Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * - - 2 votes

Η Ελλάδα και τα anime

• Please log in to reply
605 replies to this topic

#286 himawarinosekai

himawarinosekai

koko wa doko? O_o

• Members
  • 411 posts

Posted 06 April 2008 - 20:37

HeLlRaiDer αν θες διάβασε πάλι αυτά που γράφουμε και αν ακόμα δεν κατάλαβες pm me :) Οι ταινίες έχουν τη διαφορά ότι δεν έχουν ζωγραφιές

Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που έλεγες περί των κλισέ των anime κλπ. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως γενικά το animation είναι κατώτερο, μόνο το ότι στην πράξη τα περισσότερα anime είναι (λέμε τώρα) ενδεχομένως χειρότερα από τις live action σειρές και ταινίες.

Τώρα με την μουσική που λες, θα διαφωνήσω, ίσα ίσα το ότι σου μιλάει κατευθείαν στην "καρδιά" σημαίνει πως σου προσφέρει μόνο συναίσθημα και τίποτα άλλο. Δεν σου διδάσκει κάτι. Άρα με την ίδια λογική τα anime θα ταν ιδανικά αν δεν σου δίδασκαν τίποτα, απλά να σου προσφέρουν ωραία συναισθήματα έτσι; Μα αυτό είναι το θέμα! Ότι αυτό ακριβώς κάνουν, σου προσφέρουν ωραία συναισθήματα και όχι τόσο ουσία (τουλάχιστον το μέσο otakίστικο anime σήμερα).

Στην πρώτη παράγραφό σου έχω μόνο να ανταπαντήσω ότι στο προηγούμενο πόστ μου έγραψα ότι θα αναφέρω ένα μεμονωμένο παράδειγμα με κίνδυνο να παρεξηγηθώ και να που παρεξηγήθηκα...

Το άν η έγερση συναισθημάτων μπορεί να σε διδάξει κάτι ή όχι είναι άλλη κουβέντα. Τα άνιμε και διεγείρουν συναισθήματα και διδάσκουν. Δεν διαφώνησα πουθενά μ αυτό. Άλλωστε η τέχνη κάνει και τα δύο υποτίθεται. Το παράδειγμα της μουσικής πήγαινε στο σκέλος του ισχυρισμού μου που λέει για τη δύναμη των μέσων:despair:

Παιδιά βγήκαμε εκτός topic. Αν θέλετε συνέχεια πάμε σ άλλο thread.:bye:

#287 mAs_81

mAs_81

Anta baka?

• Members
  • 150 posts

Posted 06 April 2008 - 21:05

Ας πάρουμε ένα μέσο άνιμε. Ας υποθέσουμε ότι το άνιμε αυτό πραγματεύεται ένα ουσιαστικό θέμα , όπως η δύναμη της φιλίας (κλισέ). Ας πούμε ότι το άνιμε τελειώνει (όπως γίνεται συχνά) με τη δύναμη της φιλίας να νικάει.
Εσύ κι εγώ και όλοι μας, στα x επεισόδιά του θα βλέπουμε χαριτωμένα πλάσματα να δρουν και θα τα παρακολουθούμε σε ακραία χαρούμενες ή δυστυχείς καταστάσεις. Τί θα σκεφρόμαστε? kawaii! αχ ναι έτσι είναι! τί όμορφο που είναι να σε νοιάζονται και να νοιάζεσαι, οι άνθρωποι αγαπούν ο ένας τον άλλον και είναι πάντα τόσο δροσεροί και ευχάριστοι, οι κακοί γίνονται καλοί με τη δύναμη της αγάπης και ακόμα και όταν θυμώνουν είναι χαριτωμένοι!
Το ψέμα είναι διπλό. Όχι μόνο οι άνθρωποι στο 90% των περιπτώσεων είναι γαϊδουρια (και όποιος πει το αντίθετο θα τον δαγκώσω) αλλά είναι πολύ πιο άσχημοι, άχαροι (ψυχικά και σωματικά) και πολυδιάστατοι απ ότι στα άνιμε, πράγμα που καθιστά ακόμα πιο δύσκολο να τους συμπαθήσεις με την ευκολία που γίνεται στα άνιμε. Με λίγα λόγια, η φιλιά χτίζεται πολύ πιο δύσκολα γιατί απεναντί σου δεν έχεις kawaii κόσμο αλλά αληθινό κόσμο.

