Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 1 votes

Cthulhu Appreciation Thread


  • Please log in to reply
78 replies to this topic

#1 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 02 April 2011 - 18:58

71577939.jpgCthulhu Appreciation Thread30452114.jpg
or how i learned to stop worrying and love the old ones

cthulhuk.jpg
"Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn"
"In his house at R'lyeh dead Cthulhu waits dreaming"


Εδώ και καιρό έχει υποπέσει στην αντίληψή μου ότι πολλοί από εσάς δεν γνωρίζετε, ή δεν έχετε καλές πληροφορίες για το θαύμα της ζωής και της τρέλας, τον μέγα μας Cthulhu μεγάλη η χάρη του. Ως καλή cultist λοιπόν είπα να ανοίξω το thread για να Τον λατρεύουμε όπως μόνο σε αυτόν αξίζει.

Ας αρχίσουμε με κάποιες βασικές πληροφορίες.gif1wy.gif

  • Ποιός είναι ο Cthulhu?
  • Τι κάνει ο Cthulhu?
  • Τι είναι το Cthulhu Mythos?
  • Ποιά η εξωτερική εμφάνιση του Cthulhu?
  • Πώς προφέρεται το όνομά του?
  • Ποιός είναι ο κατάλληλος τρόπος λατρείας?
  • Τι είναι το Necronomicon?
  • Τι είναι το Arkham?

1. Ο Cthulhu είναι μια φανταστική κοσμική οντότητα (ή αλλιώς a superpowered huge evil alien) που δημιουργήθηκε από τον συγγραφέα H.P.Lovecraft. Πρωτοεμφανίστηκε στην μικρή ιστορία "The Call of Cthulhu" που δημοσιεύτηκε το 1928 στο περιοδικό Weird Tales, και αποτελεί μια από τις καλύτερες εισαγωγές στον κόσμο του Cthulhu. Μερικές φορές αναφέρεται ως old one, μερικές φορές όχι.

2. Βρίσκεται στα βάθη του ωκεανού, στη βυθισμένη πόλη της R'lyeh και κοιμάται. Κοιμάται και ονειρεύεται. Κοιμάται, ονειρεύεται και τρελαίνει ανθρώπους μέσα από τον ύπνο του. Και όταν τα αστέρια θα είναι στη σωστή θέση και θα ξυπνήσει και θα μας φάει όλους.
Fun fact: O Lovecraft έχει δώσει ακριβείς συντεταγμένες για το που βρίσκεται η R'lyeh και δίπλα από αυτή οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει έναν περίεργο ήχο, το Bloop τον οποίο μέχρι σήμερα δεν έχουν βρει τι τον προκαλεί...

3. Το Cthulhu/Lovecraftian Mythos είναι...το Cthulhu and friends. Είναι το σύμπαν που δημιούργησε ο Lovecraft για να στεγάσει όχι μόνο τον Cthulhu, αλλά και τα άλλα τέρατα/θεότητες που δημιούργησε, οι περισσότερες από τις οποίες είναι πιο δυνατές και τρομαχτικές από τον Cthulhu. Πολλοί συγγραφείς, σύγχρονοι αλλά και μεταγενέστεροι του Lovecraft έχουν γράψει για τον Cthulhu αλλά και για τις άλλες θεότητες, συμβάλλοντας και επεκτείνοντας το Cthulhu Mythos.

4. Είναι τεράστιος ("σα βουνό"), πράσινος, με κεφάλι καλαμαροχταποδιού, με νυχάρες, φτερά νυχτερίδας αλλά κατά τα άλλα με ανθρωπόμορφο σώμα.

5. Η προφορά αλλά και η γραφή του ονόματός του έχουν αλλάξει. Ο Lovecraft αν και είχε δώσει διάφορες προφορές, έλεγε πως η ανθρώπινη ομιλία δεν μπορεί να προφέρει αυτό το εξωγήινο όνομα. Πλέον έχει επικρατήσει η γραφή του ως "Cthulhu" και η προφορά ταλαντεύεται ανάμεσα στο "Κθούλου" και "Καθούλου".

6. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να γίνετε cultists και να φαντασιώνεστε τη μέρα που θα ξυπνήσει ο Cthulhu. Από εκεί και πέρα οποιαδήποτε ανθρωποθυσία κάνετε μόνο καλό θα κάνει. Η αίρεση Cult of Cthulhu, αποτελείται από οπαδούς του, οι οποίοι τραγουδούν "Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn" που σημαίνει "In his house at R'lyeh dead Cthulhu waits dreaming" ή για συντομία "Cthulhu fhtagn", που σημαίνει "Cthulhu waits dreaming". Οι αρχηγοί της αίρεσης είναι αθάνατοι και προσπαθούν μέσω της αίρεσης να ξυπνήσουν τον Cthulhu έτσι ώστε να επικρατήσει χάος στον κόσμο (καθώς θα τρελαθούν όλοι) και να αλληλοσκοτώνονται χαρούμενοι μέσα στο χάος.

Spoiler: Evolution as Cultists see it


7. Το Necronomicon (το οποίο όλοι φαντάζομαι το έχετε ακουστά) είναι ένα σκοτεινό βιβλίο μαγείας που εμφανίζεται συχνά μέσα στα βιβλία του Lovecraft που αφορούν το Cthulhu Mythos. Μετά το Θάνατο του εκδόθηκαν πολλά βιβλία με αυτό τον τίτλο, ένα από τα οποία είναι η συλλογή όλων των διηγημάτων του. Και ναι, όλες οι αναφορές στο Necronomicon είναι φόρος τιμής στον Lovecraft.

8. Το Arkham είναι μια περιοχή που δεν υπάρχει και τη δημιούργησε ο Lovecraft. Σε αυτή την περιοχή διαδραματίζονται οι ιστορίες του Cthulhu Mythos. Το Arkham Asylum που υπάρχει στην Gotham City στα κόμικ του Batman είναι αναφορά στον Lovecraft....γι αυτό και είναι τρελοκομείο.








