Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * * 4 Ψήφοι

A Game of Thrones - the tv series

• Please log in to reply
1697 replies to this topic

#91 Yo! Master

Yo! Master

Tiefling Compatible

• Members
  • 538 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Μάιος 2011 - 11:00

Καλό το επεισόδιο, αλλά κουράζουνε αρκετά με το ότι διηγούνται κάποιες ιστορίες χωρίς να τις δείχνουν με μια μορφή μικρού flashback (θα μπορούσανε να το κάνουν σε ορισμένες περιπτώσεις πιστεύω).

Διαφωνώ.

Έχοντας τα πάντα σε αφήγηση, αντί για flashbacks: i) διατηρεί την αμφιβολία του τι έγινε πραγματικά, ii) περνάει την αίσθηση του κόσμου, όπου έτσι περνάνε οι ιστορίες από άτομο σε άτομο, iii) όλες οι ιστορίες έχουν δείξει πράγματα & για τους χαρακτήρες που τις λένε & τις ακούνε, iv)είναι πρωτότυπο, σε σχέση με τις περισσότερες σειρές around, v) είναι πιο φθηνό από άποψη budget (;)), κτλ.
----
I'm from Greece so i can say Tzimisce with ease.

#92 Wild Monkey

Wild Monkey

Going Bananas

• Members
  • 184 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Μάιος 2011 - 11:07

Εμένα το μόνο που με προβληματίζει στη σειρά είναι ότι θα δούμε άλλα 6 επεισόδια και μετά πάλι του χρόνο την άνοιξη /rant:zetsubou:
Τουλάχιστον, το Game of Thrones θα ολοκληρωθεί φέτος και του χρόνου θα έχουμε την πλοκή του επόμενου βιβλίου ή όχι?

#93 Yo! Master

Yo! Master

Tiefling Compatible

• Members
  • 538 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Μάιος 2011 - 11:31

Εμένα το μόνο που με προβληματίζει στη σειρά είναι ότι θα δούμε άλλα 6 επεισόδια και μετά πάλι του χρόνο την άνοιξη /rant:zetsubou:
Τουλάχιστον, το Game of Thrones θα ολοκληρωθεί φέτος και του χρόνου θα έχουμε την πλοκή του επόμενου βιβλίου ή όχι?

Ναι, season & βιβλίο.
----

#94 D.Dragon

D.Dragon

kaido worldomination loll

• Members
  • 3.599 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Μάιος 2011 - 16:23

Διαφωνώ.

Έχοντας τα πάντα σε αφήγηση, αντί για flashbacks:, v) είναι πιο φθηνό από άποψη budget (;)), κτλ.

Ναι είναι πιο φθηνό αλλά εδώ μιλάμε για υπερπαραγωγή, δεν πρέπει να υπολογίζονται περικόπες...:ballumad:
Δημοσιευμένη  εικόνα

#95 Yo! Master

Yo! Master

Tiefling Compatible

• Members
  • 538 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Μάιος 2011 - 16:37

Ναι είναι πιο φθηνό αλλά εδώ μιλάμε για υπερπαραγωγή, δεν πρέπει να υπολογίζονται περικόπες...:ballumad:

Υπερπαραγωγή or not, ό,τι μπορούν κάνουν οι άνθρωποι με το budget τους (50 - 60 εκατομμύρια μπορεί να είναι πολλά για σειρά, αλλά σκέψου τι χρειάστηκε να φτιάξουν γι'αυτές τις 10 ώρες). Ειδικά άμα θέλουμε να δούμε κι άλλες σεζόν.

Υ.Γ. Και τα βιβλία δεν έχουν καθόλου flashbacks - που δεν είναι το ίδιο πράγμα με χαρακτήρες να θυμούνται το παρελθόν, γιατί αυτό γίνεται πάντα colored από το γεγονός ότι όλα τα κεφάλαια είναι από το point-of-view, & άρα τις σκέψεις, ενός συγκεκριμένου χαρακτήρα.

Αυτό πιστεύω πως προσπαθούν να περάσουν στη σειρά.

Υπάρχουν γεγονότα που μοιάζουν πολύ διαφορετικά ανάλογα με το ποιος τα θυμάται & άρα τι spin δίνει σε αυτά, ακόμη & στις δικές του σκέψεις.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Yo! Master: 12 Μάιος 2011 - 00:59

----

#96 1451

1451

.

• Members
  • 2.585 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Μάιος 2011 - 17:00

Τείνω να συμφωνήσω με τον Yo!Master. Τυχούσες αναδρομές θα χαλούσαν τη ψευδαίσθηση ενός φανταστικού μεν, πιστευτού δε κόσμου.

#97 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Μάιος 2011 - 23:07

+2 για όσα λέει ο Yo!Master. Τώρα τον Rast δεν τον βλέπω να έχει τρελά περιθώρια τουμπανοσύνης. I mean είναι ρεαλιστική σειρά από άποψη εξελίξεων όχι shonen manga. Αλλού θα δοθεί έμφαση με τον συγκεκριμένο if you ask me.

