Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Mawaru Penguin Drum

• Please log in to reply
406 replies to this topic

#151 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 04 October 2011 - 16:57

αλλό ένα άνιμε που ενώ με είχε τραβήξει στην αρχή, αλλά κατάντησε ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ

Full 7 minute OP here.

Edited by Warchief, 04 October 2011 - 17:16.

#152 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 posts

Posted 04 October 2011 - 17:33

Oxι και ετσι...

sc5bab.jpg

#153 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1,667 posts

Posted 04 October 2011 - 17:53

Oxι και ετσι...

Don't be a party pooper... :yellowcard:

Πάντως όταν ξεκίνησα τη σειρά δεν περίμενα ποτέ ότι θα έπαιρνε την κατεύθυνση που πήρε στο τελευταίο επεισόδιο. Τώρα ξέρω ότι αυτή η σειρά δεν πρόκειται να είναι μέτρια. Αν κάνουν βλακείες στο χειρισμό αυτού του θέματος θα είναι μεγάλη φόλα, αν το χειριστούν καλά και κρατήσουν το επίπεδο που έχουν στα υπόλοιπα μέρη της θα θεωρείται κλασική για πολλά χρόνισ.

15fkk04.jpg

#154 DoB

DoB

Gintamaniac

• Members
  • 875 posts

Posted 07 October 2011 - 11:05

Spoiler: 13

#155 1451

1451

.

• Members
  • 2,585 posts

Posted 07 October 2011 - 14:26

Τελικά ο άλλος παίζει με τις ζωές των παιδιών. Έδωσε καί στις δυο ομάδες την ίδια αποστολή και κάθεται στην άκρη γελώντας με τα παθήματά του. Μ' αρέσει!

Μέχρι τώρα το χειρότερο κομμάτι της σειράς ήταν η Ρίνγκο και ο,τιδήποτε την αφορούσε. Ελπίζω να μην αποκτήσει ένα δασκαλίστικο ύφος προσπαθώντας να μας πείσει ότι η μοίρα είναι υπαρκτή και ότι ο δυισμός είναι κομμάτι του κόσμου μας.

Η προσέγγιση του Γουατάσε είναι πιο διακριτική, επειδή προσπαθεί να διερευνήσει την πιθανότητα υπάρξεως της μοίρας, μα αχρείαστη. Γιατί στην πραγματικότητα και συνακόλουθα στο ανιμ δεν υπάρχει μοίρα.

#156 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 posts

Posted 07 October 2011 - 21:17

Spoiler:

sc5bab.jpg

#157 1451

1451

.

• Members
  • 2,585 posts

Posted 08 October 2011 - 00:07

Είπα εγώ ότι δεν τα έχουμε ξαναδεί τρεισήμισι χιλιάδες φορές; Ισχυρίστηκα πουθενά ότι είναι πρωτότυπο;

#158 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 08 October 2011 - 01:05

Παιδιά, συνέχεια τα ίδια λέμε. Η παρουσίαση μετράει. Όχι το πόσες φορές έχουμε δει κάτι. Όλα τα έχουμε δει πλέον. Δεν έχει μείνει τίποτα. Αν αναλύσεις τον κύριο κορμό μιας ιστορίας δε θα βρεις κάτι καινούργιο. Υπάρχουν θεωρίες γι'αυτό. Άλλοι λένε ότι οι ιστορίες που μπορείς να πεις είναι ~10, άλλοι γίνονται πιο συγκεκριμένοι και τις πάνε στις ~30. Τις έχουμε δει Ο Λ Ε Σ. Και συνεχίζει να μην υπάρχει Τ Ι Π Ο Τ Α σαν το MPD. Οι μοναδικές συγκρίσεις που δεν είναι εντελώς ανώφελες είναι με το Utena.
Aν δε σας αρέσει η σειρά δε σας αρέσει για άλλους λόγους. Το λέω επειδή είναι πρωτότυπη. Είναι ό,τι πιο πρωτότυπο έχει υπάρξει από το περσινό Tatami Galaxy.
Και η πρωτοτυπία δεν είναι το απόλυτο κριτήριο ποιότητας.

Καλαμάρι για σένα τα λέω περισσότερο. Έχεις παρεξηγήσει την έννοια του κλισέ. Aν δεν ήσουν 15 δε θα απαντούσα τόσο πολιτισμένα σε αυτό το σημείο :P

DiamondsofBlood,
Spoiler:
Spoiler: Όσο για το επεισόδιο 13
Εδώ μια πολύ ωραία σελίδα με θεωρίες που μου έδωσε ο Hanzo.

Στο spoiler μια χιουμοριστική εικόνα με τις αντιδράσεις των γνωστών τύπων στα επεισόδια 1-10.
Spoiler:

#159 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 posts

Posted 08 October 2011 - 12:50

Συμφωνει και ποτε ειπα εγω πως θεωρησα ευστοχη την παρουσιαση του χαρακτηρα?Δεν μου ελκυει ΚΑΝΕΝΑ ενδιαφερον εως τωρα.Οι μονοι που πραγματικα με νοιαζει να δω απο τους κακους ειναι
Spoiler:

Στο κατω κατω δεν ειπαμε οτι δεν ειναι πρωτοτυπη η σειρα,απλως σε καποια σημεια δεν μου αρεσει η κατευθυνση που περνει γιατι κρινοντας απο τις προηγουμενες φορες που χρησιμοποιηθηκαν αυτα τα tropes(αντε να μην στα πω κλισε)οδηγησαν σε απογοητευση.
Και επειδη τελικα πραγματι η στην τελειοτητα η στην απογοητευση γινεται να οδηγησουν αυτην τη φορα απο το φιναλε θα κριθει ποιος ειχε δικιο.
EDIT:Οχι καλυτερα delete αυτο το τελευταιο γιατι ηταν πιο πολυ ξεκατινιασμα παρα διαφωνια αλλα who can blame me οταν ερχεται και μου λεει εισαι 15 αρα λες βλακειες....

Edited by Kalamaris, 08 October 2011 - 12:58.

sc5bab.jpg

#160 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 08 October 2011 - 13:21

Άνθρωπε μου, κανείς δε σε υποχρέωσε να σου αρέσει ο Sanetoshi ή η ίδια η σειρά. Υπάρχουν έγκυροι λόγοι για να σου αρέσει ή να μη σου αρέσει οτιδήποτε. Δε με απασχολεί αυτό. Ισα-ισα το θεωρώ θετικό να ακούγονται διαφορετικές απόψεις.
Το θέμα είναι ότι 2-3 φορές τώρες έγραφες για κλισέ και εγώ μετά έπρεπε να σου εξηγώ ότι δεν είναι.
Αυτό δεν είναι θέμα απόψεων ή οπτικής γωνίας. Απλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, τέλος.

Το ότι είσαι 15 σου δίνει το δικαίωμα να κάνεις κάποιο λάθος που και που και το θεωρώ φυσιολογικό. Τις απόψεις σου τις αντιμετωπίζω το ίδιο σοβαρά με του οποιουδήποτε.
Αν όμως προτιμάς, μπορώ να αρχίσω να σου φέρομαι όπως θα φερόμουν σε έναν ενήλικα που λέει τα ίδια πράγματα με εσένα.

#161 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 posts

Posted 08 October 2011 - 16:12

Ξεκινα εσυ να ξεκινησω και εγω να σου μιλαω οπως θα μιλαγα σε ενα fanboy να το διαλυσουμε το μαγαζι.
Κλισε ονομασα τον μονολογο της χαζης και τον villain οχι τη σειρα εξ'ολοκληρου.Και εγω με τη σειρα μου αυτο το θεωρω απολυτη αληθεια και δεν ειναι λογω του οτι ειμαι 15...

sc5bab.jpg

#162 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 08 October 2011 - 16:20

Ρε συ, εγώ δεν έχω πρόβλημα. Δεν έγινα fanboy επειδή με πλήρωσε κάποιος, αλλά επειδή η σειρά με συναρπάζει. Δε βασίζω τις απόψεις μου στον αέρα όμως, αν το fanboy το εννοείς έτσι, και κάθε συζήτηση είναι ευπρόσδεκτη και επιθυμήτη.

Ας το πάμε ανάποδα. Με το δικό σου ορισμό του "κλισέ". Πες μου κάτι που θεωρείς πρωτότυπο στο Penguin. Θα σου αποδείξω ότι είναι κλισέ, χρησιμοποιώντας τη δική σου λογική.

#163 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 posts

Posted 08 October 2011 - 16:37

Τα meta sequences,οι πιγκουινοι το παραλληλο developent τοσων χαρακτηρων και οι χρηση των ταμπελων του μετρο για την συνδεση των περιοδων το penguin drum.Πολυ αμφιβαλω αν ειναι κατι που μπορει να κανει και η κουτση μαρια...

sc5bab.jpg

#164 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 08 October 2011 - 17:03

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς σαν meta sequences.
Πιγκουίνοι ίσως όχι, αλλά άπειρα anime έχουν comic relief animal sidekicks, το κάθε ένα διαφορετικό. Κλισέ.
To παράλληλο development τόσων χαρακτήρων το έκαναν το Baccano και το Durarara. Kαι μάλιστα με περισσότερους. Κλισέ.
Xρήση συμβόλων για σύνδεση περιόδων κάνει συνέχεια η SHAFT (όχι απαραίτητα ταμπέλες μετρό). Ο Lars von Trier στο Antichrist χρησιμοποιούσε κάτι στρατιωτάκια. Κλισέ.

Οι αμφιβολίες σου είναι βάσιμες, επειδή όντως δεν μπορεί ο καθένας να τα κάνει όλα αυτά με τον τρόπο που τα κάνει το Penguin Drum.
Για την ακρίβεια, δεν μπορεί κανένας. Αυτό επειδή πρόκειται για προσωπική δουλειά. Τίποτα δεν είναι generic.
AΣΧΕΤΑ με το στερεότυπο στο οποίο λειτουργούν: αν δώσεις αρκετό βάθος στους χαρακτήρες σου δεν είναι κλισέ.

Αν διευρύνουμε τόσο πολύ τον ορισμό του κλισέ στο τέλος δε θα μείνει τίποτα πρωτότυπο και η λέξη δε θα έχει λόγο υπάρξης. Aς την κρατήσουμε για σειρές σαν κι αυτήν.

#165 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 posts

Posted 08 October 2011 - 17:10

Το durara εκανε παραληλο development με 2 χρακτηρες το πολυ.Οι αλλοι ειχαν μεν backstory αλλα το εδιχνε για μερικα επεισοδια οχι σε ολα και παραλληλα.Το baccano ειχε πολλους χαρακτηρες οκει αλλα δεν το δουλεψε ετσι με τιποτα.Κατι αντιστοιχο με το απο πανω εκανε.Τα πιγκουινια οχι δεν εχουν ομοιο.Και μισο λεπτο το οτι εχει ξαναγινει δεν σημαινει οτι ειναι κλισε.Ο villain ομως και αυτος ο χαζος μονολογος υπαρχουν ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΙΜΕ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.Και να πεις οτι ηχαν κατι ζουμερο στο βαθος αλλα οχι.Ο μονολογος ελεγε μ***** και ο κακος εχει το στυλ που κανει επιτυχια,τιποτα παραπανω...

sc5bab.jpg