Κι εγώ πιστεύω ότι απ' όλα τα ελληνικά κανάλια, το ΣΚΑΪ έχει το μεγαλύτερο potential για να φέρει σοβαρά anime (μιας και γενικώς αγαπάει να φέρνει ξένες παραγωγές στην Ελλάδα) και μακάρι να το κάνει. Αλλά το ΣΚΑΪ έχει την κακή συνήθεια να dubάρει τα πάντα. Dubαρισμένο anime =[...] Σοβαρα ανιμε τυπου Death Note, Lain, Boogiepop, Bepop, ειναι για νεους αλλα και ανετα για τριανταρηδες..
Αυτα ειναι σειρες που σηκωνουν prime-time και υπαρχει ενα ελληνικο καναλι που σηκωνει τετοια κινηση. Μιλω φυσικα για το ΣΚΑΙ που στο prime time βαζει λιονταρια να τρωνε γαζελες.. Και φυσικα ειναι το μονο καναλι που ρεαλιστικα θα επαιρνε το "ρισκο" να φερει ανιμε.. Πρεπει μονο καποιος να τους σπρωξει προς την σωστη κατευθυνση...
Φερε 2-3 τετοιες σειρες για το βραδυ, και κανα 2 τυπου Inuyasha - Bleach για τα απογευματα, και ειμαι σιγουρος οτι το συγκεκριμενο καναλι θα κερδισει ακομα καλυτερες εντυπωσεις...
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Η Ελλάδα και τα anime
Καταχωρήθηκε 28 Ιούλιος 2007 - 10:30

|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Καταχωρήθηκε 28 Ιούλιος 2007 - 17:05
Έλα, ρε συ! Σοβαρά; Πώπω, μου φαίνεται ότι έχω ν' ανοίξω τηλεόραση το Σαββατόβραδο πολύυυυυυυυυυυυυυ καιρό (καλύτερα, θα μου πείτε τώρα κι όχι άδικα). Σαν ποια cartoon έχει βάλει; Eλπίζω όχι τις Barbie ταινίες που έβαζε πριν κανα-δυο χρόνια.
Οχι,δεν τα δειχνει το βραδυ αυτα...Το πρωι. Αυτα απο το προγραμμα του αλτερ στο ιντερνετ:
ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ ΠΟΝΥ,μαγια η μελισσα,potato heads κ.α.!
παντα κοιταω το προγραμμα του αλτερ μπας και βαλουν καμια επαναληψη απο το Digimon 02 για να συμπληρωσω τα επεισοδια που μου λειπουν και συνεχεια βαζουν βλακειες
Καταχωρήθηκε 29 Ιούλιος 2007 - 00:53
----------------------------------------------------------------------------------------------
Στο θέμα μας:
Η TV όσο πάει και δείχνει λιγότερα anime. Θυμάμαι πριν 3-4 χρόνια (Dragonball Z buu saga εποχή) τι ωραία που ήταν ^^
Καταχωρήθηκε 31 Ιούλιος 2007 - 11:36
Πηγαινω μια μερα στα 7 για να νοικιασω καμια ταινια και κανα παιχνιδι για το 360 με εναν φιλο μ ... Αποφασιζω εκεινη τη μερα να ρωτησω αμα εχουνε ανιμε.. το μονο που ειχαν ηταν τα transformers Beast αλλα ηθελα να ρωτησω ... Παω ρωταω :μηπως εχετε ανιμε? λεει ο υπαλληλος τι ειναι αυτο? λεω για να καταλαβει ιαπωνεζικα κινουμενα σχεδια ... γυρναει και μου λεει εισαι πανω απο 18? λεω δεν καταλαβατε καλα δεν εννοω τα πορνο.... και λεει απο ιαπωνεζικα εχουμε μονο μανγκα .. ΧΔ παω βρισκω την κατηγορια και ειχε hentai δλδ σκισε με και πετα με στα βραχια και τα λοιπα και βρισκω εκει μεσα Ghost In Shell XD .. εγω απο ολη αυτη την ιστορια αναρωτιεμαι πως τους ηρθε να ονομασουνε την κατηγορια με τα πορνο manga
Καταχωρήθηκε 31 Ιούλιος 2007 - 12:26
x5Ελπιζω εδω να ταιριαζει αυτο το ποστ...
Πηγαινω μια μερα στα 7 για να νοικιασω καμια ταινια και κανα παιχνιδι για το 360 με εναν φιλο μ ... Αποφασιζω εκεινη τη μερα να ρωτησω αμα εχουνε ανιμε.. το μονο που ειχαν ηταν τα transformers Beast αλλα ηθελα να ρωτησω ... Παω ρωταω :μηπως εχετε ανιμε? λεει ο υπαλληλος τι ειναι αυτο? λεω για να καταλαβει ιαπωνεζικα κινουμενα σχεδια ... γυρναει και μου λεει εισαι πανω απο 18? λεω δεν καταλαβατε καλα δεν εννοω τα πορνο.... και λεει απο ιαπωνεζικα εχουμε μονο μανγκα .. ΧΔ παω βρισκω την κατηγορια και ειχε hentai δλδ σκισε με και πετα με στα βραχια και τα λοιπα και βρισκω εκει μεσα Ghost In Shell XD .. εγω απο ολη αυτη την ιστορια αναρωτιεμαι πως τους ηρθε να ονομασουνε την κατηγορια με τα πορνο manga
Γενικά η κατάσταση είναι ξεφτίλα στη Ελλάδα. Δηλαδή αν είναι δυνατόν να σου πει έχουμε μόνο μάνγκα. Δηλαδή μάνγκα=hentai γι αυτόν; Τώρα βέβαια για να λέμε και του στραβού το δίκιο, δεν φταίει αυτός. Φταίει η έλλειψη ενημέρωσης. Φταίει το ότι μόνο για τσόντα θα δοκίμαζε κάποιος να δει κάποιος κινούμενο στην Ελλάδα. Θα μου πεις λογικό αφού το μόνο πράγμα που σκέφτεται ο μέσος Έλληνας είναι τα @@ του.
Αν είναι δυνατόν, να θες να δεις το GITS και να νομίζουν ότι είσαι ψυχανόμαλος τσοντάκιας
Καταχωρήθηκε 31 Ιούλιος 2007 - 15:26
Καταχωρήθηκε 01 Αύγουστος 2007 - 18:11
γιατί αν ήμουν εγώ όλα τα παραπάνω τότε το δικο μου καναλι θα επαιζε μονο ανιμε ταραντινο γκίλιαμ
Καταχωρήθηκε 01 Αύγουστος 2007 - 18:56
Ξαφνικά έπεσε Pinky-and-the-Brain Mania σε όλη την Ελλάδα και στο μαγαζί που δούλευα τότε μας ζητούσαν όλοι Pinky and Brain stuff! Και δεν εννοώ μόνο πιτσιρίκια. Κάθε άλλο!!!
Προθυμία, μια καλή επιλογή (δηλαδή κάποια γνώση του αντικειμένου), και η σχετική διαφήμηση/πλασάρισμα και ανετότατα θα έπιανε μια καλή σειρά ανιμε στην Ελληνική tv, και θα γινόταν χαμός!
Καταχωρήθηκε 04 Αύγουστος 2007 - 22:46

Καταχωρήθηκε 04 Αύγουστος 2007 - 23:20
Πιθανότατα αν το πλάσαραν σωστά, το Death Note να γινόταν δημοφιλές, αν και δεν είναι απαραίτητο να αρέσει σε μεγάλους μόνο κάτι πιο σκοτεινό ή σοβαρό. You'd be suprised....
Σίγουρα κάτι σε στυλ Pokemon προφανώς θα θεωρηθεί παιδικό (γενικά μιλώντας) αλλά ταινίες όπως το Howl's Moving Castle, Paprika, Spirited Away κλπ, σίγουρα τις εκτίμησαν αρκετοί μεγάλοι, ανεξαρτήτως αν βλέπουν το Παρά Πέντε ή όχι (προσωπικά δεν το βλέπω).
Επίσης σειρές όπως το Code Geass πιστεύω πως θα άρεσαν και στους μεγάλους, ειδικά όσους διαβάζουν ε.φ. ή φαντασία, ενώ και μια καλή κωμωδία θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει δημοφιλής!
Είναι και θέμα πόσο ξέρουν από όλα αυτά και οι διάφοροι στα κανάλια, και κρίνοντας από το γενικό χάλι και στην ε.φ. της Ελληνικής τηλεόρασης, προφανώς δεν ξέρουν την τύφλα τους.
Είναι αλήθεια πως το "κινούμενο σχέδιο" έχει το "στίγμα" του παιδικού στην Ελλάδα Όμως και σε άλλες χώρες υπάρχει παρόμοιο "στίγμα". Ίσως λιγότερο από μας, αλλά υπάρχει.
