Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Διαγωνισμός Cosplay στο Comicdom Con Athens 2011


  • This topic is locked This topic is locked
No replies to this topic

#1 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 12 March 2011 - 23:54

Posted Image

Το Comicdom Con Athens διοργανώνει, για πρώτη φορά στην ιστορία του, διαγωνισμό cosplay! Μας παρακάλεσαν να το γνωστοποιήσουμε, εξ' ου και η συγκεκριμένη ανακοίνωση. Υπάρχει ήδη thread στο forum σχετικά με το θέμα, όμως το ανακοινώνουμε και στην κεντρική σελίδα μερικές μέρες πριν τη λήξη της υποβολής των αιτήσεων, ώστε να το δει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος. Παρακάτω ακολουθούν copypasta αναλυτικές πληροφορίες από το site τους, για όποιον θέλει να συμμετάσχει.

Θέλω να συμμετάσχω στο Cosplay Event του Comicdom Con Athens 2011. Τί πρέπει να κάνω;
Υπάρχουν δύο κατηγορίες: το ατομικό και το ομαδικό.


Για το ατομικό

Πρέπει να στείλεις μέχρι τις 20 Μαρτίου 2011, ένα email με θέμα “Διαγωνισμός Cosplay”, στη διεύθυνση cosplay@comicdom-con.gr, με το ονοματεπώνυμό, το email και το τηλέφωνό σου. Σε αυτό θα δηλώνεις τον χαρακτήρα που σκοπεύεις να υποδυθείς και το comic, animation, manga, anime, ταινία, τηλεοπτική σειρά, ή video game από το οποίο προέρχεται. Δεν γίνονται δεκτές συμμετοχές αόριστου χαρακτήρα (π.χ. “loli goth”, “visual k” κ.λπ), ή συγκεκριμένων υπαρκτών προσώπων (μέλη συγκροτημάτων, idols, κ.λπ.). Η δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να συνοδεύεται από τρεις φωτογραφίες (jpg, περίπου 200 kb η κάθε μία) του χαρακτήρα αυτού, στην εκδοχή που θα τον παρουσιάσεις. Να έχεις κατά νου, ότι θα χρειαστεί, κατά την παρουσίαση, να ανέβεις και να κατέβεις μερικά σκαλιά, οπότε φρόντισε να μπορείς να κινηθείς!


Για το ομαδικό (μέχρι 6 άτομα)

Πρέπει να στείλεις μέχρι τις 20 Μαρτίου 2011 ένα email με θέμα “Διαγωνισμός Cosplay”, στην διεύθυνση cosplay@comicdom-con.gr, με τα ονοματεπώνυμα, email και τηλέφωνα των μελών της ομάδας σου, καθώς και ένα όνομα για την ομάδα. Σε αυτό θα μας δηλώνεις τους χαρακτήρες που σκοπεύετε να υποδυθείτε και το comic, animation, manga, anime, ταινία, τηλεοπτική σειρά, ή video game από το οποίο προέρχονται. Δεν γίνονται δεκτές συμμετοχές αόριστου χαρακτήρα (π.χ. “loli goth”, “visual k” κ.λπ.), ή συγκεκριμένων υπαρκτών προσώπων (συγκροτήματα, idols κ.λπ.). Η δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να συνοδεύεται από δύο φωτογραφίες (jpg, περίπου 200 kb η κάθε μία) του κάθε χαρακτήρα, στην εκδοχή που θα τους παρουσιάσετε συν τρεις ομαδικές. Έχετε δύο επιλογές: είτε να παρουσιάσετε ένα χορευτικό, ή ένα σκετσάκι/αναπαράσταση ανώτατης διάρκειας τριών λεπτών. Στην πρώτη περίπτωση, μαζί με την δήλωση συμμετοχής, θα πρέπει να στείλετε και το ηχητικό απόσπασμα (σε mp3) που θα συνοδεύει την εμφάνιση σας. Στη δεύτερη, λάβετε υπόψη ότι δεν υπάρχει δυνατότητα μικροφωνικής υποστήριξης. Το χρονικό όριο των τριών λεπτών και στις δύο περιπτώσεις, είναι αυστηρότατο.


Ποιοί μπορούν να πάρουν μέρος στο Cosplay Event;

Όλοι! Ακόμη και εσύ στο βάθος! Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε όλους όσους θέλουν να συμμετάσχουν. Μοναδική εξαίρεση αποτελούν οι διοργανωτές του Comicdom Con Athens 2011. Όλες οι ηλικίες γίνονται δεκτές, αλλά αν είσαι κάτω των 18, θα πρέπει μαζί με την δήλωση συμμετοχής να στείλεις και μια βεβαίωση από τον γονέα ή κηδεμόνα σου. ΠΡΟΣΟΧΗ, ΟΜΩΣ! Οι θέσεις είναι περιορισμένες, οπότε προλάβετε να δηλώσετε συμμετοχή, πριν συμπληρωθούν!


