJC2iXiB8biWL8b9S.gif

Spoiler:

#345 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4.499 Δημοσιεύσεις:
  • LocationArah

Καταχωρήθηκε 24 Σεπτέμβριος 2009 - 21:26

No, u got it wrong, δεν ειναι οτι δε μου αρεσουν τα shonen, ισα-ισα code geass και τα τελευταια chapters του Op τα ευχαριστιεμε οσο πολυ λιγα, αλλα το πιστευω οτι εχουν μεγαλυτερο φανατικο κοινο απο οτι τους αξιζει. :P

Το code geass R2 για παραδειγμα δεν αξιζει να εχει 9 στην anidb, περισσοτερο απο Gundam 0079-zeta με τα Plotholes που εχει, οπως και το naruto Που οι περισσοτεροι των fans του νομιζουν οτι διαβαζουν το υπερ-romance με το τελειο charachter development και τα κοινονικοπολιτικα μυνηματα :P

qzMHWHd.png