Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 4 votes

Currently watching anime - Εντυπώσεις !!!

• Please log in to reply
6154 replies to this topic

#3796 Theodore :D

Theodore :D

Tonguepunch my fart box

• Members
  • 315 posts

Posted 03 January 2011 - 13:49

διττέ; :orly:

Currently watching: Samurai Champloo & Toradora!

Ουδέτερα.

Edited by Theodore :D, 03 January 2011 - 16:25.

#3797 Hisahito85

Hisahito85

Red Pineapple

• Members
  • 63 posts

Posted 03 January 2011 - 14:22

[quote name='ekspeedfreak']Αν κατάλαβα καλά, είναι σκοτεινό,όπως λέει και το όνομά του...και ο πρωταγωνιστής είναι εκείνος ο ξανθός με το σπαθί....Όπως κι εσύ,έτσι ούτε κι εγώ τρελάθηκα κιόλας....Είναι ένα απλώς σκοτεινό anime με μουσική καλύτερη από αυτό...:gn2:Δεν μου τραβάει καθόλου το ενδιαφέρον....Είδα καλά???Έχει μόνο 12 επεισόδια?

ναι 12 επεισόδια έχει..κοίτα νομίζω ότι τον ξανθό [Δάντη] τον έχουν σκιαγραφήσει καλά σαν χαρακτήρα έχει ωραίες ατάκες..εμένα μου αρέσουν τα σκοτεινά άνιμε δεν είμαι τόσο των "παιδικών"..θα δω και άλλα του είδους και θα καταλήξω...:himitsu:

pic.jpg

#3798 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 04 January 2011 - 02:38

Βλέπω διάφορα αυτόν τον καιρό.
Τελείωσα το Soredemo machi wa mawatteiru. Κάτι για όλους, ελαφρύ, ευχάριστο και σχετική πλάκα.
Επίσης είδα πριν λίγες μέρες το Togainu no chi το οποίο με εξέπληξε θετικά γιατί με τέτοιο θάψιμο που είχε φάει περίμενα το χάλι το μαύρο. Τελικά ήταν απλά ένα μέτριο anime που είμαι σίγουρη ότι αν δεν είχε την στάμπα του ότι ήταν μεταφορά από yaoi visual novel θα είχε τύχει πολύ καλύτερης αντιμετώπισης. Πάνω κάτω είναι ότι είναι το Black lagoon μόνο που εδώ αντί για "Girls with guns" έχουμε "Men with knives". Είναι ενδιαφέρον όμως πως αντιμετωπίζεται το μεν, ενώ το δε ως αριστούργημα μόνο και μόνο επειδή απευθύνονται σε διαφορετικά target group.:erk:

Τελειώνω το The book of Bantorra. Πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση με πολλές ανατροπές και απρόβλεπτη. Δεν ξέρω αν καλύπτεται όλη η ιστορία των βιβλίων στο anime ή αν θα μείνουμε στα κρύα του λουτρού όμως. Στον τεχνικό τομέα δεν ξεχωρίζει αλλά η όλη ιδέα και ο κόσμος που κινείται η σειρά ξεχωρίζουν. Θα αρέσει πιστεύω στους φίλους του Fantasy και του μυστηρίου.
Occult academy. Είμαι κάπου στην μέση. Με απογοήτευσε, περίμενα κάτι πιο καλό. Αν και περιέργως κάθε τέλος επεισοδίου με τραβάει να πάω στο επόμενο, δεν βρίσκω τίποτα άλλο καλό σ' αυτό το anime. Δεν λέω, βλέπεται αν και νιώθω να βρίσκομαι μέσα σε ένα ατέλειωτο filler. Το βρίσκω γεμάτο κλισέ και με αδιάφορους χαρακτήρες. Την πρωταγωνίστρια θέλω να την βαρέσω όποτε βαράει, τον πρωταγωνιστή να τον πνίξω σε μια λίμνη χωρίς πάτο και το συνολάκι της πρωταγωνίστριας να το μαδήσω μπας και βάλει κάτι άλλο.:stubborn:
Durarara είδα μέχρι εκεί που άλλαξε το opening. Καλούτσικο, συμπάθησα αρκετούς χαρακτήρες. Μου φάνηκε λίγο κάπως η ιστορία της Τσελσι αλλά το συνήθισα το όλο μπλέξιμο με το fantasy στοιχείο. Το Baccano δεν το φτάνει με την καμία βέβαια, αλλά μου έχει αφήσει θετικές εντυπώσεις και συναισθήματα.

