H δική μου η άποψη είναι πως οι δημιουργοί της σειράς δεν ζουν κάτω από καμία πέτρα, ήξεραν πολύ καλά τι είδους σκηνή έδειχναν, ήξεραν τι συζητήση θα γινόταν πάνω σε αυτήν, δεν δίνουν δεκάρα για τις προσπάθειες των ακτιβιστικών οργανώσεων και τις κουλτούρες που κυριαρχούν στην κοινωνία, και ενδιαφέρονται μονάχα για το πόσο ακούγεται η σειρά και το τι μπαίνει στη τσέπη τους. "Δείχνουμε μια shocking σκηνή γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά πως θα συζητηθεί". Το κάνουν συνεχώς, μόνο που αυτή την φορά ξεπέρασαν τα όρια. Δηλαδή να πιστέψω πως ένα ολόκληρο επιτελείο συγγραφέων και βοηθών είχε λάθος άποψη για του τι είδους σκηνή θα γυριζόταν και δεν υπήρχε ούτε ένας να προσέξει το προφανές όταν η σκηνή γυριζόταν; Also, η δήλωση του σκηνοθέτη πως "στο τέλος έγινε συναινετικό - ("not big deal" δηλαδή, "carry on") είναι τελείως εξοργιστική και πάει να μας βγάλει τυφλούς ή βλάκες. Χίλιες φορές να έβγαινε και να έλεγε πως ναι, ό,τι είδαμε είναι κανονικά βιασμός αλλά η συγκεκριμένη σχέση είναι τελείως άρρωστη και επομένως σε αυτή και μόνο τη περίπτωση το "όχι" σήμαινε "ναι", παρά να προσπαθήσει να μας πείσει πως τα μάτια μας δυσλειτουργούν. Δεν ενδιαφέρθηκε να βρει πιστευτή δικαιολογία καν.
Here, ένα άρθρο με την άποψη της Lena Headey(Cersei) για την σκηνή.
Αντίθετα δεν έχω πρόβλημα με τις σκηνές στου Κράστερ. Και εγώ τις σιχάθηκα αλλά αυτά ήταν τα συναισθήματα τα οποία έπρεπε να νιώσω. Έπρεπε να μας δείξουν το πόσο άθλια είναι η κατάσταση και με το τι είδους άτομα έχει να κάνει ο Τζον. Μια ομάδα πρώην βιαστών και δολοφόνων σε μια απομακρυσμένη περιοχή με ποτό, φαγητό και γυναίκες. Η πλοκή δικαιολογεί 100% το exposition τέτοιων σκηνών όσο άσχημες και να είναι και τονίζουν το προφανές βιαστής=άρρωστο κάθαρμα. Αλλά δικαιολογώ όσους διαφωνούν. Αν δεν ήταν η σκηνή του προηγούμενου επεισοδίου και οι άλλες πόσες-αχρείαστες σκηνές γυμνού, μπορεί να υπήρχαν περισσότεροι που να συμμερίζονταν την άποψη μου.
Επίσης, δεν βρίσκω καθόλου "καρτουνιστική" τη συμπεριφορά του Καρλ. Είναι συμπεριφορά ενός μεθυσμένου ψυχοπαθή ο οποίος την έχει δει βασιλιάς μιας αρρωστημένης κατάστασης και τα επίπεδα παράνοιας του έχουν φθάσει στο ταβάνι. Δεν υπάρχει τίποτα ψεύτικο στη σύληση των οστών ενός νεκρού και στον βιασμό γυναικών "επειδή απλώς μπορεί". Είναι πράγματα τα οποία συνέβαιναν κατα κόρον την εποχή του Μεσαίωνα και σε μεγάλο βαθμό συμβαίνουν και τώρα. Δηλαδή, δεν χρειάζεται ένας fictional "κακός" να έχει κάποιον σοβαρό λόγο για να κάνει ό,τι κάνει, μπορεί απλώς να είναι ένας ψυχοπαθής και να βρίσκει ευχαρίστηση με το να βλάπτει άλλους. Μια χαρά αληθοφανής χαρακτήρας είναι.
Last but no least, είμαι λιγάκι δυσαρεστημένος με το πως έχουν δείξει τον Όμπερυν. Ενώ ο ηθοποιός τον "έχει" τον ρόλο, οι συγγραφείς έχουν καταφέρει να τον περάσουν στη συνείδηση του κοινού χρησιμοποιώντας κυρίως το σεξουαλικό κομμάτι (παρτούζα-guy). Ο Oberyn είναι πολύ badass και δεν βρίσκεται στο Kings Landing για σεξ. Ευτυχώς υπάρχει ακόμα χρόνος να διορθωθεί η εικόνα του.
- Θα μας λείψει η lady Olenna. :/
- O ηθοποιός που παίζει τον Καρλ είναι τέλειος. Θα έκανε ωραίο Ramsey.
- Ό,τι και να κάνει η Dany, είναι λάθος για τους haters.
- Επικροτώ την παράκαμψη που παίρνει το storyline του Bran και του Jon αρκεί να είναι παράκαμψη και όχι άλλαγη πορείας.
Και το πιο σημαντικό από όλα: ο Littlefinger δεν είναι σιχαμένος.