HeLlRaiDer αν θες διάβασε πάλι αυτά που γράφουμε και αν ακόμα δεν κατάλαβες pm me
Οι ταινίες έχουν τη διαφορά ότι δεν έχουν ζωγραφιές
Στην πρώτη παράγραφό σου έχω μόνο να ανταπαντήσω ότι στο προηγούμενο πόστ μου έγραψα ότι θα αναφέρω ένα μεμονωμένο παράδειγμα με κίνδυνο να παρεξηγηθώ και να που παρεξηγήθηκα...
Το άν η έγερση συναισθημάτων μπορεί να σε διδάξει κάτι ή όχι είναι άλλη κουβέντα. Τα άνιμε και διεγείρουν συναισθήματα και διδάσκουν. Δεν διαφώνησα πουθενά μ αυτό. Άλλωστε η τέχνη κάνει και τα δύο υποτίθεται. Το παράδειγμα της μουσικής πήγαινε στο σκέλος του ισχυρισμού μου που λέει για τη δύναμη των μέσων
Παιδιά βγήκαμε εκτός topic. Αν θέλετε συνέχεια πάμε σ άλλο thread.
για αυτό και γνωστοί άνθρωποι τoυ animation και κινηματογραφου, όπως ο Jan Svankmajer, o Peter Greenaway, O Jiri Trnka, o Osamu Tezuka, o Oskar Fischinger, o Alexandre Alexeief, o Norman McLaren, o Yuri Norstein κλπ ήταν καλλιτέχνες με όλη τη σημασία της λέξης,μη περιοριζομενοι μονο στο animation
αν και προηγηθηκε το animation και μετα ακολουθησε ο κινηματογραφος.
καλύτερα ας το θεσουμε έτσι για τους καινουργιους στα ανιμε που δημογραφικα ειναι η πλειοψηφια:
οι ηλικίας κάτω των 18 που δεν εχουν ορεξη για ψαξιμο, ας βολευτουν με Naruto, One Piece ή ότι άλλο θέλουν
τα κοριτσοπουλα ας βολευτουν με shoujo, romance κλπ
οι μεγαλυτεροι που προλαβαν τα καλα στη τηλεοραση αλλα δεν ασχολουνται με τα fansubs, μπορουν να ξανασχοληθουν με τους παλιους τιτλους. Ας κανει κανα re-run κανα γνωστο καναλι. Αντε ας βαλει και το Dragon Ball
η μειοψηφια σα και μενα που δεν πεφτουν πια με τα μουτρα στα ανιμε, λογικο ειναι να μην ελκυονται απο τα shonen. Οποτε μη σας κανει εντυπωση αν δεν τους ενδιαφερει και καθολου (βαλε και τις αλλες ασχολιες)
η αλλη μειοψηφισ βεβσια πεφτει με τσ μουτρα κσι εκει παω πασο. Ποτε δε θα κατσω να δω 2000 σειρες, ταινιες, OVA, Ero μαζεμένα! Και εδω που εφτασα πολυ ειναι.
ειναι θεμα ηλικιας. Για αυτο μη τα βαζουμε ολα στο ιδιο τσουβαλι. Αν οπως γινεται και στην Ιαπωνια τα ανιμε εχουν στοχο ηλικιες 15-20 χρονων τοτε θα πανε καλά.