Ξεκίνησα το 1ο επεισόδιο του Arakawa under the bridge. Πολύ θετική η ως τώρα εντύπωση, μακάρι να μην αλλάξει.

Posted Image

Posted Image

#3799 Anakin Skywalker

Anakin Skywalker

Dark Lord of the Sith

• Members
  • 318 posts
  • LocationKamatero, Athens

Posted 04 January 2011 - 02:54

Πριν από τα Seed υπήρχαν κι άλλα Gundam τα οποία ΠΡΕΠΕΙ να δεις, αλλιώς δε θα καταλαβαίνεις τι γίνεται!!! :puke::puke:
Ένα χρήσιμο γράφημα εδώ.

Απλά ενημερωτικά, το σύμπαν του Gundam Seed είναι ξεχωριστό και διαδραματίζεται στο έτος Cosmic Era 71 (CE 71). Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο φίλος μας είναι να δει το Gundam Seed πριν το Gundam Seed Destiny. Αυτά που σίγουρα δεν μπορεί κάποιος να δει αυτόνομα είναι τα Gundam που λαμβάνουν χώρα στην εποχή Universal Century ή UC (το πρωτότυπο που δημιουργήθηκε το 1979 θέτει ως ημερομηνία έναρξης το UC 0079) και θα πρέπει να τα δει χρονολογικά απαραίτητα. Για παράδειγμα όχι το Zeta Gundam πριν από το original Gundam.

Posted Image

Posted Image

#3800 Darthnicolas

Darthnicolas

Raidou Kuzunoha the 1st

• Members
  • 972 posts

Posted 04 January 2011 - 14:34

Άρχισα το Amagami...πόσο υπέροχη σειρά...Ελάχιστο δράμα,και ωραίο romance,επιτέλους βρήκα μία σειρά που κάνει το Clannad και το forced drama του να μη βρίσκει τρύπα να κρυφτεί...Ήδη έχω τελειώσει 2 arcs και κάτι μου λέει ότι θα φύγουν και τα υπόλοιπα χωρίς να το πάρω χαμπάρι...

#3801 Theodore :D

Theodore :D

Tonguepunch my fart box

• Members
  • 315 posts

Posted 05 January 2011 - 19:16

Άρχισα το Amagami...πόσο υπέροχη σειρά...Ελάχιστο δράμα,και ωραίο romance,επιτέλους βρήκα μία σειρά που κάνει το Clannad και το forced drama του να μη βρίσκει τρύπα να κρυφτεί...Ήδη έχω τελειώσει 2 arcs και κάτι μου λέει ότι θα φύγουν και τα υπόλοιπα χωρίς να το πάρω χαμπάρι...

Εννοείς πώς αυτό το Amagami ξεπερνάει σε ποιότητα, συναισθήματα και γενικά βαθμό το Clannad?
Αν είναι όντως έτσι, θα πρέπει να το δω. Έχω το Clannad κορυφαίο στην λίστα μου, οπότε εξεπλάγειν με το μήνυμα σου Ο.Ο Ελπίζω να αξίζει, μήπως και καταρίψει επιτέλους το Clannad από 'κει πάνω, η κορύφη δεν κάνει καλό όταν διατηρείται για πολύ =(

#3802 Darthnicolas

Darthnicolas

Raidou Kuzunoha the 1st

• Members
  • 972 posts

Posted 06 January 2011 - 00:24

Εννοείς πώς αυτό το Amagami ξεπερνάει σε ποιότητα, συναισθήματα και γενικά βαθμό το Clannad?
Αν είναι όντως έτσι, θα πρέπει να το δω. Έχω το Clannad κορυφαίο στην λίστα μου, οπότε εξεπλάγειν με το μήνυμα σου Ο.Ο Ελπίζω να αξίζει, μήπως και καταρίψει επιτέλους το Clannad από 'κει πάνω, η κορύφη δεν κάνει καλό όταν διατηρείται για πολύ =(

