Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Raptors (Dufaux & Marini)


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 20 November 2010 - 17:44

Raptors
(Les Rapaces)

Posted Image

Πιστεύω οι περισσότεροι έχουμε ακούσει αν όχι διαβάσει το γνωστό comic το οποίο ξεκίνησε να εκδίδεται το 1998 από τους Jean Dufaux (σενάριο) και Enrico Marini και ολοκληρώθηκε το 2003 μετά από τέσσερεις τόμους (αν εξαιρέσουμε τα extras Je reviendrai και Integrale τα οποία κυκλοφόρησαν το 2006 και 2009 αντίστοιχα. Στην χώρα μας έγινε ευρέως γνωστό μέσα από τις σελίδες του ένθετου "9" το οποίο κυκλοφορούσε μαζί με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία.

Posted Image

~Λίγα λόγια για την υπόθεση~

Σε μια πόλη όπως όλες οι άλλες σημειώνεται μια ανεξήγητη σειρά φόνων. Τα θύματα έχουν ως μόνο τραύμα ενα τρύπημα σε μια κύστη πίσω από το αυτί ενώ πάντα συνοδεύονται από την φράση "Το βασίλειό σας είναι καταδικασμένο". Δύο αστυνομικοί ξεκινούν να ερευνούν την υπόθεση μόνο και μόνο για να βρεθούν μπλεγμένοι σε μια τεράστια συνωμοσία όπου το παραφυσικό, οι βεντέτες αιώνων και ένας κίνδυνος που απειλεί όλη την ανθρωπότητα έχουν σχηματίσει έναν πραγματικό λαβύρινθο από τον οποίο κανείς δεν μπορεί να βγεί αλώβητος και όπου οι ρόλοι του κυνηγού και του θηράματος εναλλάσσονται διαρκώς.


Posted Image

Πρόκειται για μία από τις πρώτες και αγαπημένες μου σειρές και ενδεικτικό δείγμα του ότι κάθε ιστορία που αποδίδεται μέσω comic δεν είναι απαραίτητα και παιδική. Ακόμη θυμάμαι το σοκ που είχα πάθει όταν έπεσαν στα απροετοίμαστα τότε μάτια μου οι πρώτες ερωτικές και gore σκηνές (oh the innocent days :P).

Από πλευράς σχεδίου η σειρά είναι πανέμορφη. Πολύ ωραία παλέτα χρωμάτων και πολύ προσεγμένο σχέδιο. Σε ένα από τα artbook που κυκλοφόρησαν μετά την ολοκλήρωση της σειράς είχα δει ασπρόμαυρα προσχέδια και τολμώ να πω ότι αν μιλάγαμε για Ιαπωνία θα εκδιδόταν άνετα έτσι (αν και ομολογουμένως το χρώμα προσθέτει πολύ σε ατμόσφαιρα).

Τώρα από πλευράς υπόθεσης και πάλι είχα μείνει πολύ ικανοποιημένη αν και σε κάποια σημεία προς το τέλος μου έκανε λίγο νερά. Μυστήριο ανατροπές γρήγοροι ρυθμοί που δεν σε κάνουν να βαρεθείς και μια αρκετά καλή ανάπτυξη χαρακτήρων δεδομένης της μικρής έκτασης της σειράς.

Είναι μια σειρά που θα πρότεινα σε όλους αρχάριους και μη στον χώρο.

Posted Image

Μπορείτε να την κατεβάσετε στα γνωστά μέρη (piratebay,mycomicpost etc) και για να μην με φάει ο Phantom να αναφέρω ότι κυκλοφορεί και στα ελληνικά με τον τίτλο "τα Αρπακτικά" και ότι καλό είναι να στηρίζουμε τις εγχώριες προσπάθιες (καλά το είπα;). XD No seriously η ελληνική έκδοση φαίνεται πολύ προσεγμένη από το λίγο που την χάζεψα στο Public.


Posted Image








#2 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 25 November 2010 - 13:20

Αρπακτικάααααααααααααααα!!!! <3
Oh the smexyness of this comic!

BUMP ρε όρνια!

Ήταν υπέροχα απολαυστικό! Την εποχή που το έβαζε το 9 είχα διαβάσει ελάχιστα παρόμοια κόμικ και πραγματικά το συγκεκριμένο μου είχε τινάξει τα πέταλα. Πανέμορφο σχέδιο, διαβολική πλοκή, τέλεια ανάπτυξη χαρακτήρων. Το είχα αγαπήσει υγρά και παθιασμένα!

Kudos Iri για το θρεντ!

Posted Image