PS. We need a manga thread for this
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Usagi Drop / Bunny Drop
Posted 21 September 2011 - 10:27
PS. We need a manga thread for this
Posted 21 September 2011 - 10:34
Από μια γρήγορη σύγκριση best releases :
Taka > Doki > Others
Οπότε τα πρώτα 8 από Taka, και βλέπουμε μετά..
Ελπίζω να το τελειώσουν σύντομα. Και στο shiki είχαν κάνει εξαιρετική δουλειά.

In every age, in every place, the deeds of men remain the same...
Posted 21 September 2011 - 10:47
Posted 25 September 2011 - 22:13
Ο Daikichi είναι ίσως από τους πιο γλυκούς main leads που έχω δει. Τεράστια αποθέματα ψυχικού σθένους. Σε όλες του τις φάσεις παρέμενε ανθρώπινος και έβαζε ως προτεραιότητα το παιδί. Και οι δευτερεύοντες χαρακτήρες ήταν πάρα πολύ καλά δομημένοι και προσγειωμένοι. Ίσως δεν ήταν τόσο ρεαλιστικοί (με την άποψη ότι ενίοτε φάνταζαν εξιδανικευμένοι κάποιοι) αλλά το σύνολο ήταν πολύ προσγειωμένο.
Εγώ θα ήθελα και δεύτερη season. In fact θα ήθελα όλο το manga να μεταφερθεί αυτούσιο. Αυτό και το Wandering Son ήταν από τις κορυφαίες σειρές της φετεινής χρονιάς imo.
Posted 25 September 2011 - 23:09
Spoiler:
Posted 25 September 2011 - 23:18
Spoiler:
major spoiler
Edited by Daz, 25 September 2011 - 23:30.

ALSO i survived the new forum change thing... we need a new tag.
Posted 25 September 2011 - 23:26
Edited by iristella, 25 September 2011 - 23:42.
Posted 25 September 2011 - 23:36
Προφανώς η έκτρωση ήταν η χειρότερη επιλογή, οπότε out of question, και αν το μεγάλωνε η ίδια δεν θα ζούσε σε καλό περιβάλλον.
Ούτε να αφήσει τη δουλειά της ήταν επιλογή γιατί τότε δεν θα είχε ούτε λεφτά για να τη μεγαλώσει, και έτσι κι αλλιώς ο χαρακτήρας της ήταν υπερβολικά ασταθής για να γίνει μάνα, οπότε σίγουρα πήρε τη σωστή απόφαση.
Απαράδεκτη η όχι, έτσι ήταν και δεν μπορούσε να αλλάξει με το ζόρι για χάρη κανενός.
Οπότε δε νομίζω πως οι επιλογές περνούσαν απο το χέρι της in the first place.
major spoiler
Spoiler:
Αυτό που λές έχει κάποια λογική αλλά ας μην ξεχνάμε πως το παιδί τόσο καιρό έμενε μαζί με τον παππού και τον αναγνώριζε σαν πατέρα-παππού της...
Θα μπορούσε όντως να είναι κάποιου άλλου, εξάλλου ο παππούς δεν είχε επαφή με την υπόλοιπη οικογένεια για να τους πει πως και με ποιους ζει, και είναι αμφιλεγόμενο αν είχαν ερωτική σχέση, αλλά πάλι λίγοι στη θέση του θα μεγάλωναν το παιδί μιας ξένης γυναίκας μόνο για να την έχουν να κάνει δουλειές...
Ίσως υπάρχει κάποια oficial εξήγηση σ' αυτά αλλά οι υποθέσεις μου εκεί κυμαίνονται.
Τελείωςσα τη σειρά πριν μια βδομάδα, και μπορώ να πω πως ήταν ενα απο τα πιο ανεξήγητα αριστουργήματα που έχω δει.
Απο την άλλη δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο plot ή ροή γεγονότων, αλλά ήταν τόσο αριστοτεχνικά φτιαγμένο που δεν μπορούσες παρα να το σεβαστείς σε κάθε λεπτομέρια.
Το σίγοπυρο πάντως είναι πως ο δημιουργός του έχει πολλές γνώσεις απο ανθρώπινη ψυχολογία, παιδική και μη, και αυτό φάνηκε έντονα μέσα στη σειρά, που το έκανε για μένα το δυνατό της στοιχείο.
Προσπάθησα να μην επηρεαστώ απο το κλίμα και λατρέψω τη σειρά χωρίς λόγο, αλλά επεισόδιο με το επεισόδιο, με κέρδισε nevertheless.
10/10 λόγω παντελούς έλλειψης σοβαρών αρνητικών στοιχείων αν και θα προτιμούσα να είχε περισσότερη εξέλιξη.
Σίγουρα θέλω δεύτερη σεζόν αλλά καλύτερα με time skip στην προεφηβεία γιατί αλλιώς θα γίνει κουραστικό...
Posted 25 September 2011 - 23:43
Posted 25 September 2011 - 23:59
Εdit:
Edited by iristella, 26 September 2011 - 00:47.
Posted 26 September 2011 - 00:10
Posted 26 September 2011 - 04:19

Posted 27 September 2011 - 14:49
Τα έχετε ήδη πει τι άλλο να πω...
Με μόλις 11 επεισόδια, περνάει τόσο αβίαστα αλλά και έντονα, τόσα συναισθήματα στον θεατή.
Μακάρι να είχαμε συχνότερα τέτοια slice of life, με τέτοιο ρεαλισμό στην καθημερινότητα, και το λέω αυτό δίχως να είμαι ιδιαίτερος φαν του είδους. Αλλά όταν κάτι είναι τέλειο σε όλα, δεν μπορώ παρά να το πω..
PS : Δεν την έχω τελειώσει ακόμα, την βλέπω αργά για να μη μου τελειώσει.

In every age, in every place, the deeds of men remain the same...
Posted 30 September 2011 - 16:47
Η σειρά είναι η επιτομή του kawai. Τι ichigo Mashimaro και πράσινα άλογα. Usagi Drop. Χειρίζεται ένα θέμα τόσο λεπτό,το πέρασμα σε μια εντελώς διαφορετική ζωή, με πολύ προσοχή, δίνοντάς σου τη γλυκια και τρυφερή πλευρά, εκτός της απαιτητικής και ριζικά αλλαγμένης μέχρι τότε διαβίωσης.
Posted 09 October 2011 - 21:22
πραγματικά πάρα πολύ όμορφη σειρά. στην αρχή ήμουν λίγο επιφυλακτική γιατί μου φαινόταν κάπως υποτονική αλλά σιγά σιγά μπήκα στο ρυθμό της σειράς και τη λάτρεψα φυσικά. Αγαπημένος χαρακτήρας ο Daikichi μικρός.
αν πράγματι βγει manga που καλύπτει το timeskip θα ήθελα να το δω animated. Αλλά κι αυτά τα 11 επεισόδια μου φτάνουν.