Το θέμα με το Nise δεν είναι η έλλειψη ποιοτικών ή τουλάχιστον ενδιαφερόντων σκηνών, αλλά η ολική αλλαγή στην αντιμετώπιση των χαρακτήρων ως προς την σεξουαλικότητα τους.
Η μικρή αδερφή, η Nadeko και η κοπελιά με το πιθηκίσιο χέρι εμφανίζονται καθαρά με σκοπό την σεξουαλική διέγερση των θεατών. Η μία είναι πρωταγωνίστρια αλλά δεν γνωρίζει καν τι παίζει στο αρκ της (εμφανίζεται μόνο για να θοπεύσει το στήθος της ο Arrrrarrragi), η άλλη είναι 14 και στην μία σκηνή της εμφανίστηκε με κατεβασμένες τις τιράντες της και η άλλη ήταν ολόγυμνη και έγδυσε και τον άλλον γιατί μπορούσε. Τώρα που το περιγράφω έτσι δεν ξέρω γιατί αγαπάω αυτό το έργο!xD!
Για να μην αναφέρω την ξακουστή σκηνή με την βούρτσα. Οι μισοί και πλέον χαρακτήρες δεν είχαν προσωπικότητα σε αυτά τα αρκς ενώ ο ρόλος τους περιορίστηκε σε καθαρά στερεότυπα.
Σαφώς υπήρχαν καλογυρισμένα σημεία και μην ξεχνάμε την εισαγωγή του Kaiki.
Πάντως έχω διαβάσει ότι το συγκεκριμένο κομμάτι είχε φτιαχτεί καθαρά για την προσωπική διασκέδαση του δημιουργού, ο οποίος δεν είχε σκοπό την έκδοση του αλλά τελικά το έκανε.
Άποψη μου? Όσο και αν ήταν σίγουρο πως θα πουλούσε, ένα τέτοιο έργο με τόσο διαφορετικό ύφος από το πρώτο κομμάτι δεν το δημοσιεύεις. Σαφώς η σειρά άλλο που δεν ήθελε να παρουσιάσει echii σημεία με την μόδα που επικρατεί στις μέρες μας.
Δες τώρα την δεύτερη season για να το λατρέψεις ολοκληρωτικά.
Όσο για το Angel's Beats, υπερβολικά μικρό μήκος επεισοδίων, υπερβολικά πολλοί χαρακτήρες (οι οποίοι είναι τριτοτέταρτοι μάλιστα) και υπερβολικά πολλά rewritings από επεισοδίο σε επεισόδιο. Πότε κάποιος ήταν κακός, και πότε ξαφνικά γίνεται το δεξί χέρι του καλού πρωταγωνιστή. Συν ότι η εξήγηση στο τελευταίο ήταν ποιοτικότατο ass-pulling, xD!
Προσωπικά βλέπω μόνο το gangasta αλλά το έχω αφήσει να μαζέψει επεισόδια για να τα δω σε μαραθώνιο. Λογικά αυτό το τριήμερο θα το φτάσω στο σήμερα και θα σχολιάσω στο αντίστοιχο thread.