#98 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Μάιος 2011 - 03:09

Kι εγώ συμφωνώ με όλα όσα λέει ο Yo!Master.

Όπως συχνά κάνω, δεν κρατήθηκα και διάβασα περιλήψεις των πρώτων 3 βιβλίων.

Πραγματικά θέλω να δω πως θα δείξουν μερικά πράγματα που διάβασα στο 3ο. Θα έχουν βέβαια βγάλει μερικά λεφτουδάκια μέχρι τότε και ίσως να μπορούν να αυξήσουν το budget.

#99 D.Dragon

D.Dragon

• Members
  • 3.599 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Μάιος 2011 - 03:32

Εμένα απλά με κούραζει ότι υπάρχουν γύρω στις 5-6 στιγμές σε κάθε επεισόδιο που οι τύποι είναι σε φάση "Θυμάσαι τι γαμάτα ήτανε τότε που....". Ναι πολύ ωραία και γαμάτα όσα λέτε παιδιά αλλά θα προτιμούσα να τα δω περισσότερο δράση άντι να βλέπω να χαραμίζονται τα 15 λεπτά του κάθε επεισοδιου στο να σας βλέπω να τα κουβεντιάζετε.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#100 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Μάιος 2011 - 03:54

Mα το θέμα δεν είναι μόνο να σου εξιστορήσει τι γινόταν και πόσο επικά και γ@μ@τα ήταν.
Με αυτόν τον τρόπο βλέπεις μέσα από την συζήτηση και την σχέση μεταξύ τους και τα συναισθήματα που έχει ο κάθε ένας για τις συγκεκριμένες εμπειρίες.

Είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που λες για μένα, όχι ένα υποκατάστατο της ζωντανής αναπαράστασης των γεγονότων που έγιναν στο παρελθόν.

Και άλλωστε φαίνεται να είναι στο γενικότερο πνεύμα της σειράς να έχει ένα είδος "ρεαλισμού" και "μετριοπάθειας" όσο αφορά στην παρουσίαση.

#101 D.Dragon

D.Dragon

• Members
  • 3.599 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Μάιος 2011 - 04:14

Ναι αυτό μας βοηθάει να γνωρίσουμε τους χαρακτήρες αλλά κουράζει...και πολλές φορές καταληγουμε να μην έχουμε ιδέα περί τινος μιλάνε. Πχ ο αιμομίκτης Lanister μιλάει με τον τύπο του Ned για μια μάχη. Ναι τα καταλάβαμε τα συναισθηματά των δύο τους για αυτή...αλλά δεν πήραμε καθόλου ούτε μια μικρή γεύση για το τι έγινε εκείνη την μέρα.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#102 Wild Monkey

Wild Monkey

Going Bananas

• Members
  • 184 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Μάιος 2011 - 09:20

Το ύφος της σειράς είναι τέτοιο που εστιάζει περισσότερο στις ίντριγκες και τους βυζαντινισμούς παρά στις σφαγές για fanservice. Με το να μη δείχνει μάχες προς το παρόν κρατάει την κατάσταση κάπως νεφελώδη και εύθραυστη ως προς το τι μπορεί να επακολουθήσει. Μου φαίνεται έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ στα κλισέ των shonen που κάποια πράγματα μας ξενίζουν...

#103 Yojimbo

Yojimbo

Yokai enthusiast

• Members
  • 151 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Μάιος 2011 - 10:03

Είδα και εγώ το 4ο επεισόδιο, δεν μου άρεσε τόσο όσο το 2ο και το 3ο. Καλά το πάει η σειρά αλλά δεν μου φάνηκε πως υπήρξε τόσο πρόοδος στους χαρακτήρες όσο στα προηγούμενα επεισόδια, με χάλασε λίγο και το cliff-hanger στο τέλος.

#104 Yo! Master

Yo! Master

Tiefling Compatible

• Members
  • 538 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Μάιος 2011 - 15:24

On the other hand, αυτό ίσως να ήταν το αγαπημένο μου επεισόδιο μέχρι στιγμής (πέρα του 1ου που εκ φύσης είχε το πλεονέκτημα του θεάματος του να βλέπουμε τα διάφορα για 1η φορά στην οθόνη).

Τα πράγματα άρχισαν να θερμαίνονται!
----

#105 Ramona

Ramona

Lost in Brighton

• Members
  • 98 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Μάιος 2011 - 15:35

Το ύφος της σειράς είναι τέτοιο που εστιάζει περισσότερο στις ίντριγκες και τους βυζαντινισμούς παρά στις σφαγές για fanservice. Με το να μη δείχνει μάχες προς το παρόν κρατάει την κατάσταση κάπως νεφελώδη και εύθραυστη ως προς το τι μπορεί να επακολουθήσει. Μου φαίνεται έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ στα κλισέ των shonen που κάποια πράγματα μας ξενίζουν...

+1 απο μένα. Συμφωνω επίσης με όσα είπε ο Yo! master. Η αίσθηση που σου δίνει με το να τους δείχνει να κουβεντιάζουν είναι τελείως διαφορετική από την κλασσική αμερικανιά με το flashback.