Θα σου φέρω κι ένα παράδειγμα απ τον κόσμο της μουσικής. Σκέψου μια μελωδία που σε συγκίνησε κάποια στιγμή. Πώς ένιωσες; Π.χ. σα να σου τρυπάνε την καρδιά; (συγγνώμη για την υπερβολή) Ασχετο αν δεν κάθισες να αναλύσεις μετά γιατί ένιωσες έτσι. Η τεχνη τη δουλειά της την έκανε. Σου μίλησε κατευθείαν στον πυρήνα, χωρίς φαμφάρες bara και πολυλογίες, χωρις υποθέσεις και ψεύτικους ισχυρισμούς. Μπάμ και κάτω δηλαδή. (χρησιμοποίησα τη μουσική που κατα την γνώμη μου είναι η ανώτερη μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης.)

Εγω με τον ορο animation δεν ενοουσα μονο τα anime.Το καθε ειδος τεχνης παντως εχει κ διαφορετικο τροπο εκφρασης του βαθυτερου νοηματος του..
Η μουσικη τις νοτες,η ζωγραφικη τις ζωγραφιες κ το animation......ε.....το animation(kana?)Τωρα εαν αυτο γινεται σε 2-3 λεπτα ξερω'γω που κραταει ενα τραγουδι η σε 20-25eps που κραταει ενα anime για εμενα δεν εχει σημασια..Το μνμ αυτο ειναι εκει,υπαρχει,το ακους το βλεπεις,το νιωθεις..Σημασια ειναι ο καθενας μας να καταλαβει το μνμ αυτο..Βεβαια επειδη οπως ειπες κ εσυ οι ανθρωποι ειμαστε πολυδιαστατα ζωα...ε..πλασματα,σε καθε περιπτωση ανθρωπου θα υπαρξει κ διαφορετικο αποτελεσμα..Σημασια εχει οτι ο καθενας μας θα μπει στη διαδικασια του να σκεφτει κ να επαναπροσδιορισει τα συναισθηματα του πανω στο εν λογω αντικειμενο που του παρουσιαζεται..Κ αυτο ειναι το πιο σημαντικο κατα την αποψη μου γιατι τη σημερον ημερα(κ αναφερομαι κατα βαση στα παιδια απ'οπου κ ξεκινησε πανω κατω η συζητηση,αλλα οχι μονο..)η ατομικη σκεψη εχει υποβαθμιστει απο υποδεεστερα πραγματα..
..Αλλωστε κ εμεις γιατι αρχισαμε να βλεπουμε anime?Για να περναει η ωρα μας?Για να ανακτησουμε μερος της χαμενης μας παιδικοτητας η.......ουπς!!Σιγουρα εχουμε βγει off-topic...Υπαρχει νομιζω αναλογο thread για την αναπτυξη τετιοων αποψεων!!!!:hahaha:
Posted Image

#288 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 06 April 2008 - 21:05

Το άν η έγερση συναισθημάτων μπορεί να σε διδάξει κάτι ή όχι είναι άλλη κουβέντα. Τα άνιμε και διεγείρουν συναισθήματα και διδάσκουν. Δεν διαφώνησα πουθενά μ αυτό. Άλλωστε η τέχνη κάνει και τα δύο υποτίθεται. Το παράδειγμα της μουσικής πήγαινε στο σκέλος του ισχυρισμού μου που λέει για τη δύναμη των μέσων:despair:

