Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

No. 6

• Please log in to reply
187 replies to this topic

#76 LuluChan92

LuluChan92

Lulu the Berserker

• Members
  • 519 posts

Posted 19 August 2011 - 15:27

Οι μαζοχιστικές τάσεις των ηρώων αλλά και των θεατών δε σταματάνε στον κόσμο του no.6 :beaten:

7:
Spoiler:

#77 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 19 August 2011 - 15:47

Spoiler: 7

Τραγικά όσα της συνέβησαν, και δε διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά το "για λύπηση" είναι κάπως χοντρό, το χρησιμοποιούμε συνήθως υποτιμητικά. Αν το λέτε με την έννοια του "κρίμα μια τόσο ανεξάρτητη, φιλομαθής και ειλικρινής κοπέλα να τα τραβάει όλα αυτά", συμφωνώ.

Το θέμα είναι ότι δεν αρχίσατε να τα λέτε αυτά περί μίσους στα δύο τελευταία επεισόδια, αλλά από την αρχή. Αντιλαμβάνομαι ότι την έχετε πάρει και λίγο στην πλάκα, μιας και ήταν ο εύκολος στόχος (ειδικά μετά την εξομολόγηση).

Πάντως η Safu φαίνεται να είναι ο πιο πετυχημένος χαρακτήρας του yaoi fanfic... της σειράς. Αυτό επειδή μέχρι στιγμής τον σκοπό της, κρίνοντας από τις αντιδράσεις, τον πέτυχε.

Θα ήθελα να ακούσω γνώμες πάντως πάνω σε αυτό.

#78 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 19 August 2011 - 16:03

Kανένας δεν αξίζει να περνάει όσα περνάει η Safu atm. Όσο απαίσια fashion sense και σχέση με την ποίηση να έχει. Αλλά ναι με την έννοια του "κρίμα τα όσα περνάει" το έλεγα.

Εγώ τουλάχιστον δεν έχω δει κάποιο σοβαρό μίσος σε συνολικό επίπεδο απέναντι στον χαρακτήρα. Δηλαδή σε σχέση με τις κακίες που έχει ακούσει το πρωταγωνιστικό δίδυμο η Safu θα έλεγε κανείς ότι έχει και προνομιακή μεταχείριση.

Δεν ξέρω αν την θεωρώ πετυχημένο χαρακτήρα. Προφανώς έχει κάποια πολύ ενδιαφέροντα πράγματα να δείξει. Αλλά κάπως τα καταφέρνει και είτε την παίρνουμε στην πλάκα με τις αντιδράσεις της, είτε εκεί που θα έπρεπε να μας κάνει εντύπωση και να μπει δυναμικά στο προσκήνιο, ωχριά δίπλα στο πρωταγωνιστικό δίδυμο. Καθαρά λάθος της παραγωγής αυτό. Ενώ όντως έχει δείξει ότι είναι ανεξάρτητη, ειλικρινής και geeky φιλομαθής , για κάποιο λόγο δεν είναι αυτά τα χαρακτηριστικά της που προωθούνται παρά το ότι είναι μια κολιτσίδα που τρέχει πίσω από τον κώλο του Shion.

Την ίδια ώρα και μάλλον για τους ίδιους λόγους (το ότι η σειρά δεν σε αφήνει να την πάρεις στα σοβαρά) ο Nezumi-που παίζει να είναι ο πιο κακογραμμένος χαρακτήρας ever αν πάρουμε τις πράξεις του μία μία- παρουσιάζεται σαν τον σκληρό αλλά συνάμα ευαίσθητο άντρα που είναι crude στους τρόπους του αλλά κατά βάθος κόβεται με την καρδιά του μαρουλιού or smth. :P Όλα αυτά ενώ η κακοποίηση πάει σύννεφο έτσι?

#79 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 19 August 2011 - 16:11

Εγώ τουλάχιστον δεν έχω δει κάποιο σοβαρό μίσος σε συνολικό επίπεδο απέναντι στον χαρακτήρα. Δηλαδή σε σχέση με τις κακίες που έχει ακούσει το πρωταγωνιστικό δίδυμο η Safu θα έλεγε κανείς ότι έχει και προνομιακή μεταχείριση.

Να αρχίσω να κάνω quote τώρα δηλαδή; :P Δε θα βγάλει πουθενά, όποιος θέλει διαβάζει μερικά post σε προηγούμενες σελίδες.

