Kaiba (finished) :
Συνολικά πάρα πολύ καλές εντυπώσεις, πάνω κάτω ότι περίμενα, περιεκτικότατο, με συγκίνηση, φοβερά πρωτότυπο concept και animation design, πολύ ταιριαστή μουσική επένδυσης με ένα μελαγχολικό τόνο, μοναδική εμπειρία - πραγματικά θα το ξαναδώ σίγουρα κάποια στιγμή μιας και το είδα λίγο βιαστικά και μπερδεύτηκα λίγο σε μερικά σημεία.
Αν κάποιος αντέξει το "περίεργο" design, θα βρει τον εαυτό του χαμένο μέσα σε μια scifi/surreal περιπέτεια ανεπανάληπτη με μπόλικο food for thought. Απλά mustsee, πάντα με ενδιέφερε να δω ένα scifi με concept τα "memories".
Μοναδικό του ίσως μειονέκτημα θεωρώ πως θα μπορούσε ίσως να γίνει λίγο καλύτερη ανάπτυξη χαρακτήρων ώστε να μην φαινόταν τόσο βεβιασμένο το τέλος, ώστε να συγκινούσε περισσότερο τον θεατή με τους βασικούς χαρακτήρες κτλπ, αλλά και πάλι δε το θεωρώ αναγκαίο ούτε ρίχνει αυτό απαραίτητα την σειρά που στο κάτω κάτω ήταν μόλις 12 επεισόδια.
Speed Grapher (17/24) :
Περίμενα να δω ένα μέτριο anime απλά με μπόλικο action/violence και λίγο fanservice (δλδ τίποτα το ιδιαίτερο), και τελικά έπεσα σε κάτι που φαίνεται να είναι 5 φορές καλύτερο απ'ότι περίμενα. Φοβερά καλά δομημένη ιστορία, μοναδικοί χαρακτήρες με πολύ πρωτότυπα supernatural powers, προσωπικά δεν έχω βαρεθεί στιγμή, άψογη ατμόσφαιρα που ενισχύεται έντονα με απίστευτα ταιριαστά μουσικά κομμάτια (φοβερό ost πραγματικά), -αν και έχει υπερφυσικό-, δικαιολογείται στην πορεία καθαρά μέσω scifi εξήγησης οπότε με ικανοποίησε πλήρως εμένα γιατί δε μου μοιάζει να έχει σοβαρές τρύπες το story. Επίσης άψογο opening.
Τα βάζω σε spoiler για να μικρύνω το post να μην κουράζει :
Αν και μπορεί να μην είναι αριστούργημα σε κανέναν τομέα, ο συνδυασμός ότι τα έχει όλα σε above average βαθμό το κάνει ένα ευχάριστο anime για οτιδήποτε ώρα. Αυτά.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Radagast: 22 Αύγουστος 2008 - 19:08