Τώρα που το σκέφτομαι όμως, δεν ξέρω γιατί η λέξη παιδικό να έχει τόσο κακή αίσθηση για πολλούς. Προσωπικά βλέπω και παιδικά και μ'αρέσουν πολύ, με την ίδια άνεση που θα δω και κάτι πολύ πιο....σοβαρό.
Όπως έλεγε και μια φίλη μου (ετών 47): Ναι, μ'αρέσουν και τα παιδικά. Σταμάτησαν να μ'αρέσουν όταν μεγάλωσα και δεν τα έβλεπα πια, ώσπου να μεγαλώσω ακόμα περισσότερο για να μου αρέσουν ξανά!
Δεν μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα, αλλά καταλαβαίνω απόλυτα τι εννοεί (δεν εννοεί catching her fading youth again) αλλά ισχύει και για μένα αυτό.
Καταχωρήθηκε 05 Αύγουστος 2007 - 18:56
Μου ξένισε γιατί εμείς έχουμε συνηθίσει να τα λέμε άνιμε (όχι πως σαν χαρακτηρισμός είναι άσχημος, αλλά δεν είναι τόσο κατατοπιστικός) αλλά γιατί καλύτερα δεν τα βάζουν άνιμε, που είναι πιο κατατοπιστικός αλλά και το κοινό πιο εξοικιωμένο με αυτόν τον όρο. Γενικότερα επίσης βλέπω ότι σε πολλά video club χρησιμοποιούν τον όρο μάνγκα για τα άνιμε.
Όχι πως με πειράζει απλά πιστεύω ότι μπερδεύει.
Καταχωρήθηκε 05 Αύγουστος 2007 - 19:10
Μπερδεύουν "λίγο" τα hentai με τα υπόλοιπα ανιμε, υποθέτω.
Έχω καιρό να πάω στο Mall οπότε δεν είδα πως είχαν φέρει ανιμε, πάντως είναι πράγματι περίεργο. Ο όρος "manga" σίγουρα δεν είναι περισσότερος γνωστός από τον όρο "anime". Ποιος τους ξέρει....
Καταχωρήθηκε 05 Αύγουστος 2007 - 23:08
Εγώ πήγα χθες στην Fnac στο The Mall και κατα τύχη είδα ότι είχαν φέρει άνιμε, μάλιστα και σε καλές τιμές. (1ο DVD από το Serial Experiments Lain 15 euro), και βλέπω κατηγορία που τα είχαν Manga Cartoons.
Μου ξένισε γιατί εμείς έχουμε συνηθίσει να τα λέμε άνιμε (όχι πως σαν χαρακτηρισμός είναι άσχημος, αλλά δεν είναι τόσο κατατοπιστικός) αλλά γιατί καλύτερα δεν τα βάζουν άνιμε, που είναι πιο κατατοπιστικός αλλά και το κοινό πιο εξοικιωμένο με αυτόν τον όρο. Γενικότερα επίσης βλέπω ότι σε πολλά video club χρησιμοποιούν τον όρο μάνγκα για τα άνιμε.
Όχι πως με πειράζει απλά πιστεύω ότι μπερδεύει.
Ναι,ειδα και εγω τα DVD και παραξενευτηκα! Οχι τπτ αλλο,δεν ειχαν κ ελληνικους υποτιτλους,πως τους ηρθαν να τα φερουν. Ειδα και τα μανγκα που ειχαν,δεν αγορασα κανενα βεβαια γιατι δεν ειχαν κατι που μου αρεσε (Kingdom Hearts 2 anyone?
Καταχωρήθηκε 05 Αύγουστος 2007 - 23:27
Καταχωρήθηκε 06 Αύγουστος 2007 - 14:44
Xεχε.. Εγω θα επαιρνα οτι πιο εμπορικο οπως Ναρουτο, Elfen Lied και Νονταμε και θα προσπαθουσα να τα κανω μοδα, και σιγουρα θα τα μεταγλωτιζα για να τα βλεπουν ολοι. γλυκα γλυκα χωνουμε αυτο που θελουμε στον αλλον...Είδα στο ονειρό μου ότι έγραφα κάτι σε αυτό το thread,οπότε θα γράψω την εξής απορια:αν εσείς ήσασταν παραγωγός καναλιού,ή υπεύθινος,πιστεύετε ότι θα παίρνατε το οικονομικό και επαγγελματικό ρίσκο να προβάλετε κάποιο anime σε ώρες υψηλής τηλεθέασης?
^
||
||
||
||
(ρε δεν μας κλάνεις τα @@)