Α,επειδή είχα μία συζήτηση με ένα παιδί για την παραπάνω γνώμη μου,ίσως πρέπει να γίνω πιο λεπτομερής.Εμένα μου αρέσε πολύ το 1ο Clannad,αλλά καθόλου το 2ο,επειδή ήταν γεμάτο δράματα και τέτοια,τα οποία με αφήνουν παντελώς αδιάφορο.Οπότε επειδή προτιμώ τα ρομάντζα χωρίς να τρέχει το δάκρυ κορόμηλο και να χασμουριέμαι,το Amagami μου ήταν ευχάριστο.Οπότε μην περιμένεις συνεχές forced drama etc,είναι στην φάση περισσότερο του ότι κάθε κοπελιά έχει δικό της arc,και κάθε conclusion είναι από λίγο ως αρκετά "ευτυχισμένο"...

#3803 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 06 January 2011 - 01:46

Clannad και Amagami.....τι τιτλοι ειναι αυτοι.

Ετσι σου ερχεται να γελασεις παρα να συγκινηθεις.

#3804 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 06 January 2011 - 02:15

Πες τα ρε Petran... :P

Και αυτά τα forced drama πια, απορώ τι τους βρίσκετε...

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#3805 Putin

Putin

Swee

• Members
  • 1,790 posts
  • LocationΚΟΛΑΣΗ

Posted 06 January 2011 - 14:32

Well, όταν κλαις σαν κοριτσάκι δε νομίζω να σε νοιάζει αν είναι φορσντ ή όχι.
Για το Αμαγκάμι συμφωνώ. 0 ρεαλισμός. Και μου σπάνε τα νεύρα οι φάτσες τους.

Ον τόπικ, πρόσφατα ξανατελείωσα τα Cromartie και DMC, κλασσικές καρβουνιάρικες αγάπες.
Επίσης είδα το Minami-ke σε δύο βράδυα, από τις ανάλαφρες κωμωδίες που συμπαθώ. Όταν ξαναθελήσω νορμάλ κωμωδία θα πιάσω τις επόμενες σαιζόν.
Τέλος, πηγαίνω σιγά σιγά το Texhnolyze. Πριν τις διακοπές το έβλεπα συχνότερα, αλλά τώρα με το διάβασμα προτιμώ κάτι πιο λάητ να ξεφύγω. Γι' αυτό έχουμε το εβδομαδιαίο Star Driver βέβαια, με το οποίο ευαριστιέμαι γέλιο.

HnH5aB0.jpg

#3806 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 06 January 2011 - 14:59

Forced από forced έχει διαφορά. Ας πούμε το Clannad με το True Tears δεν έχουν ποιοτικά καμία μα καμία σχέση αν και μπορούν να θεωρηθούν κοντά θεματικά. Και τέλος πάντων, δεν ένιωσα να πιέζει κανείς τα αισθήματά μου όταν έβλεπα Clannad. H σειρά είχε ποιότητα, και η ποιότητα δεν κρίνεται από το genre. Αν δε μας αρέσει σαν σύνολο, αυτό είναι άλλο θέμα.

Επίσης είδα το Minami-ke σε δύο βράδυα, από τις ανάλαφρες κωμωδίες που συμπαθώ. Όταν ξαναθελήσω νορμάλ κωμωδία θα πιάσω τις επόμενες σαιζόν.

Στη δεύτερη σαιζόν θα απογοητευτείς, αλλά κάνε υπομόνη αν σου άρεσε αρκετά η πρώτη, επειδή η τρίτη είναι εφάμιλλη της.

Εγώ τελειώνω τα τελευταία επεισόδια των Arakawa 2 και Kuragehime που είχα αφήσει στη μέση, και για κάποιον λόγο παρακολουθώ σε πολύ αργούς ρυθμούς το Seitokai Yakuindomo για χαλάρωμα. Εννοείται ότι ειναι αρκετά κακό.

#3807 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 07 January 2011 - 17:49

Τελείωσα το Occult Academy. Καιρό είχα να νιώσω ότι χάνω τόσο το χρόνο μου μ' ένα anime. Ευτυχώς ήταν λίγα τα επεισόδια...

H 1η σεζόν του Arakawa under the bridge μου άρεσε πολύ! Ωραιότατη σειρά, όλοι ένας κι ένας εκεί μέσα και μέχρι να τελειώσω και την 2η σεζόν προβλέπω να τους συμπαθώ όλους(εκτός από την Στέλλα:P).

Ξεκίνησα Katanagatari και House of five leaves.
Katanagatari: Πολύ καλό στον τεχνικό τομέα, ειδικά το σχέδιο είναι καταπληκτικό.:nod2: Κάτι πολύ διαφορετικό απ' όσα συνηθίσαμε. Δεν μου ταίριαξε όμως το ότι υποτίθεται ότι διαδραματίζεται στο παρελθόν. Θα προτιμούσα να ήταν κάποιος φανταστικός κόσμος γιατί η εικόνα(ντύσιμο κτλ) όπως και η θέση της γυναίκας στην εποχή εκείνη καμία σχέση. Ειδικά οι μάχες στο 1ο επεισόδιο παραείχαν φανταστικό στοιχείο και ο ένας ήταν σαν να βγήκε από το Naruto, ονόματα δεν λέμε. Αν και το 2ο επεισόδιο ως υπόθεση δεν με ξετρέλανε ελπίζω σε καλύτερη συνέχεια.

House of five leaves: Πάλι ένα anime με διαφορετικό από τα συνηθισμένα σχέδιο. Το μόνο κοινό όμως με του προηγούμενου είναι τα πλατανόφυλλα:P Ταιριάζει πολύ όμως με το θέμα και προσθέτει στην ατμόσφαιρα. Ενδιαφέροντες χαρακτήρες και υπόθεση.

Edited by Nighteyes, 07 January 2011 - 18:01.

Posted Image

Posted Image

#3808 papp0us

papp0us

Clean-Up Batter

• Members
  • 515 posts

Posted 07 January 2011 - 20:01

Μέσα στις γιορτές εκτός απο τις ongoing που αρκετές τελείωσαν, είδα και ένα τόνο ακόμα anime, κυρίως λόγο ψοφώκρυου και λιγοστού διαβάσματος.(δυο μαθήματα είναι.. πόσο να τα διαβάσω πλέον;;)
Απο τα ongoing, απλά προσπερνάω τα amagami SS, ΜΜ!,Fortune arterial κτλ κτλ, που ακόμα ψάχνω να δώ γιατι τα είδα(μαζόχας maybe;)κρατάω τα Densetsu no Yuusha no Densetsu(copy το έκανα, ποτέ δε θα μάθω να το γράφω αυτο το πράμα!) και το Kuragehime.. Και τα 2 ήταν "ναι μεν, αλλά" αλλα κατα τη γνώμη μου ήταν τα καλύτερα απο τα υπόλοιπα.
Ειδικά το Kuragehime, θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερο, αν δεν ηταν απλή διαφήμιση. Υποθέτω πως απλά είναι διαφήμιση για το Manga, για σε άλλη περίπτωση είναι απλά μισότελειωμένο.Είναι σαν να πέθανε ο mangaka την ώρα που σκεφτόταν το τέλος και έμεινε έτσι η σειρά.(ΟΧΙ! manga διαβάζω μόνο αμα έχουν boobies, για αυτό μην μπείτε καν στον κόπο να το προτείνετε)

