Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

ΙΑΠΩΝΙΑ - ΣΕΙΣΜΟΣ 9 ΡΙΧΤΕΡ - ΤΣΟΥΝΑΜΙ


  • Please log in to reply
616 replies to this topic

#376 Putin

Putin

    Swee

  • Members
  • 1,790 posts
  • LocationΚΟΛΑΣΗ

Posted 15 March 2011 - 06:17

Posted Image

Αληθεύει;

Spoiler:

HnH5aB0.jpg


#377 BoredForLife

BoredForLife

    Monster Hunter

  • Members
  • 503 posts
  • LocationPokke Village

Posted 15 March 2011 - 06:54

κάτω δεξιά γωνία....

v4kFmx.png


#378 Kenobi-sensei

Kenobi-sensei

    Άρχοντας

  • Members
  • 1,451 posts

Posted 15 March 2011 - 09:22

οι ιαπωνικές εταιρείες videogames και όχι μόνο κάνουν δωρεές για τα θύματα της Ιαπωνίας

#379 eyl

eyl

    Elite Yuri Lover

  • Members
  • 312 posts

Posted 15 March 2011 - 10:43

ρε παιδια, η mum με ξύπνησε γιατί μου είπε έγινε κανονική εκρηξη αυτή τη φορά στον αντιδραστήρα no2 κ ότι ραδιενέργεια πια έφτασε μέχρι το tokyo. έγινε meltdown τελικά? (πριν ελέγξω οτιδήποτε αλλο έρχομαι εδώ)

edit: nhk world --> έγινε έκρηξη στον no2 του no1 nuclear plant της φουκοσίμα, αλλά δεν αναφέρουν meltdown, κ εκκενώνουν την περιοχή 30 km απο αυτόν. αναφέρουν κάποιες ενέργειες που πρέπει κ δεν πρέπει να κάνουν οι κατοικοι. κάποια άλλα μμε (όχι ιαπωνικά, πχ. cnbc), λένε ότι ραδιενεργό νέφος έφτασε μέχρι το tokyo. οι ιάπωνες δεν αναφέρουν κάτι σχετικό. απλά λένε οτι τα επίπεδα ραδιενέγειας που μετρώνται δεν επηρεάζουν την υγεία των κατοίκων.

o νο4 της φουκοσίμα, πήρε φωτία κ δεν ήταν ενεργός όταν έγινε ο σεισμός μιας κ έκλεισε για maintenance τον νοέμβριο, αλλά κάτι έγινε με τα ραδιενεργά καυσιμα ή κάτι.

Posted Image

Edited by eyl, 15 March 2011 - 11:18.

Posted Image
girls with guns - babes with blades κ βεβαίως βεβαίως tenshi!

#380 Radagast

Radagast

    Cogito ergo sum

  • Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 15 March 2011 - 11:23

[media]http://www.youtube.com/watch?v=Ajt7rdomjJU[/media]http://www.dw-world.de/dw/article/0,,14909396,00.html
[media]http://www.youtube.com/watch?v=TnwNKEKPtwU[/media]

Edited by Radagast, 15 March 2011 - 11:31.

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#381 Guest-13157

Guest-13157

    Anime Fan

  • Members
  • 186 posts

Posted 15 March 2011 - 11:45

Η κατάσταση έχει ξεφύγει πολύ περισσότερο απ' όσο φαινόταν την πρώτη μέρα. Πόσα Τσερνόμπιλ και Φουκουσίμα πρέπει να συμβούν για να καταλάβουν οι κυβερνήσεις ότι αυτού του είδους η ενέργεια είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο και τον πλανήτη; Υποθέτω ότι δεν τους νοιάζει...


Καλά ας μην δεμονοποιήσουμε και την πυρινική ενέργεια είναι πολύ χρήσιμη.

#382 Babba

Babba

    AWMN member!

  • Members
  • 548 posts

Posted 15 March 2011 - 12:07

Σωστά, είναι κι αυτό μια συνωμοσία των οικολόγων και των εταιριών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας... Αχ ρε Gbak...

Χωρίς Παλέρμο,

δεν έχει υπογραφή.


#383 Guest-13157

Guest-13157

    Anime Fan

  • Members
  • 186 posts

Posted 15 March 2011 - 12:11

Είπα εγώ τίποτα τέτοιο; Ξαναπήγαινε πισω να δεις τι έγραψα και πώς σχολίασα, το να φτάνουμε στο αλλο άκρο όμως...

Και επιτέλους σταματήστε να διαστρεβλώνεται αυτά που λέω...

#384 Nighteyes

Nighteyes

    Thinking backwards.

  • Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 15 March 2011 - 12:13

Καλά ας μην δεμονοποιήσουμε και την πυρινική ενέργεια είναι πολύ χρήσιμη.

Aυτή ναι, οι άνθρωποι όμως είναι άνθρωποι. Καταρχάς είμαι σίγουρη ότι ακόμα και ένας πυρηνικός φυσικός ξέρει ότι υπάρχει μια ελάχιστη πιθανότητα ανθρώπινου λάθους ή απρόβλεπτων παραγόντων που μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες για τον άνθρωπο και γενικότερα για τον πλανήτη. Κι αν γίνει η "στραβή" χαιρέτα μου τον πλάτανο. Αυτή την μικρή πιθανότητα όμως την παραβλέπουν γιατί δεν πιστεύουν ότι θα συντρέξουν όλοι αυτοί οι απρόβλεπτοι παραγοντες ή κοινώς δεν θα είναι τόσο γκαντέμιδες ώστε να συμβει το "χειρότερο". Λογικό αυτό αφού σε όλα τα πράγματα υπάρχει πιθανότητα αποτυχίας. Εδώ μια εγχείρηση ρουτίνας πας και κάνεις και τυχαίνεις στο ποσοστό αποτυχίας και σε στέλνουν στον άλλο κόσμο. Οποιαδήποτε εγχείρηση έχει πιθανότητα αποτυχίας. Στη περίπτωση της πυρηνικής ενέργειας όμως αυτή η πιθανότητα δεν αφορά μόνο 1 ασθενή, ούτε καν μόνο το ανθρώπινο είδος, αλλά ολοκληρο τον πλανήτη.

Posted Image

Posted Image


#385 Guest-13157

Guest-13157

    Anime Fan

  • Members
  • 186 posts

Posted 15 March 2011 - 12:16

Και επαναλαμβάνω, τα ανέφερα και εγώ πριν αυτά, το πρόβλημα με την Ιαπωνία είναι ότι αποτελεί σεισμογενή περιοχή και αναρωτήθηκα ποιος έδωσε μελέτη/άδεια/υπογραφή για να χτιστούν πυρινικοί αντιδραστήρες. Η δεμονοποίηση της πυρινικής ενέργειας όμως φτάνει στο άλλο ακρο και είναι επικίνδυνη.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί παραποιήτε τα λόγια μου;

#386 Babba

Babba

    AWMN member!

  • Members
  • 548 posts

Posted 15 March 2011 - 12:17

Όταν είσαι η πιο σεισμογενής χώρα στον κόσμο και περιτριγυρίζεσαι μάλιστα από θάλασσα, δεν γίνεται να πας και να φτιάχνεις 58 πυρηνικούς αντιδραστήρες και μάλιστα στα 70ς, με ζωντανές τις μνήμες εκείνης της 6ης Αυγούστου.
Θες να χρησιμοποιήσεις πυρηνική ενέργεια; Κάνε το σε καμιά έρημο. Κάν' το στις στέπες στη Ρωσία. Κάν' το σε κάνα ξεχασμένο από το θεό νησί του ειρηνικού. Μη μου στήνεις πυρηνικά εργοστάσια στα Βαλκάνια...
Ως εκ τούτου, συμφωνώ με το

Πόσα Τσερνόμπιλ και Φουκουσίμα πρέπει να συμβούν για να καταλάβουν οι κυβερνήσεις ότι αυτού του είδους η ενέργεια είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο και τον πλανήτη;


Χωρίς Παλέρμο,

δεν έχει υπογραφή.


#387 Guest-13157

Guest-13157

    Anime Fan

  • Members
  • 186 posts

Posted 15 March 2011 - 12:23

Να σημειώσω, ότι το ίδιο είχε συμβεί και στο Τσερνομπιλ, υπήρξε πρόβλημα στο συστημα ψύξης. Όταν μιλάμε για τέτοια ποσά παραγώμενης ενέργειας καλό είναι να φοβόμαστε. Δεν λέω, λατρέβω την πυρινική ενέργεια το θέμα είναι γιατί φτιάξαν εκεί τέτοιο εργοστάσιο. Στην Ελλάδα που το αρνηθήκαν δεν έιχε βάση η αρνηση τους, μερικές απόψεις μάλιστα ισχυριστηκαν ότι αν γίνει κάτι τέτοιο η Ελλάδ ΔΕΝ θα μπορούσε να το ελέγξει την κατάστασηβ, για οποιοδήποτε λοιπόν λόγο και να έγινε καλά κάναν. Στην Ιαπωνία με σεισμούς 9 ρίχτερ ή και 6 (που είναι οι συνηθισμένοι απο ότι κατάλαβα) με ποιά λογική, ποίος νοήμον νους, έδωσε την υπογραφή του για κάτι τέτοιο; Κάποιο μετά απο αυτό το χάος πρέπει να μπουν φυλακή και οι Ιαπωνες να αναθεωρήσουν το πυρηνικό τους πρόγραμμα.



"Περνα το τεστ 'πυρηνικής καταλληλότητας'". Πώς παίζοντας στα όρια;


Συγγνώμη, και κάνω την ερώτηση και στους δύο (meidei και εσένα), το ξέρεται ότι η Ελλάδα αρνήθηκε να φτιάξει εργοστάσιο λόγω αυτών των κινδύνων; Αυτός είναι ο μόνος κίνδυνος για ένα, σοβαρά δομημένο, πυρινικό εργοστασιο παραγωγής ενέργειας. Με ποιά βάση λοιπόν χτίστηκε, δομήθηκε, μελετήθηκε ένα τέτοιο εργοστάσιο εκει; Για να έχουμε ένα δευτερο Τσερνομπιλ;


Αντε γιατι εσείς θα με τρελάνεται.

#388 Babba

Babba

    AWMN member!

  • Members
  • 548 posts

Posted 15 March 2011 - 12:37

Συμφωνούμε στα επιχειρήματα, διαφωνούμε στο συμπέρασμα.
Εγώ συμφωνώ με αυτό για τους ίδιους λόγους που αναφέρεις

Πόσα Τσερνόμπιλ και Φουκουσίμα πρέπει να συμβούν για να καταλάβουν οι κυβερνήσεις ότι αυτού του είδους η ενέργεια είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο και τον πλανήτη;

ενώ εσύ το θεωρείς δαιμονοποίηση.

Χωρίς Παλέρμο,

δεν έχει υπογραφή.


#389 Guest-13157

Guest-13157

    Anime Fan

  • Members
  • 186 posts

Posted 15 March 2011 - 12:42

Εγώ θεωρώ την συγκεκριμένη κατάσταση ακρως παρεξηγήσιμη για αυτό το είδος παραγωγής ενέργειας. Είναι λίγοι οι κίνδυνοι αν μελετηθεί ο χώρος στον οποίο θα τοποθετηθεί ένα τέτοιο εργοστάσιο. Επίσης, αποτελεί σχεδόν ΤΣΑΜΠΑ ενέργεια με ανακυκλώσιμα τα απορρηματα που δημιουργεί για ΝΕΑ ενέργεια. Επίσης οι ενέργειες που δημιουργούνται απο την διάσπασει είναι τεραστιες.

Ναι οι οικολογικές μέθοδοι θα δουλευαν άψογα σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, σε βαθμό που θα ήταν απολυτα αυτόνομη και θα είχε και τσάμπα, τελείως, ενέργεια. Σε μία αλλη χώρα όμως που δεν έχει όλες αυτές τις επιλογές (που δεν αξιοποιούμε κιόλας) και δεν έχει προβληματα απο εξωτερικούς παράγοντες, τότε σε σχέση με λυγνίτη κτλ η πυρινική είναι μια ενδιαφέρουσα εναλακτική.

#390 Nighteyes

Nighteyes

    Thinking backwards.

  • Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 15 March 2011 - 12:55

Εγώ θεωρώ την συγκεκριμένη κατάσταση ακρως παρεξηγήσιμη για αυτό το είδος παραγωγής ενέργειας. Είναι λίγοι οι κίνδυνοι αν μελετηθεί ο χώρος στον οποίο θα τοποθετηθεί ένα τέτοιο εργοστάσιο. Επίσης, αποτελεί σχεδόν ΤΣΑΜΠΑ ενέργεια με ανακυκλώσιμα τα απορρηματα που δημιουργεί για ΝΕΑ ενέργεια. Επίσης οι ενέργειες που δημιουργούνται απο την διάσπασει είναι τεραστιες.

Ναι οι οικολογικές μέθοδοι θα δουλευαν άψογα σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, σε βαθμό που θα ήταν απολυτα αυτόνομη και θα είχε και τσάμπα, τελείως, ενέργεια. Σε μία αλλη χώρα όμως που δεν έχει όλες αυτές τις επιλογές (που δεν αξιοποιούμε κιόλας) και δεν έχει προβληματα απο εξωτερικούς παράγοντες, τότε σε σχέση με λυγνίτη κτλ η πυρινική είναι μια ενδιαφέρουσα εναλακτική.

To είπες μόνος σου. Λίγοι, αλλά υπάρχουν. Εσύ λες ότι θα πρέπει ο άνθρωπος να χειρίζεται την πυρηνική ενέργεια, εμείς όχι. Από την στιγμή που οι πιθανότητες για καταστροφή του πλανήτη δεν είναι μηδενικές δεν θα πρεπε να χρησιμοποιεί αυτήν την ενέργεια σε καθημερινή βάση.

Edited by Nighteyes, 15 March 2011 - 14:04.
misspelling:P

Posted Image

Posted Image