Μπορώ να βάλω μια στολή που έχω αγοράσει/παραγγείλει από κάποιο κατάστημα ή online shop;

Όχι. Μόνο χειροποίητες στολές γίνονται δεκτές. Εξαιρούνται μικρά αξεσουάρ (κοκαλάκια, κοσμήματα κ.λπ.) εσώρουχα, καλσόν, ρούχα που φοριούνται κάτω από την στολή και έτοιμα ενδύματα που έχουν μεταποιηθεί αρκετά για τις ανάγκες της στολής.


Έχει έρθει η μέρα του διαγωνισμού. Τί πρέπει να κάνω;

Έρχεσαι στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Οι ευγενικοί εθελοντές μας, στη γραμματεία που βρίσκεται στην είσοδο του κτιρίου, θα έχουν μια λίστα με τα ονόματα όλων των συμμετεχόντων, στην οποία θα πρέπει να τσεκάρεις το όνομα σου (όλα τα μέλη της ομάδας, στο ομαδικό) και να πάρεις το καρτελάκι συμμετοχής, το αργότερο μέχρι τις 18.00. Από κει και πέρα, είσαι ελεύθερος να κάνεις ότι θες μέχρι τις 19.00, όπου θα σε περιμένουμε στο θέατρο, έτοιμο για την εμφάνισή σου. Προσοχή! Αν καθυστερήσεις σε κάποιο από αυτά τα ραντεβού, ενδέχεται να υπάρχει πρόβλημα με τη συμμετοχή σου, οπότε κανόνισε αναλόγως το πρόγραμμά σου!


Και μετά; Τί γίνεται μετά;

It’s show time! Πρώτα αρχίζει το ατομικό. Μαζί με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, θα ανεβείτε ένας-ένας (με την σειρά, (ανάλογα με τον αριθμό στο καρτελάκι που πήρατε από την γραμματεία), στη σκηνή του θεάτρου, μπροστά στην κριτική επιτροπή και τους θεατές. “Χτυπάτε” τρεις πόζες, in character, και αποχωρείτε για να ανέβει ο επόμενος. Μόλις ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός του ατομικού, αρχίζει αυτός του ομαδικού. Ανεβαίνουν όλα τα μέλη της ομάδας στη σκηνή και μας παρουσιάζουν αυτό που έχουν ετοιμάσει.


Πώς θα βαθμολογηθώ;

Το ατομικό βαθμολογείται με τα ακόλουθα κριτήρια:
Α) Ποιότητα κατασκευής 45%
Β) Πιστότητα στον χαρακτήρα 45%
Γ) Σκηνική παρουσία 10%
Το ομαδικό βαθμολογείται με τα ακόλουθα κριτήρια:
Α) Ποιότητα κατασκευής 30%
Β) Πιστότητα στον χαρακτήρα 30%
Γ) Σκηνική παρουσία 40%


Η κριτική επιτροπή έκανε λάθος και δεν μου έδωσε το βραβείο που άξιζα. Μπορώ να διαμαρτυρηθώ;

ΟΧΙ! Η απόφαση των κριτών είναι τελική και μη διαπραγματεύσιμη.


Έχω γραφτεί και έχω δηλώσει το κοστούμι μου, αλλά άλλαξα γνώμη και θέλω να παρουσιάσω κάτι άλλο. Μπορώ;

Γνωρίζουμε ότι η κατασκευή μιας στολής για cosplay είναι μια επίπονη δημιουργική εργασία, στην πορεία της οποίας μπορούν να γίνουν αλλαγές. Μπορείτε, λοιπόν, να αλλάξετε την συμμετοχή σας, ξαναστέλνοντας πλήρες email συμμετοχής (με ονοματεπώνυμο, φωτογραφίες κ.λπ) στη διεύθυνση cosplay@comicdom-con.gr, με θέμα “Διαγωνισμός Cosplay – Αλλαγή”, μέχρι τις 20 Μαρτίου.


Μπορώ να συμμετάσχω και μόνος μου και με ομάδα;

Όχι. Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα να λάβουν μέρος όσο περισσότερα άτομα γίνεται, και για αυτό δεν θα ήταν δίκαιο να συμμετάσχει κάποιος δύο φορές.


Μπορώ να πάρω μαζί μου μια κατάνα που έχω; Είναι τμήμα της στολής μου…

Όχι. Απαγορεύονται όλα τα όπλα κάθε τύπου, όπως σπαθιά (ακονισμένα ή μη), μαχαίρια, τσεκούρια, όπλα πολεμικών τεχνών, ρέπλικες, πιστόλια, περίστροφα, καραμπίνες, αεροβόλα, όπλα paintball, BB (οτιδήποτε πυροβολάει, εν γένει), βαριές αλυσίδες, κάθε είδους αντικείμενο που μπορεί να βγάλει φωτιά ή σπίθες, και κάθε είδους αιχμηρά ή άλλα αντικείμενα, που μπορεί να προκαλέσουν τον τραυματισμό του συμμετέχοντα ή των γύρω του. Τα props δεν πρέπει να ξεπερνούν τα δύο μέτρα μήκος, να είναι ελαφριά και να έχουν στρογγυλεμένες άκρες. Η είσοδός σου στο κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης με αντικείμενο που δεν συμμορφώνεται στις παραπάνω οδηγίες, συνεπάγεται τον αυτόματο αποκλεισμό σου από τον διαγωνισμό και θα σου ζητηθεί να εγκαταλείψεις τον χώρο.


Θα με τραβήξουν φωτογραφίες;

Με την αίτηση συμμετοχής, συμφωνείς στη λήψη φωτογραφιών για όση διάρκεια βρίσκεσαι στην σκηνή, είτε από μέλη του Comicdom, είτε από το κοινό. Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν, κατά την κρίση τους, το οπτικό υλικό για προωθητικούς, ή άλλους σύμφωνους με το νόμο λόγους. Εκτός σκηνής, είναι στην διακριτική σου ευχέρεια να χειριστείς τέτοια ζητήματα.


Πόσοι θα είναι οι νικητές;

Οι νικητές θα είναι τρεις από την κατηγορία του ατομικού και μια ομάδα από την κατηγορία του ομαδικού.


Ποιοί θα αποτελούν την κριτική επιτροπή;

Η Shaenon K. Garrity (Editor της Viz και δημιουργός webcomics), η Μαριέττα Κάλφα (Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Ελληνο-Ιαπωνικού Εμπορικού Επιμελητήριου), η Έλλη Μόκα (συντάκτης του Comicdom και cosplayer), η Ήρα Παπαδοπούλου (Διευθύντρια Πολιτιστικών της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης) και η Μυρτώ Τσελέντη (δημοσιογράφος, συγγραφέας και συνεργάτης του Comicdom).


Τί κερδίζουν οι νικητές;

Οι τρεις πρώτοι νικητές του ατομικού θα κερδίσουν τα εξής:
1. Fujitsu LifeBook AH530
2. Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Sony Cyber-Shot
3. Sony Walkman mp3 player


Μπορώ να βάλω στολή που έχω ξαναβάλει σε παλαιότερο event ή πάρτι;

Βεβαίως και μπορείς, αρκεί να είναι χειροποίητη.


Θα υπάρχει χώρος στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση για να μπορέσουμε να αλλάξουμε;

Θα υπάρχει η δυνατότητα να παραχωρηθεί μία αίθουσα, η οποία θα είναι κοινή για όλους τους συμμετέχοντες, αλλά καλό θα ήταν να είσαι αρκετή ώρα πριν το event στο χώρο της Ένωσης για να μην υπάρξει πρόβλημα. Υπάρχουν επίσης και οι τουαλέτες αλλά θα πρέπει να γνωρίζεις ότι είναι κάπως “στενάχωρες”. Αν τις χρησιμοποιήσεις για να αλλάξεις, θα πρέπει να φροντίσεις να διατηρηθεί ο χώρος τόσο καθαρός όσο τον βρήκες. Για την ασφάλεια των προσωπικών σου αντικειμένων η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική σου.


Αν δεν συμμετέχω στον διαγωνισμό, μπορώ να κάνω cosplay;

Φυσικά ναι και είσαι ευπρόσδεκτος, όχι μόνο κατά τη διάρκεια του event, αλλά και όποτε το θελήσεις καθ’ όλη την διάρκεια του Con! Απλά να θυμάσαι ότι ο κανονισμός για τα όπλα/props ισχύει για όλο το τριήμερο.


Ανάρμοστη συμπεριφορά δεν θα γίνει δεκτή. Δεν επιτρέπονται γυμνές ή ιδιαιτέρως άσεμνες εμφανίσεις. Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα αποκλεισμού ενός συμμετέχοντα, εάν θεωρούν ότι δεν συμμορφώνεται με τους παραπάνω κανόνες.

Για οποιαδήποτε επιπλέον απορία μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο cosplay@comicdom-con.gr.



Για συζήτηση πάνω στο θέμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το προαναφερθέν thread.


E5VV38U.jpg