Ουπς, τώρα κατάλαβα τι λες απλά επειδή είπες ότι την μουσική την θεωρείς ανώτερη τέχνη νόμιζα έλεγες τα παραπάνω ως επιχείρημα :

Παιδιά βγήκαμε εκτός topic. Αν θέλετε συνέχεια πάμε σ άλλο thread.:bye:

Όντως οπότε αν είναι κάποιο modcat ας μεταφέρει την συζήτηση πχ σε ένα thread όπως αυτό.
phmava.php

#289 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 07 April 2008 - 02:10

Σόρρυ, αλλά αυτά που αναφέρονται εδώ τα κάνει και το animation

Θα σου φέρω κι ένα παράδειγμα απ τον κόσμο της μουσικής. Σκέψου μια μελωδία που σε συγκίνησε κάποια στιγμή. Πώς ένιωσες; Π.χ. σα να σου τρυπάνε την καρδιά; (συγγνώμη για την υπερβολή) Ασχετο αν δεν κάθισες να αναλύσεις μετά γιατί ένιωσες έτσι. Η τεχνη τη δουλειά της την έκανε. Σου μίλησε κατευθείαν στον πυρήνα, χωρίς φαμφάρες bara και πολυλογίες, χωρις υποθέσεις και ψεύτικους ισχυρισμούς. Μπάμ και κάτω δηλαδή. (χρησιμοποίησα τη μουσική που κατα την γνώμη μου είναι η ανώτερη μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης.)

και τα παραδείγματα άπειρα, απο τις παιδικές σειρές μέχρι και πιο ενήλικα πράγματα. Ακόμη και αν δεν ύσχιαν αυτά και πάλι, δεν βρίσκω σε τι μπορεί να μειώνει η έμμεση συγκίνηση και προβληματισμός.

Για το κομμάτι στο μπολντ, απλά να ξαναποστάρω ένα κομμάτι παλιότερου ποστ

Άσε που το επιχήρημα περί ποιότητας είναι άκυρο, καθότι με άλλα κριτήρια καθορίζεται η ποιότητα στο θέατρο, με άλλα στη μουσική, άλα για το animation, Κτλ. Οπότε δεν μπορείς να τα συγκρίνεις, είναι διαφορετικά, είναι σαν να υγκρίνεις τα ΤΕΙ Πάτρας με το νέο δίσκο των Nightwish, δεν στέκει απ' την αρχή.

Επίσης

Μωρέ αμφίβαλλε όσο θέλεις, αλλά θέλω να σου πω ότι το animation ειδικά στηριζόταν αποκλειστικά στη βιομηχανία μέχρι πρόσφατα γιατί ήταν πολύ δύσκολο να παράγεις τέτοιο πράγμα στο σπίτι σου. Φυσικά έχουν ήδη αρχίσει να παίρνουν τα πανω τους οι ανεξάρτητες δημιουργίες.

Και τι πάει να πεί αυτό? Ακόμη και αποκλειστικά βοιομηχανία να ήταν πάλι το ίδιο μου κάνει. Και η βοιομηχανία του κινηματογράφου έβγαλε απίστευτα πράγματα τα ποία δεν θα μπορούσαν να στηθούν απο ένα και μόνο άτομο. Τουλάχιστον για εμένα σημασία έχει το αποτέλεσμα, όχι ο δημιουργός ο ίδιος. Σόρρυ αλλά αδυνατό να καταλάβω που είναι το επιχήρημα εδώ.

Ούτε άθελα μου δεν το λέω αυτό, αλλά αν θες απάντηση στο επιχείρημά που συμπέρανες απ την πρότασή μου, πρέπει να σκεφτείς την τάση που έχει ο άνθρωπος απ τη φύση του να παραμυθιάζεται. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο παραμύθι απ το animation. Είναι ζωγραφιές! Πως να το θέσω πιο απλά! Δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα! Και αυτό μπερδεύει τον άνθρωπο! Εκεί χάνει τον animation.

Όλη η τέχνη απο ένα σημείο και μετά τότε απλά αποτελεί παραμυθιάσματα. Κάτι τέτοιο λές. Το ζήτημα είναι ότι η τέχνη δεν σημαίνει κάτ' ανάγκη και πραγματικότητα. Κανένα είδος δεν το κατάφερε αυτό. Πάρε παράδειγμα τη μουσική: δεν αναπαριστά με κανένα τρόπο τη λεγόμενη πραγματικότητα, αντίθετα ο συνθέτης δημιουργεί κάτι το οποίο δεν μπορείς να το ακούσεις στη φύση, οπότε και είναι πραγματικά ψεύτικο και στο δίνει εσένα. Παρόλα αυτά μπορεί να σε συγκινήσει και να σε προβληματίσει. Να λοιπόν που και η μουσική ως τέχνη υπερσπήζεται τα είδη που εσύ εδώ βλέπεις ως κατώτερα.

πφ, άντε, σας αφήνω και εγώ ήσυχους

υ.γ. σε φιλικό τόνο μιλάω πάντα ε
Posted Image

#290 himawarinosekai

himawarinosekai

koko wa doko? O_o

• Members
  • 411 posts

Posted 07 April 2008 - 02:32

Σόρρυ, αλλά αυτά που αναφέρονται εδώ τα κάνει και το animation

Ναι δεν είπα ότι δεν τα κάνει βρε Pyramid είπα ότι η μουσική είναι πιο άμεση. Για να στο κάνει αυτό το animation πρέπει να φάς ώρες συνήθως βλέποντας κάτι, ενώ η μουσική το κάνει σε πέντε λεπτά!

Και τι πάει να πεί αυτό? Ακόμη και αποκλειστικά βοιομηχανία να ήταν πάλι το ίδιο μου κάνει. Και η βοιομηχανία του κινηματογράφου έβγαλε απίστευτα πράγματα τα ποία δεν θα μπορούσαν να στηθούν απο ένα και μόνο άτομο. Τουλάχιστον για εμένα σημασία έχει το αποτέλεσμα, όχι ο δημιουργός ο ίδιος. Σόρρυ αλλά αδυνατό να καταλάβω που είναι το επιχήρημα εδώ.

Δεν πάει να πει τίποτα. Διαπίστωση έκανα και τότε, διαπίστωση και τώρα. Απλώς όταν το πρωτοέγραψα ήθελα να τονίσω ότι τα συμφέροντα (βιομηχανία) αλλοιώνουν το αποτέλεσμα της έκφρασης των καλλιτεχνών, και το πρόβλημα ξεκινάει από κει και όχι απ το πως βλέπει ο κόσμος το animation.

Όλη η τέχνη απο ένα σημείο και μετά τότε απλά αποτελεί παραμυθιάσματα. Κάτι τέτοιο λές. Το ζήτημα είναι ότι η τέχνη δεν σημαίνει κάτ' ανάγκη και πραγματικότητα. Κανένα είδος δεν το κατάφερε αυτό. Πάρε παράδειγμα τη μουσική: δεν αναπαριστά με κανένα τρόπο τη λεγόμενη πραγματικότητα, αντίθετα ο συνθέτης δημιουργεί κάτι το οποίο δεν μπορείς να το ακούσεις στη φύση, οπότε και είναι πραγματικά ψεύτικο και στο δίνει εσένα. Παρόλα αυτά μπορεί να σε συγκινήσει και να σε προβληματίσει. Να λοιπόν που και η μουσική ως τέχνη υπερσπήζεται τα είδη που εσύ εδώ βλέπεις ως κατώτερα.