cthulhufish.gif

gif2p.gifCthulhu in pop culture.gif2p.gif

Youtube Video

gif1wy.gif

  • Cthulhu in litterature: Εδώ όπως καταλαβαίνετε υπάρχει άπειρο υλικό. Για αρχή κοιτάξτε ΕΔΩ όπου έχει λίστα με όλες τις ιστορίες του H.P.Lovecraft που έχουν να κάνουν με τον Cthulhu.Ένα από τα ωραιότερα πράγματα που μπορείτε να διαβάσετε για το θέμα είναι το I, Cthulhu του Neil Gaiman. Μια μικρή χιουμοριστική ιστορία όπου ο Cthulhu αφηγείται την αυτοβιογραφία του. Μπορείτε να τη διαβάσετε τζάμπα στο site του Neil Gaiman ΕΔΩ.Ενδιαφέρουσα είναι και η The Cthulhu Mythos Encyclopedia. Άλλα γνωστά σύγχρονα βιβλία είναι τα Cthulhu's Reign και Cthulhu Unbound αλλά δεν τα έχω διαβάσει οπότε δεν εγγυώμαι τίποτα. Πεθαίνω να διαβάσω όμως το Cthulhu in Wonderland...XD Πολύ όμορφες πληροφορίες μας έδωσε και ο Speedgrapher ΕΔΩ (δεν τις προσθέτω αυτούσιες γιατί δεν αφορούν ξεκάθαρα το Cthulhu Mythos).
  • Cthulhu in movies: H.P.Lovecraft Historical Society. Αυτό είναι το όνομα που πρέπει να θυμάστε, θα ασχοληθούμε με αυτούς και παρακάτω. Η ομάδα αυτή έχει δημιουργήσει 2 ταινίες (και κάποια short films) βασισμένα στο Cthulhu Mythos. Η πρώτη είναι το πανέμορφο Call of Cthulhu, απίστευτα πιστό στο ομώνυμο βιβλίο του Lovecraft, γυρισμένο ασπρόμαυρο και βουβό. Θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Πρόσφατα (το Μάρτιο του 2011) έβγαλαν και άλλη μια ταινία, το The Whisperer in Darkness (επίσης από την ομώνυμη ιστορία του Lovecraft) που έκανε πρεμιέρα στο SFF-Rated Film Festival της Αθήνας. Όποιος πήγε είναι απίστευτα τυχερός. Πολύ καλές ταινίες είναι οι ισπανικές La Herencia Valdemar και La Herencia Valdemar 2: La Sombra Prohibida. Στη δεύτερη εμφανίζεται ο Cthulhu! Μια άλλη Lovecraftian ταινία είναι το The Last Lovecraft: Relic of Cthulhu η οποία δυστυχώς είναι πολύ μέτρια έως κακή. Υπάρχει επίσης και το Cthulhu, γυρισμένο το 2007, που είναι βασισμένο στο διήγημα του Lovecraft "The Shadow Over Innsmouth". Τα φιλμ που αφορούν τον Cthulhu όμως δεν σταματούν εδώ, το δεύτερο επεισόδιο της πρώτης σεζόν στη σειρά Masters of Horror, το οποίο είναι σα μικρή ταινία, το Ο μικρός Κθούλου", όπου ο Κθούλου είναι ο πρωταγωνιστής, και δείχνει διάφορα αστεία σκηνικά από την καθημερινή ζωή στην Ελλάδα.
  • Cthulhu in videogames: Εδώ, αν και κανείς θα περίμενε να υπάρχει πληθώρα παιχνιδιών υπάρχει περιέργως μια έλλειψη. Το μόνο που βρήκα είναι το Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth, ένα single player survival horror, adventure game, που φαίνεται συμπαθητικό. Έχουμε και το Call of Cthulhu, Prisoner of Ice ένα adventure του 1995, βασισμένο στην ιστορία του Lovecraft "At the Mountains of Madness". Και με τη συμβολή του Tragic Prince τελικά ανακαλύπτω πως δεν υπάρχει έλλειψη σε video games, καθώς μας ενημέρωσε ότι υπάρχουν τα Darkness Within: In Pursuit of Loath Nolder και Darkness Within 2: The Dark Lineage που είναι adventure games και αναφέρονται στο Chulhu Mythos γενικότερα. Περισσότερα videogames στο post του Tragic Price ΕΔΩ.
  • Cthulhu in RPGs: Most notably the Call of Cthulhu. Είναι ΤΟ rpg και πραγματικά θα το απολαύσουν πεπειραμένοι και μη. Ανατριχιαστική ατμόσφαιρα και άψογη χρήση του Cthulhu Mythos. Περιέργως καταφέρνει να σου βγάλει την αίσθηση ανατριχίλας που έχουν οι ιστορίες του Lovecraft. Το μόνο must, είναι ένας ΠΟΛΥ καλός GM. Υπάρχει και το Cthulhu Lives! το οποίο είναι η live action εκδοχή του Call of Cthulhu. Ένα άλλο RPG είναι το Cthulhu Tech για το οποίο δεν γνωρίζω και πολλά καθώς δεν το έχω παίξει.
  • Cthulhu in boardgames: Και στα επιτραπέζια βρίσκουμε συχνά τον Cthulhu! Η διάσημη σειρά επιτραπέζιων card-games Munchkin, έχει βγάλει ειδικά expansions, τα Munchkin Cthulhu, με απίστευτα αστείες κάρτες (plz someone imagedump this!!). Υπάρχει επίσης το επικό Arkham Horror, που έχει επίσης πολλά expansions, το οποίο όπως και το Munchkin διαδραματίζεται γενικά στο Cthulhu Mythos. Ακόμα υπάρχει το συμπαθητικό Call of Cthulhu, το σχεδόν γελοίο Cthulhu Dice, και το πανέμορφο Mansions of Madness που μόλις κυκλοφόρησε!
  • Cthulhu in music: Από τους Metallica μέχρι τους Therion και τους Cradle of Filth είναι πολλοί οι μουσικοί που έχουν ασχοληθεί με τον Cthulhu. Αυτοί όμως που απλά πρέπει να αναφέρουμε είναι οι H.P.Lovecraft Historical Society. Ένα γκρουπ από Lovecraft fans που ανάμεσα στα πολλά πράγματα που έχουν κάνει, δημιούργησαν χορωδία με επαγγελματίες μουσικούς, και έβγαλαν 2 cd με διασκευές από χριστουγεννιάτικα τραγούδια με αλλαγμένους τους τίτλους ώστε να αναφέρονται ΜΟΝΟ στο Cthulhu Mythos. Είναι απλά επικοί! Βάλτε την playlist τους στο yοutube και αφεθείτε στη μαγεία τους!
  • Cthulhu in fashion: Λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή; (προσωπικά δεν ξέρω, υποθέτω πως όχι). Έχουμε Cthulhu T-shirts, εδώ, εδώ και εδώ, Cthulhu jewellery, εδώ, εδώ και εδώ, Cthulhu shoes, εδώ, εδώ και εδώ, Cthulhu hats, εδώ, εδώ και εδώ.
    Spoiler: Και έναν ευρηματικότατο τρόπο για να βάζεις γραβάτα.
  • Cthulhu toys/action figures: Εδώ έχουμε επίσης πολλά πράγματα. Κάντε και μια βόλτα και από εδώ.Όποιος είχε πάρει τον Cthulhu από το Otaku no Sekai, να μου το πει να τον δείρω. >_<
  • Cthulhu hentai:
    Spoiler:

Το αστείο είναι, όπως χαριτολογεί και το παραπάνω σκίτσο, ότι είναι αρκετά tentacle-hentai, όπου τα πλάσματα που υπάρχουν θυμίζουν Cthulhu. Ένα όμως hentai που έχει σαφείς αναφορές στο Cthulhu Mythos είναι το Necronomicon, στο οποίο υπάρχει το Necronomicon όπως το είχε περιγράψει ο Lovecraft.

 

 

 

gif1wy.gifMore stuff about Cthulhugif1wy.gif

  • H.P.Lovecraft Historical Society: Απίστευτη ομάδα που οργανώνει Cthulhu Lives! sessions, την ανέφερα ήδη 2 φορές πιο πάνω οπότε τα λόγια πλέον είναι περιττά. Τσεκάρετε το official site τουςκαι την wikipedia entry τους.
  • Cthulhu in our minds: Στην Αμερική (κυρίως) την περίοδο των εκλογών, έχει βγει τα τελευταία χρόνια το σλόγκαν "Cthulhu for president. Why vote for the lesser evil?" Υπάρχει μάλιστα και σχετικό site. Imagedump for greater justice!
    Spoiler:


  • Cthulhu as a religion: Δεν αμφιβάλλω ότι υπάρχουν πολλών ειδών παλαβοί εκεί έξω στον κόσμο, που πιστεύουν ότι ο Cthulhu και τα άλλα τέρατα του Lovecraft είναι αληθινά. Δεν αναφέρομαι σε αυτούς όμως. Fan του Lovecraft, έχουν πάρει το χριστιανικό ψάρι (αυτό που βάζουν πάνω στα αμάξια) και το έχουν μετατρέψει σε Cthulhu!
    Spoiler:
  • Cthulhu for kids: Φυσικά ο Cthulhu είναι για μικρούς και μεγάλους! Μην φοβηθείτε να τον συστήσετε στο μικρό σας ανιψάκι.Κάντε του δώρο ένα κουκλάκι My Little Cthulhu, ή έστω ένα μικρό plush. Έχουμε και εκπαιδευτικό video!
    Youtube Video
    Spoiler: Cthulhu loves kids.
  • Cthulhu in South Park: Ναι, στην 14η σεζόν του Southpark εμφανίστηκε ο Cthulhu σε δύο ξεκαρδιστικά επεισόδια και ήταν γλυκύτατος. Πληροφορίες ΕΔΩ.
  • Cthulhu in anime: Αναφέρομαι στο anime My Mr.Lovecraft...μη το δείτε, απλά εμετικό. Ο Cthulhu έκανε επίσης guest εμφάνιση στα Digimon, με το όνομα Cthulhumon.*info by Ichigo13 με έξτρα εικονίτσα ΕΔΩ.

emote2.jpg
~so cute!~



Ελάτε να μοιραστούμε την αγάπη μας για Αυτόν μαζί, παλιοί και νέοι. Ρίχτε ό,τι εικονίτσα/βιντεάκι/gifακι/comic stip/quote θέλετε, προτείνετε βιβλία/ταινίες/whatever, και γενικά ελάτε να fangirliasoume/fanboyisoume. ^^
Δεν χρειάζεται να περιοριστείτε σε Cthulhu fandom. Any Lovecraftian Mythos fandom will do!

Fhtagn!
cthulhu2.gif

BIGGEST.THREAD.EVER.
έχω λιώσει
Τώρα όμως δεν έχετε δικαιολογία να μην ξέρετε τι είναι ο Cthulhu :P


~~Ε, τι σκατά, με τόσα offtopic/spam/άσχετα threads δικαιούμαι και εγώ ένα για τον Cthulhu....right? XD


Posted Image


#2 laraska

laraska

    Self imposed ban

  • Members
  • 1,875 posts

Posted 02 April 2011 - 20:06

i so knew it!! περιμενα να το κανεις!
υποκυπτει μονο στα τερτιπια του καρτμαν!
Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#3 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 02 April 2011 - 20:07

Μου έχει μείνει στη μνήμη η περιγραφή της Ρλύε με την αφύσικη γεωμετρία της.

