Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 1 votes

Sangatsu no Lion / March Comes in Like a Lion


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 Kamen Tantei Zura

Kamen Tantei Zura

    Ore-sama

  • Members
  • 836 posts

Posted 27 March 2011 - 11:15

Μου κάνει εντύπωση που δεν υπάρχει thread για το συγκεκριμένο. Αν υπάρχει, διορθώστε με. Έψαξα με το search αλλά δεν βρήκα κάτι, οπότε αν υπάρχει χίλια συγγνώμη :run:
 

Sangatsu no Lion/ March comes like a Lion

3_gatsu_no_lion_v01_c01_12.jpg


O Kiriyama Rei είναι 17 χρονών και επαγγελματίας παίκτης shogi, 5 dan. Και ιδιαίτερα καλός στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Αλλά στην πραγματική ζωή, δεν έχει τίποτα. Ήσυχος και όχι ιδιαίτερα κοινωνικός, ο Rei δεν έχει οικογένεια, μένει μόνος του, έχει πολύ λίγους φίλους, και δεν πηγαίνει στο σχολείο. Γνωρίζετε όμως με μία γυναίκα, γειτόνισσα, που ονομάζεται Akari που μόνη της με τις δύο μικρότερες αδελφές της, Momo και Hinata και τις τρεις γάτες τους (που πεινάνε όλη την ώρα xD). Το manga επικεντρώνεται κυρίως στην ζωή του Rei και είναι γεμάτο με ισχυρούς μονολόγους από τον ίδιο.

 

f3gatsu01_c10_14_15.jpg




Το manga κατατάσσεται στις κατηγορίες game, slice of life, comedy και romance. Άρχισε να εκδίδεται το 2007 και είναι ακόμη ongoing. Βραβεύτηκε επίσης στα 2nd Manga Taisho Awards.
Ένα όμορφο και ιδιαίτερα ρεαλιστικό manga, που είτε θα σε κάνει πραγματικά να αναρωτηθείς κάποια πράγματα, να στεναχωρηθείς αλλά και να γελάσεις αφάνταστα. Η Umino πραγματικά μπορεί άνετα να σε αγγίξει με τις δουλειές της.
Είτε με τους μονολόγους είτε με τους χαρακτήρες, το συγκεκριμένο manga μπορεί να σε κρατήσει με τις ώρες από πάνω του. Τουλάχιστον θα ήταν ώρες αν μεταφράζανε και άλλα chapters. (Τ^Τ)

3_gatsu_no_lion_v01_c04_15.jpg

Ίσως το καλύτερο κομμάτι είναι ότι οι χαρακτήρες είναι ιδιαίτερα απλοί, με πλεονεκτήματα και τις ιδαιτερότητές τους. Εμφανίζονται κυρίως οι τρεις αδερφές, μαζί με τον παππού τους και φυσικά ο Rei. Όπως επίσης και άλλοι παίκτες shogi είτε πρόκειται για αγώνες με τον Rei ή απλά εμφάνιση.

Ένα συν που μπορώ να τονίσω στο manga, είναι η αναλυτική εξήγηση των κανόνων, των κινήσεων όταν πρόκειται για το shogi. Και άσχετος να είσαι, να μην έχεις ξανακούσει για το shogi ποτέ στη ζωή σου θα καταλάβεις ένα-δυο πραγματάκια.

3_gatsu_no_lion_v01_c06_05.jpg





Και τώρα για το τελευταίο chapter

Spoiler:

 


Edited by Kamen Tantei Zura, 15 June 2017 - 23:11.


#2 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2,042 posts

Posted 27 March 2011 - 12:12

Μου είχε αρέσει πολύ το Honey and Clover, και είχα διαβάσει μερικά chapters από αυτό που μου άρεσαν επίσης. Πλέον περιμένω να τελειώσει για να το διαβάσω όλο, δεν μπορώ να διαβάζω ongoing manga αν δεν είναι εβδομαδιαία.

#3 Shihama-ru

Shihama-ru

    Anime Fan

  • Members
  • 201 posts

Posted 27 March 2011 - 18:30

^μαλλον θα περιμένεις πολύ καιρό μεχρι να ολοκληρωθεί όλο, το scanlation ειναι ολιγον τα ζώα μου (αν και είναι γεγονός οτι έχει πολύ απαιτητικό editing ).:D

Πραγματικά φοβερό manga, για ακομα μια φορά η chika umino αποτυπώνει τόσο ευστοχα την ανθρώπινη ψυχοσύνθεση, που νομίζεις οτι μπορεί να διαβάσει τις σκέψεις των άλλων:hypno:Είναι εξαιρετική!!
Περιμένω πως κ πως να κυκλοφορήσει αγγλική έκδοση...μακάρι!!
Μπράβο Zura για το thread,από καιρό το σκεφτόμουνα,του χρειαζότανε:clap:
Posted Image

#4 Kamen Tantei Zura

Kamen Tantei Zura

    Ore-sama

  • Members
  • 836 posts

Posted 27 March 2011 - 19:44

Ευχαριστώ πολύ! Και εγώ το ίδιο πιστεύω, σίγουρα το χρειαζότανε.
Όσο για τα scalnations σίγουρα θα συμφωνήσω. Για να το δεις completed θα περάσουν χρονάκια + το ότι είναι ακόμη ongoing στην Ιαπωνία. Αν και σίγουρα όπως αναφέρθηκε, το συγκεκριμένο σίγουρα θέλει αρκετό χρόνο για να γίνει release.

Από το στόμα σου και στων εταιριών το αυτί! Μακάρι να αρχίσει να βγαίνει στα αγγλικά! (βέβαια να έχουμε και εμείς λεφτά για να τα αγοράζουμε~) Τουλάχιστον έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να διαβάσουμε τα επόμενα chapters. Πάντως ακόμη στο 5 volume δεν είναι στην Ιαπωνία; Δεν θυμάμαι, θα το τσεκάρω αργότερα.

Καλά, η Umino είναι φοβερή γενικά. Ο συνδυασμός που κάνει δράμα-κωμωδία είναι απίστευτος ή τουλάχιστον για εμένα είναι από τα συν της mangaka. Λίγοι μπορούν να συνδυάσουν δράμα/slice of life με κωμωδία τόσο καλά χωρίς να ξενερώσεις.

#5 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 20 September 2012 - 23:33

Μετά το πανέμορφο Honey and Clover και την καταπλητική anime μεταφορά του είπα να πιάσω το συγκεκριμένο manga της δημιουργού. Λίγο πολύ συμφωνώ με όσα ειπώθηκαν παραπάνω. Είμαι up to date και από το πρώτο μέχρι το πιο πρόσφατο chapter η σειρά ξεχυλίζει από το γνώριμο αίσθημα ζεστασιάς με το οποίο έχουμε συνδέσει την δημιουργό. Πολύχρωμο cast με αξιαγάπητους και μοναδικούς χαρακτήρες. Κάποια πραγματα από το setting δεν έχουν διασαφηνιστεί ακόμη αλλά υποθέτω θέλει τον καιρό του να προχωρήσει και άλλο η υπόθεση.

Μακάρι να κυκλοφορήσει σύντομα και αυτό στα αγγλικά.

Οταν το διαβάζω ακούω παράλληλα το OST από το Honey and Clover και του ταιριάζει γάντι πιστεύω.

#6 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 19 September 2015 - 11:25

Bump γιατί επιτέλους πήρε anime Και live action adaptation. Οι ανθρωποθυσίες πιάνουν. 

Υπάρχει ακόμη ελπίδα στον κόσμο.



#7 ice_hime

ice_hime

    and the livin's (not) easy

  • Moderators
  • 1,396 posts

Posted 19 September 2015 - 12:57

ΟΟΟΟΟ τελεια νεα!!!!!!!!!!!! :blingeye2: :blingeye2: .Πρεπει να το ξαναποιασω αυτο το manga.



#8 Zentsugi

Zentsugi

    Anime Professional

  • Members
  • 640 posts

Posted 22 September 2015 - 18:23

Ευκαιρία να το φρεσκάρω λίγο τότε γιατί με τα slow releases που είχε (πέρυσι νομιζω?) το ξέχασα τελείως.