Η μουσική είναι ΑΜΕΣΗ έκφραση.Το animation όχι. Γι αυτό η μουσική έχει μεγαλύτερη δύναμη ως μέσον. Η μουσική δεν αναπαριστά κατ' ανάγκη κάτι. είναι πιο αφηρημένος τρόπος έκφρασης. Επίσης, και η λογοτεχνία και ο κινηματογράφος μπορούν αν θέλουν να αναπαραστήσουν ακριβώς την πραγματικότητα και το χουν κάνει.

Τώρα μπορείτε να μου τις βρέξετε :sigh2: και θά χετε δίκιο:run:

#291 mirana_neko

mirana_neko

Daddy's little girl, all grown up,terrorizing the world...

• Members
  • 508 posts

Posted 07 April 2008 - 12:21

Originally posted by odin

Και ποιος τηλεοπτικος σταθμος ηταν αυτοςPosted Image?
Παντως μαλλον ψεματα σου ειπαν και αυτο γιατι κανεις τηλεοπτικος σταθμος δεν ασχολειται πλεον με το παιδικο προγραμμα.

Naruto k Bleach δεν θεορουνται παιδικα αν και ολοι ασχετοι ετσι τα βλεπουν!

#292 jaken23

jaken23

邪剣23

• Members
  • 125 posts

Posted 07 April 2008 - 15:02

Τα Naruto και Bleach είναι σειρές που στην manga μορφή τους φιλοξενούνται στο Shūkan Shōnen Jump. Είναι παιδικά.

#293 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 07 April 2008 - 23:05

Originally posted by odin

είναι πιο παιδικά και από την αθωότητα.

#294 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1,807 posts

Posted 07 April 2008 - 23:26

Βασικά ως προς την υπόθεση η κύρια μάζα των anime παιδικά είναι αν το καλοσκευτείς, αλλά τέλος πάντων :sigh2:
phmava.php

#295 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 07 April 2008 - 23:33

παιδικά με αποκεφαλισμούς, αίμα και φιλσοφικές αναζητήσεις;;;;
δεν νομίζω... το animation είναι τέχνη και η τέχνη δεν έχει όρια.
απλά εδώ κοροϊδεύουμε τα narutards επειδή έχει πλάκα.

#296 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1,807 posts

Posted 07 April 2008 - 23:36

Βασικά είπα ως προς την υπόθεση... Πχ τα περισσότερα καθαρόαιμα ecchi μπορεί να μην κάνουν για παιδιά για άλλους λόγους, αλλά η υπόθεση συνήθως είναι βλακώδης :hahaha: Και φυσικά δεν είπα όλα, είπα η κύρια μάζα (όπου πλέον σχετίζεται με ecchi κλπ :hihi2:)
phmava.php

#297 Hajime_Saito

Hajime_Saito

ドS

• Moderators
  • 2,136 posts

Posted 08 April 2008 - 07:23

Τα Naruto και Bleach είναι σειρές που στην manga μορφή τους φιλοξενούνται στο Shūkan Shōnen Jump. Είναι παιδικά.

Και το Gintama και το To LOVE-ru είναι στο Shounen Jump αλλα:

Spoiler:

How are those two "kiddie" anime? :orly:

LfNX0dh.png

#298 jaken23

jaken23

邪剣23

• Members
  • 125 posts

Posted 08 April 2008 - 08:49

Και το Gintama και το To LOVE-ru είναι στο Shounen Jump...

Άρα είναι παιδικά. To target group του Shounen Jump είναι οι ηλικίες 6 και άνω.

#299 mirana_neko

mirana_neko

Daddy's little girl, all grown up,terrorizing the world...

• Members
  • 508 posts

Posted 08 April 2008 - 12:37

Ουφ!!Εσεισ ξερετε καλυτρα απο μενα!

#300 Zauk-Lain-

Zauk-Lain-

*Don't be like me*

• Banned
  • 734 posts

Posted 08 April 2008 - 18:33

καλα ο saito για μια ακομα φορα αφηνει τις καλητερες εντυποσεις....Go Gintama-Tard ^_^
Posted Image
Spoiler:
Spoiler: