Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Mawaru Penguin Drum

• Please log in to reply
406 replies to this topic

#166 Warchief

Warchief

• Members
  • 2.042 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Οκτώβριος 2011 - 17:47

Ακριβώς. Ό,τι έχει ξαναγίνει δε σημαίνει ότι είναι κλισέ. Το "σε όλα τα anime του πλανήτη" είναι λίγο υπερβολικό, δε βρίσκεις; Εδω τίθεται το ερώτημα: που τραβάς τη διαχωριστική γραμμή; Σε ποιον αριθμό;
Αυτό που εγώ πιστεύω είναι ότι δεν έχει σημασία σε πόσα anime έχουμε δει κάτι. Ο τρόπος που χρησιμοποιείται και η οπτική γωνία που εξετάζεται είναι το θέμα.
Αλλιώς, επαναλαμβάνω αυτό που είπα πριν. Τα περισσότερα anime έχουν ανθρώπους, άρα είναι κλισέ. Είναι αλήθεια αυτό; Φυσικά και όχι, αφού υπάρχουν συμβάσεις που λίγο πολύ μοιράζονται οι περισσότερες δουλειές, anime ή όχι.

Πάντως για το μονόλογο. Σε ρώτησα 3-4 φορές να μου πεις συγκεκριμένα τι θεωρείς χαζό αλλά καμιά φορά δεν απάντησες. Αν θέλεις κάντο τώρα.

Ο κακός, δεν φαίνεται να είναι και τόσο κακός, και ακόμα ξέρουμε πολύ λίγα γι'αυτόν. Ότι έχει επιτηδευμένο στυλ; Ναι. Κακό είναι αυτό; Έπρεπε να είναι βαρετός;

#167 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Οκτώβριος 2011 - 18:06

Τα πιγκουινια οχι δεν εχουν ομοιο.

Θα ακουστεί λίγο ιερόσυλο, αλλά πραγματικά οι πιγκουϊνοι ως comic relief είναι το τελευταίο που με νοιάζει σε αυτήν την σειρά. Τους υπεραγαπάω αλλά η σειρά έχει να δώσει τόσα περισσότερα από αυτό. Και ο ρόλος τους φαίνεται να εξελίσσεται σε κάτι ανώτερο του ειδώλου των ιδιοκτητών τους και απλή αντανάκλαση του εσωτερικού τους κόσμου (και πιστεύω η πιγκουινομάνα mono μπορεί να κάνει μια πολύ εκτενέστερη αναφορά στο πώς και το γιατί συμβαίνει αυτό).

Πιγκουϊνους έχουμε ξαναδεί και στο NGE (Pen Pen), στο Gintama (Elizabeth) σε κάτι άλλα καμμένα με πιγκουϊνους και αν το επεκτείνουμε και αλλο υπάρχει το Happy Feet και η Μαγαδασκάρη. Ακριβώς επειδή παίζει ρόλο το πως επιλέγεις να παρουσιάσεις κάτι οι πιγκουϊνοι του Mawaru Penguin Drum δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με όλους τους υπόλοιπους. Και σε ένα anime όπου ο συμβολισμός παίζει τον ύψιστο ρόλο το παραπάνω ισχύει επί δύο.

Γιατί αποκλείεις το ίδιο να συμβαίνει και σε άλλους τομείς (Όπως πχ με τον villain που αναφέρεις)?

#168 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Οκτώβριος 2011 - 18:38

Δεν το αποκλειω,το ποιντ μου δεν ειναι οτι ο τυπος θα ειναι ενα χαλι σκετο.Απλως λεω πως δεν υπαρχει λογος να τον αποθεωνουμε αφου μεχρι τωρα δεν εχει κανει τιποτα το ιδιαιτερο,δεν εννοουσα κατι διαφορετικο αν ετσι φανηκε απο τα ποστ μου.

sc5bab.jpg

#169 Flameking1

Flameking1

Ikkaku Rapeface

• Members
  • 181 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Οκτώβριος 2011 - 18:41

βασικά kalamari αυτό που βάζεις ταμπέλες στους χαρακτήρες είναι λάθος να το κάνεις σε αυτή τη σειρά δεν είναι shounen και ο sanetoshi ακολουθεί το δικό του σχέδιο όπως όλοι οι υπόλοιποι στη σειρά και ο μονόλογος του ήταν εντάξει και κατατοπιστικός για τον χαρακτήρα του. Γενικά συμφωνώ με τους warchief - iristella.