Εκτός των ongoing είδα και τα:
Aoi Bungaku: Πολύ καλή σειρά, και μου άρεσε πάρα πολύ στην αρχή ο τύπος που έλεγε σχόλια σχετικά με την ιστορία και τον συγγραφέα, αλλα δυστυχώς παραήταν serious για μένα. Γενικά προτιμώ τα πιο διασκεδαστικά anime, και το Bungaku είναι το πρώτο απο τα "σοβαρα" anime που κατάφερα να τελειώσω.
Seto No Hayanome: Απο εδώ το πήγαν, απο εκεί το πήγαν, ρομαντζάδα κατέληξε! Κρίμα, και ηταν ψιλοκάφρικο στην αρχή
Trigun: To θεωρώ απο τα καλύτερα anime που έχω δεί. Μου θύμισε αρκετά το Cowboy Bebop, και σαν υλοποίηση και σαν ιδέα, με τη διαφορά του οτι ο Vash είναι κατα βάση ο μόνος αξιος χαρακτήρας, και παρόλα αυτα΄το κρατάει το anime ανετα(ίσως μαζί με τον πάτερ).Δευτερον αν και είναι είναι πάλι με standalone επεισόδια όπως και το bebop και δε χρησιμοποιεί cliffhangers, με κράτησε κολημμένο μέχρι να τελειώσει. ΠΟΛΥ κολλημένο.
Touch: Αφού πήρα σειρά τα Yuki anime, (αν ακούω λάθος και yuki δεν είναι το baseball αλλα τοπικό φαί, συγχωρήστε με) μετά το Big Windup(μου έμειναν 5-6 επεισοδια απο τη 2η season) το Major(είδα τις 3 πρώτες) και το Cross Game, είδα το πρώτο anime απο τον mangaka του τελευταίου, το Touch.
Αρχικά το anime είναι το 1985 και πλέον οτι πιο παλιό έχω δεί.(είναι μάλιστα για την ακρίβεια ένα χρόνο μεγαλύτερο απο εμένα). Όσοι έχετε δει το Cross Game, θα εντοπίσετε ΠΑΡΑ πολλά κοινα στοιχεία, ίσως πιο πολλά απο όσα θα έπρεπε, αλλα αν σας άρεσε το ένα θα σας αρέσει σίγουρα και το άλλο. Η ηλικία του δεν κρύβετε, αφού σχέδιο, animation, ήχος και οτι έχει να κάνει με αυτά είναι πάτος, αλλα αφού αντέχω εγώ,μπορείτε όλοι.
Έχω δει 90 απο τα 101 επεισόδια σε 3 μέρες(ο yes!) παρόλο που κάνει κοιλιά αρκετές φορές

Για πρώτη φορά θα πράξω σύμφωνα με το ψευδόνυμο μου και θα γκρινιάξω σαν γέρος. ΔΕΝ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ! Βλέποντας και Trigun, και το touch(υπολογίζω πάνω κάτω το τέλος του, απο το Cross Game) ανακάλυψα κάτι σοκαριστικό.. Μια εποχή τα anime είχαν αρχή,μέση και τέλος! Καλό το hand of god animation, αλλα δεν είναι αρκετό..

Angroid.gr Android à la Ελληνικά

#3809 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 07 January 2011 - 20:55

Για πρώτη φορά θα πράξω σύμφωνα με το ψευδόνυμο μου και θα γκρινιάξω σαν γέρος. ΔΕΝ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ! Βλέποντας και Trigun, και το touch(υπολογίζω πάνω κάτω το τέλος του, απο το Cross Game) ανακάλυψα κάτι σοκαριστικό.. Μια εποχή τα anime είχαν αρχή,μέση και τέλος! Καλό το hand of god animation, αλλα δεν είναι αρκετό..

+1. Και λίγα λες...

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#3810 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 07 January 2011 - 21:18

Μπα δεν νομίζω. Απλά λογικό είναι από τα παλαιότερα να θυμόμαστε τα καλύτερα και τα πιο κλασσικά που συνήθως (εκτός και αν το λένε Berserk και έχει φάει το hype του κερατά that is) έχουν και καλή δομή. ;)

Ontopic: Συνεχίζω το ταπεινό και καταφρονεμένο μου House of Five Leaves που το είχα αφήσει για λόγους fansubbing όπως και το Tatamy Galaxy. So far so good. ^^

Ξεκίνησα και το καινούριο Mahou shoujo της Shaft και είμαι σε not sure if want φαση. >.<