Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Darkwing Duck (comic book)


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,445 posts

Posted 02 March 2011 - 19:07

Posted Image


Τον Μάρτιο του περασμένου έτους, η BOOM! που ανέλαβε το συμβόλαιο της Disney, αποφάσισε να αναβιώσει έναν πολύ αγαπημένο ήρωα, τον γνωστό και μη εξαιρετέο Darkwing Duck. Ξεφεύγοντας από τα στάνταρ της Gemstone, αποφάσισε ως εκδοτική να κινηθεί όπως η πλειοψηφία των υπόλοιπων εκδοτικών οίκων κόμικς στην Αμερική. Σταμάτησε (εν μέρει) τις παλιές ιστορίες που έχουν δημοσιευτεί αμέτρητες φορές, και προχώρησε σε μαζική παραγωγή νέων ιστοριών, με το format που χρησιμοποιούν τα εκεί μηνιαία κόμικς (3-4$, εναλλακτικά εξώφυλλα, ~30 σελίδες ανά τεύχος κλπ). Σκόπευαν να βγάλουν τη σειρά ως limited και να σταματήσει στα 4 τεύχη, όμως ο ενθουσιασμός του κοινού τους έκανε να αποφασίσουν να την μετατρέψουν σε ongoing μηνιαία. Το παραπάνω ανακοινώθηκε πριν ακόμα κυκλοφορήσει το πρώτο τεύχος, και ο ενθουσιασμός έφτασε στα ύψη.

Η πρώτη ιστορία που είχαν οι δημιουργοί στο μυαλό τους, είναι το "
Duck Knight Returns", το οποίο και ολοκληρώθηκε στα πρώτα 4 τεύχη. Το να αναφέρω πως πρόκειται για παρωδία του γνωστού Dark Knight Returns νομίζω είναι περιττό. Η BOOM! θα ολοκληρώνει κάθε ιστορία σε 4 τεύχη, ώστε να τα παρουσιάζει σε περιποιημένα Trade Paperbacks αργότερα. Η δεύτερη ιστορία ονομάζεται "Crisis on Infinite Darkwings" και εχμ... ναι... Πιστεύω πως η εμμονή τους με την DC είναι παραπάνω από εμφανής. Αυτή τη στιγμή είμαστε στο 9ο τεύχος και μόλις ξεκίνησε νέο mini series με τίτλο "F.O.W.L. Disposition". Όλες οι ιστορίες είναι γραμμένες από τον Ian Brill και συνοδεύονται από το ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ σχέδιο του James Silvani.

Όπως είπα και προηγουμένως, ο κάθε τόμος που θα βγαίνει θα περιλαμβάνει 4 τεύχη με ~110 σελίδες, επομένως όσοι διαβάσετε την ιστορία από εκεί, θα μπορείτε να είστε ήσυχοι πως η ιστορία δεν θα κοπεί στο καλύτερο σημείο. Μέχρι στιγμής έχει βγει μόνο ο πρώτος τόμος και σε κάνα δίμηνο αναμένεται και ο δεύτερος που θα περιλαμβάνει το 2ο mini story. Όσον αφορά τα περιεχόμενα του τόμου τώρα. Δεν θέλω να εμφανίζομαι ως Fanboy, όμως ο τόμος είναι ό,τι καλύτερο έχω δει εδώ και πολύυυυ καιρό, έτσι θέλω να είναι όλοι οι τόμοι που αγοράζω. Εκτός από την ιστορία Duck Knight Returns, περιλαμβάνει ουκ ολίγα extras. Αναλυτικά έχει:


_ Illustrations στο τέλος και στην αρχή του κάθε κεφαλαίου

_ Τα 16 εξώφυλλα (όλα δηλαδή) που εμφανίστηκαν στις περιοδικές εκδόσεις
_ 2 σελίδες με προσχέδια και σκιτσάκια από τον James Silvani, καθώς και ένα συνοδευτικό κείμενο από τον ίδιο σχετικά με τον DW
_ Κι άλλα illustrations από εδώ κι εκεί, για να γεμίζει το βιβλίο
_ ~4 σελίδες συνέντευξη με τον Tad Stones, animator της Disney και ένας από τους δημιουργούς του DW. Το σημαντικότερο και πιο ενδιαφέρον σημείο του βιβλίου κατ' εμέ. Ο τύπος μιλάει για πράγματα τα οποία δεν αναφέρονται πουθενά αλλού, και για να τα μάθει κάποιος έπρεπε να είχε μπάρμπα στο animation studio της Disney. Μιλάει γενικά για το πώς έπεσε η ιδέα για τη δημιουργία του ήρωα, πώς εξελίχθηκε, πώς χρησιμοποιήθηκε, ποιοι ήταν υπεύθυνοι για αυτό κλπ. Αν είστε καμμένοι σαν εμένα, πρέπει να τη διαβάσετε απλά και μόνο για να δείτε την οδύσσεια ενός ήρωα από το στάδιο της δημιουργίας του μέχρι την εμφάνισή του στην τηλεόραση.

Ακολουθούν εικόνες, ώστε να πάρετε μία ακόμα γεύση


Posted Image


Posted Image


Posted Image


Posted Image


Posted Image
Όσον αφορά το format του τόμου. Κατ' αρχάς να αναφέρω εδώ πως έχω πάρει αρκετούς τόμους της BOOM! (τους οποίους θα παρουσιάσω σιγά σιγά) και κατά κύριο λόγο έχουμε δύο μεγέθη. Ένα που χρησιμοποιείται για την έκδοση των ιταλικών εκδόσεων, το οποίο είναι αρκετά μικρότερο (μιας και οι ιταλικές ιστορίες κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση κυρίως στο μικρότερων διαστάσεων Topolino), και ένα που χρησιμοποιείται για τις αμερικάνικες ιστορίες όπως ο Βίος και η Πολιτεία του Σκρουτζ. Το Darking Duck ανήκει σαφώς στη δεύτερη κατηγορία. Ακολουθούν ορισμένες ενδεικτικές φωτογραφίες σχετικά με το μέγεθος ώστε να δείτε ιδίοις όμασι τις διαστάσεις του.


Posted Image


Posted Image


Posted ImageΗ έκδοση που είναι πίσω από το Darkwing Duck είναι το
Christmas Classics. Φαίνεται μεγαλύτερο επειδή είναι Hardcover έκδοση, όμως οι διαστάσεις του εσωτερικού είναι ίδιες με το DW. Και μιας και αναφέραμε Hardcover, ας απαντήσουμε σε άλλη μία ερώτηση. Έχει κυκλοφορήσει το Darkwing Duck σε σκληρόδετη έκδοση; Η απάντηση είναι δυστυχώς όχι, και μάλλον δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον. Οι πρώτοι τόμοι που έβγαλε η BOOM κόστιζαν 10$ σε Paperback και 25$ σε Hardcover. Μιλάμε για αρκετά μεγάλη διαφορά στην τιμή, τη στιγμή που το περιεχόμενο έμενε ίδιο. Το Wizards of Mickey ήταν μία από τις σειρές της οποίας ο τόμος κυκλοφόρησε σε Hardcover, όμως οι επόμενοι τόμοι τόσο αυτής όσο και άλλων σειρών είναι διαθέσιμοι μόνο σε Paperback. Προφανώς ο κόσμος προτίμησε τα λιγότερα λεφτά έναντι του σκληρού εξώφυλλου. Η BOOM! στις επόμενες εκδόσεις της (πλην ολίγων εξαιρέσεων) υιοθέτησε τη μέση λύση, δηλαδή λίγο πιο ακριβές Paperback εκδόσεις, όμως με πληθώρα από extra υλικό. Προσωπικά αν υπήρχε Hardcover έκδοση θα την τσίμπαγα αβίαστα, όμως αν ήταν να κοστίζει 30$ και πάνω μάλλον τα πράγματα θα ήταν πιο δύσκολα.


Ο εν λόγω τόμος μπορεί να βρεθεί στο
BookDepository.com στην εξευτελιστική-τζάμπα-πάρε πράμα κόσμε τιμή των ~7€. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως η BOOM! θα προχωρήσει σε έκδοση των παλιών Darkwing Duck ιστοριών, αυτές που διαβάζαμε κι εμείς στο Αλμανάκο τη δεκαετία του '90. Ο πρώτος τόμος με τίτλο "Darkwing Duck Classics: Volume 1" έχει κυκλοφορήσει με τιμή 13$. Αν έχετε ενδοιασμούς για το αν αξίζει, περιμένετε μέχρι να το αγοράσω και να κάνω μία ανάλογη παρουσίαση. Δεν ξέρω πότε θα το αγοράσω, όμως το ότι κάποια στιγμή θα το πάρω είναι σίγουρο.


Posted Image

Edited by Phantom Duck, 02 March 2011 - 20:33.

E5VV38U.jpg


#2 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 02 March 2011 - 19:16

Καταρχάς τρομερή παρουσίαση, με έκανες να ενδιαφερθώ για ένα χαρακτήρα που όλοι έχουν τα καλύτερα να πούνε, δεν έτυχε όμως ποτέ να συγκεντρωθώ σε αυτόν. Έχω μια απορία: αν θέλει κάποιος να ξεκινήσει με τη σειρά, χωρίς να έχει παλιότερη σχέση με το σενάριο, θα καταλάβει τι παίζει ξεκινώντας με τις καινούργιες ιστορίες; Αξίζει να δώσει λεφτά πηγαίνοντας κατευθείαν στις καινούργιες ή καλύτερα υπομονή μέχρι να εκδοθούν όλες οι παλιότερες;

Edited by red pyramid, 02 March 2011 - 19:17.
ορθογραφικό λάθος...

Posted Image