κατά τα άλλα η σειρά απαιτεί rewatch όταν τελειώσει διαβάζοντας episode guides παράλληλα, γιατί 1 επεισόδιο την εβδομάδα είναι λίγο.

#170 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Οκτώβριος 2011 - 18:44

Εμ για αυτον της αλλης της χαζης ελεγα που προσπαθουσε να το παιξει οτι κανει mind games και διεστραβλωνει το νοημα αυτων που κανει για να πεισει τον kanba ενω ελεγε χαζομαρες.Πααααρα πολυ κακοφτιαγμενη σκηνη και........ξερετε τι:P
EDIT:Τωρα διαβασα το ποστ του warchief οποτε τωρα απανταω.Το ποτε τραβαμε τη διαχωριστικη γραμμη ειναι πολυ ευκολη ερωτηση.Οταν θα εχει καταντησει συνταγη επιτυχιας που εχει ως μονο λογο να εντυποσιασει και να πουλησει,και ειλικρινα αυτο ειναι το τελειο παραδειγμα τετοιας καταστασης.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kalamaris: 09 Οκτώβριος 2011 - 11:18

sc5bab.jpg

#171 Warchief

Warchief

• Members
  • 2.042 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Οκτώβριος 2011 - 14:59

EDIT:Τωρα διαβασα το ποστ του warchief οποτε τωρα απανταω.Το ποτε τραβαμε τη διαχωριστικη γραμμη ειναι πολυ ευκολη ερωτηση.Οταν θα εχει καταντησει συνταγη επιτυχιας που εχει ως μονο λογο να εντυποσιασει και να πουλησει,και ειλικρινα αυτο ειναι το τελειο παραδειγμα τετοιας καταστασης.

Μαν... δεν ξέρεις για τι πράγμα μιλάς :P

Όπως είπα, δε με απασχολεί αν σ'αρέσει ή όχι (αν και ό,τι δε σ'αρέσει από τη σειρά, δε σ'αρέσει για εντελώς ηλίθιους/παράλογους λόγους). Αλλά αυτό που λες τώρα απλά ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Δεν είναι θέμα άποψης ή γούστου το συγκεκριμένο.

Μη με ρωτήσεις γιατί δεν ισχύει. Είναι αυταπόδεικτο από τα πρώτα κιόλας λεπτά της σειράς.

Πρόταση: σταμάτα να το βλέπεις. Δεν είναι για σένα.

#172 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Οκτώβριος 2011 - 17:24

Επειδη ο κακος ειναι κλισε πραγμα που ΙΣΧΥΕΙ θα χασω εγω τετοιο ανιμε?Ευχαριστω παρα πολυ δεν θα παρω.

sc5bab.jpg

#173 Warchief

Warchief

• Members
  • 2.042 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Οκτώβριος 2011 - 17:26

Mα... αφού δεν καταλαβαίνεις τι βλέπεις :)

#174 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Οκτώβριος 2011 - 17:28

Η απλως βλεπω αυτα που αδυνατεις να δει εσυ επειδη εισαι fanboy σκετο,συνηθισμενο φαινομενο...(no offense:tensai:)

sc5bab.jpg

#175 Putin

Putin

Swee

• Members
  • 1.790 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΚΟΛΑΣΗ

Καταχωρήθηκε 09 Οκτώβριος 2011 - 17:58

Sorry, αλλά δε διάβασα κανένα ποστ του Τσιφ που να δείχνει τυφλό φανμποϋσμό.
Ό,τι έχει γράψει έχει βάση, και δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείς πως προσπαθεί να υπερασπιστεί την αγάπη του επειδή έτσι, και όχι επειδή όντως έχεις γράψει πράγματα που δεν ισχύουν και επαναλαμβάνει συνεχώς τα ίδια μπας και καταλάβεις.

Γενικά το "τα πάντα είναι στον τρόπο προσέγγισης" που έχει γράψει δεν ξέρω κι εγώ πόσες φορές, είναι η μεγαλύτερη αλήθεια του πλανήτη.
Τώρα αν ΕΣΕΝΑ δε σου αρέσει αυτή η προσέγγιση, δεκτό, δεν θα σου πει κανείς τίποτα.
Αλλά ας προσπαθούμε λιγάκι που και που να βλέπουμε τα πράγματα αντικειμενικά, και να μη θάβουμε ό,τι δεν αρέσει ΣΕ ΕΜΑΣ για τους δικούς μας λόγους. Υπάρχουν άπειρα πράγματα που δε μου αρέσουν, αλλά αν είναι καλά, θα το παραδεχτώ.
Όχι, δε σου λέω να πεις πως το mpd είναι τέλειο ή κάτι, αλλά να καταλάβεις πως ό,τι δε σου αρέσει δεν είναι απαραίτητα κακό. Είτε αυτό είναι ολόκληρες σειρές, είτε κομμάτια τους.

Αν και ο Τσιφ σταματήσει να πετάει μπηχτές για τη Σαφτ, ο κόσμος θα γίνει καλύτερος.

HnH5aB0.jpg

#176 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Οκτώβριος 2011 - 18:05

Κ εγώ θα συμφωνήσω με Putin & Warchief. Όταν σου αρέσει μια σειρά, είναι λογικό να την αναλύεις και να δικαιολογείς την άποψή σου με αντικειμενικά επιχειρήματα. Αν είναι να βαφτίζουμε αυτό fanboysμό τότε χάνουμε το νόημα της λέξης.
Τα fanboys δεν έχουν επιχειρήματα, και επιτίθενται σε όποιον λέει κάτι αρνητικό για την εκάστοτε ψύχωσή τους. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί εδώ, και πίστεψέ με, έχω φάει πολλά fanboys στη μάπα και κανείς τους δεν είχε τα επιχειρήματα, την υπομονή, και τη διάθεση για συζήτηση που βλέπω εδώ.

Όχι επειδή υπήρξε διαφωνία και εντάθηκαν τα πνεύματα να τα ισοπεδώνουμε και να τα παραξηλώνουμε όλα.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#177 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Οκτώβριος 2011 - 18:28

Γιατι ενω εχω δει τοοοσα ποστ στο ιντερνετ που συμφωνουν μαζι μου να μην υπαρχει ΕΝΑΣ στο anime.gr:unlucky:

sc5bab.jpg

#178 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Οκτώβριος 2011 - 18:33

Κalamaris και να συμφωνούσε κάποιος με όσα έλεγες, δεν θα συμφωνούσε με τον τρόπο σου. Μέγα φάουλ το να υποβαθμίζεις την άποψη κάποιου ο οποίος μπαίνει στην διαδικασία να επιχειρηματολογήσει και να συζητήσει μαζί σου σε fanboysmo.

Δεν υπάρχει λόγος να εντείνονται τα πνεύματα ούτε από την μία πλευρά ούτε από την άλλη (γιατί προφανώς για να ανεβαίνουν οι τόνοι δεν ευθύνεται μόνο ένας) για κάτι το οποίο είναι υποκειμενικό. Συμφωνείστε ότι το βλέπετε διαφορετικά και αν θέλετε να συνεχίσετε την συζήτηση κάντε το σε πιο ήρεμους τόνους.

YΓ: Λευτεριά στη SHAFT.

#179 Warchief

Warchief

• Members
  • 2.042 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Οκτώβριος 2011 - 18:34

επειδή όταν συμφωνούν πολλοί μαζί σου η πραγματικότητα αλλάζει αυτόματα και έχεις περισσότερο δίκιο

#180 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Οκτώβριος 2011 - 18:37

Συγνωμη μου λεει οτι ολα οσα λεω ειναι παραλογα και ηλιθια και πως ειμαι πολυ μικρος για να καταλαβω τι βλεπω και θεωρειται το οτι τον ειπα φανμποι το φαουλ επειδη υποτειθεται πως αυτος εχει δικιο στην διαφωνια?

sc5bab.jpg