#4 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 02 April 2011 - 20:10

Πιο συγκεκριμένα η R'lyeh αγνοεί τους νόμους της Ευκλείδειας γεωμετρίας. :thatsit:
Laraska δεν ξέρω πώς το ήξερες, εγώ μέχρι σήμερα το μεσημέρι πάντως δεν το είχα σκεφτεί. XD

Posted Image


#5 RiDeLub

RiDeLub

    - ΡίΝΤεΛουμπ -

  • Members
  • 1,010 posts

Posted 02 April 2011 - 20:12

Ένα thanks από μένα για την παρουσίαση :riiight:

Ήθελα κάποια στιγμή να πιάσω λίγο από Cthulhu αλλά η διάσπαρτη γνώση στο νετ με έκανε να βαριέμαι. Που θα πάει, θα μπω σιγά σιγά :)


PS: Λατρεύω τα fun facts στο στυλ Bloop sound. Θα ξυπνήσει κάποια στιγμή που θα πάει :P

- Επέζησα και εγώ από το φαγητό του Κ.Ε.Τ.Θ Αυλώνας -

Posted Image


#6 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 02 April 2011 - 20:40

Μπορείς να δεις το Call of Cthulhu των H.P.Lovecraft Historic Society που κρατάει μόνο 45 λεπτά, αν και η αλήθεια είναι ότι όταν αποφασίσεις να το πιάσεις, καλύτερα να ξεκινήσεις με το διήγημα.
Χαίρομαι που χρησίμευσε σε κάποιον αυτό το θρεντ πάντως XD

Posted Image


#7 Kalamaris

Kalamaris

    I'm glad I met you.

  • Members
  • 699 posts

Posted 02 April 2011 - 20:50

Πολυ ενδιαφερουσα παρουσιαση.Αναρωτιεμαι τι προκαλει το bloop!:smokingg:

sc5bab.jpg


#8 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 02 April 2011 - 21:13

Ο Κθούλου που ροχαλίζει προφανώς.

#9 Omoikane

Omoikane

    Victim of Random Injustice

  • Members
  • 483 posts

Posted 02 April 2011 - 21:37

Πιστευω οτι ηταν θεμα χρονου να δημιουργηθει ενα τετοιο thread.Ενα μεγαλο μπραβο κ πολλα συγχαρητηρια στην Anelis για τον κοπο της κ το μερακι της.
Με αφορμη αυτο το thread,θα ξαναπιασω τα At the mountains of madness κ The Dunwich Horror.
"If life should treat you bad,don't get even,get mad."

#10 Kalamaris

Kalamaris

    I'm glad I met you.

  • Members
  • 699 posts

Posted 02 April 2011 - 22:44

Ο Κθούλου που ροχαλίζει προφανώς.

Aυτο η βρισκεται σε οργιο με το κρακεν το λεβιαθαν το λουγκια και το μομπι ντικ!:nbleed:

sc5bab.jpg


#11 Botsun

Botsun

    Boss Tsundere

  • Members
  • 1,240 posts

Posted 02 April 2011 - 22:45

Αν πλακωνόντουσαν στο ξύλο ο Γκοτζίλα και ο Cthulhu,ποιος θα κέρδιζε ;

Posted Image

Avatar & signature by Kai


#12 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 02 April 2011 - 22:47

O Cthulhu γιατί έχει και τηλεπαθητικές ικανότητες.
Βέβαια ο Γκοτζίλας πλέον έχει και ραδιενέργεια....

Posted Image


#13 Strange Loop

Strange Loop

    Fabulous Boy

  • Members
  • 595 posts

Posted 02 April 2011 - 22:49

thnx ρε anelara..
ξέρεις εψαχνα τα info οποτε much appreciated.

#14 Botsun

Botsun

    Boss Tsundere

  • Members
  • 1,240 posts

Posted 02 April 2011 - 22:58

O Cthulhu γιατί έχει και τηλεπαθητικές ικανότητες.
Βέβαια ο Γκοτζίλας πλέον έχει και ραδιενέργεια....

In that case...
All hail Mighty Cthulhu !!
Posted Image
O Voltron,συγκαταλέγεται στους φυσικούς εχθρούς του Απαισιότατου ;

Posted Image

Avatar & signature by Kai


#15 Putin

Putin

    Swee

  • Members
  • 1,790 posts
  • LocationΚΟΛΑΣΗ

Posted 02 April 2011 - 23:09

Aυτο η βρισκεται σε οργιο με το κρακεν το λεβιαθαν το λουγκια και το μομπι ντικ!:nbleed:

Έμπνευση.

HnH5aB0.jpg