Για την Τσεχία δεν ξέρω αλλά σε συνομιλία με μια κοπελιά από Γουατεμάλη όταν μου έλεγε ότι έπαιζε στην τηλεόραση τους μονάχα διάσημες σειρές όπως InuYasha της απάντησα "Αν έπαιζαν έστω και τέτοιες σειρές στην Ελλάδα θα ήταν θαύμα".Εμένα θα μου άρεσε πολύ να έρθει το animax στην Ελλάδα στο κάτω κάτω ειναι η τσεχία πιο προχωρημένη απο μας?
Και για να πάμε κάπου πιο γειτονικά (δεν θυμάμαι αν το 'χω αναφέρει ήδη σε παλιότερα posts στο ίδιο thread) ακόμα και η "απολίτιστη" (κατά την άποψη ορισμένων στενόμυαλων) Τουρκία είναι πολύ πιο προχωρημένη στο θέμα anime. Xαρακτηριστικά, όταν ήμουν Χίο είχα πετύχει σε τούρκικο κανάλι το A Little Snow Fairy Sugar και μάλιστα με άψογο dub. Για να μην αναφέρω για το τούρκικο MTV όπου είχε παιχτεί το Full Metal Panic! ενώ στο ελληνικό MTV ζήτημα είναι αν έχουν παιχτεί μερικά επεισόδια South Park.
Ειδικά τώρα με την οικονομική κρίση που ακόμα και ελληνικές σειρές κόβονται πριν την ώρα τους (όπως το Dr Ρούλης) και διάσημοι παρουσιαστές δέχονται σημαντική μείωση μισθού (όπως ο Γιώργος Παπαδάκης) να 'σαι σίγουρος.Εμένα πάντως παρόλλο που θα μου άρεσε αυτη η ιδέα σταματάω τον εαυτό μου απο το να ονειρεύεται για κατι τετοιο μιας αι ζουμε στην αθάνατη Ελλαδάρα.Κάποια στιγμή και με την δική μας συμβολή μπορεί οι καιροί να αλλάξουν για αυτο μην πτωείστε!Θα κάνουμε οτι μπορούμε για να τους αλλάξουμε μυαλά.

(Σχόλιο μεταξύ αστείου και σοβαρού)
OMG! Tι λες τώρα!
Youtube Video
Νομίζω δικαιωματικά της ανήκει ο τιμητικός τίτλος του "Πρώτου Ελληνικού Otaku Χαρακτήρα σε Ταινία/Σήριαλ".

Άσχετο: Σε ποιο νεανικό ελληνικό σήριαλ προπέρσυνης season ήταν ένας τυπάς που είχε Bleach αφίσα στο δωμάτιό του; To 'χα πετύχει στην δουλεία τότε όταν βαριόμουν ελεεινά.