Έχουμε και λέμε
Πριν λίγο καιρό τέλειωσα το
Noir.
Oh yeah baby.
Υπέρτατο. Επικό. Υπόκλιση. Τρελή δράση, σπουδαία πλοκή,υπέροχη μουσική και υπέροχα ζωγραφισμένα backgrounds με πινελάκι. Αν και η Κίρικα μου την έδωσε με την κοιμισμένη φάτσα, την γενική υπνηλία της και το γεγονός πως έκοβε ποπούς σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τη Mireille, μου άρεσε ο συνδυασμός. Η πλοκή αρχίσει να κυλά βήμα βήμα καθώς σταδιακά έρχονται τα πρώτα στοιχεία στο μυστήριο. Από τη μέση κάνει την εμφάνισή της ο τρίτος πόλος και το πράγμα ξεκαθαρίζει, ενώ το φινάλε είναι απλά ισχυρότατό. Παρά τα φάουλ στις στυλιστικές επιλογές

τα τελευταία επεισόδια κυλάνε πολύ δυνατά, μέχρι που στο προτελευταίο πλέον έχει βγει όλη η ένταση, έχει αποφασιστεί ο νικητής και μένει η επικύρωση στο (όχι τόσο καλό όσο τα αμέσως προηγούμενα) τελευταίο επεισόδιο.
Από την αρχή είναι ελάχιστα larger than life, από τη μέση αυτό το στοιχείο αρχίζει και μεγαλώνει, χωρίς ωστόσο να γίνεται ιδιαίτερα ενοχλητικό. Εξαιρετική δουλειά στην απόδοση και της ευρωπαϊκής παλιάς πόλης του Παρισιού, και των μεσαιωνικών στοιχείων.
Κάνω rewatch, είμαι στο 7ο επεισόδιο. I mean, I loved it. Μακάρι να 'χε λίγο μεγαλύτερο budget για χάρη του animation.
Από την άλλη, το
Michiko e Hatchin, παρά την πολύ δυνατή αρχή, κάνει φοβερή κοιλιά στη μέση, με την ιδιαίτερη αστάθειά του, την επιλογή να πάνε σε κάποια εντελώς μεμονωμένα επεισόδια και την κακή τροπή της πλοκής. Επίσης πολύ κακή δουλειά στην ταχύτητα, μεγάλη κοιλιά, που σε κάνει να ξεχνάς τι έγινε και πριν. Κρίμα, μεγάλη πτώση. Α, και ο Hiroshi Morenos, και ο Satoshi Batista, θα μπορούσαν να έχουν κανονικά λατινοαμερικάνικα ονόματα;
Σε λίγες μέρες θα τελειώσω το
Cowboy Bebop και το
Ghost in the Shell, την πρώτη σεζόν. Το πρώτο είναι εξαιρετικό, αλλά επειδή δεν έχει κεντρική πλοκή μερικά επεισόδια δεν μ' ενθουσιάζουν, ενώ η μουσική έχει μερικά σημεία που δεν μπορεί να δέσει με τίποτα με το άνιμε. Το δεύτερο είναι καλό στα άκυρα, αυτόνομα επεισόδια. Θα μπορούσε βέβαια να μπει στον κόπο να κάνει καλύτερη εισαγωγή στους χαρακτήρες και τη σχέση τους. Α, ναι, όποτε πιάνει την υπόθεση του Laughing Man, απλά εκτοξεύεται. Από κάθε άποψη, δράση, μουσική, πλοκή, ένταση, ταχύτητα. Απλά εκτόξευση. Κρίμα που δεν μπόρεσαν να κάνουν 2 άρκ τέτοια και έκαναν έναν τόνο ανεξάρτητων επεισοδίων.
Thanks to iri for being there when my brain wasn't.
Edited by OdyMonaxos, 08 March 2013 - 01:25.