Δεν ξέρω αν την θεωρώ πετυχημένο χαρακτήρα. Προφανώς έχει κάποια πολύ ενδιαφέροντα πράγματα να δείξει. Αλλά κάπως τα καταφέρνει και είτε την παίρνουμε στην πλάκα με τις αντιδράσεις της, είτε εκεί που θα έπρεπε να μας κάνει εντύπωση και να μπει δυναμικά στο προσκήνιο, ωχριά δίπλα στο πρωταγωνιστικό δίδυμο. Καθαρά λάθος της παραγωγής αυτό. Ενώ όντως έχει δείξει ότι είναι ανεξάρτητη, ειλικρινής και geeky φιλομαθής , για κάποιο λόγο δεν είναι αυτά τα χαρακτηριστικά της που προωθούνται παρά το ότι είναι μια κολιτσίδα που τρέχει πίσω από τον κώλο του Shion.

Ακριβώς, συμφωνώ απόλυτα με ό,τι λες.
Ο λόγος που εγώ την θεωρώ πετυχημένη όμως είναι όσα έκανα bold. Υπάρχει για να γεννήσει συγκεκριμένες αντιδράσεις στο κοινό της σειράς, κάτι που φαίνεται να καταφέρνει θαυμάσια.

#80 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 19 August 2011 - 16:31

Τότε γιατί παραξενεύεσαι που αντιδρούν αρνητικά σε αυτά που κάνει? Που και πάλι απέχει πολύ από μίσος στον χαρακτήρα. Δεν είναι τα ένα δύο τρία posts που τη σατυρίζουν/θάβουν από μόνα τους μίσος.

Αν ήταν ηθελημένα τα όσα βγάζει η Safu στο κοινό θα ήταν πετυχημένη χαρακτήρας. Αλλά δεν νομίζω ότι είναι ηθελημένα γιατί η σειρά πιστεύει ότι είναι σοβαρή. Moυ δίνουν την αίσθηση ότι προσπαθούν να βγάλει η Safu την (μονοπλευρη) αγάπη και την αφοσίωση και αυτό που βγαίνει τελικά είναι κωμικό και ελαφρώς creepy.

#81 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 19 August 2011 - 16:37

Δεν παραξενεύομαι καθόλου, ήθελα μόνο να δω τι θα πείτε :P Ακόμα θέλω, αφού μόνο εσύ μου απάντησες ως τώρα.

Διαφωνώ στο δεύτερο πάντως, νομίζω ότι αυτοί που γράφουν τη σειρά ξέρουν ακριβώς τι κάνουν και σε ποιους απεθύνονται. Το δήθεν σοβαρό setting, είναι κι αυτό στο πρόγραμμα.

#82 DoB

DoB

Gintamaniac

• Members
  • 875 posts

Posted 19 August 2011 - 20:24

είναι μια κολιτσίδα που τρέχει πίσω από τον κώλο του Shion.

Θέλω κι άλλο λόγο για να τη θάψω;

Ο κύριος λόγος που μ' ενοχλεί τόσο πολύ η Safu και τη θάβω ανελεήτα, είναι ο τρόπος με τον οποίο ρίχτηκε στον Shion. Κανένας ρομαντισμός, κανένα συναίσθημα, μόνο ν' απαιτήσει ήξερε κι ένα τσακ ήθελε να γίνει και χυδαία. Ρίχνει μετά και μια απεγνωσμένη και κλαψιάρικη ερωτική εξομολόγηση κι ήρθε κι έδεσε. Κι έπρεπε ο Shion ν' ανταποκριθεί κιόλας; Ο Shion απ' την αρχή είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν την έβλεπε μ' αυτόν τον τρόπο. Ο Nezumi έχει και το απαραίτητο background για να γίνει βίαιος, αυτή που υποτίθεται ότι είναι έξυπνη και μορφωμένη τι δικαιολογητικά έχει που φέρεται σαν κατίνα; Σαν χαρακτήρας θα μπορούσε να είναι συμπαθής, με την έννοια του κοριτσιού που αγαπάει τον Shion και πάνε να τη σώσουν αποκαλύπτοντας το μυστικό του No 6, αλλά τα χει καταφέρει με τη λύσσα της κι έχει γίνει τόσο αντιπαθητική που λες 'φάτε την! φάτε την!' Ο μόνος λόγος ύπαρξης της Safu είναι να μειώσουν τα BL vibes, να μας πείσουν και καλά ότι είναι straight οι πρωταγωνιστές αλλά μπα... :bahhh: Γι' αυτό και τη θεωρώ πέρα για πέρα αποτυχημένο χαρακτήρα. Ε και σε μια σειρά με τόσο πολύ shonen ai fanservice, τι μεταχείριση να έχει ένας τέτοιος χαρακτήρας;

#83 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 19 August 2011 - 20:45

Αυτό δεν είναι φέρσιμο κατίνας. Το αντίθετο. Ήθελε το πέος του, και του το είπε. Αυτός είναι ομοφυλόφιλος βέβαια, οπότε αρνήθηκε. Που είναι το κακό στην ειλικρίνεια όμως; Μπορεί ακριβώς επειδή είναι μορφωμένη να αντιλαμβάνεται τη σημασία της και να μην ανέχεται να είναι δέσμια δυσκοίλιων κοινωνικών συμβολαίων.

Διαφωνώ πάντως. Αυτό που κάνει η Safu είναι να ΑΥΞΑΝΕΙ τα BL vibes, και να αποτελεί στόχο επειδή πάει να χαλάσει το ομοφυλοφιλικό πανηγύρι - κάποιου είδους απειλή στην (τρυφερή κατά τ'άλλα - βιασμοί, ξύλο κτλ) σχέση των πρωταγωνιστών.

Ότι ανέχεστε τον κατ'εξακολούθηση βιασμό του Shion από τον Nezumi και επιτίθεστε στην Safu για κάτι πολύ λιγότερης σημασίας, για μένα φωνάζει double standards.

Ε και σε μια σειρά με τόσο πολύ shonen ai fanservice, τι μεταχείριση να έχει ένας τέτοιος χαρακτήρας;

Αυτήν που έχει ακριβώς. Απλά το αναλύουμε λίγο.

#84 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 19 August 2011 - 21:16

Warchief με το β'πληθυντικό δίνεις την εντύπωση ότι εχεις αποφασίσει ήδη για την πορεία της συζήτησης και τα συμπεράσματα που θα βγούνε από αυτήν. Ντε και καλά double standards ...
Το ότι έχουμε πεθάνει τον Shion και τον Nezumi στο δούλεμα δεν ξέρω και εγώ πόσες σελίδες, και έχουμε αποδεχτεί ότι ο Nezumi έχει λασκαρισμένες τις βίδες από την αρχή δεν παίζει κανένα ρόλο στη συζήτηση? Επειδή ειπώθηκε μέσα σε όλα και μια κακή κουβέντα για την Safu για τον τρόπο που φέρεται (που συμφωνείς και εσύ ότι δεν είναι ο πιο κολακευτικός ούτε αξιοποιεί τις δυνατότητες του χαρακτήρα) και δεν συζητήσαμε σοβαρά για την κακοποίηση στις σχέσεις σε μια ασόβαρη σειρά ξαφνικά όλες οι απόψεις είναι biased?

Που σημειωτέον η Safu δεν αγνοεί τις κοινωνικές συμβάσεις, απλά δεν ξέρει πώς να φερθεί. Κάποια πράγματα πολύ απλά δεν τα πιάνει και πίστεψέ με θα ήταν το ίδιο αστείο αν την ίδια συμπεριφορά την είχε male character. Μεγάλη διαφορά το "είμαι αντικομφορμιστής" από το είμαι "socially awkward".

#85 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 19 August 2011 - 21:42

Κάνεις λάθος, δεν αποφάσισα για κανένα συμπέρασμα, αλλά δεν υπάρχει τρόπος να σε πείσω για αυτό οπότε το αφήνω.

Μία δεν ήταν η κουβέντα, και θέλω να πιστεύω ότι παρανοϊκός δεν είμαι. Quotes επαναλαμβάνω ότι δε θα παραθέσω επειδή δεν έχει νόημα. Αν δουλεύατε την Safu όπως δουλεύετε τους πρωταγωνιστές δε θα είχα κανένα πρόβλημα.
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανένας χαρακτήρας με δυνατότητες στη σειρά, γιατί με αυτόν τον τρόπο θα είναι σαν να υπερεκτιμώ το γράψιμο.
Εγώ είπα ότι δεν καταλαβαίνω πως κάποιος τόσο εύθικτος άλλοτε, περνάει στο ντούκου (ή κάνει καμιά πλάκα, αλλά τελικα επιδοκιμάζει) τη διαρκή σεξουαλική παρενόχληση που δέχεται ο Shion. Δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ ποια η κυριότερη διαφορά του Nezumi με την Safu. Μήπως παίζει ρόλο το φύλο; Αναρωτιέμαι, δε συμπεραίνω.

Εγώ νομίζω πως φέρεται πολύ σωστά πάντως. Όπως όταν είδε το νεαρό ζευγάρι να φιλιέται. Σεξουαλικά απελευθερωμένη γυναίκα, μπράβο της.
Ε και στην τελική ποιο το κακό, και socially awkward να είναι; Μια ερώτηση έκανε μόνο.

#86 zennith666

zennith666

Oh boy,more trouble...

• Members
  • 1,226 posts
  • LocationAthena

Posted 19 August 2011 - 22:46

Spoiler: 7

Spoiler:

Posted Image

#87 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 19 August 2011 - 22:51

Πάντως η Safu φαίνεται να είναι ο πιο πετυχημένος χαρακτήρας του yaoi fanfic... της σειράς. Αυτό επειδή μέχρι στιγμής τον σκοπό της, κρίνοντας από τις αντιδράσεις, τον πέτυχε.

Θα ήθελα να ακούσω γνώμες πάντως πάνω σε αυτό.

Όσον αφορά τη Safu, κι εγω τη θεωρώ πολύ πιο πετυχημένη απο τους υπόλοιπους main characters της σειράς. (που είναι και πολλοί):P
Kατα τ' αλλα είναι μία ακόμα "έξυπνη" χαρακτήρας η οποία όμως στην προσωπική της ζωή φαίρεται λίγο χαζά, και είναι υπερβολικά συναισθηματική οπότε μάλλον είναι "τζαμπα έξυπνη".
Spoiler:

Και το ερώτημα της ημέρας.
Τι προτιμάτε?Nezumi ή Shion?
Εγώ λέω σίγουρα Shion, για τον απλό λόγο οτί ο Nezumi είναι ενας ηλίθιος κομπλεξικός gay πουπάει να το παίξει σκληρός ενώ στην πραγματικότητα είναι πιο φλώρος κι από το Shion.
Όχι πως εκείνος είναι πολύ καλύτερος, αλλά ο Nezumi ξεπερνάει κάθε όριο.

By the way, η σειρά δεν είναι και τόσο άσχημη τελικά.
Για να την βλέπεις με τα πόδια πάνω στο γραφείο και ένα ελατήριο απο λαμπατέρ (η προσωπική μου προτίμηση καθώς δεν έχω τρελόμπαλα) μια χαρά είναι.
Εκτός απο το επεισόδιο 6 που ήταν το μόνο σοβαρό.

Spoiler:

O6rrvsU.jpg

#88 zennith666

zennith666

Oh boy,more trouble...

• Members
  • 1,226 posts
  • LocationAthena

Posted 19 August 2011 - 22:55

Spoiler:

Αν και δεν είμαι fan των yaoi(είναι το πρώτο που βλέπω) πιστεύω πως μάλλον της σείρας είναι αλλά ας σου άπαντήσει κάποιος πιο έμπειρος στον κλάδο...

Posted Image

#89 DoB

DoB

Gintamaniac

• Members
  • 875 posts

Posted 20 August 2011 - 01:54

Spoiler:

Spoiler:

Spoiler:

Spoiler:

Και το ερώτημα της ημέρας.
Τι προτιμάτε?Nezumi ή Shion?

Tsundere ή yandere? Κρέμα ή σοκολάτα; Σαμπουάν ή μαλακτικό; Απλούστατα δε διαλέγεις!:canthelp:

Spoiler:

Εξαρτάται τι yaoi βλέπεις. Δεν είναι και τόσο σπάνιες, μη νομίζεις. :hiding_something:

#90 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 20 August 2011 - 02:01

Aν βγει Yandere o Shion και στο τελος τους σφάξει αυτός όλους η σειρά πάει για anime οf the year σουμπιτη. :hahaha:

Πάντως ο Nezumi μια χαρά έχει δείξει ότι γουστάρει Shion. Αν το πάρουμε με το εγχειρίδιο του abusive συντρόφου. XD Tsun tsun και jelly jelly το πήγαινε από την αρχή.

Εδώ ακολούθησε και την διαδικασία που θέλει τον βίαιο σύζυγο να "παγιδεύει" την και καλά άπιστη γυνή μόνο και μόνο για να κάνει σκηνή. Text book σας λέω.:hahaha: